Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I.

10 napos buszos körutazás és pihenés a Francia Riviérán

Mindenki hallott már a Francia Riviéráról vagy más néven a Côte d'Azurről, melynek neve valaha egy­beforrt a luxussal, a filmsztárokkal, a milliomosok­kal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, köszönhető ez a csodálatos tájnak, a re­mek éghajlatnak és a sok látnivalónak. Ez a prog­ramunk azoknak szól, akik a pihenés és stran­do­lás mellett kulturális és természeti lát­vá­nyos­sá­gok­kal is szeretnének megismerkedni.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 9 éj­sza­kai szállást, 2 reggelit oda- és visszaúton az olaszországi szál­lo­dá­ban a többi napokon önellátás, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a progra­mo­kat és a kísérő ide­gen­ve­ze­tőt (az indulástól az érkezésig).

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programot, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kauciót és a belépődíjakat.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
üdülőtelep
Program: 

1. nap: Graz
Elutazás Buda­pestről reggel 6 órakor a Déli pálya­udvar parkolójából. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz útvo­nalon. Rövid séta Graz hangu­latos belváro­sában (UNESCO világ­örökség), majd tovább­utazás az Alpokon át a Klagenfurt – Udine útvo­nalon. Tranzit­szállás Olasz­országban (1 éj).

2. nap: Eze Village
Utazás a Pó síkságon, majd az Appenninek hegy­láncain és az Olasz Riviérán keresztül Francia­országba. Első megállónk a Francia Riviérán Eze Village, mely egy, a tenger feletti sziklára épült roman­tikus sasfészek (közép­kori hangulat, pazar pano­ráma). Érkezés a szálláshelyre a délutáni órákban (7 éj).

3. nap: Nizza
Félnapos kirándulás Nizzába, a Francia Riviéra főváro­sába. A város jellemzői a széles tenger­parti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökő­kutak, a pompás paloták és a naper­nyőktől színes tenger­part. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virág­piac, Bellanda Torony, Massena tér stb. Lehe­tőség a Chagall Múzeum megte­kin­tésére is.

4. nap: Marineland
Pihenés a tenger­parton, lehe­tő­ség a szálláshely közelében fekvő Marineland megte­kin­té­sére, mely egész Európában egyedül­állónak számító tengeri állat­világot bemutató szórakoz­tató park (gyilkos bálna show, delfin show, akvárium, tengeré­szeti múzeum, fókák, pingvinek, cápák stb.).

5. nap: Grasse (parfümgyár), Grand Canyon du Verdon, Moustiers Sainte-Marie
Pihenés a tenger­parton.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás az amerikai Grand Canyonra emlé­keztető Verdon kanyonhoz, melyet Európai Grand Canyonnak is szoktak nevezni, mert sokak szerint ehhez fogható szépségű szurdok nincs még egy kontinen­sünkön. Útközben egy parfüm­gyár (Fragonard) megte­kintése Grasse-ban, a francia parfüm­ipar központjában. 
A délután folyamán lehe­tőség lesz pihenésre és fürdő­zésre a Sainte-Croix-tónál, vagy pedig idegen­ve­zetőnk az érdeklő­dőkkel ellá­togat egy közelben fekvő kis faluba, Moustiers Sainte-Marie-ba. Ez a hegyek között megbúvó, idilli környe­zetben talál­ható bájos tele­pülés a hagyo­mányos provanszi kerámia­készítés egyik ősi központja.
A fakultatív program ára: 5.800 Ft (ga­ran­tált in­du­lás).

6. nap: Monaco, Monte Carlo
Egész napos kirándulás Monacóba, a miniállamba, melynek csodálatos fekvése örökké emléke­zetes marad a turisták számára. Láto­gatás az Egzotikus Kertben, a kated­rálisban, a világ­hírű Óceano­gráfiai Múze­umban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota kör­nyé­kén. Délután ismer­kedés Monte Carlóval, lehe­tőség a kaszinó meg­lá­to­ga­tására.

7. nap: Antibes, St. Paul de Vence
Látogatás Antibes-ban. Séta a siká­toros, mediterrán óvárosban, illetve az ősi várfa­lakon, majd lehe­tőség a Grimaldi várkas­télyban beren­dezett Picasso Múzeum megte­kin­tésére. Ezután utazás a közeli St. Paul de Vence-ba. Ezt a hegyre épült, késő közép­korból fennmaradt kisvárost az egyik legszebb provence-i telepü­lésnek tartják. Visszaérkezés a szállás­helyre délután 3 óra körül.

