Fülöp szigetek

Fülöp-szigeteki resort szállások (Fülöp-szigetek - Kalandnyaralás a Fülöp-szigeteken)

11 napos utazás a Fülöp-szigeteken

Megnézzük Manila történelmi részét, mely még a 16. században alakult ki, a spanyol hódítóknak köszönhetően. Majd átrepülünk a Fülöp-szigetek egyik legszebb szigetére. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunk, közvetlen utána a pálmafákkal szegélyezett homokos tengerparton napozunk és természetesen a jeges koktélok szürcsölgetése után/közben/mellett csobbanunk a kék minden színében ragyogó tengerben.

Alapár tartalmazza

Az utazást a Fülöp-szigeteken belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi, illetve a belső repülőjáratok árát, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépők és a kirándulások és a nemzeti park engedélyek árát, az esetleges védőoltások árát, foglalási díjat, baleset, betegség és poggyász biztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
A csoport minimális létszáma 10 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Szállás

2 éjszakát töltünk Malilában 3*-nak megfelelő szálláson, 3 éjszakát töltünk Palawan szigetén 3* resort jellegű szálláson, 3 éjszakát töltünk Busanga szigetén 3* resort jellegű szálláson. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A Fülöp-szigeteki viszonyoknak megfelelően szállásainkon a szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet.

Program: 

1. nap: Budapest/Bécs*
A mai napunkon az utazásé a főszerep, a kora délutáni órákban induló nemzetközi repülőjárat repít el egy átszálást követően a Fülöp-szigetek fővárosába.

2. nap: Manila
Várhatóan a délutáni órákban már Manila nyüzsgő forgataga veszi körbe kiscsoportunkat. Gyors transzfer a szállodába, egy hangulatos vacsora következik, majd nyugovóra térünk, hogy holnaptól frissen vágjunk bele a kalandnyaralásunk legszebb napjaiba.

3. nap: Manila, Coron City (Busuanga Island)
A délelőtti órákban még megnézzük Manila történelmi részét, mely még a 16. században alakult ki, a spanyol hódítóknak köszönhetően. Majd átrepülünk a Fülöp-szigetek egyik legszebb szigetére. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunk, közvetlen utána a pálmafákkal szegélyezett homokos tengerparton napozunk és természetesen a jeges koktélok szürcsölgetése után/közben/mellett csobbanunk a kék minden színében ragyogó tengerben. A naplemente megtekintése után jöhet a jól megérdemelt street food stílusban elkészített friss fogásból készített halas vacsora...

4. nap: Busanga Island, Coron Island
Egészen elképesztő nap vár ismét bennünket. A Fülöp-szigetek jellegzetes hajóival, melyeket elképzelhető, hogy csak úszva tudunk megközelíteni indulunk a környező szigetvilág „felfedezésére”. Coron szigetét a vad mészkőhegyek, mészkőtűsziklák jellemzik, melyeket elképesztő módon ragadt meg a zöld növényzet. A tenger színével keverve, mintha egy másik bolygón lennénk, olyan érzésünk támad. A víz alatt világról csak halkan jegyezzük meg, hogy színes korallok és elképesztő mennyiségű színes halacska jellemezi ezeket a vizeket, így természetesen a snorkel felszerelés sem maradhat a hajóban. A szigeten kikötünk s pár rövid, de annál nehezebb kaptatót leküzdünk, hogy egy fantasztikus kilátópontról tekintsünk le. A döbbenetesen szép napunk után haza utazunk, ahol pár koktéllal és a naplementével feltesszük a mai napunkra a koronát.

5. nap: Coron Town, Lusong Islands, Pass Island
Ismét hajóra szállunk, hogy bővítsük a Fülöp-szigeteki ismereteinket. Elhajózunk a II. világháborúban elsüllyedt japán hadihajó roncsához, s ha már arra járunk persze, hogy snorizunk is egyet! Innen Lusung érintetlen koralljaihoz hajózunk, ahol szintén a vízbe csobbanunk, Pass szigetén fogjuk ez ebédünket elfogyasztani, s a pálmafák alatt hűsölni, lazulni picit, természetesen a vízpart közvetlen közelében. Szállásunkra a délutáni órákban térünk vissza.

