Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I.

10 napos buszos körutazás és pihenés a Francia Riviérán

Mindenki hallott már a Francia Riviéráról vagy más néven a Côte d'Azurről, melynek neve valaha egy­beforrt a luxussal, a filmsztárokkal, a milliomosok­kal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, köszönhető ez a csodálatos tájnak, a re­mek éghajlatnak és a sok látnivalónak. Ez a prog­ramunk azoknak szól, akik a pihenés és stran­do­lás mellett kulturális és természeti lát­vá­nyos­sá­gok­kal is szeretnének megismerkedni.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 9 éj­sza­kai szállást, 2 reggelit oda- és visszaúton az olaszországi szállodában, a mobilházak végső takarításának díját, az útlemondási biztosítást, a progra­mo­kat és a kísérő ide­gen­ve­ze­tőt (az indulástól az érkezésig).

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív programot, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kauciót és a belépődíjakat.

Hossz: 
10 nap

Szállás

1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban egy 4 csillagos szálloda légkondicionált, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban.
7 éjszaka egy kemping mobilházaiban, mely Cannes és Fréjus között található, pár perc sétára a homokos tengerparttól. A mobilházak a következő helyiségekből állnak: 2 különbejáratú pici hálószoba egyenként 2 fekhellyel, nappali, felszerelt konyha, fürdőszoba. Ágyneműhuzatot otthonról kell vinni. A kemping területén található medence, étterem-bár, élelmiszerbolt.

Program: 

1. NAP:
Elutazás Budapestről a Déli pályaudvartól reggel 5.30-kor. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Verona – Cremona útvonalon. Tranzitszállás Észak-Olaszországban (1 éj).

2. NAP: SAINT-PAUL-DE-VENCE, ANTIBES
Utazás az Appenninek hegyláncain és az Olasz Riviérán keresztül Franciaországba. Első megállónk a Francia Riviérán Saint-Paul-de-Vence. Ezt a hegyre épült, késő középkorból fennmaradt kisvárost az egyik legszebb provanszi településnek tartják. Ezután továbbutazás a közeli Antibes-ba. Séta a sikátoros, mediterrán óvárosban, illetve az ősi várfalakon (szép panoráma a Földközi-tengerre). Érkezés a szálláshelyre a kora esti órákban (7 éj).

3. NAP: FRANCIA RIVIÉRA - TENGERPARTI PIHENÉS
Szabadprogram, egész napos pihenés a kemping területén és a közeli tengerparton, vagy lehetőség a környék egyéni felfedezésére idegenvezetőnk útmutatásai alapján.

4. NAP: SAINT-TROPEZ, PORT GRIMAUD (A XX. SZÁZAD VELENCÉJE)
Autóbuszos kirándulás a Francia Riviéra partjai mentén Saint-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. században nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a luxusjachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren, és lehetőség a város felett magasodó XVI. századi citadella megtekintésére.
Kora délután Port Grimaud-val ismerkedünk, amely a jelenkori építészet valóságos gyöngyszeme. Különleges élményben lehet részünk a vízre épített kikötő (vízi város) csatornái között tett séta során.

5. NAP: NIZZA
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Nizzába, a Francia Riviéra fővárosába. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták és a napernyőktől színes tengerpart. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb. Lehetőség a Chagall Múzeum megtekintésére is.
A fakultatív program ára: 5.400 Ft + a Chagall Múzeum belépődíja (garantált indulás).

6. NAP: GRASSE (PARFÜMGYÁR), GRAND CANYON DU VERDON, MOUSTIERS SAINTE-MARIE
Egész napos kirándulás az amerikai Grand Canyonra emlékeztető Verdon-kanyonhoz, melyet Európai Grand Canyonnak is szoktak nevezni, mert sokak szerint ehhez fogható szépségű szurdok nincs még egy kontinensünkön. Útközben egy parfümgyár megtekintése Grasse-ban, a francia parfümipar központjában.
A délután folyamán lehetőség lesz pihenésre és fürdőzésre a Sainte-Croix-tónál, vagy pedig idegenvezetőnk az érdeklődőkkel ellátogat egy közelben fekvő kis faluba, Moustiers Sainte-Marie-ba. Ez a hegyek között megbúvó, idilli környezetben található bájos település a hagyományos provanszi kerámiakészítés egyik ősi központja.

