Grúzia bortúra

6 napos körutazás Grúziában

Fedezze fel velünk Grúziát,a Kaukázus szívében elterülő varázslatos országot, amely méltán híres vendégszeretetéről, és amely kolostoraival, mesés ételeivel, boraival különleges élménnyel gazdagítja az odalátogatókat. A grúz borászat nem véletlenül oly népszerű, a hagyomány szerint a borkészítés módszere is innen ered.

Alapár tartalmazza

Az utazásra egész évben, tetszőleges időpontokban lehet jelentkezni.A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Az tartalmazza a szállást, a program szerinti ellátást, borkóstolásokat, transzfereket, angol nyelvű idegenvezetést, és a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet és az illetékket, BBP-biztosítást, borravalókat        

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1.nap : Budapest - Kutaiszi
Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:55-kor, éjszaka a repülőn.

2.nap: Kutaiszi – Tbiliszi
Utazás Grúzia fővárosába, Tbiliszibe, útközben reggeli egy étteremben. Az érkezést követően megtekintjük Tbiliszi főbb látványosságait .Az összes kulturális és építészeti érdekesség körülbelül 5 perc sétára van egymástól. A városnézést az Óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt (IV sz.) is megtekinteni. Vacsora egy étteremben, majd a szállás elfoglalása. Reggeli/-/vacsora

3.nap: Tbiliszi – Signaghi – Velistsikhe - Kvareli
Reggeli után elindulunk Grúzia bortermesztéséről híres régiójába, Kakheti-be. Első megállónk Signhaghi megerősített középkori városa (XVIII. század), amely megőrizte eredeti arcát és ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Kaukázus csúcsaira. Teszünk egy sétát a város utcáin, gyönyörködhetünk a Nagy-Kaukázus gerincére és az Alazani völgyre nyíló látványban. Következő állomásunk Velistsikhe falu, ahol egy 300 éves pincét látogatunk meg, ahol igazi grúz kvevriben tárolják a borokat. Ebédünket egy családnál fogyasztjuk el, miközben finomabbnál finomabb házias ételeket kóstolhatunk meg bor és chacha kíséretében. Itt megnézhetjük azt is, hogyan sütik a grúz kenyeret, és hogyan készül a “Churchela” nevű édesség. Utazunk tovább Kvarelibe, amely a vidék egy kiemelkedően szép kis városa nem messze a kaukázusi hegygerinctől. Ellátogatunk “Kindzmarauli” borászatba, ahol lehetőségünk nyílik közelebbről megismerni a grúz bortermelés sajátosságait. Borkóstoló a “Khareba”, vagy más néven “Gvirabi” borpincében (www.gvirabi.ge), amely kiermelkedik borkészleteivel és tágas terével. Vacsora és szállás Kvareliben,  szállodában. Reggeli/ebéd/vacsora

4.nap: Kvareli – Alaverdi – Vardisubani - Kisiskhevi - Tsinandali - Tbilisi
Reggel útnak indulunk és ellátogatunk az Alaverdi székesegyházhoz (XI. sz.), ahol a szerzetesek mind a mai napig hagyományos módszerekkel készítik a nemes borokat. Kóstolás után Vardisubani faluban megtekintjük a kvevri készítést. Később tovább megyünk Kisiskhevi faluba, ahol a “Schuchmann” borászat található. Ebéd a pincészetben. Indulás vissza Tbiliszibe. Közben megvacsorázunk egy tradicionális grúz étteremben. (Reggeli / ebéd / vacsora)

5.nap: Tbiliszi – Mcheta – Chardakhi– Gelati - Kutaisi
Reggeli után elbúcsúzunk Tbiliszitől és elindulunk Kutaisi felé. Felkeressük  Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.), melyek a Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Folytatjuk utunkat Chardakhi településre ahol a Iago pincészetet keressük fel. Ez Grúzia egyetlen igazi bio borászata. Boraik annyira különlegesek és finomak, hogy a londoni Ritz Hotel is beválasztotta a kínálatába.  Itt a vendégeknek – a borászat megtekintése és finom borok megkóstolása után - lehetőségük nyílik közelebbről megismerkedni a grúz bortermelés tradícióival és kultúrájával. Innen továbbutazunk Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe. Ellátogatunk a Gelati kolostorba.  A XII. században épült UNESCO világörökségi helyszínen számos XII-XVII. századi mozaik és falfestmény található. Vacsora és szállás Kutaisiben.
(Reggeli/ - /vacsora)

6.nap: Kutaisi – Budapest
Transzfer a Kutaiszi repülőtérre. Indulás Budapestre közvetlen Wizz Air járattal 06:25-kor.

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2017. október. 25
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2017. szeptember. 17
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2017. augusztus. 25
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2017. június. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazásra egész évben, tetszőleges időpontokban lehet jelentkezni.A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Az tartalmazza a szállást, a program szerinti ellátást, borkóstolásokat, transzfereket, angol nyelvű idegenvezetést, és a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet és az illetékket, BBP-biztosítást, borravalókat        

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós és teljes ellátást tartalmaz a programleírásnak megfelelően.
A területről: 
Georgia (Grúzia) köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán. A grúzok (georgiaiak) magukat saját nyelvükön „kartveli”-nek, országukat „Sakartvelo”-nak nevezik. Az ország angol nyelvű hivatalos megnevezése Georgia. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Északi szomszédja Oroszország, délről Törökország és Örményország, keletről Azerbajdzsán határolja. Az ország földrajzi-éghajlati szempontból változatos, egyaránt vannak alpesi és szubtrópusi klímájú területei. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Az ország évezredeken keresztül nagyhatalmak határvidéke volt, a grúz nép mégis fennmaradt, sőt, a 12. század környékén Grúzia maga is regionális nagyhatalmi státuszra tett szert.
Időjárás: 
Grúzia klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe.
Vízum: 
Az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint az USA, Japán, Kanada, Izrael és Svájc állampolgárai 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be Grúzia területére. Az útlevélnek a visszaérkezés napjától számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!