Hawaii, kalandok a Csendes-óceán édenkertjében 2022. 01.25.-02.07.

14 napos üdülés Waikiki Beachen, Hawaiin, látogatással Los Angelesben

Hawaii. A sziget(ek) amiről már mindenki hallott és mindenki álmaiban szerepel. A Csendes-óceán közepén található, vulkanikus szigetláncot gyakran csak a földi paradicsomként emlegetik egyedülálló, pazar látnivalói miatt. A világklasszis tengerpartok persze minden látogató kedvencei, de a tisztavizű korallzátonyok egyedi élővilága miatt a búvárok, a sziget szeles oldalán előforduló, akár 10 méteres hullámok miatt a szörfösök, a több ezer endemikus növény- és állatfajt rejtő buja esőerdők miatt a biológusok, a 10 különböző éghajlattipus miatt a meterológusok, az aktív vulkánok és hatalmas vízesések miatt pedig a geológusok kedvencei is. Utazásunk során 3 sziget legfontosabb látnivalóit is bejárjuk. Eljutunk majd a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkba, a Föld talán leglátványosabb vulkanikus területére, és bejárjuk a Hamakua part pazar vízeséseit és erdőségeit. Látogatást teszünk a fekete lávahomokos Punalu’u parton és egy autentikus kávéfarmon is, ahol a híres hawaii Kona kávé születik. Következő állomásunk Kauai szigete, vagy ahogy a helyiek emlegetik: a Kert sziget. Elképesztően változatos, buja növényzet, csipkézett hegygerincek, gigantikus kanyonok. A leglátványosabb Na Pali partszakaszt hajóról járjuk be, de a bátrabbak helikopterre is pattanhatnak majd. A folytatás a legismertebb Oahu szigete a fővárossal, Honoluluval, ahol a hírneves Waikiki Beach, a 2. világháborús Pearl Harbour és még oly sok látványosság található. A páratlan természeti látványosságok mellett megismerkedünk a tradicionális polinéz kultúrával, megtapasztaljuk a helyiek legendás kedvességét és vendégszeretetét, és törekvésüket az életre, harmóniában a természettel. Utunk zárásaként, hazafelé pedig betérünk majd az amerikai nyugati part ikonikus metropoliszába, Los Angelesbe is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Los Angeles-Kona és Honolulu-Los Angeles-Budapest útvonalon, átszállással a KLM és az Air France járataival
Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 
Szállás 4 éjszakára Kilau-Konában a Royal Kona Resort szállodában
Szállás 2 éjszakára Kauai szigetén a Kauai Shores szállodában
Szállás 4 éjszakára Honoluluban, a Hilton Waikiki Beach szállodában
Szállás 2 éjszakára Los Angelesben a  Four Points by Sheraton Los Angeles Westside szállodában
Reggeli a szállodákban
Városnézések és programok a szükséges nemzeti park belépőkkel, különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek
Ellátás
ESTA - elektronikus beutazási engedély,
Javasolt szervizdíj.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő.

Szállás

Szállás 4 éjszakára Kilau-Konában a Royal Kona Resort szállodában
Szállás 2 éjszakára Kauai szigetén a Kauai Shores szállodában
Szállás 4 éjszakára Honoluluban, a Hilton Waikiki Beach szállodában
Szállás 2 éjszakára Los Angelesben a  Four Points by Sheraton Los Angeles Westside szállodában

Program: 

január 25. kedd
Elutazás Budapestről amszterdami és Los Angeles-i átszállással Hawaii-ra, Konába (Budapest-Amszterdam 06:30-08:45, Amszterdam-Los Angeles 09:35-11:50, Los Angeles-Kailua-Kona 15:55-19:39 – a menetrendek helyi idő szerint értendők). Érkezés után a szállás elfoglalása Konában, az óceánparti Royal Kona Resort hotelben.

január 26. szerda
Reggel indulás a sziget első számú látnivalójához, a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkba, két aktív- és jó pár kihunyt vulkán otthonába. Megcsodáljuk majd a világ legaktívabbnak tartott vulkánját, a Kilaueát, ahol a bátrabbak egészen a peremig merészkedhetnek. Lenézünk majd az Iki kárter mélyére, bolyongunk lávaalagutakon és sétálgatunk (alig) megkövesedett lávamezőkön is.  Visszaúton megállót tartunk a Punalu’u unikális, fekete lávahomokos tengerpartjánál, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel is találkozhatunk.