8. nap: Cannes, Szt. Margit-sziget
Félnapos program Cannes-ban, a filmfesz­tiválok váro­sában. Ismer­kedés a várossal (Fesztivál Palota, tenger­parti sétány, kikötő), majd hajóki­rán­dulási lehe­tőség a hangu­latos Szt. Margit-szigetre, ahol egy XVII. századi nagyméretű erőd talál­ható. Az erőd falai között rendeztek be egy tenge­részeti múze­umot, és megmu­tatják az egykori börtön celláit is, ahol a francia törté­nelem egyik legtitok­zatosabb alakja, a híres „Vasálarcos" raboskodott.

9. nap: Milánó
Indulás hazafelé. Utazás az Olasz Riviérán és az Appennineken keresztül Milánóba, a dóm megte­kin­tése, séta a belvá­rosban. Tranzitszállás Olasz­országban (1 éj).

10. nap: Klagenfurt
Hazautazás az Udine – Villach – Bucsu – Szom­bat­hely – Sárvár – Veszprém útvo­nalon. Útközben ismer­kedés Klagenfurt hangu­latos város­köz­pont­jával. Érkezés Székesfe­hér­várra, majd Buda­pestre az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-8. nap) a nyitva tartások és az időjárás függ­vé­nyében felcse­ré­lődhet..

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2016. augusztus. 04
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Egész napos kirándulás az ame­rikai Grand Canyonra emlékeztető Verdon ka­nyon­hoz, melyet Európai Grand Canyonnak is szok­tak nevezni, mert sokak szerint ehhez fogható szépségű szurdok nincs még egy kontinensünkön. Útközben egy parfümgyár (Fragonard) meg­te­kin­té­se Grasse-ban, a francia parfümipar központjában. 
A fakultatív program ára: 5.800 Ft (garantált in­dulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 9 éj­sza­kai szállást, 2 reggelit oda- és visszaúton az olaszországi szál­lo­dá­ban a többi napokon önellátás, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a progra­mo­kat és a kísérő ide­gen­ve­ze­tőt (az indulástól az érkezésig).

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programot, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kauciót és a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!
Érkezéskor mobilházanként 100 euró kaució fizetendő.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: (tájékoztató árak!)

Az árak tájékoztató jellegűek!

Marineland EUR 31,90, gyerek: EUR 22,-
Monaco Egzotikus kert EUR 5,50, diák: EUR 2,90
Óceanográfiai Múzeum EUR 11,50-13,50, diák: EUR 7,50-9,50
Cannes hajókirándulás a Szt. Margit-szigetre EUR 10,50
Antibes Picasso Múzeum EUR 6,-
Nizza Chagall Múzeum EUR 9,-
Milánó dóm EUR 2,-

Figyelem: a diákjegyhez nemzetközi diákigazolvány szükséges!

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata).

Szállás: 

1-1 éj­sza­ka tran­zit­szál­lás Olaszországban egy 3 csil­la­gos szálloda lég­kon­dicio­nált, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szobáiban.
7 éj­sza­ka Antibes közelében, egy a ten­ger­part­tól kb. 200 méterre található kemping mobil­há­zai­ban (angol elnevezés: cottage). A mo­bil­házak a következő helyiségekből állnak: 2 kü­lön­be­já­ra­tú pici hálószoba egyenként 2 fek­hellyel, nap­pali, felszerelt konyha, fürdőszoba. Ágy­ne­mű­huzatot otthonról kell vinni. A hatalmas te­rü­le­ten fekvő kemping inkább egy üdülőfalura em­lé­kez­tet, melynek szolgáltatásai közé tartozik a 2 medencéből álló édesvizű strand, az ét­te­rem, a snack-bár, a szupermarket, a sport­pá­lyák vagy a kemping területén csörgedező pa­tak­ban a horgászási le­he­tő­ség. A kempingtől 200 mé­ter­re található: Marineland, vízi­pa­ra­di­csom, vi­dám­park, kalandgolfpálya, vasút­állo­más (órán­ként vonatok Nizzába vagy Cannes-ba).
A mobilházban 3 fős elhelyezés is lehetséges felár ellenében.
Mivel az autó­busz nem tud a mobil­házak köze­lébe menni, így lehe­tőség van a csomagokat beszál­líttatni a parkolótól a mobil­házig. Ennek díja 10 euró mobil­házanként, ami magába fog­lalja a visszaszállítás díját is.

Étkezés: 
A tran­zit­szál­lá­son büféreggeli, a kempingben önellátó, de a mobilházak felszerelt konyhával és hűtőszekrénnyel rendelkeznek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!