Grossglocknertől a salzkammerguti tóvidékig

5 napos körutazás Ausztriában

Ausztria messze földön híres kastélyai, várai és kristálytiszta hegyvidéki tája biztosítja számunkra a felejthetetlen élményt! A híres karintiai régió ikonikus és gyönyörű vidékén felvonóval várakhoz emelkedünk, a Pyramidenkogel tornyából csúszdán érkezünk és az autósok számára fogalomként ismert Grossglockner panorámaúton gurulunk útba ejtve a híres Ferenc József magaslatot és ez csak a kezdet!

Alapár tartalmazza

Szállás megadott ellátással, Idegenvezető, Utazás busszal, Útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programok, Utasbiztosítás, Egyéb étkezések

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
25-34 fő esetén: 9.500 Ft/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

4 éjszaka modern hotel** / panzió /gasthof**2 ágyas tus/wc-s szobában

Program: 

1. nap: Szeged – Budapest – Szombathely – Herberstein – Schöckl-csúcs – Graz (537 km)
Elutazás a Szeged - Budapest - Győr - Szombathely útvonalon, az úticélokban kifogyhatatlan Ausztriába. Rövid pihenőkkel érkezünk meg a Herberstein grófok „birodalmába”: a 7 évszázada tulajdonukban lévő reneszánsz kastélyban kalandozunk, melyet a pincétől a toronyig megmutatnak nekünk. A földrészeket képviselő vadasparkjában majmok, farkasok, oroszlánok, párducok között sétálhatunk, de felkereshetjük a történelmi rózsakertet, vagy a reneszánsz Zsigmond - kertet is. A várurak birodalma után a magasságokat hódítjuk meg, Graz „házi hegye”, a Schöckl 1445 m-es csúcsára felvonó repít fel bennünket. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják odafent a Boszorkány-expresszt is! St. Radegundban egy különleges és bájos, paraszt-barokk kálváriát keressünk fel, ahol 29 stáció mutatja be Krisztus szenvedéstörténetét. Innen Grazba, a szálláshelyünkre megyünk. Vacsora után esti sétára invitáljuk Önöket, a Graz felett magasodó Schlossbergről csodálhatjuk meg a steier főváros esti fényeit.

2. nap: Graz – Hochostervitz vára – Wörthi-tó – Maria Wörth – Pyramiden Kogel – Millstatti-tó (283 km)
A reggeli elfogyasztása után tovább ismerkedünk Graz látnivalóival. Megnézzük a dómot, a régi várat, a gótikus kettős csigalépcsőt, benézünk a német lovagrend házába, igyekszünk nem elveszni a grazi „Bermuda háromszögben”, átjáróházak loggiás udvarát keresztezzük, érintjük a ferences templom körüli ódon utcákat. Majd felkerekedünk és meg sem állunk a WaltDisney Hófehérkéjében is látható hochosterwitzi várig. Karintia bevehetetlen erődjét a Khevenhüller grófok kúp alakú hegyre építették. De a csúcsán lévő várhoz vezető úton 14 várkapuval, védőbástyákkal, csapórácsokkal nehezítették az ellenség feljutását. Ezt követően a Wörthi-tó partján az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetet keressük fel, hogy megcsodáljuk két zarándoktemplomát. Ha az időjárás kedvező, lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre 905 m magasságba, ahonnan páratlan kilátást élvezhetünk a tórendszerre és a környező hegyekre. És az élmény fokozható! A kilátóból egy csúszdán, pillanatok alatt érkezhetünk vissza a kiindulási helyünkre! Mai napunkat a Milstatti-tó partján egy kellemes sétával zárjuk.

3. nap: Heiligenblut – Grossglockner Alpesi út – Zell am See – Lichtensteinklamm szurdokvölgy vízesés (332 km)
Reggeli után a 3000 m magas hegyek karéjában fekvő Heiligenbluttal, és a városka ékességével, a Szent Vince templommal ismerkedünk, melyet gyalog érhetünk el. Itt őrzik, egy üvegcsében Krisztus vérét – innen a városka neve. Utunkat folytatva a híres-nevezetes Grossglockner panorámaútra indulunk, mely fogalom az autós turisták és hegymászók körében. Festői völgyek kísérik utunkat, megismerkedünk többek között a 130 m magasról lezúduló Jungfernsprung - vízeséssel (egy kellemes séta keretében közelről is). A látványos alpesi úton fotószüneteket tartva a legszebb helyeken jutunk fel 2000-3000 m magas hegyek között a Ferenc József magaslatra (2369 m), ahonnan szép időben Ausztria csúcsa, a Grossglockner felejthetetlen látványa vár ránk. Ismerkedünk a mormotákkal, ha szerencsénk van, még meg is etethetjük őket. Fakultatív ajánlatunk: gleccservonattal mehetünk le a magaslatról a Pasterce-gleccser közelébe (vonatjegy!), és egy kis gyaloglás után ráléphetünk akár a gleccserre is. Érezhető közelségbe kerülünk a klímaváltozás hatásaihoz, melyet évszámok tudatnak velünk. Kora délután érkezünk Zell am See-be, sétálunk a tóparton, és egy kis szabadidőre is lehetőségünk nyílik. A természeti szépségek újabb csodája, Salzburg tartomány fantasztikus szurdokvölgyében, a Liechtensteinklammban vár ránk. A rohanó hegyi patak által kivájt vadregényes patakvölgyet 300 méter magas sziklafalak között haladva járhatjuk be, a szépen kiépített, könnyű és biztonságos úton, miközben a természet roppant erejére is rácsodálkozhatunk. Estére a Salzburg közeli szálláshelyünkön várnak bennünket, ahol 2 éjszakán át lesz szállásunk.

