Szilveszter Grúziában

6 napos körutazás Grúziában

Különleges szilveszteri kirándulás a Kaukázus hegyei, borvidéke és kolostorai között. Fedezze fel velünk Grúziát,a Kaukázus szívében elterülő varázslatos országot, amely méltán híres vendégszeretetéről, és amely kolostoraival, mesés ételeivel, boraival különleges élménnyel gazdagítja az odalátogatókat. A grúz borászat nem véletlenül oly népszerű, a hagyomány szerint a borkészítés módszere is innen ered.

Alapár tartalmazza

A megadott szállást félpanzióval, a megadott programokat, a belépőjegyeket, a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A Wizz Air repülőjegyet és repülőtéri illetéket kb. 60 000 Ft-tól, útlemondási biztosítást: 1,5%, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, szilveszteri vacsorát.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest - Kutaisi
Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:55-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap: Kutaisi – Mtcheta - Tbiliszi
Érkezés Kutaisibe 05:55-kor. Érkezést követően felkeressük Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.), melyek a Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Továbbutazás Tbiliszibe, a szállás elfoglalása, majd szabadidő. Vacsora egy helyi, grúz étteremben. Felülmúlhatatlanok a grúz friss zöldségek és fűszerek, a különböző tészta ételek, sajtok, saslikok és természetesen a grúz vörös borok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz leves), hinkali (húsos tészta), hacsapuri (lángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Szállás Tbilisziben.

3. nap: Tbiliszi
A reggelit követően Grúzia fővárosának, Tbiliszinek a látnivalóiban gyönyörködünk. A város és környéke már az i.e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés az i. sz. IV. századból származik. Jelenlegi arcát mutatva harmóniában fér el egymás mellett az ősi és a modern városrész, kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek csalogatják a látogatókat. Tbiliszi utcáin sétálgatva bepillantást nyerhetünk a város történetébe, miközben felfedezhetjük az egyházi és világi építészet műalkotásait. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat, majd felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Nurikala erődöt is megtekinteni. A városra a legszebb kilátás az erődből nyílik. Végül a kénfürdőket keressük fel, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít, mint a világ legjobb fürdőit. Vacsora egy helyi, grúz étteremben. Szállás Tbilisziben.

4. nap: Kakheti régió - Alaverdi
A mai napon a Kakheti régiót keressük fel, mely kulturális látnivalói mellett Grúzia elsőszámú bortermelő területe is egyben. Utunk első állomása az Alaverdi kolostor. A létesítmény egyes részei a 6. századból származnak. A mai katedrális nagyrészt a 11. században épült. A környező táj egy termékeny folyóvölgy, melynek háttérben a Kaukázus hegyei teszik teljesebbé az összhatást. Ezt követően látogatás egy helyi családi borászatban, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni az ősi módon készült fehér-, illetve vörösbort. A grúz borok feltehetően a történelem legrégebbi borai, állítólag a bortermelés eredete a mai Grúziából származik. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlő kipréselt levét méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. Az eljárás folyamatainak megtekintése a borászatban. Ebéd helyben készült hagyományos grúz ételekből, bor- és grúz vodka (csacsa) kóstolás. Visszautazás Tbiliszibe. Fakultatív programként szilveszteri vacsoraest Tbiliszi egyik grúz éttermében, élőzenével és előadással. Szállás Tbilisziben.

5. nap: Gelati - Bagrati - Kutaisi
Kora délután elbúcsúzunk Tbiliszitől és elindulunk Kutaisi felé. Útközben elsőként felkeressük a 12-17. században épült Gelati kolostor komplexumot, mely a Világörökség része. A kolostorban számos grúz uralkodót temettek el. A déli kapuzat alatt található Dávid király sírja is, aki keresztényi alázattól vezérelve végakaratában azt kívánta, hogy koporsóját a küszöb alatt helyezzék el, hogy a látogatók tapossanak a sírján. Majd továbbutazunk Kutaisibe, ahol a város fölé magasodó 11. századi Bagrati katedrálist tekintjük meg. A létesítmény az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Szállás és vacsora Kutaisiben.

6. nap: Kutaisi - Budapest
Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Indulás 06:25-kor, várható érkezés Budapestre 06:35-kor.

Az ár tartalmazza
Az ár nem tartalmazza: Wizz Air repülőjegyet illetékkel: kb. 60 000 Ft-tól, mely tartalmazza 1 db kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm-es) kézipoggyász díját. Külön fizethető: nagyméretű kézipoggyász (max. 56 x 45 x 25 cm-es): 7.000 Ft/db és/vagy max. 23 kg súlyú bőrönd: 20.500 Ft/db vagy max. 32 kg súlyú bőrönd: 26.700 Ft/db Útlemondási biztosítást: 1,5% Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás köthető: Atlasz Classic módozat 840 Ft/fő/nap   Szilveszteri vacsora kérhető: 29.000 Ft/fő Egyágyas felár: 42.000 Ft/4 éj   Magyar állampolgárok 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be Grúziába akár már kártyás személyigazolvánnyal is, ellenben az útlevélnek / személyi igazolványnak a hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.   Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. Foglaláskor a 10% előlegen felül a tervezett repülőjegy díját is fizetni szükséges. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. Utasaink a fedélzetre személyenként csak 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely vagy az ingyenes kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm) vagy az előzetesen megrendelt és kifizetett nagyméretű (max. 56 x 45 x 25 cm). A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 23 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást félpanzióval, a megadott programokat, a belépőjegyeket, a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A Wizz Air repülőjegyet és repülőtéri illetéket kb. 60 000 Ft-tól, útlemondási biztosítást: 1,5%, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, szilveszteri vacsorát.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal.

Szállás: 

 4 éjszaka, 3*-os kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós (4. nap reggeli és ebéd) ellátást tartalmaz. Szilveszteri vacsora felár ellenében kérhető.
A területről: 
Georgia (Grúzia) köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán. A grúzok (georgiaiak) magukat saját nyelvükön „kartveli”-nek, országukat „Sakartvelo”-nak nevezik. Az ország angol nyelvű hivatalos megnevezése Georgia. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Északi szomszédja Oroszország, délről Törökország és Örményország, keletről Azerbajdzsán határolja. Az ország földrajzi-éghajlati szempontból változatos, egyaránt vannak alpesi és szubtrópusi klímájú területei. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Az ország évezredeken keresztül nagyhatalmak határvidéke volt, a grúz nép mégis fennmaradt, sőt, a 12. század környékén Grúzia maga is regionális nagyhatalmi státuszra tett szert.
Időjárás: 
Grúzia klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe.
Vízum: 
Az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint az USA, Japán, Kanada, Izrael és Svájc állampolgárai 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be Grúzia területére. Az útlevélnek a visszaérkezés napjától számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!