7 napos buszos körutazás Görögországban nyaralással

Nyaralás Zeusz Földjén - Körutazás Görögországban (Meteorák - Paralia - Olimposz)

7 napos buszos körutazás Görögországban

A görög tengerpart az egyik legkedveltebb a magyar turisták körében. Homokos, lassan mélyülő tengerpartja és a híres görög vendégszeretet miatt sokan választják nyaralásuk helyszínének. Mi tranzitszállással, városnézésekkel tesszük élvezetesebbé az utat. Nincs éjszaka az autóbuszon. A csoporttal már itthonról megy az idegenvezető.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 6 éjszaka szállást reggelis + 1 alkalommal vacsora ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítást, belépőket, fakultatív programok költségeit.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Szabadka – Belgrád – Nis (715 km)
Reggeli indulás után Szeged, Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, nézelődés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt. Fő látnivalók: szecessziós városháza, Korzó, klasszicista színház… Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2. nap: Macedónia – Görögország – Thesszaloniki - Paralia (420 km)
Reggeli után folytatjuk utunkat és a kora délutáni órákban érkezünk Tesszalonikibe. Buszos városnézés, majd rövid gyalogos séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága, A XVIII. század óta sok célt szolgált, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Paraliára estére érkezünk. Szállodánk *** belvárosi, a homokos tengerpart közelében található. Étteremmel, bárral, lifttel ellátott. Van vacsorázási lehetőség a szállodában, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján előzetesen nem foglaljuk le, mert sokan szerették volna kipróbálni a helyi tavernákat, specialitásokat. Akik igénylik a szállodai vacsorát azoknak az idegenvezető, (aki végig Önökkel van), minden napra leszervez csoportos vacsorát. Ennek összege kb: 10 € /vacsora/ fő. Fizetés a helyszínen. A belvárosi szállodák kiebbek, ezért előfordulhat, hogy a csoport nem egy szállodában, hanem két egymáshoz nagyon közeli, azonos kategóriájú szállodában kerül elhelyezésre.

3. nap: Paralia
Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton.

4. nap: Paralia – Meteorák – Paralia
Reggeli után aki akar, fürdik, napozik a aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavaslatunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlásásra is lesz lehetőség. Délután Kalambakában séta, nézelődés. Visszaúton megállunk a Tembé-völgyében. Itt az Aphrodithe forrásnál megszépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vissza Paraliára. Garantált fakultatív kirándulás (jelentkezés a helyszínen): Meteorák (belépővel): 25 €

5. nap: Paralia
Egész napos fürdés, pihenés a tengerparton.

6. nap: Paralia – Olimposz-hegy – Skopje (420 km)
Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz-hegy megtekintésére. A tengerparttól több mint 1000 m-t emelkedünk a kilátóig, ahol gyönyörködünk a tájban. A déli órákban északnak indulunk és elhagyjuk Görögországot. Macedónia fővárosába, Skopjéba érve elfoglaljuk szállásunkat, majd gyalogos séta a központban. Láthatjuk a Vardar folyót átszelő öreg hidat, török időkből származó mecseteket, és a Millenniumi keresztet mely 66 méterével a világ egyik legnagyobb keresztje. Városi sétánk után vacsora.

7. nap: Szkopje – Budapest (810 km)
Reggeli után Szerbián keresztül hazautazunk. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések időtartamának függvényében - az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2017. december. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Megtalálták Nagy Sándor sírját? - Etédi Alexa, 2013. augusztus. 26
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. december. 15
» Az legizgalmasabb görög szigetek egyike - Zakynthos - Kovács Attila, 2017. december. 14
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. december. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Meteorák (belépővel): 25,00 Euro/fő

Időtartam: kb. 10 óra (utazással, kolostorok megtekintésével)

Leírás: Korai indulást követően 2 és fél órás utazás után érkezünk meg Kalambakába, az egyedülálló 400-500 méter magas merőleges sziklatömbökhöz. Először egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol megismerhetjük a kézzel festett ikonok titkait, és vásárolni is lesz lehetőség. Ezt követően a sziklák tetejére épült kolostorokat látogatjuk meg, és két kolostorba lehetőség lesz betekinteni is. A ma is működő kolostorok az ortodoxia központjainak számítanak, közelről is megérint Bennünket a szerzetesek áhítata és a természet csodás alkotása. A kolostorok megtekintését követően lehetőség van fakultatív ebéd elfogyasztásra (helyszínen lehet fizetni), hamisítatlan görög konyha kínálatából lehet választani! Ezt követően rövid sétalehetőség Kalambaka központjában, majd indulás visszafelé a thesszaliai síkságon. Másfél órás utat követően megállunk a 10 kilométer hosszú Thembé völgyében, ahol az Afrodité-forrásnál frissülhetünk fel. Innen körülbelül 50 perces úttal érkezünk vissza paraliai szállásunkra.

A programokra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 6 éjszaka szállást reggelis + 1 alkalommal vacsora ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítást, belépőket, fakultatív programok költségeit.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Elhelyezés 6 éjszakára *** szállodákban 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis és 1 alkalommal vacsora ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Vízum nem szükséges, magyar állampolgárok érvényes (új típusú) személyigazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!