Grúzia bortúra

6 napos körutazás Grúziában

Fedezze fel velünk Grúziát,a Kaukázus szívében elterülő varázslatos országot, amely méltán híres vendégszeretetéről, és amely kolostoraival, mesés ételeivel, boraival különleges élménnyel gazdagítja az odalátogatókat. A grúz borászat nem véletlenül oly népszerű, a hagyomány szerint a borkészítés módszere is innen ered.

Alapár tartalmazza

Az utazásra egész évben, tetszőleges időpontokban lehet jelentkezni.A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Az tartalmazza a szállást, a program szerinti ellátást, borkóstolásokat, transzfereket, angol nyelvű idegenvezetést, és a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet és az illetékket, BBP-biztosítást, borravalókat
 
 
 
 

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1.nap : Budapest - Kutaiszi
Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 22:50-kor, éjszaka a repülőn.

2.nap: Kutaiszi – Tbiliszi
Érkezés Kutaisibe 04:50-kor, transzfer a szállodába.
Utazás Grúzia fővárosába, Tbiliszibe. Az érkezést követően megtekintjük Tbiliszi főbb látványosságait .Az összes kulturális és építészeti érdekesség körülbelül 5 perc sétára van egymástól. A városnézést az Óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt (IV sz.) is megtekinteni.
Tradicionális grúz borok kóstolója a Schuchmann borpincében, majd egy kis séta Tbiliszi fő utcáján, a Rusztaveli sugárúton.
Vacsora az “Assa Hall” nevű étteremben, ahol megízlelhetjük a hagyományos grúz konyha remek fogásait. A tbiliszi szállás elfoglalása. Reggeli/-/vacsora

3.nap: Tbiliszi – Signaghi – Gurjaani – Kvareli
Reggeli után elindulunk Grúzia bortermesztéséről híres régiójába, Kaheti-be.
Első megállónk  Signhaghi megerősített középkori városa (XVIII. század), amely megőrizte eredeti arcát és ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Kaukázus csúcsaira. Teszünk egy sétát a város utcáin, gyönyörködhetünk a Nagy-Kaukázus gerincére és az Alazini völgyre nyíló látványban. Ellátogatunk ‘A Fácán könnyei” nevezetű borpincébe.
Megtekintjük a Bodbe kolostor komplexumot, ahol a kereszténység bevezetéséről híres Szent Nino szentély található. Folytatjuk utunkat Gurjaani-ba, ahol is felkeressük az őstermelői borpincét, és megkóstoljuk az ottani fehér és vörös borokat. Itt megnézhetjük, hogyan sütik a grúz kenyeret, és hogyan készül a “Churchela” nevű édesség.
Ebédre finomabbnál finomabb házias ételeket kóstolhatunk meg bor és saslik kíséretében.
Utazunk tovább Kvartelibe, amely a vidék egy kiemelkedően szép kis városa nem messze a kaukázusi hegygerinctől. Ellátogatunk “Kindzmarauli” borgyárba, ahol lehetőségünk nyílik közelebbről megismerni a grúz bortermelés sajátosságait. Borkóstoló a “Khareba”, vagy más néven “Gvirabi” borpincében, amely kiermelkedik borkészleteivel és tágas terével. Vacsora és szállás kaverli szállodában. (Reggeli/ebéd/vacsora)

4.nap: Kvareli – Gremi – Alaverdi – Tbilisi
Reggel útnak indulunk a Gremi erődítmény felé (XVI. sz.), amely a kaukázusi hegygerinccel a háttérben, az égbolttal szinte egybeolvadó kupolájával páratlan látványt nyújt. Az Arkangyalok főtemplomában kiválóan megőrződtek a középkori freskók. Ezután ellátogatunk az Alaverdi székesegyházhoz (XI. sz.), valamint a Tsinandali-hoz, a Chavchavadze fejedelmek birtokához (XIX sz.). Megtekintjük a ház-múzeumot, majd sétálunk egyet a gyönyörű kertben. Később tovább megyünk egy kis faluba, Kishishhevi-be ahol a “Schuchmann” gyár található. Itt lehetőségük nyílik összehasonlítani a hagyományos borok előállítási folyamatát a grúz bor előlállítási technológiával. Ezután felkeresünk egy ősi borpincét, ahol megkóstolunk pár házi készítésű fehér és vörösbort is.
Indulás Tbiliszibe. Közben megvacsorázunk  egy tradicionális grúz étteremben, a “Hlebniy dom”-ban (amely azt jelenti, “Kenyeses ház”).
Az éjszakát Tbilisziben töltjük szállodában. (reggeli / ebéd / vacsora)

