Virágok és műemlékek - Dél-Franciaországban és Észak-Olaszországban

8 napos buszos körutazás Franciaországban és Olaszországban

Nem véletlenül hívják Olaszország nyugati, tengerparti szakaszát a Virágok Riviérájának, Provence pedig a levendulamezőktől illatozik. A virágok mellett sok olyan műremeket keresünk fel, mely a világörökség listáján is szerepel. Az út során a városnézések mellett lesz felvonózási, hajózási és fürdési lehetőség is.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást ***/**** csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a fakultatív programok díját, valamint az egyéb étkezéseket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Olaszország (910 km)
Reggeli indulás. Szlovénián keresztül haladva gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiba, így érkezünk Olaszországba. Szállás Cremona környékén. (Szálláshelyeken nincs 3 ágyas elhelyezés)

2. nap: Cremona – Genova – San-Remo – Franciaország (380 km)
Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtornya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligure-tenger partjára, Genovába. Kolumbusz és Garibaldi városában séta. A belváros felkerült a világörökség listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton áthaladva tartunk Franciaország felé. A határ előtt letérünk a sztrádáról és sétálunk a Virágok Riviérájának legelegánsabb városában, a dalfesztiválról is híres San Remoban. Jól esik a kis séta a buszozás után, a hangulatos tengerparti településen. Szállás Cote’d Azur vidékén (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. nap: Monaco (30 km)
Aki akarja, ezt a napot a szálloda medencéjénél napozással töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy a délelőtti pihenés után, délután jöjjenek velünk egy fakultatív programra, a világ legelegánsabb mini államába, Monacoba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétányban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint három órás monacoi városnézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Óceonográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Folytatva programunkat érintjük a katedrálist, a kikötőt és a Casinót, ahol a szerencséjüket is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek. Fakultatív program: Monaco (2 belépővel): 40 €. Este későn érkezünk vissza szállásunkra, ezért ekkor nincs vacsora.

4. nap: Cannes – Marseille – If – Arles (340 km)
Továbbindulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota környékét keressük fel. A Cote d’Azurt elhagyva Provance-on keresztülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően aki akar, áthajózhat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Marseille-t elhagyva megállunk egy francia boros gazdánál, hogy megtudjuk, miért híresek a francia borok. Először megnézzük az ültetvényt, majd következik a borkóstoló, ahol fehér- rosé- és vörösbort ízlelhetünk meg. A borokhoz egy hidegtálas vacsorát is kap a csoport. A végén természetesen lehet vásárolni is. A borkóstolót, a hidegtálas vacsorát és a bemutatót az út részvételi díja tartalmazza. Szállásunkra Arles környékén lesz (2 éj).

5. nap: Arles – Nimes – Ponte du Gard – Avignon (130 km)
Ezen a napon vagy pihennek és sétálnak a környéken, vagy eljönnek velünk egy szédületes kirándulásra. Három olyan helyet is felkeresünk, mely a világörökségek listáján is szerepel. Először Arlesba lesz városnézés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb korszaka is idekötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki akar, különböző kiszerelésekben vásárolhat a környék jellegzetes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, Katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Továbbutazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gard-ot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, mely ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük a színházat, a városházat és a híres Csonkahidat. Fakultatív kirándulás: Arles - Nimes – Ponte du Gard – Avignon (3 belépővel): 60 €. Este érünk vissza szállásunkra. Este fakultatív vacsora.

6. nap: Orange – Grenoble – Torino (530 km)
Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediterrán növények látványa színezi. A városba érve megtekintjük a Diadalívet majd a világörökség listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia-Alpokba. Itt a legismertebb városban, a téli olimpiának is otthont adó Grenobleben állunk meg. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Sendal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pillanatok alatt több mint 200 m-t emelkedve megyünk fel a kilátóra. Menetközben és a csúcsról mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a hegyek közt kanyarogva a híres Frejus alagúton keresztül érkezünk Olaszországba. Szállás Torinónál, este fakultatív vacsora.

7. nap: Torino – Milánó – Garda-tó (600 km)
Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna, (melyben őrzik a katolikus egyház híres ereklyéjét), a királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik legszebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Milánói nézelődésünk után a Garda-tóhoz buszozunk, ahol sétálunk a tóparton. Láthatjuk a sirmionei várat, és aki akar, egy hangulatos hajókirándulást is tehet a tavon. Este érjük el szállásunkat.

8. nap: Miramare kastély – Szlovénia – Budapest (690 km)
Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a tengerpartnál lévő kastély megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
Fakultatív programok

Arles - Nimes - Ponte du Gard - Avignon kirándulás (jelentkezés a helszínen): 60,00 EUR

Monaco kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 40,00 EUR

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást ***/**** csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a fakultatív programok díját, valamint az egyéb étkezéseket.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 60 EUR + fakultatív

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű, légkondicionált autóbusszal.
 

Szállás: 

Elhelyezés ***/**** csillagos szállodákban, kétágyas tusolós/WC-s szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Utazás értékelése
5.0
Pécs
4.8
Az utazás nagyon szép volt. Sok élménnyel gazdagabb lettem.
Üdvözlettel
Négyesné Cs E
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!