Grúzia: kalandtúra a Kaukázusban

12 napos aktív utazás kulturális programokkal

Gyalogtúrázunk a Kaukázus turistamentes ösvényein. Apró hegyi falvak között túrázunk ég felé törő csúcsok árnyékában. Bepillantást kapunk a grúz kultúra, történelem és gasztronómia világába.
Egy felejthetetlen utazás vár rád Európa keleti szegletében!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- beszerezzük számodra a szükséges engedélyeket
- a Kaukázus legszebb részein túrázunk
- a gyalogtúrák során helyi túravezetők segítik utunk
- közvetlen repülőjárat Grúziába

Alapár tartalmazza

az utazást Grúziában kisbusszal és terepjárókkal, a szállásokat hotelek és vendégházak 2-3 fős szobáiban, a reggeliket, a helyi túravezetők költségét, a magyar túravezetést, és a szervezés költségét.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegy költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, a fakultatív kirándulás költségét a 6. napon, a személyes költségeket, és a biztosításokat.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
10-16 fő

Nehézség:

A programunkban  6 gyalogtúra található, amelyek könnyű vagy közepes nehézségűek, így ha havi rendszerességgel túrázol, nem okoz nagy nehézséget a programban szereplő túrák teljesítése. Mivel csillagtúrákat teszünk, egy-egy gyalogtúra ki is hagyható a programból. Magashegységben túrázunk a Kaukázus csúcsai között, ezért a változékony hegyi időjárás befolyásolhatja a túrák végigjárását. Irodánk fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő körülmények esetén a túraprogramon változtasson!

Szállás

Utazásunk éjszakáit vendégház, panzió 2- 3 ágyas szobáiban töltjük. 
Az adott körülmények között grúz partnercégünk segítségével a legjobb szállásokat foglaljuk le.
 

Program: » Részletes program

 1. nap: Budapest, Kutaisi
 2. nap: Kutaisi, Tbilisi
 3. nap: Tbilisi, Mtskheta, Gudauri, Kazbegi
 4. nap: Kazbegi, Gargeti Trinity templom, Gveleti-vízesés, Kazbegi
 5. nap: Kazbegi, Juta, Mt. Chaukhebi, Kazbegi
 6. nap: Kazbegi, Gudauri, Khada-völgy, Tbilisi
 7. nap: Tbilisi
 8. nap: Tbilisi, Uplistsikhe barlagváros, Gori, Mestia
 9. nap: Mestia, Chalaadi-gleccser, Mestia, Ushguli
10. nap: Ushguli, Mt.Guri, Mestia
11. nap: Mestia, Kutaisi
12. nap: Kutaisi, Budapest

További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Kutaisi

A Wizz Air légitársaság éjszakai járatával utazunk Grúziába. Indulás 23.55-kor. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Kutaisi, Tbiliszi

Kora hajnalban érkezünk Kutaisi repülőterére. Innen az ország fővárosába, Tbiliszibe utazunk. Délelőtt érkezünk meg a szállásunkra. Egy rövid pihenő után egy közös városi séta során keressük fel a nevezetességeket. A látnivalók nagy része az óváros központjában, a Kura-folyó környékén található. A városi sétát egy grúz étteremben fejezzük be. Szállás: vendégház.

3. nap: Tbiliszi, Mtskheta, Gudauri, Kazbegi

Reggel magunk mögött hagyjuk a mai fővárost, Tbiliszit és meglátogatjuk az ősi fővárost, Mtskhetát. A két folyó találkozásánál épült város Grúzia keresztény központja, spirituális fővárosa. Felkeressük a település két híres műemlékét, a Szvetichoveli-székesegyházat és a Dzsvari-kolostort, amelyeket 1994-ben a Világörökség részévé nyilvánítottak. Innen az egykori hadúton folytatjuk utazásunk az ország egyik leghíresebb  hegyi régiójába, Kazbegi felé. Utunk káprázatos hegyvidéken vezet, tiszta idő esetén láthatjuk az ország és egyben a Kaukázus-hegység egyik legmagasabb pontját, a Kazbegi-csúcsot. (5033 m). Útközben meglátogatjuk a 17. századi Ananuri erődítményt, majd a késő délutáni órákban érkezünk meg mai szállásunkra. 
Szállás: vendégház, ellátás: reggeli.

4. nap: Kazbegi, Gargeti Trinity templom, Gveleti-vízesés, Kazbegi

A reggelit követően utazásunk első gyalogtúrájára indulunk. Szállásunktól felkapaszkodunk a 2170 méter magasan fekvő Gergeti Trinity teplomhoz. A Kaukázus fantasztikus látványa kíséri utunk, tiszta idő esetén pazar kilátással a Kazbegi-csúcsra. Távolság: 7 km, szint fel-le: 480 m. Délután a bámulatos Dariali-völgybe utazunk, ahol egy rövid túrával érjük el a Gveleti-vízesést. Távolság: 3 km, szint fel-le: 320 m.
Az estét a már ismert szálláson töltjük. Ellátás: reggeli.