7. NAP: CANNES, SZT. MARGIT-SZIGET
Kirándulás Cannes-ba, a filmfesztiválok városába. Ismerkedés a várossal (Fesztivál Palota, tengerparti sétány, kikötő), majd hajókirándulási lehetőség a hangulatos Szt. Margit-szigetre, ahol egy XVII. századi nagyméretű erőd található. Az erőd falai között rendeztek be egy tengerészeti múzeumot, és megmutatják az egykori börtön celláit is, ahol a francia történelem egyik legtitokzatosabb alakja, a híres „Vasálarcos" raboskodott.
Visszaérkezés a szálláshelyre délután 4 óra körül.

8. NAP: MARINELAND
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Lehetőség az Antibes melletti Marineland megtekintésére, mely egész Európában egyedülállónak számító tengeri állatvilágot bemutató szórakoztató park (gyilkos bálna show, delfin show, akvárium, tengerészeti múzeum, fókák, pingvinek, cápák stb.).
A fakultatív program ára: 4.700 Ft + belépődíj (garantált indulás).

9. NAP: MONACO, MONTE CARLO
Indulás hazafelé. Útközben még megállunk Monacóban, a miniállamban, melynek csodálatos fekvése örökké emlékezetes marad a turisták számára. Látogatás a katedrálisban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota környékén, majd szabadidő. Ezalatt lehetőség a világhírű Óceanográfiai Múzeum megtekintésére. Kora délután ismerkedés a szomszédos Monte Carlóval, majd búcsú a Francia Riviérától, utazás az Olasz Riviérán és az Appenninek hegyláncain keresztül. Szállás Olaszország északnyugati részén (1 éj).

10. NAP:
Hazautazás a Cremona – Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-8. nap) a nyitvatartások és az időjárás függvényében felcserélődhet.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2021. augusztus. 25
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2021. augusztus. 24
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2021. július. 30
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2021. július. 19

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Kirándulás Nizzába, a Francia Riviéra főváro­sába. A város jellemzői a széles ten­ger­par­ti sé­tányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökő­kutak, a pompás paloták és a naper­nyőktől színes tenger­part. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virág­piac, Bellanda Torony, Massena tér stb. Lehe­tőség a Chagall Múzeum meg­te­kin­té­sé­re is.
A fakultatív program ára: 5 400 Ft + a Chagall Múzeum belé­pő­díja (ga­ran­tált indulás).

Lehetőség az Antibes melletti Marineland meg­te­kin­té­sé­re, mely egész Euró­pában egyedül­állónak számító tengeri állat­világot bemu­tató szóra­koz­tató park (gyilkos bálna show, delfin show, akvárium, tenge­ré­szeti múzeum, fókák, pingvinek, cápák stb.). 
A fakultatív program ára: 4 700 Ft + belépődíj (ga­ran­tált indulás).

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 9 éj­sza­kai szállást, 2 reggelit oda- és visszaúton az olaszországi szállodában, a mobilházak végső takarításának díját, az útlemondási biztosítást, a progra­mo­kat és a kísérő ide­gen­ve­ze­tőt (az indulástól az érkezésig).

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív programot, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kauciót és a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!
Érkezéskor mobilházanként 100 euró kaució fizetendő.

Helyszíni költségek leírása: 
 
Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
Marineland EUR 25,- (EUR 15,- gyerek 12 évig)
Monaco Óceanográfiai Múzeum EUR 13,- (EUR 7,- gyerek 17 évig)
Cannes hajókirándulás a Szt. Margit-szigetre EUR 11,70 (EUR 8,70 gyerek 10 évig)
St. Tropez Citadella EUR 3,-
Nizza Chagall Múzeum EUR 10,-
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éjszakai buszozás.

Étkezés: 

A tran­zit­szál­lá­son büféreggeli, a kempingben önellátó, de a mobilházak felszerelt konyhával és hűtőszekrénnyel rendelkeznek.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!