Grúzia bortúra

6 napos körutazás Grúziában

Fedezze fel velünk Grúziát,a Kaukázus szívében elterülő varázslatos országot, amely méltán híres vendégszeretetéről, és amely kolostoraival, mesés ételeivel, boraival különleges élménnyel gazdagítja az odalátogatókat. A grúz borászat nem véletlenül oly népszerű, a hagyomány szerint a borkészítés módszere is innen ered.

Alapár tartalmazza

4* szállodában reggelivel, egy éjszaka Kutaisziben 4* szállodában reggelivel, három alkalommal ebéd (4., 5., 6. nap), öt alakalommal vacsora (2,3.,4.,5.,6., ), a borkóstolásokat a program szerint, autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetőt a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel, Útlemondási biztosítás 1,5%Idegenforgalmi adó, Egyéb költségek: borravalókat, Betegség Baleset Poggyász -biztosítást, Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását), Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket).

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum: 10-15 fő
Program: 

1. nap Budapest– Kutaiszi  
Elutazás Budapestről a Wizz Air menetrendszerinti járatával Kutaiszibe, 23:55 órakor.
Érkezés augusztus 18-án 04:55 órakor

2. nap Kutaiszi - Gori - Tbiliszi
A hajnali érkezés után autóbusszal utazunk tovább Grúzia fővárosába, Tbiliszibe. Utazás közben megállunk Goriban, ahol számos kulturális és történelmi látnivaló található, de a város mégis a híres-hírhedt szülöttjéről, Joszif Visszarionovics Sztálinról vált híressé. A városnézés előtt egy szállodában meg reggelizünk. A bőséges reggeli után megtekintjük Sztálin szülőházát, a Múzeumot, és azt a vasúti kocsit, amelyet csak a generális használt az 1940 es években országjárásakor. Sétánk közben kívülről megtekintjük a 13.században épült középkori fellegvárat, majd utazunk tovább a közelben található Uplistsikhebe, ahol megtekintjük a sziklaszirt várost, amelyet i.e. 6 – 11. században alapítottak. A 40.000 m2-en elterülő barlangváros egykor jelentős szerepet töltött be a grúz történelemben.  Megtekintjük az egykori lakóhelyiségeket, a borospincéket, a pékséget, az antik színházat és a középkori bazilikát. A romterület megtekintése után a délutáni órákban érkezünk Tbiliszibe. A szállás elfoglalása után pihenés, szabadprogram.

3. nap Tbiliszi       
A mai napot Tbiliszi felfedezésével töltjük. Tbiliszi már első pillantásra is kimondottan szerethető városnak tűnik, és jobban megismerve sem okoz csalódást. Gondosan felújított óvárosa nem csupán labirintusszerű szűk utcáival, szépen karbantartott házaival, nívós boltjaival és éttermeivel csábít. Tbilisziben egymás mellett található az ősi és a modern város. Kicsit európai, kicsit keleties. Ugyanakkor Tbilisziben még mélyen magunkba szívhatjuk a nálunk már szinte teljesen kikopott posztszovjet életérzést. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A 12. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután libegővel felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Nurikala erődöt (IV. sz.) is megtekinteni. A városra a legszebb kilátás az erődből nyílik. Ezután a híres kénfürdőkhöz látogatunk el, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít, mint a világ legjobb fürdőit. Délután átmegyünk a modern városrészbe, sétálunk a Rusztaveli sugárúton, ahol városnézésünket be is fejezzük.  A délután hátralévő részében rövid szabad program

4. nap Sighnaghi - Kvareli - Tbiliszi   
Reggeli után Kakheti régióba utazunk, amely Grúzia leghíresebb bortermelő vidéke. Itt ismét találkozunk a grúz emberek vendégszeretetével, és látni fogjuk hogy a borkészítés során nagy figyelmet fordítanak a tradíciók és az innováció harmonikus keverékére. Így találkozunk a high-tech technológiával és a hagyományos kézi borkészítéssel. A grúz borok feltehetően a történelem legrégebbi borai. A kutatás mai állása szerint a bortermelés eredetét a mai Grúziából származtatják, 6000 évvel ezelőtt-ről. Első állomásunk Sighnaghi, ahonnan csodálatos a kilátás az Alazani völgyre, a szőlő területre valamint az 5.000 méteres havas Kaukázusi csúcsokra. A 18. században épült várost egy erődrendszer veszi körbe, amelyen belül a házak díszített tetővel, erkéllyel ragadják meg az utazók tekintetét. A séta után meglátogatunk egy 300 éves boros pincét, ahol napjainkban is az ókori ősi hagyományok által készítik a grúz borokat. Ez a bor készítési módszert az Unesco Immaterialis örökségi listáján szerepel. Ebédidőben érkezünk Kvareli környékére, ahol meglátogatunk egy helyi családot, megismerjük a helyi gazdálkodok életét és  házias grillételeket és borokat fogyasztunk. Kora délután érkezünk Khareba sziklába vájt pincészetébbe,. Itt egy három boros válogatás keretében megkóstoljuk Grúzia leghíresebb borát, a Kindzmaraulit, amely Saperavi szőlőből készült. Erős aroma és, kellemesen bársonyos, harmonikus ízek jellemzik. Késő délután érkezünk vissza Tbiliszibe. Vacsora Tbilisziben.

