A Márvány-tenger és a Dardanellák UNESCO világörökségei

8 napos körutazás Törökországban

Izgalmas helyszíneket kínálunk az újdonságra vágyóknak, akik többet szeretnének tudni Törökországról, azon kívül, hogy milyen jó ott fürdőzni a nyári hónapokban. Ezt az utat mindazoknak ajánljuk, akik kíváncsiak ennek a színes, gyönyörű és ezernyi titkot rejtő országnak a kevésbé frekventált helyszíneire. Az isztambuli „must-see” azaz "kötelező" látnivalókon kívül a Márvány-tengert körbeutazva, nem csak történelmi és kulturális emlékeket fedezzük fel, hanem az ország természeti szépségeit is. Megismerhetjük a vidéki, autentikus, és a közkedvelt nyaralóhelyektől távol élő emberek életét, és határtalan vendégszeretetüket. Programunk egyik látványos helyszíne Cumalikizik falu, mely hosszú múltjának köszönhetően látta az Oszmán Birodalom felemelkedését és bukását. Egyedülálló építészete 270 történelmi háza miatt jelentős. Különleges hangulata, színes házai, és szűk, macskaköves utcái a középkorra emlékeztetnek. Trója emlékeinek nyomában járva áthajózunk Bozcaada-szigetére, ahol láthatjuk a Trója című filmben szerepelt falovat. Bár korántsem Törökország leglátványosabb régészeti lelőhelye Trója, de Homérosznak köszönhetően, valószínűleg a leghíresebb - ide is eljutunk. Majd strandolás ott, ahol a Trója ostromára érkező akhájok partra szálltak. Programunk egyik látványos helyszíne Cumalikizik falu, mely hosszú múltjának köszönhetően látta az Oszmán Birodalom felemelkedését és bukását. Egyedülálló építészete 270 történelmi háza miatt jelentős. Különleges hangulata, színes házai, és szűk, macskaköves utcái a középkorra emlékeztetnek. Trója emlékeinek nyomában járva áthajózunk Bozcaada-szigetére, ahol láthatjuk a Trója című filmben szerepelt falovat. Bár korántsem Törökország leglátványosabb régészeti lelőhelye Trója, de Homérosznak köszönhetően, valószínűleg a leghíresebb - ide is eljutunk. Majd strandolás ott, ahol a Trója ostromára érkező akhájok partra szálltak.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel 
a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást (Isztambulban csak reggelit)
a megadott programokat
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalókat 5 €/ fő/ nap
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
a belépőket kb. 120 €

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Boszporusz hajózás
fakultatív vacsorák Isztambulban
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
max. 15 fő

Szállás

4*-os hotelekben

Tervezett szállások:
Buyuk Sahinler Hotel
Tiara Hotel
Iris Hotel

A szállodák kategóriáján belüli változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Program: 

1. nap: Galata-híd: A Föld középpontja; török kávé az Orient Express pályaudvarán
Megérkezés Isztambulba, majd transzfer az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Nagy Szolimán Mecsetéhez. Szulejmán idején „Sztambul” a világ leggazdagabb városa volt, a „Magas Porta” parancsa Afganisztántól-Bécsig, Egertől-Szudánig érvényesült. Látogatás Mimar Sinan türbéjénél, majd séta a csodálatos izniki kerámiákkal díszített Rüsztem Pasa Mecsethez.  Közös séta a Galata-hídon, annak közepéig - ami egyben sokak szerint Földünk közepe is. Rövid szabadidő az Egyiptomi Bazárban (Fűszer Bazár), majd török kávézási lehetőség az Orient Express isztambuli végállomásának műemlékénél. Koraesti érkezés hotelünkbe.

Éj Isztambulban

2. nap: Isztambul UNESCO világörökségi negyedeiben
Reggeli után kezdődő városnézésünk minden egyes lépése UNESCO világörökségi helyszínekre vezet. Séta a Szultanahmet-téren (Konstantinápolyi Hippodrom): Delphoi Kígyó-oszlop – III. Tutmózisz fáraó és Nagy Theodosius császár obeliszkje – II. Vilmos császár díszkútja. A Szultán Ahmet (Kék) Mecset megtekintése, majd látogatás a Hagia Szophia Katedrálisba. Közös séta a Topkapi Szerájba, a szultánok palotájába – ma Földünk egyik leggazdagabb múzeumi gyűjteményébe. Séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárba (A Nagy Bazár). 

