Grúzia rejtett szépségei - Tbiliszi, Kazbeg, Gori, Batumi

8 napos körutazás Grúziában angol nyelvű idegenvezetéssel

Kevés olyan ország van a világon, amely olyan különleges értékeket nyújtana, mint Grúzia. A szépségéről messze földön ismert ország fővárosában, Tbilisziben 4. századi (!) Narikala-erőd, a 6-7. századi szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika és a 12. századi Metekhi-templom érdemel külön figyelmet, a fővárostól távolabb pedig fenséges hegyeket, a kereszténység legkorábbi időszakából származó emlékeket és történelmi falvakat láthatunk.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Tbiliszi útvonalon, átszállással, repülőtéri transzfereket, transzfereket a program teljes időtartama alatt, angolul is beszélő sofőr-idegenvezetővel, szállás három éjszakára Tbilisziben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, szállás egy alkalommal a hegyekben vendégházban (közös fürdőszoba-használattal), szállás egy alkalommal Kutaisiben vendégházban (saját fürdőszoba-használattal), szállás két éjszakára Batumiban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, reggelis ellátást, napi egy üveg ásványvizet.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást a BBP biztosítást, valamit a további étkezések, személyes kiadások árát.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

Első nap 
Elutazás Budapestről, átszállással.

Második nap
Érkezés kora reggel Tbiliszibe. Transzfer a szállodába, majd rövid pihenés után egész napos városnézés: Narikala-erőd (4. század), Szioni-katedrális (6-7. század), Metekhi-templom (12. század), Ancsiszkhati-bazilika (6. század). Szállás Tbilisziben.

Harmadik nap
Indulunk a hegyek felé! Az első megálló Mtszkhetában lesz, ahol a grúzok már 337-ben, azaz mintegy 1700 évvel ezelőtt felvették a kereszténységet. Később megnézzük a történelmi Anauri épület-együttest. Utazás a történelmi Grúz Hadiúton hegyek és régi templomok között. Az éjszakát Kazbegi faluban töltjük, vendégházban vagy magánszálláson, 1740 méter magasan. Közvetlenül a falu fölé emelkedik az 5033 méter magas Kazbek-hegy.

Negyedik nap
Leereszkedünk a hegyekről, és Goriba utazunk. Városnézési lehetőség Sztálin szülővárosában. Továbbutazás Kutaisziba, Grúzia második legnagyobb városába. Szállás vendégházban.

Ötödik nap 
Reggeli után Kutaiszi környékének látnivalóit fedezzük fel. Megnézzük a Bagrati-katedrális 11. századból származó romjait, majd továbbindulunk a szubtrópusi Batumiba. Délután már pihenési lehetőség a tengerparton.

Hatodik nap
Egész napos pihenés a tengerparton.

Hetedik nap 
Délelőtt még pihenés a tengerparton. Délután transzfer Tbiliszibe. Szállás a fővárosban.

Nyolcadik nap 
Elutazás Budapestre átszállással.

Az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:
Indulás előtt legalább két hónappal történő foglalás esetén: - 40.000.- Ft/fő kedvezmény
Indulás előtt legalább egy hónappal történő foglalás esetén: - 20.000.- Ft/fő kedvezmény

Az árak a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében érvényesek. 

Nem érvényesek a kiemelt időszakokra (pl. Húsvét, hosszú hétvégék, nemzeti ünnepek, Karácsony, Szilveszter).

Kapcsolódó cikkek

» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Tbiliszi útvonalon, átszállással, repülőtéri transzfereket, transzfereket a program teljes időtartama alatt, angolul is beszélő sofőr-idegenvezetővel, szállás három éjszakára Tbilisziben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, szállás egy alkalommal a hegyekben vendégházban (közös fürdőszoba-használattal), szállás egy alkalommal Kutaisiben vendégházban (saját fürdőszoba-használattal), szállás két éjszakára Batumiban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, reggelis ellátást, napi egy üveg ásványvizet.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást a BBP biztosítást, valamit a további étkezések, személyes kiadások árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Tbiliszi útvonalon, átszállással.

Szállás: 

3 éjszakára Tbilisziben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
1 alkalommal a hegyekben vendégházban (közös fürdőszoba-használattal)
1 alkalommal Kutaisiben vendégházban (saját fürdőszoba-használattal)
2 éjszakára Batumiban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Grúz Köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán fekszik. Egyesek európai, mások ázsiai országnak tartják. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Fővárosa Tbiliszi, ahol a IV. századból fennmaradt emlék is fellelhető, a Narikala-erőd. További különlegességei közé tartozik a VI.-VII. századi Szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika, valamint a XII. századból maradt Metekhi templom. A fővárostól távolabb történelmi falvak és fenséges hegyvonulatok nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt.Az időeltolódás Magyarországhoz képest +3 óra.
Időjárás: 
Klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe. Grúzia éghajlata területéhez mérten szinte szélsőségesen változatos. Két fő éghajlati zónája van, amelyek határa a Likhi-hegység. Ez osztja keleti és nyugati részre az országot. A Nagy-Kaukázus hegylánca fontos éghajlatalakító tényező, mert elzárja az országot a hideg északi légáramlatok elöl. A déli Kis-Kaukázus ugyanakkor az Ázsia felől érkező forró és száraz légtömegek hatásaitól óvja Grúziát. Kelet-Grúzia éghajlata átmenet a nedves szubtrópusi és a kontinentális klíma között. A Fekete-tenger felől érkező nedves légtömegek és Közép-Ázsia száraz légtömegei egyaránt befolyásolják. A nyugati hatásokat részben blokkolják a Likhi és a Mesketi hegyláncai. Az éves csapadék jóval alacsonyabb, mint Nyugat-Grúziában. Kelet-Grúzia jó részében a nyár forró (különösen az alacsonyan fekvő területeken), a tél pedig viszonylag hideg. A tengerszint feletti magasság itt is fontos szerepet játszik a hőmérsékleti viszonyok kialakításában. A 2000 méter feletti magasságokban még nyáron is gyakori a fagy.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. 2005. június 15. óta az Európai Unió tagállamainak állampolgárai 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be. Nyomatékosan felhívjuk az utazók figyelmét, hogy az útlevélben tartott készpénzüket az útlevél-ellenőrzés előtt vegyék ki, mert a korrupció visszaszorítása érdekében meghirdetett kampány keretében az útlevél-rendészeti szervek az útlevélben talált pénzt állampolgárságtól függetlenül és mérlegelés nélkül kötelesek korrumpálásra irányuló cselekménynek tekinteni. Hivatalos fizetőeszközként csak a georgiai larit (GEL) fogadják el, de az USA dollár és az euró átváltása a kijelölt váltóhelyeken problémamentes. A hitelkártyákat a legtöbb helyen elfogadják.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!