Hajóval Passauba

5 napos buszos, hajós körutazás

3 folyó találkozása Passaunál nagy élmény hajóról, nap közben kikötések városnézésekkel.

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Folyami hajóval utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, kikötői illeték, audio guide, útlemondási biztosítás.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. NAP: BP. – KOMÁROM – BŐSI VÍZLÉPCSŐ – POZSONY
Indulás reggel autóbusszal Budapestről. Komáromban (1765 folyamkilométer) hajóra szállunk, majd elhaladunk a Monostori Erőd, majd Koppánymonostor mellett. A Mosoni-Duna torkolatától kezd a folyam felsőszakasz jelleget ölteni. Bősnél zsilipelve a felvízen folytatjuk utunkat, a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyesedik a Duna. Megismerjük a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer törté­netét. A víztározó felett az ismét sebes Dunán érjük el Pozsonyt (1868 fkm). Városnéző sétával zárjuk a napot.

2. NAP: POZSONY – DÉVÉNY – BÉCS – TULLN – KREMS
Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880 fkm) utazunk, a vár tövében, a Porta Hungarica-nál hajóra szállunk, s elindu­lunk a sebes Dunán felfelé. A Morava folyó torkolatától már Ausztriában hajózunk. Rövidesen feltűnik a bájos Hainburg városa. Bécs közelében zsilipelünk Freudenaunál, majd átha­jazunk az osztrák fővároson, megismerkedünk az osztrák fővá­ros hídjaival és az ENSZ negyeddel. A Bécsi Erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1965 fkm). Megcsodáljuk a Niebelung legenda egy eseményét fel­dolgozó szoborcsoportot, mely Attila hun vezér lánykérését mutatja be. Tullnból autóbusszal szállásunkra utazunk, júniusban Kremsbe, szeptemberben a Bécsi Erdőbe.

3. NAP: KREMS – WACHAU – MELK – WIESELBURG
Júniusban reggeli után városnéző séta a Wachau fővárosában, Kremsben, szeptemberben reggeli után a pompázatos göttweigi bencés apátságba utazunk. Mindkét alkalommal Kremsben hajóra szállunk és nekivágunk a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak. A a bámulatos vidéken templomok és várak között hajózunk. Aggsbachnál kikötünk, autóbusszal felme­gyünk az aggsteini várba, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk. Elhajózunk Schönbühel kastélya mellett, majd júniusban Melkből, szeptemberben Pöchlarnból busszal szállásunkra megyünk.

Júniusban a Niebelungengau nyári napforduló tűzijátékos ünnep­ségére jelentkezők este 8 óra körül autóbusszal Pöchlarnba utaz­nak, s ott hajóra szállnak. Hajózás lassú menetben Ybbs-ig. Mikor besötétedik, megkezdődik a tűzijáték, a partokon máglyák gyúl­nak. Más hajókkal konvojban Pöchlarnig haladunk, miközben a településekről tűzijátékokat lőnek fel, Maria Taferl temploma fényárban úszik. Útközben egy pohár italt, s kis falatkákat szol­gálnak fel a hajón. Kikötés Pöchlarnban, és a 15 km-re lévő szállá­sunkra utazunk autóbusszal. Érkezés éjfél körül.

4. NAP: YBBS – STRUDENGAU – GREIN – LINZ
Reggeli után Ybbsben hajóra szállunk, majd áthaladunk a Habsburg vár és uradalom tövében épült Ybbs-persenbeugi víz­lépcsőn, Ausztria legrégibb dunai műtárgyán. A duzzasztó szép­séges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét, melynek látványa összemérhető a Wachau tájaival. Werfenstein vára mellett elhaladva kikötünk Greinben. Séta a várhoz, látoga­tás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Júniusban Greinben, szeptemberben Wallsee-n szállunk vissza hajónkra, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk. Délután elérjük az Enns folyót. Júniusban és kikötünk Mauthausenben szállunk át buszunkra, Linzbe utazunk: rövid séta a főtéren és környékén, majd elfoglaljuk szállásunkat. Szeptemberben egészen Linzig hajózunk, a főtéri séta után szállásunkra megyünk.

5. NAP: LINZ – ASCHACH – ENGELHARTSZELL – PASSAU – BPUDAPEST
Autóbusszal Aschachba utazunk, itt hajóra szállunk (2163 fkm). Indulás után röviddel zsilipelünk a legnagyobb szint­különbségű osztrák duzzasztónál, majd a Duna tündérvilá­gába érünk. Hegyek között az összeszűkült folyón kanyarogva végighajózunk nagy folyamunk legfestőibb táján. A Duna-hurokban (Donauschlinge) kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni az engelszelli trappista templomot. Engelhartszellnél kikötés, visszaszállnak a templomot felkereső utasok, majd elérjük a jochensteini vízlépcsőt, ahol a bal part már Németország. A zsilip előtt elhajózunk Nepomuki Szent János zátonyra épült kápolnája és szobra mellett. Maradva a hegyek között délután elérjük a három folyó városát Passau-t (2225 fkm). Hajónkról kiszállva rövid városnéző séta, majd uta­zás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Parlagfűtől tüsszögés helyett irány a hegyekbe! - Kovács Attila, 2012. szeptember. 12
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. október. 24
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 1.rész - Kálmán Flórián, 2019. augusztus. 31
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 2.rész - Kálmán Flórián, 2019. június. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Folyami hajóval utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, kikötői illeték, audio guide, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!