GRAN PARADISO csúcsmászás (4061 m)

4 napos magashegyi túra

Olaszországban a Gran Paradiso nemzeti parkban található az azonos nevet viselő hegy 4061 méter magas csúcsa, amely kiváló belépés alpesi négyezresek világába. Ezen a hétvégén ezt a könnyebb csúcsot másszuk meg, közben gyakoroljuk, vagy megismerkedünk a magashegyi túrázás alapjaival. Ez a túránk jó alap lehet, hogy a későbbiekben több 4000 méteres csúcsokat vegyünk célba.

Miért minket válassz?

- Kiscsoportos túra, maximum 7 ember részvételével, akiket
  2 gyakorlott túravezetőnk kalauzol!
- Lehetőleg olyan időpontban megyünk amikor nincs tömeg a hegyen!
- kényelmes, szervezett kisbuszos utazás!

- ezért élvezhetőbb,rugalmasabb,
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb,
- profi felszerelés.

Alapár tartalmazza

az utazást (9 fős kisbusz) a magashegyi felszerelések bérleti díját, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a szállás árát (20 euro/fő/éj) a, az esetleges belépőket illetve az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
4-7 fő

Nehézség:

Haladó hegymászó túráinkon a biztonságos és rugalmas haladás érdekében 1 vezető maximum 4 fős csoportokkal járja az útvonalakat!
Nagyok a napi szintemelkedések, hosszúak az egész napos túrák. Gyakorlott túrázóknak ajánlott. Amennyiben még nincs tapasztalatod ebben a szakágban, javasoljuk, hogy előbb kezdésnek Trigláv túránkon tedd magad próbára.

Figyelem! Az időjárás befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják. A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja. Ebben az esetben alternatív túraprogramot ajánlanak túravezetőink.

 

Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2016. augusztus. 04
» Hatalmas alpesi tó - a Lago di Maggiore - Kovács Attila, 2016. augusztus. 03
» Velence szépségei - Kovács Attila, 2016. július. 29
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2016. július. 26
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Sziget a virágtengerben - Castelluccio, Olaszország - Kovács Attila, 2016. május. 11
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1 nap: Budapest, Aosta-Pont, Camping Pont Breuil

Találkozás a Hősök terén 4.45-kor, indulás 5.00-kor. Olaszországba utazunk, a Gran Paradiso Nemzeti Parkba, Pont településére, ahol a kemping az aznapi szállásunk található.  Érkezésünk a kora esti órákban várható. Sátrak felállítása után megismerkedünk a jégcsákány és a hágóvas használatával, a gleccserfelszín tulajdonságaival és a glecceren való biztonságos mozgás szabályaival. Egy kellemes vacsora után aludni térünk.

2 nap: Camping Pont Breuil, Vittorio Emanuele menedékház

Reggeli után sátrainkat összepakolva mikrobuszunkat a kemping előtti parkolóban hagyva, neki vágunk túránknak.  A turistaút kezdetben a fenyők között kanyarog,  ahogy egyre feljebb jutunk láthatjuk hogy milyen festői szépségű völgyben töltöttük éjszakánkat .  A törpefenyőket elhagyva a sziklák között haladva a közeli 3000-es csúcsok panorámájában gyönyörködve  érjük  az napi szállásunkat a Vittorio Emanuele menedékházatát. Az út  3-4 órát vesz igényben és 900 méter szintet kell megmászni . A szállásunk elfoglalása után pihenünk és készülünk a holnapi csúcsmászásra.

3. nap: Vittorio Emanuele menedékház, Gran Paradiso csúcs, Camping Pont Breuil

Hajnalban indulunk, a gleccser lábáig tartó egyórás szakaszt még sötétben tesszük meg, így a fejlámpánkra szükség lesz. A gleccser kezdeténél összekötözködünk és jól kitaposott úton, enyhe és egyenletes emelkedéssel haladunk felfelé. Mászásunk során gleccserhasadékok, sziklástornyok mellett a gyönyörű panorámában gyönyörködünk.  A csúcs előtt egy könnyed sziklamászás a gerincre ahol egy biztosított átlépéssel jutunk el a hegy legmagasabb pontjáig, ahol meglátjuk a híres Madonna szobrot is.  A csúcs-csoki elfogyasztása es fényképek készítése után indulunk vissza a kempingbe. A hosszúereszkedés közben a már jól ismert hütténel felfrissülhetünk. Kora este a sátrainknál fogyasszuk el a jól megérdemelt vacsoránkat.

4. nap: Camping Pont Breuil, Aosta-Pont, Budapest

A reggeli elfogyasztása után összepakolunk és hazaindulunk. A „hátzsákjainkban” már nem csak a felszerelés, hanem egy sikeres 4000 csúcs megmászása is helyet kap.  A várhatóan a koraesti órákban érünk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást (9 fős kisbusz) a magashegyi felszerelések bérleti díját, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a szállás árát (20 euro/fő/éj) a, az esetleges belépőket illetve az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható költőpénz szükséglet: 
30-40 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

A menedékházas szálláson takarókat biztosítanak, vékony hálózsák azonban szükséges.
A napi túrákhoz egy, 30-35 literes hátizsák használata ajánlott, amibe a személyes dolgokon kívül a ferráta felszerelés is belefér!
Öltözet: merev talpú bőrbakancs (ezen könnyebb rögzíteni a hágóvasat), esőkabát, esőnadrág, meleg ruházat, túranadrág, fejfedő a nap ellen (vékonyabb is a sisak alá), kulacs, fejlámpa, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, via ferrátás kesztyű, papucs vagy szandál a házba, nedves törlőkendő a tisztálkodáshoz. A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. A via ferrátás felszerelést, a hágóvasat és a jégcsákányt irodánk mindenki számára biztosítja.

Egyéb részletek
Étkezés: 
A túrán az étkezés önellátó. Javasoljuk otthonról hozz magaddal szendvicseket, illetve különböző energiaszeleteket illetve csokoládét. Első éjszaka a menedékházban van lehetőség vacsorát kérni, az árak azonban a megszokottnál magasabbak. A házban igény szerint félpanziós ellátás kérhető, térítés ellenében.
Csomagolás: 
Célszerű egy nagy 35-45 L. túrahátizsákba pakolni csak a szükséges felszereléseket, ezt a zsákot visszük végig magunkkal.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Asztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, kiegészítő sportbiztosítás megkötése kötelező! A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!