Grossvenediger csúcsmászás

3 napos magashegyi túrázás Ausztriában

Ausztriában a Magas-Tauernben található Grossvenediger 3666 méter magas csúcsa kiváló alpesi gyakorlóterep. Ezen a hétvégén ezt a csúcsot másszuk meg, közben elsajátítjuk a magashegyi túrázás alapjait. Ez a túránk jó alap lehet, hogy a későbbiekben 4000 méteres csúcsokat vegyünk célba.

Miért minket válassz?

- Kiscsoportos túra, maximum 7 ember részvételével, akiket
  2 gyakorlott túravezetőnk kalauzol!
- Olyan időpontban megyünk amikor nincs tömeg a hegyen!
- kényelmes, szervezett kisbuszos utazás!

- ezért élvezhetőbb,rugalmasabb,
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb,
- profi felszerelés,
 

Alapár tartalmazza

az utazást (9 fős kisbusz) a magashegyi felszerelések bérleti díját, és a túravezetést

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a szállás árát (20 euro/fő/éj) a Venediger taxi árát, az esetleges belépőket illetve az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
7 fő

Nehézség:

Haladó hegymászó túráinkon a biztonságos és rugalmas haladás érdekében 1 vezető maximum 4 fős csoportokkal járja az útvonalakat!
Nagyok a napi szintemelkedések, hosszúak az egész napos túrák. Gyakorlott túrázóknak ajánlott. Amennyiben még nincs tapasztalatod ebben a szakágban, javasoljuk, hogy előbb kezdésnek Trigláv túránkon tedd magad próbára.

Figyelem! Az időjárás befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják. A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja. Ebben az esetben alternatív túraprogramot ajánlanak túravezetőink.

Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2018. január. 11
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
Részletes program
1 nap: Budapest, Hinterblich, Johannishütte (2116 méter), Defeggerhaus (2962 méter)

Találkozás a Hősök terén 4.45-kor, indulás 5.00-kor. Ausztriába utazunk, a Magas-Tauern Nemzeti Parkba, Hinterblich településére. A korai ebéd után értünk jön a kisbusz, ami a 2121 méterre, a Johannishüttéhez szállít minket. Innen még körülbelül 5-6 óra gyaloglás vár ránk az aznapi szállásunkig a Defeggerhausba, 2961 méter magasan fekvő menedékházba. Itt elfoglaljuk a szállásunkat, majd megismerkedünk a jégcsákány és a hágóvas használatával, a gleccserfelszín tulajdonságaival és a glecceren való biztonságos mozgás szabályaival. Egy kellemes vacsora után aludni térünk.

 
2 nap: Defeggerhaus (2962 méter), Grossvenediger (3666 méter), Johannishütte, Hinterblich

Hajnalban indulunk a csúcsra, amit körülbelül öt óra gleccsersétára található a háztól. Út közben folyamatosan pótoljuk a folyadékot, és nyugodt tempóban gyalogolunk felfelé. A csúcsra vezető út nem tartogat különösebb mászótechnikai nehézségeket. A csúcsról csodálatos panoráma tárul elénk az alattunk elterülő hegyvilágra. A csúcscsoki elfogyasztása és a fotók elkészítése után visszaindulunk a házba, itt vacsorázunk, és kipihenjük a csúcsmászás fáradalmait.

3 nap: Hinterblich, Budapest

A reggeli órákban összepakolunk a hazautazáshoz majd leereszkedünk a völgybe. A  esti órákban érkezünk meg Budapestre. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást (9 fős kisbusz) a magashegyi felszerelések bérleti díját, és a túravezetést

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a szállás árát (20 euro/fő/éj) a Venediger taxi árát, az esetleges belépőket illetve az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Várható költőpénz szükséglet: 
50-60 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

A menedékházas szálláson takarókat biztosítanak, vékony hálózsák azonban szükséges.
A napi túrákhoz egy, 30-35 literes hátizsák használata ajánlott, amibe a személyes dolgokon kívül a magashegyi túra felszerelés is belefér!
Öltözet: merev talpú bőrbakancs (ezen könnyebb rögzíteni a hágóvasat), esőkabát, esőnadrág, meleg ruházat, túranadrág, fejfedő a nap ellen (vékonyabb is a sisak alá), kulacs, fejlámpa, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, papucs vagy szandál a házba, nedves törlőkendő a tisztálkodáshoz. A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A magashegyi túrafelszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

9 fős kisbusszal. 

Szállás: 

2 éjszakát a Defreggerhausban 2962 méteren, csoportszállásos szobákban töltünk (ha szobát szeretnél foglalni jelezd irodánknak), pokrócot biztosítanak a vendégek számára, de érdemes vékonyabb hálózsákot magunkkal hozni. A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk is. Mosdási lehetőség van fürdési lehetőség nincs.
 

Étkezés: 
A túrán az étkezés önellátó. Javasoljuk otthonról hozz magaddal szendvicseket, illetve különböző energiaszeleteket illetve csokoládét. Első éjszaka a menedékházban van lehetőség vacsorát kérni, az árak azonban a megszokottnál magasabbak. A házban igény szerint félpanziós ellátás kérhető, térítés ellenében.
Csomagolás: 
Célszerű egy nagy 35-45 L. túrahátizsákba pakolni a szükséges felszereléseket, ezt a zsákot egész a Defeggerhaus -ig nekünk kell cipelni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Asztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező! A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
8 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.9
Várpalota
4.8
Minden nagyon jó volt, csak a sikeres túra utáni utolsó este sikeredett egy kicsit rövidre.
Budapest, XIII. kerület
5.0
Szuper volt, nagyon jól éreztem magam!
Köszönöm:))
Komló
4.6
Nagyon jó meg volt szervezve a túra. Az időjárás is nekünk segített, mintha ki lett volna számítva. A túravezető P. Péter és a kötelékben levő túratársak nagy leleki segítséget adtak a csúcs eléréséhez. Köszönöm !
Budapest, III. kerület
4.6
Nehéz, de hatalmas élményt adó túra volt. A túravezetők profi módon vezették a csoportot. Az idő is kegyes volt hozzánk és a csoport minden tagja fegyelmezetten követte az utasításokat. Remélem lesz még hasonló túra, amin részt vehetek.
Mohács
4.8
Sokat utaztam már veletek és még sokat is fogok.
Budapest, VII. kerület
4.8
Az időjárás szervezés is jól sikerült :-)
Dunakeszi
5.0
A túravezetők azért kaptak csak "Nagyon jó" -t mert nincs nagyobb. Mindkettőjük mögött elkullognék a világ végére is :)
Külön kiemelném Piroska 'Sámán' Pétert aki befolyásolni tudja az időjárást is. A legváratlanabb helyzetekben tud napsütést és felhőmentességet csinálni.
Ez megbecsülendő dolog. Jó lenne rájönni hogy csinálja.
(a szállást csak becsületből díjaztam a legjobbra :)
Budapest, XII. kerület
4.2
A túrával azt kaptam amit elvártam, nincs hiányérzetem. A túra az utazom.com iroda szinvonalas túrái közé tartozik.Hegykedvelőknek tudom ajánlani.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!