január 27. csütörtök
Városnézéssel kezdünk a fővárosban, a napsütötte Kailua-Konán, majd egy kávéfarmon járunk utána a világhírű Kona kávé titkának. A kávékészítés folyamatának bemutatása után természetesen meg is kóstolhatjuk a végeredményt. Később a tradicionális polinéz kultúrával ismerkedünk a jónevű Pu'uhonua o Honaunau történeti parkban. A hely egykor az őslakosok vezéreinek kikötővel ellátott szálláshelye volt, látványos épületei, faragott szobrai élményszámba mennek. Délután strandolás Hapuna Beachen, a világ egyik legszebbnek tartott tengerpartján.

január 28. péntek
Ma a sziget keleti, csapadékos oldalára látogatunk, a Hamauka partra, ahol utunkat buja völgyek, trópusi őserdők, bámulatos vízesések keresztezik. Megállunk majd a Hawaii Trópusi Botanikus Kertben, ahol több mint 2000 fajból álló vegetáció kéri figyelmünket. A hely a turisták mellett a botanikusok és a fotósok nagy kedvence is.  Felkeressük majd a 130 méteres Akaka- és Kahuna-vízeséseket is, valamint a szintén gyakori filmhelyszín Rainbow-vízesést is. Utunk végén pedig a Waipio-völgy látványos kilátópontjával koronázzuk meg a napunkat.

január 29. szombat
Reggel kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és elutazás Hawaii kertjébe, Kauai szigetére belföldi járattal. Érkezés után transzfer a szállodába, majd a sziget északi részére indulunk, a Hanalei-öböl felé. Noha látványos vízesésből eddig sem volt hiány, da a Wailua-ikervízesést mindenképpen látnunk kel! A zuhatag legendája szerint a régi idők bennszülött főnökeinek bátorságpróbaképpen le kellett vetniük magukat a 25 méter magas vízesés tetejéről, ezzel bizonyítva rátermettségüket törzsük vezetésére. Szállás Kapaaban, az óceánparti Kauai Shores hotelben.

január 30. vasárnap
A mai nap az egész Hawaii-szigetek talán legismertebb látványosságát, a Na Pali partvidéket járjuk be autóbusszal, hajóval vagy akár helikopterrel is. A több mint 1000 méteres, csipkézett gerincű meredek sziklafalak leginkább a vörös és a zöld árnyalataiban pompáznak. A hegység igazi szépsége a víz felől tapasztalható meg, ezért hajóra szállunk és végighaladunk a part mentén.  A hajóút során lehetőségünk lesz megmártózni a kellemes habokban, vagy akár búvárkodni is. Következő állomásunk a "Csendes-óceán Grand Canyonja”-ként is ismert Waimera Kanyon, ahol a természet évmilliók munkájával 1000 méteres mélységig erodálta a puha kőzettakarót. Délután tengerparti pihenés vagy fakultatív helikopteres túra - Kauai madártávlatból (155 000 Ft/fő): Noha hajóról is remek látvány a sziget, de Kauai legnagyobb részét – utak híján - levegőből lehet bejárni. Ha a Kert sziget lényegét, a vadregényes kanyonokat és a hatalmas vízeséseket is látni akarjuk, muszáj felülnünk egy helikopterre.

január 31. hétfő
Délelőtt strandolás egy újabb álomstrandon, Po’ipu Beachen, majd délután kijelentkezés a szállodából és elutazás Oahu szigetére, Honoluluba. Érkezés után transzfer és szállás elfoglalása Honoluluban, a Hilton Waikiki Beach szállodában.

február 1. kedd
Egész napos szigettúránkon felfedezzük Honolulu és környékének legszebb látnivalóit: ellátogatunk a II. világháborúban lebombázott Pearl Harbourba, felkeressük az elsüllyedt Arizona csatahajót és látogatást teszünk az U.S. Missouri csatahajó fedélzetén is. Végigbuszozunk a híres Waikiki Beachen, majd délután érkezünk a korallzátonyáról és egyedülálló tengeri élővilágáról ismert Hanauma-öbölbe: kirándulás fürdési és sznorkellezési lehetőséggel.

