Hajóskaland a Vaskaputól Újvidékig

5 napos körutazás busszal és hajóval Szerbiában, Romániában

5 napos buszos utazásra invitáljuk Horvátország és Szerbia tájaira. Igazi aktívan eltöltött nyaralás, melynek során érintjük többek között Temesvárat, Herkulesfürdőt, Karlócát, Belgrádot. Megtekintjük továbbá a Kis- és Nagy-Kazán szorost, valamint a Vaskapu szorost is. Utunk nem csak történelmi, de természeti látnivalókban is igen gazdag. Nem érdemes kihagyni! Túra-kultúra utazás.

Alapár tartalmazza

Az utazási költséget légkondicionált autóbusszal és hajóval, az elhelyezést 3* szállodákban, standard szobákban reggelis ellátással félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást 1,5%, kikötői illetéket 14 300 Ft, félpanziós ellátás felárát 12 400 Ft, Audio Guide felárat 1 280 Ft, belépők árát kb.: 500 RSD. 

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Dunára – le!
Indulás reggel 6 órakor Budapestről autóbusszal, rövid pihenőkkel utazunk Temesvárig. Városnéző séta a Bánság szép fővárosában: a barokk, a klasszicista és a szecessziós főterek, majd továbbutazás a Krassó-Szörényi-érchegységen át Herkulesfürdőre. Városnézés a Monarchia egykori kiemelt fürdővároskájában, vacsora és szállás ugyanitt.

2. nap: Duna-áttörés
Reggeli után autóbusszal Orsovára utazunk és hajóra szállunk (953 fkm). Kihajózva az Orsovai-öbölből elhaladunk a Sipi-(Vaskapu-)-szoros mellett és elindulunk a Dunán felfelé. A szelídebb hegyek egyre morcosabban sziklássá válnak, megnézzük a Trajanus táblát, majd beérünk a Kis-Kazánba. A Varnica jelzőállomás mellett elhaladva végighajózunk a Nagy-Kazán-szoroson és Jucz-szoroson. Elérjük a szerb Al-dunai üdülőfalut, Donji Milanovacot, szemben vele megnézzük Három Torony várát, majd innen észak-nyugat felé hajózunk. A hegyek között kanyarodva újabb nevezetességek: Greben-hegyfok, Lepenski Vir – őskori leletegyüttes, majd Drenkova vára után nyugat felé hajózva az egykori Stenka-zuhatagról megnézzük a monumentális Baross táblát. Rövidesen a sziklák között egészen kicsire szükült Duna az Al-Duna határát jelző Babakay-sziklánál hirtelen kiszélesedik, a jobb partot a csipkés falú Galambóc vára díszíti. Kikötés, szállásVeliko Gradiste-n (1059 fkm).

3. nap: Irány Nándorfehérvár!
Reggeli után beszállunk hajónkra, tovább hajózunk a Lokva-hegység mellett, elhagyjuk a Néra torkolatát, Ráma várát, aztán jön az „Aranyember” „Senki-szigete”, kisvártatva megcsodálhatjuk Szendrő hatalmas, vízparti várát. Kora délután elérjük a pancsovai szigetvilágot, a Temes folyó világítótornyokkal jelzett torkolatát. Éles folyamkanyarulatok után feltűnik Belgrád, Szerbia fővárosa. A nándorfehérvári diadallal az egész világon híressé vált vár falait megkerülve hajózunk be a Dunáról a Szávára. Itt kikötünk (1170 fkm), autóbuszra szállunk, felkeressük a Kalemegdánt (a várat), majd szállásunkra megyünk vacsorázni, éjszakázni.

4. nap: A Vajdaság és a Szerémség határán
Reggeli után beszállunk a Száván ringatózó hajónkra. A Dunára kihajózva (1170 fkm) tovább haladunk felfelé. A bal part Vajdaság, a jobb part Szerémség. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk. Nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, szemben vele a szalánkeméni löszmagaslat. Újvidékig érintjük még Karlócát, majd a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatát. Újvidéken (1255 fkm) kiszállunk, autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a péterváradi várba. Vacsora és szállás Újvidéken. 

5. nap: Vajdaság vagy Szlavónia
Délelőtti városnézés Újvidéken, majd szabadprogram. Utazás autóbusszal Szabadkára. Városnézés a szecessziós belvárosban, szabadprogram, majd utazás Budapestre. Érkezés a kora esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2017. július. 25
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2015. július. 06
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Látnivalók és érdekességek Krk szigetén - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazási költséget légkondicionált autóbusszal és hajóval, az elhelyezést 3* szállodákban, standard szobákban reggelis ellátással félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást 1,5%, kikötői illetéket 14 300 Ft, félpanziós ellátás felárát 12 400 Ft, Audio Guide felárat 1 280 Ft, belépők árát kb.: 500 RSD. 

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel.
Kikötői illeték: 14 300 Ft

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: kb. 500 RSD

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők: kb.: 500 RSD, további költőpénz szükséglet egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal, hajóval. A hajó: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel.

Szállás: 

3*-os szállodákban, standard szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!