Világörökségek nyomában Franciaországban (Dijon, Párizs, Versailles, Nizza)

Világörökségek nyomában Franciaországban (Dijon, Párizs, Versailles, Nizza)

11 napos buszos körutazás Franciaországban

Az utazás során érintjük Franciaország fővárosát, néhány Loire-menti kastélyt, és számos a világörökség részét képező műemléket. Ajánljuk ezt az utazást mindazoknak, akik szeretik az aktív kikapcsolódást, és szeretnének minél többet megismerni a világ történelmi emlékeiből.

-20%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást két csillagos szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
**
Program: 

1. nap: Budapest – Freyming Merlebach
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről Ausztrián és Németországon át a franciaországi tranzitszállásra. Este a szálláshely elfoglalása (nincs vacsora).

2. nap: Reims – Párizs – Versailles
Reggeli után utazás Champagne tartomány fővárosába, mely hajdanán a királyok koronázó városa volt. A koronázások és a királyi italok székhelyén megtekintjük a Notre-Dame katedrális mely az ország egyik legfontosabb gótikus temploma. Az építészeti remekmű  1991 óta az UNESCO Világörökség része. A francia történelem igazán fontos pillanatai, Klodvig megkeresztelésétől a királyok megkoronázásáig mind nyomot hagyott Reims városán. Továbbutazás a Szajna parti Párizsba, a fény és pompa városába... Rövid autóbuszos városnézés a francia fővárosban majd szabadidő vagy fakultatív kirándulás a Napkirály hajdani rezidenciájához (45 EUR/fő). Versailles az európai kastélyépítészet csúcspontja, az abszolút hatalom szimbóluma, a Világörökség része. Vacsora, majd szállás elfoglalása az esti órákban.
 
3. nap: Párizs 
A mai napon belevetjük magunkat a mindig pezsgő, lüktető párizsi mindennapokba, autóbuszos és gyalogos városnézés keretében. Programunk az Invalidusok Dómjában (Napóleon sírja) kezdődik majd a Pantheon, a Sorbonne, a Luxemburg kert, a Diadalív és  Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja Champs-Elysées következik. A Sziget és a Notre Dame valamint a legfontosabb nevezetességek megtekintése után délután  látogatási lehetőség a Louvre múzeumában, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 25EUR/fő) Programunkat egy felejthetetlen esti sétával zárjuk a Montmartre-on mely egykor a bohémvilág központja volt, ma inkább bárjaitól, klubjaitól pezseg itt az élet. Vacsora után, a késő esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

4. nap: Vézelay – Bourges
Reggeli után utazás Vézelay 300 méter magas dombtetőre épült városába, ahol a IX. században alapított Benedek-rendi apátságot tekintjük meg. A román stílusban épült Szent Magdolna-bazilika 1979 óta a Világörökség része. A burgundiai szőlővidékből kiemelkedő békét és nyugalmat sugárzó, kastélyszerű épületet a „menny külvárosának” is nevezik. Vézelay az egyik kiindulópontja volt a négy fő zarándok útvonalnak, mely a spanyolországi Santiago de Compostelába vezet. A zarándokút szimbóluma a fésűs kagyló, melyet az út mentén felfestve mindenütt megtalálhatunk. A híres Via Lemovicensis is Vézelaynél indul. Búcsú a középkori hangulatú várostól, majd utazás Bourgesba.
Az ország szívében fekvő városkát, Franciaország legzöldebb városának is emlegetik a központban fekvő különleges hangulatú „marais” negyednek köszönhetően. A város lenyűgöző XII. századi temploma, a Saint-Étienne katedrális a Világörökség részét képezi. Megnézzük még a késő középkor egyik legszebb franciaországi épületét a Jacques-Coeur palotát is. Szállás és vacsora Bourges környékén.

5. nap: Poitiers – La Rochelle
Reggeli után utazás Poitiers városába. Városnézés a 2000 éves múltra visszatekintő festői Poitiers-ban. A történelmi városmag a Clain folyócska mentén egy kis dombon alakult ki, egykor az aquitániai hercegséget és Poitou grófságát felölelő birtok központja volt. A hajdani grófi palotában található a középkori Európa leghatalmasabb aulája. Látogatásunk alkalmával megtekintjük a katedrálist mely az anjoui gótika remekműve, de nem marad ki az ország legrégebbi keresztény temploma a Baptistére St-Jean sem, mely a IV. században épült, de mai formáját a VI.-VII. században nyerte el. Délután a hugenották egykori fellegvárát La Rochelle városát ismerhetjük meg. Az „Atlanti-partvidék gyöngyének” is nevezett város az egyik legnagyobb történelmi múltú, legtöbb műemléket befogadó település a Loire torkolatától délre. Három kikötőjének köszönhetően az óceán kapujának is nevezik. Városnézés, séta a kikötőben, majd rövid szabadidő.  Érkezés a La Rochelle közeli szállásunkra az esti órákban. 