február 2. szerda
Reggeli után Honolulu legfontosabb látnivalóival ismerkedünk, megnézzük az ikonikus Waikiki Beachet, de eljutunk a vulkanikus Diamond Headhez és a Makapu’u Beachhez is. Délután szabadidő a tengerparton vagy fakultatív látogatás egy tradicionális polinéz táncesten és showműsoron (75 000 Ft/fő) - A Polinéz Kulturális Központ által szervezett programon bepillantást nyerünk a bennszülött hawaiiak mindennapjaiba, megpróbáljuk a polinézek tradicionális táncát, a Hulát, majd a vacsora elfogyasztása után a világhírű "Breath of Life" szindapdi show-t tekintjük meg több mint 100 polinéz táncos közreműködésével.

február 3. csütörtök
Egésznapos szabadidő és pihenés Waiki Beach tengerpartján.

február 4. péntek
Délelőtt szabadidő vagy strandolás Waikikin, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Los Angeles-be. Érkezés után transzfer a hotelhez, szállás Los Angelesben a  Four Points by Sheraton Los Angeles Westside szállodában.

február 5. szombat
Egész napos városnézés Los Angelesben, a világ szórakoztatóipari fővárosában. Óriási területen terül el a megapolisz, ami tulajdonképpen városok konglomerátuma, Nagy-Los Angeles csak kicsivel kisebb, mint Magyarország. A városnézés során sok, filmből is ismert helyszínt és látványosságot nézünk meg: Hollywood - a hírességek csillagai és lábnyomai a Chinese Theater előtt, Beverly Hills - a leggazdagabbak lakóhelye, Rodeo Drive - itt vásárolnak a sztárok a luxusüzletekben, Bel Air - a gazdagok és sztárok luxusvillái, Santa Monica - az ikonikus tengerpart az óriáskerékkel, Venice Beach - a fura és bohém város szabadtéri edzőgépekkel és izomemberekkel. Szállás Los Angelesben.

február 6. vasárnap
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre amszterdami átszállással (Los Angeles-Amszterdam 13:45-09:10).

február 7. hétfő
Továbbutazás Amszterdamból Budapestre (Amszterdam-Budapest 10:05-12:05).

Az utazás kiemelt értékei:

Klasszikus "télből a nyárba" utazás, 30 fok körüli hőmérséklet
Egymáshoz jól illeszkedő átszállások, visszaúton megálló Los Angelesben
3 sziget legfontosabb látnivalói, nemzeti parkjai, tengerpartjai
Belépőjegyek a programban szereplő összes látnivalóhoz
Helikopteres túra a Na Pali part és a Waimera kanyon felett (fakultatív program)
Fürdőzési lehetőségek  világhíres, mesés tengerpartokon
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Színvonalas középkategóriás szállodák az óceán partján

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Az USA-ba történő beutazás feltétele a nyugati típusú COVID-oltás szükséges adagjainak felvétele és egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt.

Kapcsolódó cikkek

» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2021. november. 06
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2021. október. 25
» Gyönyörű tájak... - Kovács Attila, 2021. október. 06
» Utah lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2021. augusztus. 26
» Maui, Hawaii-szigetek - Kovács Attila, 2021. augusztus. 22
» Jurassic Park élőben - Kauai, Hawaii-szigetek - Kovács Attila, 2021. augusztus. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2021. augusztus. 13
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2021. július. 20

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Helikopteres túra - Kauai madártávlatból (155 000 Ft/fő)
Egy tradicionális polinéz táncesten és showműsoron (75 000 Ft/fő)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Los Angeles-Kona és Honolulu-Los Angeles-Budapest útvonalon, átszállással a KLM és az Air France járataival
Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 
Szállás 4 éjszakára Kilau-Konában a Royal Kona Resort szállodában
Szállás 2 éjszakára Kauai szigetén a Kauai Shores szállodában
Szállás 4 éjszakára Honoluluban, a Hilton Waikiki Beach szállodában
Szállás 2 éjszakára Los Angelesben a  Four Points by Sheraton Los Angeles Westside szállodában
Reggeli a szállodákban
Városnézések és programok a szükséges nemzeti park belépőkkel, különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek
Ellátás
ESTA - elektronikus beutazási engedély,
Javasolt szervizdíj.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
ESTA - elektronikus beutazási engedély

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 50 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülős utazás Budapest-Los Angeles-Kona és Honolulu-Los Angeles-Budapest útvonalon, átszállással a KLM és az Air France járataival.