4. nap: Salzburg egyénileg vagy Hallstatt és a sóbánya felvonóval – Werfeni vár és Hellbrunn kastélya (184 km)
Reggelit követően lehetőség nyílik egyénileg Salzburg rejtelmeiben elmerülni (kb. 30 perc alatt helyi autóbusszal Mozart városába juthatunk, buszjegy ellenében), vagy jöjjön velünk egy tartalmas kirándulásra! Fakultatív ajánlatunk: a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez, a Hallstatti-tóhoz utazunk, ahol fogaskerekűvel emelkedünk a Salzberg csúcsára (felvonójegy!). Tiszta időben páratlan kilátásban élvezhetjük a Hallstatti-tó látványát, a szemközti hegyeket sőt a bátrabbak a Skywalk kilátójáról a Hallstatti-tó fölé emelkedhetnek mely 15 méterre függeszkedik a levegőben – felejthetetlen élmény! A csúcsról a hegy gyomrába visz utunk, ahol megtekintjük a világ legrégebbi sóbányáját, melyet kézzel vájtak a hegy gyomrába feltehetően mintegy 3000 évvel ezelőtt! A bánya meglátogatása után leereszkedünk a fecskefészek szerűen hegyoldalba simuló Hallstattba. Aki nem utazik felvonóval Salzberg hegyére, lehetősége van megmártózni a kristálytiszta vízű Hallstatti-tóban. A tó, a hegyek, a bájos városka látványa megérteti, hogy miért lett a világörökség része. Parányi temetőjében a híres csontkápolna megtekintése borzongató élmény! Napunkat folytatva a werfeni várhoz igyekszünk. Hohenwerfen vára 155 méteres sziklákra épült 11. sz.-i erődítmény, melynek az Alpok Tennen hegyvonulatai adnak festői hátteret. Gyönyörű példája a középkori várépítészetnek melyet felvonóval közelítünk meg. Innen a messze földön híres Hellbrunni-kastélyhoz utazunk, ahol játékos viziparkjában élvezzük a hűsítő vízcseppek érintését. A Markus Sittikus salzburgi hercegérsek által építtetett kastély csodaszép környezetben fekszik. A közel 400 éves rezidencia termei az eredeti berendezéssel, gondosan kialakított parkja szobrokkal és szökőkutak sorával, és furfangos vízi játékokkal lepi meg az idelátogatót. A tartalmas nap után visszatérünk szállásunkra.

5. nap: Sankt Wolfgang – Schafberg-csúcs vonattal – Budapest (601 km)
Megreggelizünk, majd a Salzkammerguti régió egyik ikonikus tavának is nevet adó St.Wolfgangba érkezünk. A tóparti elbűvölő városkában ámulunk festett épületei között sétálunk, a gyönyörű St. Wolfgang kegytemplomának gótikus és barokk oltárát is megtekintjük. Sétánkat St. Wolfgang vasútállomáson a keskeny nyomtávú Schafberg Bahn vonatra cseréljük, mely a Schafberg csúcsára kalauzol bennünket. Páratlan szép kilátás tárul elénk ahol megpihenve búcsúzunk Ausztriától, de remélhetően csak rövid időre! Késő este érkezünk Budapestre a Bécs - Hegyeshalom - Győr útvonalon majd továbbutazás Szegedre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2020. szeptember. 08
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2020. szeptember. 19
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Salzkammergut kirándulás: 6.500 Ft (15 főtől)
Schöckl-csúcs felvonójegy: 12 EUR (15 főtől)
Pasterce gleccser felvonójegy: 13 EUR (15 főtől)
Hallstatt Salzbergbahn felvonójegy + sóbánya belépő: 34 EUR (15 főtől)
Schaffberg Bahn vonatjegy: 37 EUR (15 főtől)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállás megadott ellátással, Idegenvezető, Utazás busszal, Útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programok, Utasbiztosítás, Egyéb étkezések

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
25-34 fő esetén: 9.500 Ft/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség:
Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya (pálya) - Győr - Hegyeshalom (határ) útvonalon.

Az autóbuszok típusában és komfort fokozatában egyeznek az egyes programjainkon biztosított autóbuszokkal, azonban színben és kialakításban eltérőek lehetnek!
Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollégáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Transzfercsatlakozási lehetőségek vidéki nagyvárosokból:
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén a VIDÉKI INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges.

Az INGYENES TRANSZFER* szolgáltatás Budapesten belüli utas szállítás tekintetében nem vehető igénybe.
Az INGYENES TRANSZFER további részleteiről keresse kollégáinkat.

Szállás: 

4 éjszaka modern hotel** / panzió /gasthof**2 ágyas tus/wc-s szobában

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A tóvidék mintegy 40 kristálytiszta vizű tava szezonban strandolásra, fürdőzésre kiválóan alkalmas. Vendégeink figyelmébe ajánljuk a Salzkammergut kártyát, mely a helyi idegenforgalmi hivatalokban szerezhető be és a környék hajójegyeiből, múzeumi- sóbányái- jégbarlangjainak, termálfürdőinek, uszodáinak belépőiből, ill. számos sport lehetőség igénybevételénél és kölcsönzésénél biztosít kb. 30% kedvezményt. (4,9 Euro)
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!