Hajózás Boszniából Baranyába 100 év után

5 napos buszos és hajós körutazás idegenvezetéssel.

1914 nyara óta nem járt magyar személyhajó a Duna legnagyobb mellékfolyóján, a Száván, és magyar személyhajó még soha nem viselt bosnyák-hercegovinai felségvizet jelző lobogót. Utunk során a boszniai Brcko-ból indulunk, a Száván, majd a Dunán érjük el Magyarországot. Legyen részese e hajózástörténeti eseménynek!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal és hajóval, elhelyezést 3 és 3*+-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, kikötői illetéket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3* és 3*+-os hotelben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Reggel indulás autóbusszal Budapestről. A Délvidéken, Szabadkán rövid városnéző séta: városháza, színház, székesegyház és a zsinagóga. Továbbutazás Karlócára, emlékezés a híres nagyhatalmi egyezség, a karlócai béke helyszínén. Utazás Maradékra, az utolsó szerémségi magyar faluba, ismerkedés a maradéki maradék magyarság életével. Napunk utolsó állomásaként a Tarcal-hegység szép kolostorainak egyikével, a hopovoival ismerkedünk meg. Szállás Árpatarlón.

2. nap: Reggeli után Árpatarlóról Szávaszentdemeterre, Tomori Pál diadalmas csatájának helyszínére utazunk. Megtekintjük a III. századi Római Birodalom negyedik legnagyobb városának, Sirmiumnak az emlékeit. Innen Boszniába megyünk, szabadprogram a Bosznia-Hercegovina szövetségi államot alkotó harmadik közigazgatási régió, a Brcko-i Körzet székhelyén. Útközben ismerkedés Bosznia múltjával és jelenével. Hajóra szállunk a 228-as szávai folyamkilométernél és kilépő vizsgálat után elindulunk a Duna legnagyobb mellékfolyóján, a Száván lefelé. A túlsó parton Horvátország, melyet rövidesen Szerbia vált fel. A bal parton elérjük a Boszniai Szerb Köztársaságot, majd a szerbség és egyben Bosznia jelentős folyóját, a Drinát. Innen kezdve mindkét part Szerbia. Az éles kanyarokat tevő Száván késő délután elérjük ismét Szávaszentdemetert (Száva 138 fkm). Belépő vizsgálat után árpatarlói szállásunkra utazunk.

3. nap: Reggel Szávaszentdemeterre utazunk, hajóra szállunk. A folyó alsó folyása is éles kanyarokat tesz, helyenként összeszűkül, máshol szétterül. A szabácsi várnál Mátyás királyra emlékezünk. Délutánra elérjük a szerb fővárost, Belgrádot. Kikötők, nyaralóövezetek után a belvárosban kikötünk. Felkeressük Nándorfehérvár várát, sétálunk a pezsgő belváros sétáló utcáiban. Szállás Belgrádban.

4. nap: Reggeli után beszállunk a Száván ringatózó hajónkra. A Dunára kihajózva (Duna 1170 fkm) tovább haladunk felfelé. A bal part Vajdaság, a jobb part Szerémség. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk. Nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, szemben vele a szalánkeméni löszmagaslat. A Kerekedi-szigetnél a nomád állattartást csodáljuk meg, majd jön a 40 magas bécskai viadukt. Újvidékig látjuk még a Dunáról is az első napon megnézett Karlócát, aztán a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatát, ahol szót ejtünk a bácskai hajózó csatornák rendszeréről is. Újvidéken (Duna 1255 fkm) kiszállunk, autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a Monarchia egykori második legnagyobb erődjébe, a péterváradi várba. Vacsora és szállás Újvidéken.

5. nap: Reggeli után autóbusszal Vukovárra, a horvátországi Szlavóniába utazunk. Ismerkedés egy újabb volt Jugoszláv tagköztársasággal. Vukováron a Vuka folyó torkolatánál hajóra szállunk (Duna 1335 fkm), kilépő vizsgálat után a vízről nézzük meg a délszláv háborúban oly sokat szenvedett várost. Egész nap erősen kanyargó folyószakaszon hajózunk. Megkerülve Erdőd várát rövidesen Almás község közelében elérjük a Drávát (1383 fkm). Éles kanyarulatok, szigetek, fehérlő homokpadok között haladva feltűnik Apatin (1402 fkm). A vitatott horvát-szerb határon haladva, egyszer horvát, máskor szerb vizeken hajózva közelről érzékelhetjük a helyzet furcsaságait, nézhetjük meg „Liberland államát”. Bezdánnál (1425 fkm) a Ferenc-csatorna zsilipjénél ismét a bácskai öntöző és hajózó csatornarendszerről beszélünk, míg a kiskőszegi (Batina) partizánemlékmű kapcsán a jugoszláv időket idézzük fel. Késő délután elérjük a magyarországi Duna szakaszt (1433 fkm). Kisvártatva feltűnik Mohács városa (1447 fkm), majd a határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Ezután a hajó visszaáll a városi kikötőbe, kihajózunk, utazás autóbusszal Budapestre, érkezés késő este.

A hajó: a ROHAM termes rendezvényhajó, 60 fős zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal és hajóval, elhelyezést 3 és 3*+-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, kikötői illetéket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, kikötői illeték.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal és hajóval.

Szállás: 

3* és 3*+-os hotelben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!