6. nap: Coron City (Busuanga Island), El Nindo
Fájó szívvel elbúcsuzunk Busuanga szigetétől és áttesszük a székhelyünk Palawan szigetére. Izgalmas, ám annál szebb utazásban lesz részünk. A két sziget közt működő kompjárattal utazunk, s ezalatt gyönyörködhetünk a tengert szépségeiben, illetve a kis szigetekben, melyek az utunk mellett találhatóak. Szállásunk El Nido kisvárosában lesz.

7. nap: El Nido (Palawan): Tour A - A hajókirándulás
A reggeli elfogyasztása után a sziget leghíresebb túrájára indulunk, azaz vár bennünket a Tour A. Jellegzetes hajónkkal a lagúnák bűvöletébe kerülünk. A világtól elrejtett lagúnák várnak arra, hogy pancsoljunk bennünk, s közben a sziklafalak és a rajtuk rejtélyes módon éldegélő növényekben csodálkozhatunk. S persze, hogy a nap folyamán a snorlkel felszerelések is előkerülnek, hogy a színes halacskák segítségével keressük meg Némót.

8. nap: El Nido, Las Cabanas Beach (Pihenőnap)
Talán El Nido egyik legszebb partszakaszára utazunk a mai nap. A strand megközelítése is kalandos lesz, hiszen kipróbáljuk a szigetekre jellemző oldalkocsis triciklit. Álmaink megvalósulnak a mai napunkon, hiszen fantasztikus színekben ragyogó tenger, finom homok és az árnyékot adó pálmafák lenyűgöző látványt nyújtanak. Azt már csak a színes koktélokkal tudjuk überelni...

9-10. nap: Puerto Princesa, Manila
A mai napunkon picit a pihenésé a főszerep. Az esti órákban térünk vissza Manilába, ahol elfoglaljuk szállásunk, másnap elhagyjuk a szállodát és Manilával ismerkedhetünk még. A délutáni órákban utazunk a repülőtérre, hogy megkezdjük a haza utazásunk. 

11. nap: Budapest/Bécs*
Várhatóan a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

*Bécsi indulás esetén irodánk ingyenesen gondoskodik a Budapest-Bécs-Budapest transzferről.

Kapcsolódó cikkek

» Kalandozás a Fülöp-szigeteken - Kovács Attila, 2019. július. 16
» A szépséges Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2019. május. 14
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást a Fülöp-szigeteken belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi, illetve a belső repülőjáratok árát, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépők és a kirándulások és a nemzeti park engedélyek árát, az esetleges védőoltások árát, foglalási díjat, baleset, betegség és poggyász biztosítást és az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről vagy Bécsből nemzetközi repülőjárattal utazunk Manilába. Fülöp-szigeteken: helyi repülőjáratokon, vízibuszokon, kisbuszokon és csónakokon utazunk.

Az adott térségben uralkodó aktuális időjárási viszonyok következtében a hajós programjaink változtatási jogát fenntartjuk!

Szállás: 

2 éjszakát töltünk Malilában 3*-nak megfelelő szálláson, 3 éjszakát töltünk Palawan szigetén 3* resort jellegű szálláson, 3 éjszakát töltünk Busanga szigetén 3* resort jellegű szálláson. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A Fülöp-szigeteki viszonyoknak megfelelően szállásainkon a szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet.

Étkezés: 
Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1000-1500 forint. Az ételek leginkább a délkelet-ázsiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét, halat illetve rákot tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet lehet fogyasztani.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megköthető.

A hivatalos fizetőeszköz Fülöp – szigeteki peso (PHP). Legcélszerűbb az euró (EUR) kivitele készpénz formájában. Készpénzt váltani mindenhol gond nélkül lehet, utazási csekkel a nagyobb városokon kívül viszont akadhatnak problémáink. A hitelkártyák elfogadása limitált, és használatuk pénzbe kerülhet, de vannak automaták, melyek használhatók készpénzfelvételére. Ajánlott költőpénz kb. 100 000 – 150 000 Ft, valamint a belépők és a kirándulások és a nemzeti park engedélyek (kb. 130 EUR/fő).

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!