Guatemala a maják földje

9 Napos Csoportos körutazás Guatemalába, Magyar Idegenvezetővel

Guatemala Közép-Amerika talán leglátványosabb országa: meseszép tavak, vulkáni hegyek, maja romvárosok, színes indián piacok. Az ország sajátos kultúrával rendelkezik a sok kis etnikumnak köszönhetően.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet a Budapest-Guatemala útvonalon, átszállással, repülőjegyet a Guatemala-Flores útvonalon, közvetlen járattal, magyar idegenvezetést, 7 éjszaka szállás Guatemalában, reggelis ellátást, leírásban szereplő összes programot privát transzferrel és a belépőjegyeket

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetéket 139.000 Ft/fő, ESTA vízumot 14 USD/fő, betegség, baleset és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 8 fő

Szállás

Szállás Guatemalában h7 éjszakára színvonalas, négycsillagosnak megfelelő szállodákban, kétágyas szobában, reggelivel.

Program: 

Február 20.
Elutazás Budapestről londoni és miami átszállással Guatemalába az American Airlines járataival (08.15-10.00, 11.05-15.50, 18.40-20.20). Érkezés után transzfer a közeli Antiguába. Szállás: Hotel Porta Antigua.

Február 21.
Délelőtt városnézés a hegyek között fekvő, különösen szép, koloniális hangulatú Antiguában. Délután lehetőség pihenésre. Szállás Antiguában.

Február 22.
Indulás a guatemalai felföldre. Útközben megnézzük Iximchét, az ősi cakchiquel maja királyság székhelyét. Továbbutazás az Atitlan-tóhoz. A három vulkán által körbevett hegyet sokan az egész világon az egyik legszebbnek tartják. Szállás Panajachelben, a tó közelében: Hotel Porta del Lago

Február 23.
Kirándulás Chichicastenango városkába, Latin Amerika egyik legszínesebb indián piacára. Szállás az Atitlan tónál.

Február 24.
Hajókirándulás a tzutuhil indiánok által lakott Santiago faluba. Visszautazás Panajachelbe, majd Guatemala Citybe. Szállás: Barcelo Hotel.

Február 25.
Elutazás kora reggel repülővel Floresbe (06.30-07.40). Felkeressük Tikalt, a klasszikus maja kultúra egyik legjelentősebb romvárosát. Piknikebéd a romvárosnál. Szállás a szép természeti környezetben fekvő Villa Maya szállodában.

Február 26.
Szabadidő. Lehetőség félnapos fakultatív kirándulásra a Yaxha maja romokhoz (19 900 Ft/fő). Este visszautazás Guatemala Citybe repülővel (19.55-21.00).

Február 27.
Transzfer a repülőtérre, majd elutazás miami és londoni átszállással Budapestre (08.00-11.35, 17.10-06.25, 08.35-12.05).

Február 28.
Megérkezés Budapestre dél körül.

Egyágyas felár: 99.000.- Ft
Félpanziós felár: 59.000.- Ft/fő
Repülőtéri illeték: 139.000.- Ft/fő

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Kirándulásra a Yaxha maja romokhoz: 19 900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet a Budapest-Guatemala útvonalon, átszállással, repülőjegyet a Guatemala-Flores útvonalon, közvetlen járattal, magyar idegenvezetést, 7 éjszaka szállás Guatemalában, reggelis ellátást, leírásban szereplő összes programot privát transzferrel és a belépőjegyeket

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket 139.000 Ft/fő, ESTA vízumot 14 USD/fő, betegség, baleset és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték 390.000 Ft/fő, ESTA vízum 14 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Guatemala útvonalon, átszállással - a Guatemala-Flores útvonalon, közvetlen járatttal

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió igényelhető: 59.000.- Ft/fő

A területről: 
Guatemala Magyarországnál nem sokkal nagyobb területű közép-amerikai ország, indián eredetű neve nem egyértelműen tisztázott. Egyesek szerint a nahuatl indián nyelv különféle, lehetséges szóösszetételei alapján „farakások helye”, mások szerint „rengeteg fa” vagy a „tűzokádó hegy” a jelentése. A volt spanyol gyarmat 1839- ben nyerte el végleges függetlenségét. Az országot 22 megyére osztották fel közigazgatási szempontból. Az ország szeizmológiai szempontból földrengésveszélyes területen fekszik. Gyakoriak a kisebb-nagyobb földmozgások. A vulkáni tevékenység szintén jelentős. Az elmúlt 8-10 évben a világban végbement klimatikus változások következtében, , különösen a kialakult "El Niño" illetve a “La Niña” jelenségek hatására, igen sok természeti katasztrófát (hurrikánt és egyéb trópusi viharokat) ért meg, kísérőjelenségeként pedig rendkívül nagyszámú emberáldozattal járó földcsuszamlások voltak.108.890 km²

Guatemala területének 5,4%-a védett, legmagasabb szintű védelemben részesül a 19 nemzeti park A természeti világörökség közé tartozik a Tikal Nemzeti Park, amely a maja civilizáció egyik legnagyobb városa volt. Neve az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.
Időjárás: 
Bár a forró égövben helyezkedik el, klímáját a nagy magasság és a hegykoszorú kellemessé, szubtrópusivá enyhíti a sűrűn lakott területeken. Az évi 18 Celsius-fokos középhőmérséklet mellett a legmelegebb hónap a május, 19,6 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A leghűvösebb a január, átlag 16,3 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A két adat alig tér el egymástól. A kellemesen meleg nappalok és az enyhülést nyújtó éjszakák közötti különbség az évszaktól függően 10–13 Celsius-fok.
A nyári esős és a téli száraz évszak az esőzések intenzitása alapján különül el egymástól, mivel a csapadék 90 százaléka májustól októberig tartó nyári időszakban hull le.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!