Üdülés és kultúra a Francia Riviérán II.

10 napos buszos körutazás és pihenés a Francia Riviérán

Mindenki hallott már a Francia Riviéráról vagy más néven a Côte d'Azurről, melynek neve valaha egy­beforrt a luxussal, a filmsztárokkal, a milliomosok­kal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, köszönhető ez a csodálatos tájnak, a re­mek éghajlatnak és a sok látnivalónak. Ez a prog­ramunk azoknak szól, akik a pihenés és stran­do­lás mellett kulturális és természeti lát­vá­nyos­sá­gok­kal is szeretnének megismerkedni.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 9 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a progra­mo­kat és a kísérő ide­gen­ve­ze­tőt (az indulástól az érkezésig).

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programot, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban egy szép 4 csillagos szálloda légkondicionált, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban.
7 éjszaka Cannes belvárosában, egy szép 3 csillagos szállodában / a júl. 10-i csoportnál 4 csillagos szállodában, légkondicionált, kétágyas (pótágyazható) fürdőszobás szobákban (tv, telefon, széf, hajszárító). A szállodától Cannes sétálóutcája 5 perc, a homokos tengerparti strand pedig kb. 8-10 perc sétával érhető el.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Graz
Elutazás Buda­pestről reggel 6 órakor a Déli pálya­udvar parkolójából. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz útvonalon. Rövid séta Graz hangu­latos belváro­sában (UNESCO világ­örökség), majd tovább­utazás az Alpokon át a Klagenfurt – Udine útvo­nalon. Tranzit­szállás Olasz­országban (1 éj).

2. nap: Sanremo
Utazás a Pó síkságon, majd az Appenninek hegylán­cain keresztül az Olasz Riviérára. Pihenő San­re­mó­ban, az Olasz Riviéra legele­gánsabb üdülő­helyén, mely a világ egyik legfon­tosabb virág­termelő vidé­kének központja (gyönyörű parkok, siká­toros óváros). Tovább­utazás Francia­országba, érkezés a cannes-i szállodába a késő délutáni órákban (7 éj).

3. nap: Marineland
Pihenés, illetve kirándulás az Antibes közelében fekvő Marinelandhoz, mely egész Európában egyedül­állónak számító tengeri állat­világot bemu­tató szóra­koztató park (gyilkos bálna show, delfin show, akvá­rium, tenge­részeti múzeum, fókák, pingvinek, cápák stb.).

4. nap: Monaco, Monte Carlo, Eze Village
Egész napos kirándulás Monacóba, a mini­államba, melynek csodá­latos fekvése örökké emléke­zetes marad a turisták számára. Látogatás az Egzo­tikus Kertben, a kated­rálisban, a világhírű Óceano­gráfiai Múze­umban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota környékén. Délután ismer­kedés Monte Carlóval, lehetőség a kaszinó meglá­to­gatására. Visszaútban a szállodához pihenő Eze Village falu­ban, mely egy tenger feletti sziklára épült roman­tikus sasfészek (közép­kori hangulat, pazar pano­ráma).

5. nap: Cannes, St-Tropez
Délelőtt ismer­kedés Cannes-nal, a filmfesz­tiválok városával (tenger­parti sétány, kikötő, Fesztivál Palota stb).
Fakultatív program: Hajókirán­dulás a Francia Riviéra partjai mentén St-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halász­falu a XX. században nyüzsgő üdülő­hellyé nőtte ki magát. Séta az óváros roman­tikus, szűk utcáin, a luxus­jach­tokkal zsúfolt kikö­tőben, a Place des Lices téren, és lehetőség felsé­tálni a XVI. századi citadel­lához, valamint meglátogatni a város híres modern művé­szeti múze­umát, melyet egy ősi kápolnában rendeztek be.
A fakultatív program (a hajójegy) ára: kb. 47 EUR (a helyszínen fizetendő).

6. nap: Antibes, St. Paul de Vence
Utazás Antibes-ba. Séta a sikátoros, mediterrán óvá­ros­ban, illetve az ősi várfa­lakon, majd lehe­tőség a Grimaldi várkas­télyban beren­dezett Picasso Múzeum megtekin­tésére. Tovább­utazás a közeli St. Paul de Vence-ba. Ezt a hegyre épült, késő közép­korból fenn­maradt kisvárost az egyik legszebb provence-i tele­pülésnek tartják. Vissza­érkezés a szállodába délután 3 óra körül.

