Athén és a csodálatos Szantorini - Repülővel

7 napos körutazás és üdülés Görögországban

Szantorini nemcsak Görögország egyik legszebb szigete, hanem a világ egyik legérdekesebb csodája. A három és fél évezreddel ezelőtti hatalmas vulkánkitörésnek komoly hatása volt a Földközi-tenger keleti medencéjének további történetére. Sokan a bibliai tízcsapás okát ebben látják, mások szerint Atlantisz legendájával hozható összefüggésbe. A sziget kétharmadát kitevő vulkáni kúp beszakadt és a tenger alá került. Ezt a víz alatti krátert (kaldera) öleli körbe a mai sziget.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 6 éjszaka szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítást, repülőtéri illetéket belépőket, fakultatív programok költségeit. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Athén
Elutazás Budapestről repülőgéppel a menetrendtől függően Athénbe (átszállás lehetősége). Transzfer a szállodába. Menetrendtől függően ismerkedünk a görög nagyváros hangulatával.

2. nap: Athén – Pireuszból hajóval Szantorini szigetére
Hajómenetrend alapján korareggeli indulás Pireuszba, a kikötőbe ahonnan hajóval indulunk Szantorinire. A hajóút az Égei-tenger szigetei között páratlan úton vezet. Szantorini nemcsak Görögország egyik legszebb szigete, hanem a világ egyik legérdekesebb csodája. A három és fél évezreddel ezelőtti hatalmas vulkánkitörésnek komoly hatása volt a Földközi-tenger keleti medencéjének további történetére. Sokan a bibliai tízcsapás okát ebben látják, mások szerint Atlantisz legendájával hozható összefüggésbe. A sziget kétharmadát kitevő vulkáni kúp beszakadt és a tenger alá került. Ezt a víz alatti krátert (kaldera) öleli körbe a mai sziget. Szantorinire érkezve autóbusszal jutunk fel a vulkáni kráter peremére épült fővárosba, Firába. A szálláshely elfoglalása után sétára indulunk a kaldera peremén Fira és Imerovigli között.

3. nap: Hajózás a vízzel borított kráterbe, a vulkánikus Kameni szigetek között majd pihenés a fekete parton
Egész nap pihenhet ezen a gyönyörű szigeten vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: a kalderában hajózunk! Firából gyalogosan, felvonóval vagy szamárháton (külön díj ellenében) leereszkedünk az egykori vulkán mélyében található kikötőbe, a hajónkhoz. Amikor 3500 éve a vulkán felrobbant és a vulkáni kúp beszakadt, a kráterbe tengervíz zúdult egy több mint 200 méteres szökőárat idézve elő. A vízzel borított kráterben két piciny sziget jött létre. Nea Kameni szigetén sétálva olyan érzésünk lesz, mintha a Holdon járnánk. Palea Kameni kicsiny sziget közelében kénes vizű források melegítik a tengert, ahol megmártózunk a különleges élményben! Thirasia szigete a harmadik állomásunk, ahol sétálunk, tengeri különlegességeket kóstolhatunk valamelyik tengerparti tavernában. Délután érkezünk vissza Firába. A délután folyamán lehetőség van a híres fekete parton (fekete színű a vulkánikus homok) megmártózni a tenger hullámaiban, ahova helyi autóbusszal juthatunk el.

4. nap: Akrotiri ásatások és naplemente a sziget északi csücskén
Szabadidejét egyénileg tervezheti, amikor több lehetőség közül is választhatunk. Egyénileg helyi autóbusszal (autóbuszjegy!) felkereshetjük a fekete partot Kamariban vagy Perisszában és kedvünkre élvezhetjük a pihenés örömeit vagy pedig idegenvezetőnket követve kirándulást tehetünk Akrotiribe, a vulkáni hamu alól kiásott antik városba, ahol képet kaphatunk arról, hogy a történelem előtti korban hogyan éltek a város lakói. Az ásatási területet körbejárva különös élményben lesz részünk. Egy kis délutáni pihenést követően a sziget északnyugati csücskében található, festői szépségű Ía (Oia) településre látogatunk, ahol sétálgathatunk a hófehér házikók közti szűk utcácskákban, és megcsodálhatjuk a látogatók ezreit csalogató naplementét.

5. nap: Fira – Pireusz – Athén
Hajómenetrend alapján délelőtt pihenünk majd búcsúzunk Szantorinitől és hajóval Pireuszba majd Athénba érkezünk. Elfoglaljuk a szállásunkat. (hajómenetrend függvényében a főváros meghódítására indulunk)

6. nap: Athén reggeltől estig!
Reggelit követően gyalogosan, tömegközlekedéssel látogatunk el a közeli Újkori Olimpiai Stadionba, ahol 1896-ban megrendezték az első modernkori olimpiát majd a Parlament épületéhez, ahol megtekinthetjük az őrségváltást. Megtekintjük a Dionüszosz-színházat, az antik drámaköltészet szülőhelyét, az Akropolisz Múzeumot és magát az ikonikus Akropoliszt. Délutáni szabadidő keretében lehetőség nyílik egy kis sétára vagy kávézásra az óvárosban, a Plakán és a kisebb ásatási területek nyitva tartásától függően további nevezetességek megtekintésére: Agora (ókori piactér) és Kerameikosz (ókori temető). Fakultatív ajánlatunk: hangulatos, élőzenés vacsorát ajánlunk utasainknak egy jellegzetes belvárosi tavernában

7. nap: Athén – Budapest
(ezen programrész a repülő menetrendtől függően az első nap délutánján is megvalósulhat). Reggelinket elfogyasztva sétára indulunk a még nem látottak felfedezésére, majd transzfer a repülőtérre, menetrendtől függően (átszállás lehetősége) hazautazás Budapestre

Kapcsolódó cikkek

» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2016. október. 09
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Megtalálták Nagy Sándor sírját? - Etédi Alexa, 2013. augusztus. 26
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok 15 főtől indulnak!
Kameni szigetek hajózás.
Hangulatos élőzenés vacsora a Plakán.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 6 éjszaka szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítást, repülőtéri illetéket belépőket, fakultatív programok költségeit. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Fira kabinos felvonójegy, belépők és jegyek, további étkezések személyes kiadások.

Fira kabinos felvonójegy (helysz.fiz.) 5 Euro/fő
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:  5 Euro/fő
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülővel, helyben autóbusszal és komphajóval

Szállás: 

 3 éjszaka szálloda***, 3 éjszaka apartman. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelgető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Vízum nem szükséges, magyar állampolgárok érvényes (új típusú) személyigazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!