Hajózás a Vaskapunál - a Monarchia reneszánsza

4 napos buszos körutazás idegenvezetővel Szerbiában és Romániában

Utunk során felkeressük a Millenniumi emlékművet, majd a Száva felett átkelve a nándorfehérvári várhoz megyünk. Végigsétálunk a váron, felidézzük a Hunyadi János által aratott diadalt, bekukkantunk a szerb főváros belvárosába is. Belgrádot elhagyva Szendrőre utazunk, itt felkeressük a hatalmas területen fekvő várat, a csipkés falakról pillantunk le a Dunára.

Alapár tartalmazza

Az utazási költséget légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést 3* szállodákban, 2 ágyas szobákban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%, félpanziós ellátás felárát 7 000 Ft, belépők árát kb.: 12 EURO, vonatjegy kb.: 10 RON, hajózás a Kazán-szorosban (min.: 22 fő estén): 4 900 Ft

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap. Szabadka - Tóthfalu - Zenta - Újvidék - Pétervárad
Kora reggeli indulás Budapestről. Röszkei határátkelés városnézés Szabadkán: látogatást teszünk a régi városháza dísztermében, majd belvárosi sétánk keretében látni fogjuk a Zsolnay-kutakat és a városmagot meghatározó szecessziós épületeket. Utána pihenőt tartunk Tóthfaluban, fakultatív pálinkakóstolás burekkel. Zentán, a Tisza menti magyarság legfontosabb városában megnézzük a zentai csata emlékművét. Továbbutazva délre késő délután elérjük Újvidéket. Séta a Vajdaság fővárosának belvárosában, majd átkelve a Duna felett a Monarchia egyik legjelentősebb erődjében és katona-városában, Péterváradon felkeressük a várat, megtekintjük a híres óratornyot. Szállás Újvidéken.

2. nap. Karlóca - Zimony - Belgrád - Szendrő - Galambóc - Al-Duna - Lepenski Vir
Reggeli után a Szerémségbe utazunk. Karlócán a karlócai békére emlékezünk, majd elérjük az egykori határvárost, Zimonyt: felkeressük a Millenniumi emlékművet, majd a Száva felett átkelve a nándorfehérvári várhoz megyünk. Végigsétálunk a váron, felidézzük a Hunyadi János által aratott diadalt, bekukkantunk a szerb főváros belvárosába is. Belgrádot elhagyva Szendrőre utazunk, itt felkeressük a hatalmas területen fekvő várat, a csipkés falakról pillantunk le a Dunára. Továbbutazva a Duna völgyében, elérve a Duna-áttörés hegyvidékét Galambócnál újabb szép várat csodálhatunk meg. Rozgonyiné legendájára emlékezve a Duna egykori zuhatagi szakasza mellett folytatjuk utunkat alagutakon, viaduktokon át. Napunk utolsó programjaként felkeressük a Lepenski Vir őskori leletegyüttest, az ősember települését borító üvegcsarnokból a Dunára is szép kilátás nyílik. Szállásunk a Liskovac-hegységben lesz.

3. nap. Vaskapu - Orsova - Kazán-szorosok
Visszatérve a Duna völgyébe tovább kanyargunk a folyó mellett, hogy végül a Sipi-szoros alsó végén a Vaskapu vízlépcsőn átkeljünk Romániába. Itt meglátogatjuk a Duna legnagyobb vízlépcsőjében kialakított múzeumot, a turbinatermet, felidézzük a vízierőmű-duzzasztó-hajózsilip hármas megépülte előtti világot, Ada-Kaleh szigetének történetét. Lenyűgöző panorámájú úton haladunk tovább Orsova, egykori határvárosunk felé, ahol fakultatív program következik: hajóra szállunk, és elindulunk a Dunán a Kazán-szorosokba: útközben láthatjuk a Traianus-emléktáblát, Decebal  monumentális szobrát, az egykori zuhatagi hajózást irányító jelzőállomásokat, a Veterani- és Ponikova-barlangokat, megemlékezünk Széchenyi István itteni tevékenységéről. A sziklasorosok világából Orsovára visszatérve autóbuszra szállunk, és szállásunkra, Herkulesfürdőre utazunk.

4. nap. Herkulesfürdő - Bigári vízesés - Stájerlakanina - Oravicabánya - Temesvár - Nagyszentmiklós
Reggel séta Herkulesfürdőn, a Monarchia egykori kiemelkedő fürdőhelyén. Utazás a szépséges érchegységben, megálló a híres Bigári vízesésnél. Stájerlakaninán vonatra szállunk: az ún. Bánáti Semmering védett vasútvonal. Magas hegyek között, sűrű erdőben kanyarog le, Oravicabánya felé. Az élményvonatozás után a Bánát síkká váló vidékén utazunk a régió fővárosába (és az egykori magyar fővárosba), Temesvárra: séta a belváros különböző korokat felidéző főterein. Nagyszentmiklóson, Bartók Béla szülőhelyén át utazunk haza, érkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. december. 15
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. december. 14
» Villányi hétvége: bor és bringa - Kovács Attila, 2017. december. 13
Fakultatív programok

Hajózás a Kazán-szorosban: 4 900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazási költséget légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést 3* szállodákban, 2 ágyas szobákban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%, félpanziós ellátás felárát 7 000 Ft, belépők árát kb.: 12 EURO, vonatjegy kb.: 10 RON, hajózás a Kazán-szorosban (min.: 22 fő estén): 4 900 Ft

Kötelező költségek: 

Betegség-, baleset-, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők árát kb.: 12 EURO, vonatjegy kb.: 10 RON

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők árát kb.: 12 EURO, vonatjegy kb.: 10 RON, további költőpénz szükséglet, igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3* szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!