6. nap: Ile de Ré – Marennes – Cognac – Angoulệme
Reggeli után kirándulás Ré szigetére. Egy 3 km hosszú hídon keresztül érjük el Ile de Ré vagy a Fehér-sziget partját, mely egy 30 km hosszú szárazföld az óceán hullámai közt. A fehérre meszelt házakból álló apró falvak és a gyönyörű homokos tengerpartok fantasztikus látványt nyújtanak. Első megállónk a Világörökséghez tartozó St. Martin de Ré óvárosa, ahol rövid sétát teszünk a hangulatos macskaköves kis utcákban és a kikötőt is megtekintjük. Fotózás a “bálnák világítótornyánál” (Phare des Baleines), majd utazás Marennes-be, ahol alkalmunk nyílik egy osztrigatelep megtekintésére, illetve fakultatív osztrigakóstolásra is. Délután utazás a híres francia ital névadó városába Cognac-ba, ahol sétálunk egyet, illetve ellátogatunk egy konyakdesztilláló üzembe is, ahol megismerhetjük eme nemes ital készítésének folyamatát. Vacsora és szállás Angoulệme-ben.

7. nap: Brantôme – Bourdeilles – Périgueux – Bordeaux
Reggeli után első programunk a „Dordogne megye velencéjeként” is emlegetett Brantôme. A kanyargó Dronne folyó partja mentén fekvő település a közel 2000 km2 kiterjedésű Périgord-Limousin természetvédelmi övezet egyik kapuja. A festői szépségű városközpont egy aprócska szigeten helyezkedik el. Troglodita kolostor: Brantôme első bencés kolostorát (VIII. sz.) egy mészkő falban alakították ki. Maradványait a mai apátság épületei őrzik. Különösen érdekes a rejtélyes Utolsó ítélet szikla a belefaragott monumentális domborművekkel (kötelező helyi idegenvezetés 5 EUR/fő). A Benedek rendi apátság és a Szent Péter templom megtekintése után egy mesebeli kastély következik. Látogatás Bourdeilles lenyűgöző szépségű kastélyánál, mely két korszak jegyeit is magán viseli. A XIII. sz.-ban épült erődítmény, 1360-ban angol kézre került. A Bourdeilles család a XV. sz. végén szerezte vissza, és ekkor épült meg a reneszánsz rész. Belül gyönyörű reneszánsz bútorgyűjtemény tekinthető meg (kötelező helyi idegenvezetés 5 EUR). Az impozáns kastély épületének megtekintése után folytatjuk utunkat az egykori Périgord grófság és püspökség székhelyére, Périgueux-be. A település előkelő római város volt, majd a középkorban két szomszédos, rivális település egybeolvadásával született meg. Különösen érdekes a XII. századi román és bizánci stílusú katedrálisa és a hangulatos középkori negyede. Périgueux egyben a compostellai zarándokút állomása is. Városnézésünk után utazás a Bordeaux melletti szállásunkra.

8. nap: Bordeaux – St. Émilion – Lourdes
Reggeli után Aquitánia fővárosával, Bordeaux-val ismerkedünk. A Garonne folyó partján kezdjük sétánkat, majd az autómentes belvárost keressük fel. Megismerkedünk a műemlékekben gazdag várossal (Börze, Nagy színház, Maison du Vin - borház, Girondisták emlékműve). Bordeaux fontos egyetemi város, világszerte ismert a boráról, ezenkívül az UNESCO 2007-ben felvette a Világörökség listájára a Hold kikötője (Le port de la Lune) elnevezésű városrészt. 
St. Emilion – festői középkori műemlékváros barlangtemplommal a szőlőhegyek ölelésében; a leghíresebb bordeaux-i borok hazájában járunk! A rövid belvárosi séta és a barlangtemplom megtekintése (6.900 Ft/fő előre fizetendő) után továbbutazás dél felé,  irány a csodálatos Pireneusok.
Lourdes városa a Pireneusok lábánál fekszik. A város Franciaország legfontosabb spirituális központja, a világ egyik legjelentősebb zarándokhelye, mely azután alakult ki, hogy egy helyi lánynak Bernadette Soubirousnak megjelent Szűz Mária. Megtekintjük a Rózsafüzér Bazilika (Basilique Notre-Dame du Rosaire) épületét mely szorosan illeszkedik a Lourdes-i Szentélyek kiterjedt kompozíciójába. A bazilika Lourdes városképének egyik legmeghatározóbb eleme az elliptikus formájú két nagy lépcsőkorláttal az előtérben. A bazilika római-bizánci stílusban épült, két feljárója az Atya két kitárt karját jelképezi, mely várja a zarándokokat. Innen lehet eljutni a Szeplőtelen Fogantatás Bazilikába, mely a jelenések barlangja felett található. A templom együttes megtekintésével zárjuk mai napunkat és utazunk a szállásunkra.

