Grúzia rejtett szépségei - Tbiliszi, Kazbeg, Gori, Batumi

8 napos körutazás Grúziában angol nyelvű idegenvezetéssel

Kevés olyan ország van a világon, amely olyan különleges értékeket nyújtana, mint Grúzia. A szépségéről messze földön ismert ország fővárosában, Tbilisziben 4. századi (!) Narikala-erőd, a 6-7. századi szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika és a 12. századi Metekhi-templom érdemel külön figyelmet, a fővárostól távolabb pedig fenséges hegyeket, a kereszténység legkorábbi időszakából származó emlékeket és történelmi falvakat láthatunk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Tbiliszi útvonalon, átszállással, repülőtéri transzfereket, transzfereket a program teljes időtartama alatt, angolul is beszélő sofőr-idegenvezetővel, szállás három éjszakára Tbilisziben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, szállás egy alkalommal a hegyekben vendégházban (közös fürdőszoba-használattal), szállás egy alkalommal Kutaisiben vendégházban (saját fürdőszoba-használattal), szállás két éjszakára Batumiban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, reggelis ellátást, napi egy üveg ásványvizet.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást a BBP biztosítást, valamit a további étkezések, személyes kiadások árát.

Hossz: 
8 nap

Szállás

3 éjszakára Tbilisziben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
1 alkalommal a hegyekben vendégházban (közös fürdőszoba-használattal)
1 alkalommal Kutaisiben vendégházban (saját fürdőszoba-használattal)
2 éjszakára Batumiban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Program: 

Első nap 
Elutazás Budapestről, átszállással.

Második nap
Érkezés kora reggel Tbiliszibe. Transzfer a szállodába, majd rövid pihenés után egész napos városnézés: Narikala-erőd (4. század), Szioni-katedrális (6-7. század), Metekhi-templom (12. század), Ancsiszkhati-bazilika (6. század). Szállás Tbilisziben.

Harmadik nap
Indulunk a hegyek felé! Az első megálló Mtszkhetában lesz, ahol a grúzok már 337-ben, azaz mintegy 1700 évvel ezelőtt felvették a kereszténységet. Később megnézzük a történelmi Anauri épület-együttest. Utazás a történelmi Grúz Hadiúton hegyek és régi templomok között. Az éjszakát Kazbegi faluban töltjük, vendégházban vagy magánszálláson, 1740 méter magasan. Közvetlenül a falu fölé emelkedik az 5033 méter magas Kazbek-hegy.

Negyedik nap
Leereszkedünk a hegyekről, és Goriba utazunk. Városnézési lehetőség Sztálin szülővárosában. Továbbutazás Kutaisziba, Grúzia második legnagyobb városába. Szállás vendégházban.

Ötödik nap 
Reggeli után Kutaiszi környékének látnivalóit fedezzük fel. Megnézzük a Bagrati-katedrális 11. századból származó romjait, majd továbbindulunk a szubtrópusi Batumiba. Délután már pihenési lehetőség a tengerparton.

Hatodik nap
Egész napos pihenés a tengerparton.

Hetedik nap 
Délelőtt még pihenés a tengerparton. Délután transzfer Tbiliszibe. Szállás a fővárosban.

Nyolcadik nap 
Elutazás Budapestre átszállással.

Az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:
Indulás előtt legalább két hónappal történő foglalás esetén: - 40.000.- Ft/fő kedvezmény
Indulás előtt legalább egy hónappal történő foglalás esetén: - 20.000.- Ft/fő kedvezmény

Az árak a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében érvényesek. 

Nem érvényesek a kiemelt időszakokra (pl. Húsvét, hosszú hétvégék, nemzeti ünnepek, Karácsony, Szilveszter).

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2023. november. 16
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2023. október. 21
» Thaiföld - Kovács Attila, 2023. október. 16
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2023. október. 02
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2023. július. 10
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2023. június. 29
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2023. június. 18
» Törökországi kalandok - Kovács Attila, 2023. május. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Tbiliszi útvonalon, átszállással, repülőtéri transzfereket, transzfereket a program teljes időtartama alatt, angolul is beszélő sofőr-idegenvezetővel, szállás három éjszakára Tbilisziben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, szállás egy alkalommal a hegyekben vendégházban (közös fürdőszoba-használattal), szállás egy alkalommal Kutaisiben vendégházban (saját fürdőszoba-használattal), szállás két éjszakára Batumiban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, reggelis ellátást, napi egy üveg ásványvizet.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást a BBP biztosítást, valamit a további étkezések, személyes kiadások árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Tbiliszi útvonalon, átszállással.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
A Grúz Köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán fekszik. Egyesek európai, mások ázsiai országnak tartják. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Fővárosa Tbiliszi, ahol a IV. századból fennmaradt emlék is fellelhető, a Narikala-erőd. További különlegességei közé tartozik a VI.-VII. századi Szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika, valamint a XII. századból maradt Metekhi templom. A fővárostól távolabb történelmi falvak és fenséges hegyvonulatok nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt.Az időeltolódás Magyarországhoz képest +3 óra.

Időjárás: 
Klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe. Grúzia éghajlata területéhez mérten szinte szélsőségesen változatos. Két fő éghajlati zónája van, amelyek határa a Likhi-hegység. Ez osztja keleti és nyugati részre az országot. A Nagy-Kaukázus hegylánca fontos éghajlatalakító tényező, mert elzárja az országot a hideg északi légáramlatok elöl. A déli Kis-Kaukázus ugyanakkor az Ázsia felől érkező forró és száraz légtömegek hatásaitól óvja Grúziát. Kelet-Grúzia éghajlata átmenet a nedves szubtrópusi és a kontinentális klíma között. A Fekete-tenger felől érkező nedves légtömegek és Közép-Ázsia száraz légtömegei egyaránt befolyásolják. A nyugati hatásokat részben blokkolják a Likhi és a Mesketi hegyláncai. Az éves csapadék jóval alacsonyabb, mint Nyugat-Grúziában. Kelet-Grúzia jó részében a nyár forró (különösen az alacsonyan fekvő területeken), a tél pedig viszonylag hideg. A tengerszint feletti magasság itt is fontos szerepet játszik a hőmérsékleti viszonyok kialakításában. A 2000 méter feletti magasságokban még nyáron is gyakori a fagy.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!