5. nap: Kazbegi, Juta, Mt. Chaukhebi, Kazbegi

Reggel terepjárókkal utazunk a hegyek mélyén fekvő, vadregényes Juta településre. Az elzárt falu ámulatba ejti az ide látogató utazókat bámulatos ódon atmoszférájával. A hegyek ölelésében fekvő apró települést minden évben fél évre elzárja a külvilágtól a hótakaró, ezért nagyon különleges, békés hangulat uralkodik a tájon. Terepjáróinkat hátrahagyva egy hegyi ösvényen gyalogszerrel kapaszkodunk fel a Mt. Chaukhebi lábához. Itt egy kilátóponton megpihenünk, majd visszaereszkedünk terepjáróinkhoz és Kazbegibe utazunk. Távolság: 12 km, szint fel-le: 500 m.
Az estét a már ismert szálláson töltjük. Ellátás: reggeli.

6. nap: Kazbegi, Gudauri, Khada-völgy, Tbilisi

Ma egy újabb feledhetetlen gyalogtúra vár ránk! Szállásunkról Gudauri településre utazunk. Innen indul gyalogtúránk a fantasztikus Khada-völgyben. A 60 torony völgyének is nevezet hegyi tájon gyalogolunk, körülöttünk ég felé törő kaukázusi csúcsok pompáznak. Utunk nagy része kellemes hegyi ösvényen lefelé vezet Kvesheti településig. Itt vár ránk kisbuszunk, amivel a túra után Tbilisibe utazunk. Távolság: 14 km, szint fel: 150 m, le: 850 m. Az esti órákban érkezünk meg az ország fővárosába, szállásunk a település egyik panziójában lesz, ahol két éjszakát töltünk. Ellátás: reggeli.

7. nap: Tbiliszi

A mai nap aktív pihenőnap a hegyi túrák után és előtt :-)
Két program közül tudsz választani:
1, opció: Tbiliszi. Az egész napot a grúz fővárosban töltöd és meglátogatod azokat a látnivalókat, amik kimaradtak a közös városnézésből. A leghíresebb látnivalók, amiket felkereshetünk: Szentháromság templom, Georgia Anyja szobor, Narikala erőd, Ancsiszkáti templom, Függetlenség tere a Városházával és a Szent György-szoborral, valamint a Béke hídja. Este egy fakultatív fürdőzésre is lehetőség adódik egy helyi hammam fürdőben. 
2, opció: Egynapos kirándulás az ország keleti szegletébe. Egy fakultatív utazáson vehetsz rész, amelynek során meglátogatjuk a Davit Gareja által a VI. században alapított kolostoregyüttest, Grúzia egyik legősibb helyét. A félsivatagi területen 15 kolostor található, ahol ma is szerzetesek élnek.
Az estét a már ismert szálláson töltjük. Ellátás: reggeli

8. nap: Tbiliszi, Uplistsikhe barlangváros, Gori, Mestia

Ma egy hosszú nap vár ránk. Reggel ismét a hegyek felé vesszük az irányt. Első megállónk Uplistsikhe, az ország legrégebbi barlangvárosa lesz. Innen Sztálin szülővárosába, Goriba utazunk, amely hatalmas erődjéről nevezetes. Itt megebédelünk, és akinek kedve tartja, meglátogathatja az egykori diktátor múzeumát. Innen a híres Svaneti régió fővárosába, Mestiába utazunk. Szállásunk a hegyi település egyik vendégházában lesz. Ellátás: reggeli.

9. nap: Mestia, Chalaadi-gleccser, Mestia, Ushguli

A reggelit követően szállásunkról indulunk túrázni. A Kaukázus egyik jégfolyamát, a Chalaadi-gleccsert keressük fel. Magunk mögött hagyva Mestiát folyóparti murvás úton gyalogolunk, majd egy hídon átkelve, köves túraösvényen kígyózva érjük el a gleccsert.  Itt rövid pihenőt tartunk, majd a már ismert ösvényen visszaereszkedünk Mestiába. Táv: 12 km, szint fel-le: 500 m.
Délután terepjárókkal utazunk a környék talán leghangulatosabb településére, Ushguliba. A 2200 méteren fekvő település szerepel az UNESCO világörökség listáján. Miután elfoglaltuk szállásunkat, a vidék felderítésére indulunk. Meglátogatjuk a Lamaria kolostort és sétálgatunk a vadregényes település ódon háza között. Szállásunk a falu egyik vendégházában lesz. Ellátás: reggeli.

10. nap: Ushguli, Mt.Guri, Mestia

Korán reggel indulunk szállásunkról, hogy felkapaszkodjunk az Ushguli felett magasodó Mt. Guri 2970 méter magas csúcsára. Meredek, de jól kijárt ösvényen haladva érjük el a hegy tetejét, ahol pazar panoráma fogad minket. A távolban láthatjuk a Mt. Shkhara (5068 m) és a Mt. Tetrnuldi (4617 m) csúcsokat, alattunk az Ushguli-völgy terpeszkedik. A csúcscsoki elfogyasztása után visszaereszkedünk a völgybe. Táv: 10 km, szint fel-le: 800 m. Késő délután Ushguliból terepjárókkal utazunk vissza a szvánok fővárosába, Mestiába. Szállásunk a város egyik vendégházában lesz. Ellátás: reggeli.