7. nap: Parfümgyár, Grand Canyon du Verdon, Moustiers Sainte-Marie
Pihenés, szabadidő.
Fakultatív program: Egész napos kirán­dulás az amerikai Grand Canyonra emlé­keztető Verdon kanyonhoz, melyet Európai Grand Canyonnak is szoktak nevezni, mert sokak szerint ehhez fogható szépségű szurdok nincs még egy kontinen­sünkön. Útközben egy parfümgyár (Fragonard) megte­kintése Grasse-ban, a francia parfüm­ipar központjában. 
A délután folyamán lehe­tőség lesz pihenésre és fürdőzésre a Sainte-Croix-tónál, vagy pedig idegen­vezetőnk az érdek­lődőkkel ellátogat egy közelben fekvő kis faluba, Moustiers Sainte-Marie-ba. Ez a hegyek között megbúvó, idilli környe­zetben talál­ható bájos település a hagyo­mányos provanszi kerámia­készítés egyik ősi központja. 
A fakultatív program ára: 6 800 Ft (garantált indulás).

8. nap: Nizza
Félnapos város­nézés Nizzában, a Francia Riviéra fővá­rosában. A város jellemzői a széles tenger­parti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökő­kutak, a pompás paloták és a napernyőktől színes tengerpart. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb. Lehetőség a Chagall Múzeum megte­kintésére is.

9. nap: Milánó
Indulás hazafelé. Utazás az Olasz Riviérán és az Appenni­neken keresztül Milánóba, a dóm megtekin­tése, séta a belvárosban. Tranzitszállás Olasz­or­szágban (1 éj).

10. nap: Klagenfurt
Hazautazás az Udine – Villach – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém útvo­nalon. Útközben ismer­kedés Klagenfurt hangu­latos város­központjával. Érkezés Székesfe­hérvárra, majd Budapestre az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-8. nap) a nyitva tartások és az időjárás függ­vényében felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. április. 24
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Hajókirándulás a Francia Rivi­éra partjai mentén St-Tropez-be. A keskeny fél­szi­ge­ten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. szá­zad­ban nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a luxusjachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren, és le­he­tő­ség felsétálni a XVI. századi citadellához, valamint meg­lá­to­gatni a város híres modern művészeti múze­umát, melyet egy ősi kápolnában rendeztek be. A fakultatív program (a hajójegy) ára: kb. 47 EUR (a hely­színen fizetendő). 

Egész napos kirándulás az ame­rikai Grand Canyonra emlékeztető Verdon ka­nyon­hoz, melyet Európai Grand Canyonnak is szok­tak nevezni, mert sokak szerint ehhez fogható szépségű szurdok nincs még egy kontinensünkön. Útközben egy parfümgyár (Fragonard) meg­te­kin­té­se Grasse-ban, a francia parfümipar központjában. 
A fakultatív program ára: 6 800 Ft (garantált in­dulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 9 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a progra­mo­kat és a kísérő ide­gen­ve­ze­tőt (az indulástól az érkezésig).

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programot, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!
Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Marineland EUR 25,-
(EUR 15,- gyerek 12 évig)
Monaco Egzotikus kert EUR 5,50 
(EUR 2,90 diák) 
Óceanográfiai Múzeum EUR 11,50-13,50 
(EUR 7,50-9,50 diák)
(EUR 8,50 gyerek 10 évig)
St. Tropez Citadella EUR 3,-
Antibes Picasso Múzeum EUR 6,- 
Nizza Chagall Múzeum EUR 9,-
Milánó dóm EUR 3,- 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban egy szép 4 csillagos szálloda légkondicionált, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban.
7 éjszaka Cannes belvárosában, egy szép 3 csillagos szállodában / a júl. 10-i csoportnál 4 csillagos szállodában, légkondicionált, kétágyas (pótágyazható) fürdőszobás szobákban (tv, telefon, széf, hajszárító). A szállodától Cannes sétálóutcája 5 perc, a homokos tengerparti strand pedig kb. 8-10 perc sétával érhető el.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
3.0
Utazás értékelése
5.0
Mogyoród
4.4
A busz minősége és életkora kifogásolható volt, a programok jók és érdekesek, az idegenvezető szakmailag jól felkészült, csak a szervezői képességein még lehetne csiszolni egy kicsit.
2112 VERESEGYHÁZ
5.0
túravezetés ............... KÍVALÓ
Nagykáta
4.6
<szöveg nélkül>
Kiskunhalas
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!