Guatemala a maják földje

9 Napos Csoportos körutazás Guatemalába, Magyar Idegenvezetővel

Guatemala Közép-Amerika talán leglátványosabb országa: meseszép tavak, vulkáni hegyek, maja romvárosok, színes indián piacok. Az ország sajátos kultúrával rendelkezik a sok kis etnikumnak köszönhetően.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Budapest-Guatemala útvonalon, átszállással, repülőjegyet a Guatemala-Flores útvonalon, közvetlen járattal, magyar idegenvezetést, 7 éjszaka szállás Guatemalában, reggelis ellátást, leírásban szereplő összes programot privát transzferrel és a belépőjegyeket

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetéket 139.000 Ft/fő, ESTA vízumot 14 USD/fő, betegség, baleset és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 8 fő
Program: 

Február 20.
Elutazás Budapestről londoni és miami átszállással Guatemalába az American Airlines járataival (08.15-10.00, 11.05-15.50, 18.40-20.20). Érkezés után transzfer a közeli Antiguába. Szállás: Hotel Porta Antigua.

Február 21.
Délelőtt városnézés a hegyek között fekvő, különösen szép, koloniális hangulatú Antiguában. Délután lehetőség pihenésre. Szállás Antiguában.

Február 22.
Indulás a guatemalai felföldre. Útközben megnézzük Iximchét, az ősi cakchiquel maja királyság székhelyét. Továbbutazás az Atitlan-tóhoz. A három vulkán által körbevett hegyet sokan az egész világon az egyik legszebbnek tartják. Szállás Panajachelben, a tó közelében: Hotel Porta del Lago

Február 23.
Kirándulás Chichicastenango városkába, Latin Amerika egyik legszínesebb indián piacára. Szállás az Atitlan tónál.

Február 24.
Hajókirándulás a tzutuhil indiánok által lakott Santiago faluba. Visszautazás Panajachelbe, majd Guatemala Citybe. Szállás: Barcelo Hotel.

Február 25.
Elutazás kora reggel repülővel Floresbe (06.30-07.40). Felkeressük Tikalt, a klasszikus maja kultúra egyik legjelentősebb romvárosát. Piknikebéd a romvárosnál. Szállás a szép természeti környezetben fekvő Villa Maya szállodában.

Február 26.
Szabadidő. Lehetőség félnapos fakultatív kirándulásra a Yaxha maja romokhoz (19 900 Ft/fő). Este visszautazás Guatemala Citybe repülővel (19.55-21.00).

Február 27.
Transzfer a repülőtérre, majd elutazás miami és londoni átszállással Budapestre (08.00-11.35, 17.10-06.25, 08.35-12.05).

Február 28.
Megérkezés Budapestre dél körül.

Egyágyas felár: 99.000.- Ft
Félpanziós felár: 59.000.- Ft/fő
Repülőtéri illeték: 139.000.- Ft/fő

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2015. december. 28
» Időutazás a Karib-tengeren: Kuba nyaralás - Kovács Attila, 2014. január. 09
» A 10 legromantikusabb egzotikus nászút - Kovács Attila, 2013. november. 24
» A varázslatos Dominika - Kovács Attila, 2013. november. 18
» Egy ország a közhelyek mögött: Kuba - Explorer World, 2013. november. 07
» A világ 15 legszebb hotelmedencéje - Etédi Alexa, 2013. július. 19
» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Kirándulásra a Yaxha maja romokhoz: 19 900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet a Budapest-Guatemala útvonalon, átszállással, repülőjegyet a Guatemala-Flores útvonalon, közvetlen járattal, magyar idegenvezetést, 7 éjszaka szállás Guatemalában, reggelis ellátást, leírásban szereplő összes programot privát transzferrel és a belépőjegyeket

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket 139.000 Ft/fő, ESTA vízumot 14 USD/fő, betegség, baleset és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték 390.000 Ft/fő, ESTA vízum 14 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Guatemala útvonalon, átszállással - a Guatemala-Flores útvonalon, közvetlen járatttal

Szállás: 

Szállás Guatemalában h7 éjszakára színvonalas, négycsillagosnak megfelelő szállodákban, kétágyas szobában, reggelivel.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió igényelhető: 59.000.- Ft/fő
A területről: 
Guatemala Magyarországnál nem sokkal nagyobb területű közép-amerikai ország, indián eredetű neve nem egyértelműen tisztázott. Egyesek szerint a nahuatl indián nyelv különféle, lehetséges szóösszetételei alapján „farakások helye”, mások szerint „rengeteg fa” vagy a „tűzokádó hegy” a jelentése. A volt spanyol gyarmat 1839- ben nyerte el végleges függetlenségét. Az országot 22 megyére osztották fel közigazgatási szempontból. Az ország szeizmológiai szempontból földrengésveszélyes területen fekszik. Gyakoriak a kisebb-nagyobb földmozgások. A vulkáni tevékenység szintén jelentős. Az elmúlt 8-10 évben a világban végbement klimatikus változások következtében, , különösen a kialakult "El Niño" illetve a “La Niña” jelenségek hatására, igen sok természeti katasztrófát (hurrikánt és egyéb trópusi viharokat) ért meg, kísérőjelenségeként pedig rendkívül nagyszámú emberáldozattal járó földcsuszamlások voltak.108.890 km² Guatemala területének 5,4%-a védett, legmagasabb szintű védelemben részesül a 19 nemzeti park A természeti világörökség közé tartozik a Tikal Nemzeti Park, amely a maja civilizáció egyik legnagyobb városa volt. Neve az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.
Időjárás: 
Bár a forró égövben helyezkedik el, klímáját a nagy magasság és a hegykoszorú kellemessé, szubtrópusivá enyhíti a sűrűn lakott területeken. Az évi 18 Celsius-fokos középhőmérséklet mellett a legmelegebb hónap a május, 19,6 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A leghűvösebb a január, átlag 16,3 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A két adat alig tér el egymástól. A kellemesen meleg nappalok és az enyhülést nyújtó éjszakák közötti különbség az évszaktól függően 10–13 Celsius-fok. A nyári esős és a téli száraz évszak az esőzések intenzitása alapján különül el egymástól, mivel a csapadék 90 százaléka májustól októberig tartó nyári időszakban hull le.
Vízum: 
Egy elfogadott ESTA Utazási engedély (Travel Authorization) felhasználható mind az Egyesült Államokba történő látogatásra, illetve az azon való átutazásra is. Amint az utazó megszerezte az ESTA utazási engedélyét, a Vízummenteségi program (Visa Waiver Program) korlátozásait betartva, több alkalommal is ellátogathat az Egyesült Államokba. Az utazási engedély jelentkezési folyamata kevesebb formalitással jár, mint a szokásos Egyesült Államokbeli vízum jelentkezési folyamata, és a legtöbb ESTA jelentkezés 24 órán belül jóváhagyásra kerül.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Oltás nem kötelező. Malária ellen tabletta javasolt. Csapvíz nem minden területen iható. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!