Étkezés: 

Reggeli a szállodákban.

A területről: 
Hawaii az Amerikai Egyesült Államok egyik exklávé tagállama. Az 50. tagállam, amely 1959. augusztus 21-e óta az ország része. Földrajzilag elkülönül az ország törzsterületétől, de még az amerikai kontinenstől is, és lényegében egy Polinéziához (Óceánia) tartozó szigetcsoport a Csendes-óceánon. Fővárosa és egyben legnagyobb települése Honolulu. Változatos természeti környezete, meleg trópusi éghajlata, nyilvános strandokban való bősége és aktív vulkánjai miatt a turisták, szörfösök, biológusok és vulkanológusok számára egyaránt népszerű célpont.
Los Angeles népessége szerint az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb agglomerációja. Fontos gazdasági és kulturális központ, a világ szórakoztatóiparának egyik legfontosabb fellegvára. A legutóbbi népszámlálás adatai szerint lakosainak száma 3 831 868 fő. A teljes agglomeráció lakossága 17 545 623. A város földrajzi értelemben is nagy, hiszen több mint 1200 km²-t foglal el, ezzel nagyobb New Yorknál és Chicagónál is. Lévén az Egyesült Államok egyik legnagyobb bevándorlási központja, etnikailag és kulturálisan rendkívül sokszínű.
Időjárás: 
A Hawaii-szigetek éghajlata kellemes trópusi. Két évszak van: a száraz évszak májustól októberig, és az esős évszak októbertől áprilisig. A Csendes-óceán kiegyenlítő hatással van a szigetek évi átlaghőmérsékletére. A téli átlaghőmérséklet 22-24 °C körüli, a nyári átlaghőmérséklet többnyire 28 °C feletti. A csapadékeloszlásra a szigetek magashegységeinek elhelyezkedése, valamint a Csendes-óceáni passzátszél északkeleti iránya van hatással. A szigetek nyugati és déli oldalai szélárnyékoltak, itt az évi csapadékmennyiség 500–1000 mm. Az északi és keleti oldalakra szabadon juthat be csapadék, itt az évi csapadékmennyiség 3000–4000 mm. Hó nem jellemző a trópusokon, de 4205 méter felett esik a Mauna Keán és a Mauna Loán néhány téli hónapban. A Hawaii-szigeteken nincs hőmérsékleti eltérés, így a természetes növényzet a csapadékmennyiségtől függően alakult ki. A szigetek nyugati és déli oldalain szavannák helyezkednek el, az északi és keleti oldalak növényzetét a kedvező csapadékmennyiségnek köszönhetően trópusi esőerdők alkotják.
Los Angeles a mediterrán övben helyezkedik el, enyhe nedves telek, meleg vagy forró, száraz nyarak jellemzik. Los Angeles és San Diego part menti területein az óceáni szelek kiegyenlítettebb időjárást, enyhébb teleket és hűvösebb nyarakat okoznak, mint a parttól távolabb eső területeken. Nyáron a hőmérséklet jóval 30 °C fölé emelkedhet. A nyári átlagos nappali csúcshőmérséklet 29 °C, a legalacsonyabb éjszakai 18 °C. Télen a nappali csúcs 19 °C és éjszaka sincs hidegebb 8-10 °C-nál. Télen a legvalószínűbb az eső, de minden évszak meleg és száraz, évente 325 napon át süt a nap. A januári középhőmérséklet 14,6 °C, a júliusi 23,5 °C. A városban a legmelegebbet 1985-ben mérték Canoga Park-ban, 46,7 °C-ot, érdekes módon a leghidegebb is itt fordult elő 1989-ben −7,8 °C. Február a legcsapadékosabb hónap, de ez sem jelentős, évente mindössze 330–410 mm eső esik Los Angelesre.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Minimum létszám: 20 fő.
Az USA-ba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes útlevél és az előre igényelt ESTA engedély vagy vízum. További feltétel a nyugati típusú COVID-oltás szükséges adagjainak felvétele és egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt.
A kétágyas szobák egy franciaággyal rendelkeznek általában, a három- és négyágyas szobák pedig két franciaágyasok.
Ajánlott szervizdíj (helyszínen fizetendő): 50 USD/fő.
A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés 2021. november 25-ig.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!