5. nap. Mtskheta – Stepantsmidna - TbilIiszi    
Reggeli után utazás a Kazbegi régióba a grúz hadiösvény úton.  Első pihenőnk Ananuri, ahol megtekintjük a XVII.. században épült Dukes erődöt, amely gyönyörű példája a grúz építészetnek. A templomok fa díszítései a grúz művészet szép példája. Ananuriból még közel két órás út vezet felfelé a szinpompás völgyben, míg elérjük a 2400 m magasan fekvő Stepantsmidna települést, majd Gergetit. Útközben megállunk ebédelni egy étteremben. Gergetiből fel a csúcsra már terepjárókkal megyünk tovább. Gergetibe érkezve az a kép tárul elénk, amelyet mindenki a saját szemével szeretne látni, amelyet mindenki meg szeretne örökíteni, és amit szavakkal alig lehet kifejezni. A látvány, amely a Gergeti Szentháromság templomból elénk tárul, az Grúzia nemzeti jelképe. Miután kigyönyörködtük magunkat a felhőbe burkolózó 5047 m magas Kazbeke csúcsban és elkészítettük a képeket, indulunk vissza Tbiliszibe. Vacsora a szállodában.

6. nap Tbiliszi – Mtrkhete – Mukhrani – Gelati – Kutaszi Tbiliszi - Mtrkhete - Gelati - Kutaiszi
Reggeli után indulunk Mtskhetaba, Grúzia egyik legrégebbi településére, melyet  i.e. 5 – 6. században alapítottak. Megtekintjük a Svetitskhoveli katedrálist és a Jvari kolostort a VI. századból, amelyek a grúz keresztény építészet legjelentősebb műemlékei közé tartoznak, és 1994 óta az UNESCO Világörökségi listáján szerepelnek. Délben érkezünk Chateau Mukhraniban, amely a grúz királyi család birtoka volt. Látogatás során betekintést nyerünk Mukhrani csodálatos világába, megismerjük a királyi család történetét, képet kapunk a grúz borkészítés hagyományairól és titkairól. Sétát teszünk a több száz éves pincékben, ahol napjainkban több mint 60.000 hordó bort tárolnak 15 Celsius fokon. Ebéd közben megkóstoljuk a száraz fehér Rkatsitelit, a száraz vörös Saperavi Cabernet, az édes Khvanchkarat, valamint a csúcs bort, a 2011-es Reserve Royale Saperavit. A kora délutáni órákban érkezünk a Kutaiszi közelében található Gelati kolostorhoz, amelyet IV. Dávid grúz király építtetett 1106-ban, és ma Grúzia legfontosabb vallási központja. A templom belső tere gazdagon díszített freskókkal. 1994 óta a szomszédos, 11. században épült Bagrati katedrálissal együtt, 1994-óta az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Késő délután érkezünk Kutaiszibe.  A szállás elfoglalása után közös vacsora.

7. nap: Kutaiszi - Budapest           
Egész napos szabadprogram. Séta, vásárlás Kutaisziben. Transzfer a repülőtérre este 18:00 órakor, indulás 21:50 órakor a WIZZ AIR menetrendszerinti járatával. Érkezés Budapestre 23:05 órakor.

Unesco világörökségi helyszinek:
Mtskheta múzeumváros (templomegyüttes) (kulturális/1994) 
Bagrati katedrálisa és a Gelati kolostor (kulturális/1994) 

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

4* szállodában reggelivel, egy éjszaka Kutaisziben 4* szállodában reggelivel, három alkalommal ebéd (4., 5., 6. nap), öt alakalommal vacsora (2,3.,4.,5.,6., ), a borkóstolásokat a program szerint, autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetőt a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet illetékkel, Útlemondási biztosítás 1,5%Idegenforgalmi adó, Egyéb költségek: borravalókat, Betegség Baleset Poggyász -biztosítást, Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását), Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás, helyi borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyi borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Wizzair mnetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj a program szerinti ellátásokat tartalmazza.
A területről: 
Georgia (Grúzia) köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán. A grúzok (georgiaiak) magukat saját nyelvükön „kartveli”-nek, országukat „Sakartvelo”-nak nevezik. Az ország angol nyelvű hivatalos megnevezése Georgia. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Északi szomszédja Oroszország, délről Törökország és Örményország, keletről Azerbajdzsán határolja. Az ország földrajzi-éghajlati szempontból változatos, egyaránt vannak alpesi és szubtrópusi klímájú területei. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Az ország évezredeken keresztül nagyhatalmak határvidéke volt, a grúz nép mégis fennmaradt, sőt, a 12. század környékén Grúzia maga is regionális nagyhatalmi státuszra tett szert.
Időjárás: 
Grúzia klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe.
Vízum: 
Az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint az USA, Japán, Kanada, Izrael és Svájc állampolgárai 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be Grúzia területére. Az útlevélnek a visszaérkezés napjától számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!