Virágok és műemlékek - Dél-Franciaországban és Észak-Olaszországban

8 napos buszos körutazás Franciaországban és Olaszországban

Nem véletlenül hívják Olaszország nyugati, tengerparti szakaszát a Virágok Riviérájának, Provence pedig a levendulamezőktől illatozik. A virágok mellett sok olyan műremeket keresünk fel, mely a világörökség listáján is szerepel. Az út során a városnézések mellett lesz felvonózási, hajózási és fürdési lehetőség is.

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adó, belépőjegyeket, a fakultatív programok díját, valamint az egyéb étkezéseket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő

Szállás

Elhelyezés ***/**** csillagos szállodákban, kétágyas tusolós/WC-s szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG
Reggeli indulás. Szlovénián keresztül haladva gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiba, Olaszországba érkezünk. Szállás, vacsora.

2. NAP: CREMONA – GENOVA – SAN-REMO – FRANCIAO.
Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtornya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligure-tenger partjára, Genovába. Kolumbusz és Garibaldi városában séta. A belváros felkerült a világörökség listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton átha­ladva tartunk Franciaország felé. A határ előtt letérünk a sztrádá­ról és sétálunk a Virágok Riviérájának legelegánsabb városában, a dalfesztiválról is híres San Remoban. Jól esik a kis séta a buszo­zás után, a hangulatos tengerparti településen. Szállás a nizzai tengerpart közelében (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: MONACO
Aki akarja, ezt a napot a tengerparton napozással töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy a dél­előtti pihenés után, délután jöjjenek velünk egy fakultatív programra, a világ legelegánsabb mini államába, Monacoba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétányban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint három órás monacoi város­nézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Óceonográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyherceg­ség jelképei. Folytatva programunkat érintjük a katedrálist, a kikötőt és a Casinót, ahol a szerencséjüket is kipróbálhat­ják a vállalkozó kedvűek. Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 40 €.

4. NAP: CANNES – MARSEILLE – IF – ARLES
Továbbindulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota környé­két keressük fel. A Cote d’Azurt elhagyva Provance-on keresz­tülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, áthajóz­hat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Marseille-t elhagyva megállunk egy francia boros gazdánál. Először megnézzük az ültetvényt, majd követ­kezik a fakultatív vacsora, mely borkóstolóval van összekötve, ahol fehér- rosé- és vörösbort ízlelhetünk meg. A borokhoz egy hidegtálas vacsorát kap a csoport. A végén természetesen lehet vásárolni is. A borkóstoló és a hidegtálas vacsora azoknak, akik igényelték az út idejére a fakultatív vacsorát, nekik ezen a napon ez a vacsorájuk, a borkóstolóval kiegészítve. Arra is van lehető­ség, hogy valaki a helyszínen kérje ezt a borkóstolós vacsorát. (Fizetés a helyszínen). Szállásunk Arles környékén lesz (2 éj).

5. NAP: ARLES – NIMES – PONT DU GARD – AVIGNON
Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a világ­örökségek listáján is szerepel. Először Arlesba lesz városnézés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb kor­szaka is idekötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegze­tes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, Katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Továbbutazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gard-ot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapot­ban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük még a városban a színházat, a városházát és a híres Csonkahidat. Este érünk vissza szállásunkra.

6. NAP: ORANGE – GRENOBLE – TORINO
Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediter­rán növények látványa színezi. A központba érve megtekint­jük a Diadalívet, majd a világörökség listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia- Alpokba. Itt a legismertebb városban, a téli olimpiának is ott­hont adó Grenobleben állunk meg. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos hegyi felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pil­lanatok alatt emelkedve megyünk fel a kilátóhoz. Menetközben és a hegytetőről mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a többezer méteres csúcsok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztül érkezünk Olaszországba. Szállás Torinónál.

7. NAP: TORINO – MILÁNÓ – GARDA-TÓ
Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna, (melyben őrzik a katolikus egyház híres ereklyéjét), a királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik leg­szebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Természetesen lesz szabadprogram is mely során gyönyörködhetünk a divatvi­lág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói nézelődésünk után a Garda-tóhoz buszozunk, ahol sétá­lunk a tóparton. Láthatjuk a sirmionei várat, és aki akar, egy han­gulatos hajókirándulást is tehet a tavon. Este érjük el szállásunkat.

8. NAP: MIRAMARE KASTÉLY – SZLOVÉNIA – BUDAPEST
Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a ten­gerpartnál lévő, szépen berendezett kastély megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. április. 24
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 40 €.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adó, belépőjegyeket, a fakultatív programok díját, valamint az egyéb étkezéseket.

Helyszíni költségek leírása: 

Eze - botanikus kert 6,00 €
Marseille - hajó+ If vára 20,00 €
Arles 9,00 €
Nimes 4,00 €
Monaco Casino 17,00 €
Pont du Gard 6,00 €
Orange, antik színház 7,50 €
Grenoble - felvonó 8,50 €
Milánói dóm - múzeum 3,00 €
Sirmione -hajó 11,00 €
Miramare kastély 12,00 €
Idegenforgalmi adó 8,00 €

Össz.:kb. 112 + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó 8,00 €
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű, légkondicionált autóbusszal.

 

Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30 M7-es melletti Shell-kút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:00 Tesco parkoló
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló

 

Szállás: 

Elhelyezés ***/**** csillagos szállodákban, kétágyas tusolós/WC-s szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Utazás értékelése
5.0
Pécs
4.8
Az utazás nagyon szép volt. Sok élménnyel gazdagabb lettem.
Üdvözlettel
Négyesné Cs E
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!