11. nap: Mestia, Kutaisi

Reggel elhagyjuk Mestiát és a Kutaisi mellett fekvő Galeti kolostorhoz utazunk. A kolostor Grúzia aranykorában, IV. Dávid és I. Tamar királynő uralkodása között épült. Bejárjuk a világörökség listáján is szereplő kolostort, majd a 11.században épült katedrálist, a Bagrati székesegyházat keressük fel. Egy rövid vásárlásra felkeressük a helyi piacot, ahol beszerezhetünk egy-két szuvenírt. Az estét Kutaisiban, egy panzióban töltjük. Ellátás: reggeli.

12. nap: Kutaisi, Budapest

Hajnalban a repülőtérre utazunk, majd menetrend szerinti repülőjárattal utazunk Budapestre. Érkezés a reggeli órákban.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást Grúziában kisbusszal és terepjárókkal, a szállásokat hotelek és vendégházak 2-3 fős szobáiban, a reggeliket, a helyi túravezetők költségét, a magyar túravezetést, és a szervezés költségét.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegy költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, a fakultatív kirándulás költségét a 6. napon, a személyes költségeket, és a biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Kötelező borravaló a helyi kísérőknek: 30 euró/fő

Helyszíni költségek leírása: 

A belépők költségét a helyszínen kell majd fizetni. Ez összességében kb. 50-60 euró/fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Kötelező borravaló helyi kísérők: 30 euró/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
300-400 euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Szeptemberben Grúziában száraz, meleg időjárás várható. Ám mivel sok időt töltünk majd a hegyekben szükséges vastagabb ruhadarabokat is bepakolni! és felkészülni esős időjárásra is!

A javasolt felszerelés listája a teljesség igénye nélkül:
Táska: Célszerű egy nagy, 40-50 literes hátizsákba, vagy jó minőségű, strapabíró sporttáskába pakolnod felszerelésed nagy részét. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy bőröndöt semmi esetre se hozz magaddal! A napi túrák során legyen nálad egy kisebb hátizsák, amelyben meleg ruhát, vizet, a személyes irataidat, illetve a fényképezőgépet tudod tartani. Hálózsák nem szükséges.
Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség, amelyet már régóta használsz. Ha új bakancsod van, még az utazás előtt járasd be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábad. Pakolj be 3-5 pár vastag túrazoknit, illetve váltócipőt, vagy szandált.
Meleg ruházat: Javasoljuk a réteges öltözködést, a polár pulóver, szélálló ruházat, meleg aláöltözet, vízálló kabát és nadrág, sapka és kesztyű használatát.
Egyéb: Fejlámpa, pótelemek, kulacs, napszemüveg, magas faktorú napkrém, túrabot, kamásli, kalap vagy kendő napszúrás ellen, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel: Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Kutaiszi útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal. A legalkalmasabb és legolcsóbb lehetőség a Wizzair légitársaság Budapest - Kutaiszi közvetlen járatával kiutazni a kirándulás helyszínére.

Menetrend:

Budapest → Kutaiszi
2019. augusztus  30. Indulás: 23:55 – Érkezés: 2019. augusztus 31. 4:55 (W6 2247)

Kutaiszi → Budapest
2019. szeptember 10. Indulás. 5:40 – Érkezés: 6:55 (W6 2248)

Az aktuális repülőjegyár: 90.000 Ft/fő (Illetékkel!) - A jegyár a jelentkezés függvényében változik!

Grúziában privát kisbusszal és terepjárókkal utazunk.
 
Szállás: 

Utazásunk éjszakáit vendégház, panzió 2- 3 ágyas szobáiban töltjük. 
Az adott körülmények között grúz partnercégünk segítségével a legjobb szállásokat foglaljuk le.
 

Étkezés: 
Az utazás alatt a reggeli biztosított. Napközben a gyalogtúrák során, csomagolt ebédről mindenkinek magának kell gondoskodni, ám ennek beszerzésére minden esetben biztosítunk lehetőséget. A városokban és a hegyi programunk alatt is, minden nap lesz lehetőség étteremben étkezni.
A területről: 
Ez egy különleges egyedi kalandutazás Grúziában, a Kaukázus ösvényein. Grúz partnercégünk segítségével járjuk be a hegység vadregényes ösvényeit, amelyeket csak nemrégiben kezdtek felfedezni az utazók. Irodánk fenntartja a jogot, hogy szélsőséges, veszélyes időjárási körülmények esetén a programon változtasson!
Időjárás: 
Ebben az időszakban Grúziában viszonylag meleg időjárás várható, ám mivel programunk nagy része hegyvidéken vezet, fel kell készülnünk hűvös, csapadékos időjárásra lehetőségére is!
Csomagolás: 
Kérünk, hogy összesen maximum 25 kg csomagot hozz az utazásra, mert a helyi kisbuszok befogadó képessége korlátozott! Köszönjük!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Grúziába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Vélemények, értékelések
4.6
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Herceghalom
4.6
Na ez valami más volt mint a többi! Köszönjük!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!