Éj Isztambulban

3. nap: A Márvány-tengeren át Iznikbe és Bursába
Reggeli után utazás a Márvány-tenger partjára, Eskihisar (Öreg Erőd) kikötőjébe, majd hajózás Bursa irányába. Rövid utazás Iznik városkájába, az ókori római Nicea-ba. Séta az Iznik Gölü-tó partján, majd látogatás a máig impozáns római-bizánci városfalaknál és kapuknál. Rövid látogatás a Zöld Mecsetben, majd utazás a milliónyi gyümölcsfa földjén át „Cennet Bursa” a „Mennyei Bursa” városába. Látogatás a várban, Oszmán és Orhan sírjainál, közben rövid ismerkedés a város „törökök előtti” korával, illetve a selyemhernyó tenyésztés és a selyemkészítés technikáival.                                              

Éj Bursában

4. nap: Az Uludag-hegy mennyei legelői; Cumalikizik
Reggeli után látogatás a 2.543 m magas Uludag hegyre, feljutás felvonóval a magashegységi legelőkre. Az UNESCO világörökségi Cumalikizik hegyi városkájának meglátogatása. Visszatérés Bursa óvárosába.   

Séta az Ulu Cami területén, az építtető Bayezit Yildirim (A Mennydörgés) szultán sírjának meglátogatása. Séta a buharai származású Emirsultan negyedében, majd a Muradiye komplexumban. 

Este fakultatív fürdőzés az Eski Kaplica oszmán fürdőben, előzetes jelentkezés szerint.

Éj Bursában

5. nap: Trója falainál; Čanakkale
Reggeli után utazás Čanakkale kikötővárosába. Közös séta Trója romjai között. Továbbutazás Assos romvárosához, az Égei-tenger nagyszerű panorámáinak élvezetével, majd strandolás ott, ahol a Trója ostromára érkező akhájok partra szálltak. Koraesti visszaérkezés Čanakkale-be.

Éj Čanakkale környékén

6. nap: Bozcaada meseszép szigete
Reggeli után utazás busszal Geyikli kikötőjébe. Behajózás Bozcaada-szigetére, mely Törökország “Égei-tengeri gyöngye”. Séta a várnál és az óváros hangulatos utcáin. Borkóstoló, majd strandolás. Késő délutáni visszautazás az ázsiai partokra. Látogatás a Piri Reis Tengerészeti Múzeumban, majd a Brad Pitt által a városnak ajándékozott Trójai falónál, amit a Troy c. filmben láthattunk.

Éj Čanakkale környékén

7. nap: Magyarok törökföldön
Reggeli után utazás a Čanakkale 1915 Függőhídoz. Látogatás a rodostói Rákóczi Emlékház-Múzeumba, majd utazás Isztambulba. Este szabadprogram.

Éj Isztambulban   

8. nap: A Nagy Bazár forgata
Reggeli után két program között választhatnak az utasok:

1. Séta és vásárlási lehetőség a Nagy Bazár környékén

vagy

2. Fakultatív hajókirándulási lehetőség a Boszporuszon 

Kijelentkezés a szobákból, majd délután indulás a reptérre, hazautazás Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  • Isztambul történelmi városrésze
  • Bursa történelmi városrésze
  • Cumalikizik
  • Trója

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív hajókirándulás Boszporuszon 
Fakultatív fürdőzés az Eski Kaplica oszmán fürdőben, előzetes jelentkezés szerint.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel 
a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást (Isztambulban csak reggelit)
a megadott programokat
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalókat 5 €/ fő/ nap
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
a belépőket kb. 120 €

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Boszporusz hajózás
fakultatív vacsorák Isztambulban
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték, az útlevélnek a hazautazás dátumához képest min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie), belépők.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Turkish Airlines menetrend szerinti járatával.

Étkezés: 

félpanzió (reggeli és vacsora) – Isztambulban csak reggeli

A területről: 
Törökország kultúrája az ország különleges, európai-ázsiai fekvésének és történelmének köszönhetően igen változatos, ötvözi a keleti és a nyugati tradíciókat. Földrajzi fekvésének köszönhetően az ország mind politikailag, mind gazdaságilag fontos stratégiai pontnak számít.
Időjárás: 
Törökország régióinak éghajlata igen változatos. Az égei- és földközi-tengeri területeken mediterrán éghajlat a jellemző, enyhe, esős telekkel, meleg, száraz nyarakkal. Az átlagos maximum hőmérséklet a nyári hónapokban 33-34 C°, télen a hőmérséklet nem süllyed 8-10 C° alá.[20] A csapadék átlagértéke 580 és 1300 milliméter között váltakozik. A fekete-tengeri területek csapadékban gazdagok, 1400 milliméternyi átlaggal, nedves szubtrópusi éghajlattal. A régió keleti részein enyhébb az időjárás, nyugaton szárazabb. A középhőmérséklet télen 7 C°, nyáron 23 C°
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!