9. nap: Carcassonne – Nîmes – Pont du Gard
Reggeli után utazás a 2500 éves történelmi emlékeket őrző Carcassonne erődvárosába. A festői középkori erődváros két műemléke az Unesco Világörökség listájára is felkerült: a történelmi jelentőségű csatorna a Canal du Midi 1996-ban mely 240 km hosszú és a Garonne folyót köti össze a Földközi-tengerrel, illetve a 3 km hosszú várfalakkal és 52 toronnyal büszkélkedő erődváros 1997-ben. Európa legnagyobb középkori várának megtekintése után folytatjuk utunkat „Franciaország Rómájába”. Nîmes köszönhetően az ókorból megmaradt számos műemléknek Dél-Franciaország egyik legjelentősebb városa. A belváros legfontosabb nevezetességeinek megtekintése mellett természetesen ellátogatunk a régi római amfiteátrumba is, majd a várostól 27 km-re található Pont du Gard-hoz látogatunk. A Gard megyében található római kori vízvezeték a Világörökség része. Rövid megálló, fényképezés a Gard folyó háromszintű, 49 méter magas hídjánál. A szálláshely elfoglalása Avignon közelében az esti órákban.

10. nap: Avignon – Orange - Nizza 
Reggeli után városnézés Avignonban. A Rhône folyó partján épült város történelmi központja a Világörökség része. Avignon közel 70 évig a pápák székhelye volt, a város legértékesebb műemlékei is ebből a korból származnak. A középkori pápai székhely a csodálatos pápai palotával, a híres avignoni híddal, az erődítményekkel, templomaival és kápolnáival még ma is mintha a középkorba ragadná magával a látogatót.  A Pápák Palotájának megtekintése után utazás Orange városába, Châteauneuf-du-Pape, az avignon-i pápák hajdani birtokaihoz tartozó, ma az egyik leghíresebb Côtes du Rhône-i borvidék érintésével. Megtekintjük a város ókori színházát, melyet Európában a legépebben megmaradt római kori színháznak tartanak, majd fotószünet a város másik nagy nevezetességénél, a római időkből származó diadalívnél. Nizzában autóbusszal végighaladunk a híres Angol sétányon, majd továbbutazás olaszországi szállásunk felé - vacsora, a szálláshely elfoglalása az esti órákban. Útban a szállás felé az autópályáról - madártávlatból - pillantást vetünk még Monaco-ra is.

11. nap: Ligúria – Budapest 
A korai reggeli után megkezdjük utunkat hazafelé. Folyamatos utazással, rövid pihenőkkel haladunk Magyarország irányába. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2015. június. 23
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Látnivalók Párizsban: a Pere Lachaise temető - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Pompidou Központ - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Moulin Rouge - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Diadalív - Etédi Alexa, 2012. december. 04
Fakultatív programok

St. Emilion – festői középkori műemlékváros barlangtemplommal a szőlőhegyek ölelésében; a leghíresebb bordeaux-i borok hazájában járunk! A rövid belvárosi séta és a barlangtemplom megtekintése 6.900 Ft/fő előre fizetendő!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást két csillagos szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
2 napos Párizs múzeumbérlet 42 EUR
Versailles fakultatív kirándulás 45 EUR
(gyermek 0-14 éves 30 EUR)
Versailles kert 8.50 EUR
Eiffel torony 5 EUR-15 EUR
Louvre tárlatvezetés 25 EUR
Vézelay 1,5 EUR
Bourges St Etienne 6 EUR
Bourges Palais Jacques Coeur 6 EUR
Fakultatív Marennes osztriga kóstoló 10 EUR
Fakultatív konyakdesztilláló üzem látogatás, kóstolóval 10 EUR
Brantome kolostor kötelező helyi vezetés és belépő 7,5 EUR
Bourdeilles kastély kötelező helyi vezetés és belépő: 10,7 EUR
St. Emilion balangtemplom 6.900 Ft jelentkezéskor fizetendő
Nimes amfiteátrum 7 EUR
Pont du Gard 3 EUR
Avignon Pápák palotája 10.50 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Szállás: 

2 * szállodákban, saját fürdőszobával rendelkező, célszerűen berendezett kétágyas szobák. Felár ellenében egyágyas elhelyezés igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
A területről: 
Párizs a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja. A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!