5.nap: Tbiliszi – Mcheta – Muhrani – Kutaisi
Reggeli után elbúcsúzunk Tbiliszitől és elindulunk Kutaisi felé. Felkeressük  Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.), melyek a Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Folytatjunk utunkat Muhrani településbe, ahol a híres borgyár, “Chateau Muhrani” található. A Muhrani bortermelő üzemet Ivane Mukhranbatoni, egy híres királyi család képviselője alapította meg, aki a XIX. század egyik kiemelkedő politikai és közéleti személyisége volt.A bortermelés tudományának elsajátítása után Mukhranbatoni bátran vezetett be újításokat, amellyel hozzájárult a grúz borászat külföldön való hírnév szerzéséhez. Jelenleg a “Chateau Muhrani” által felhasznált szőlőfajták nem csupán a grúz tradíciókat tükrözik, de remekül társíthatóak a leghíresebb külföldi szőlőfajtákkal is. Itt a vendégeknek – a gyár megtekintése és finom borok megkóstolása után - lehetőségük nyílik közelebbről megismerkedni a grúz bortermelés tradícióival és kultúrájával.
Később elfogyasztjuk a hagyományos grúz fogásokból álló ebédünket.
Utazunk tovább  Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe. Ellátogatunk a Gelati kolostorba.  A XII. században épült UNESCO világörökségi helyszínen számos XII-XVII. századi mozaik és falfestmény található.
Hagyományos grúz fogásokból álló vacsora egy helyi étteremben. Transzfer a Kutaiszi repülőtérre. (Reggeli/ - /vacsora)

6.nap: Kutaisi – Budapest
Indulás Budapestre közvetlen Wizz Air járattal 05:20-kor.

Az ár tartalmazza: Az utazásra egész évben, tetszőleges időpontokban lehet jelentkezni.A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Részvételi díjak változásai az utasok számának függvényében a következőek: 2 fő: 4 fő: 6 fő: 8 fő: 10 fő: 15 fő: 20 fő: 313.000 Ft/fő 274.000 Ft/fő 244.000 Ft/fő 236.000 Ft/fő 234.000 Ft/fő 224.000 Ft/fő 214.000 Ft/fő   - szállást, - a program szerinti ellátást, - borkóstolásokat, - transzfereket, - angol nyelvű idegenvezetést, - és a belépődíjakat.
Az ár nem tartalmazza: - a repülőjegyet illetékkel (kb.: 26 000 Ft/fő-től) - BBP-biztosítást - borravalókat   Az utazásról további felvilágosítást ad: Daróczi Eszter: +36 1 354 3993          

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazásra egész évben, tetszőleges időpontokban lehet jelentkezni.A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Az tartalmazza a szállást, a program szerinti ellátást, borkóstolásokat, transzfereket, angol nyelvű idegenvezetést, és a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet és az illetékket, BBP-biztosítást, borravalókat
 
 
 
 

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3-4*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós és teljes ellátást tartalmaz a programleírásnak megfelelően.
A területről: 
Georgia (Grúzia) köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán. A grúzok (georgiaiak) magukat saját nyelvükön „kartveli”-nek, országukat „Sakartvelo”-nak nevezik. Az ország angol nyelvű hivatalos megnevezése Georgia. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Északi szomszédja Oroszország, délről Törökország és Örményország, keletről Azerbajdzsán határolja. Az ország földrajzi-éghajlati szempontból változatos, egyaránt vannak alpesi és szubtrópusi klímájú területei. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Az ország évezredeken keresztül nagyhatalmak határvidéke volt, a grúz nép mégis fennmaradt, sőt, a 12. század környékén Grúzia maga is regionális nagyhatalmi státuszra tett szert.
Időjárás: 
Grúzia klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe.
Vízum: 
Az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint az USA, Japán, Kanada, Izrael és Svájc állampolgárai 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be Grúzia területére. Az útlevélnek a visszaérkezés napjától számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!