Franciaország rejtett kincsei - Toulouse Rocamadour

5 napos utazás Toulouse-ba repülővel

Toulouse-Lautrec "hazája", egy kevésbé ismert régió, csodálatos középkori városokkal, templomokkal, műemlékekkel, és az egyik leghíresebb zarándokhellyel...

Alapár tartalmazza

1 éjszaka Toulouseban 3***szállodában reggelivel, 1 éjszaka Albiban 3***szállodában reggelivel , 2 éjszaka Cahorsban 3***szállodában reggelivel, repülőjegyet Budapest – Toulousse – Budapest útvonalon, helyi autóbusz közlekedést ( 20– 25 személyes autóbusszal), magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket, üdülőhelyi díjat, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min 20 fő
Program: 

1.nap    Budapest – Toulouse
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtér 2/ B terminálján a reggeli órákban. Utazás Brüsszelen keresztül, érkezés Toulouseba a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Este gyalogos városnézés,szabadprogram.

2. nap   Toulouse –Carcassonne – Gaillac - Albi
Reggeli után utazás Carcassonneba. A város méltán viseli Európa legnagyobb középkori vára büszke címét. A 11-12. században épült monumentális várat kettős vár fal veszi körül, melynek kerülete megközelíti a 3 km-t. A falakat közel 50 torony védelmezi, a külső falon 14, a belsőn 24, ehhez járulnak még a legbelső, megerősített bárói palota tornyai (Chateau Comtal). Így maradhatott épségben a belső vár település szerkezete. A vár felfedezését a Porte Narbonnaise kapunál kezdjük, sétánk során lépésről-lépésre tárul fel a vár szépsége, tornyai, kastélyai. Megtekintjük a Comtal kastélyt, a Justice tornyot, mely a legrégebbi a váron belül, a l’Inquisition, al’Éveque,  és a Guet tornyokat, valamint Carcassone legnagyobb Bazilikáját a 11. századi román stílusban épült St. Nazarit, melyet1096-ban II. Orbán pápa szentelt fel.
Ezután rövid szabad program, majd továbbutazunk Gaillacba,a kitűnő bortermelő vidékre. Rövid városnézés keretében megtekintjük a 819-benépült Szt. Mihály apátságot, majd a 13. században épült St. Péter templomot. Este érkezünk Albiba, a szállásunkra.

3. nap Albi –Cordes Sur Ciel – Cahors
Délelőtt városnézés Albiban, Toulouse-Lautrec szülővárosában. Itt található Franciaország egyik legkülönösebb katedrálisa a Cathedral de St Cécile, mely teljes egészében téglából épült. A monumentális épület mellett szinte eltörpülnek az óváros házai. Tornya több mint 78 méter magas. Amilyen egyszerű a homlokzata, annyira impozáns a templom belső díszítése, festményei.
A szomszédos régi püspöki palotában (Palais de la Berbie) található a Toulouse Lautrec múzeum, ahol a híres művész legteljesebb gyűjteménye található.Még sétálunk egy kicsit az óváros sikátorai között, majd a közeli Cordes Sur Ciel városába utazunk, amelyet Franciaország egyik legszebb településének, ékkövének választottak. Az 1222-ben alapított  település igazi középkori hangulatot áraszt, melyet nyüzsgő forgataggá változtatnak a festők, kézművesek portékái. A délutáni órákban érkezünk Cahorsba, a Lot folyó által körül ölelt városba, melyet a tornyok városának is neveznek. Cahors a római időkben jelentős központ volt, a város adta a katolikus egyháznak XXII. János pápát, Jacques Duéze személyében. A városnézés során megtekintjük a város jelképének tekinthető St.Étienne templomot, amely robosztus, szinte már erődítményszerű külseje ellenére, csodálatos belsőt rejt. A templom mellett található a gótikus Cloitre kolostor és a város legrégebbi tornya a Tour Jeant. Ezután látogatás teszünk a13.századi St. Barthélemy templomban ahol annak idején a későbbi pápát megkeresztelték. Városnézésünket a Valentré híd megtekintésével zárjuk. A középkor katonai építészetének jelentős emléke hét ívből áll és mindkét oldalát 40 magas tornyok erősítik. Szállás Cahorsban (2 éjszaka)

4. nap  Cahors – Rocamadour – Cahors
Reggeli után Franciaország második legnagyobb zarándok városába, Rocamadourba utazunk.
A varázslatos település szinte rabul ejti a látogatót, nem hiába szent hely. Kézzelfogható az a mérhetetlen nyugalom, mennyei béke és boldogság, ami településből sugárzik. A középkori várost egészen különlegessé teszi, ahogy az óváros az Alzou hegy, függőleges, sziklafalába épített házak sokaságából áll. Sétánkat a szikla tövében meghúzódó, régi városfal felfedezésével kezdjük. Végigsétálunk Rocamadour egyetlen utcáján a La Couronnerien, majd a 15. században épült városházat tekintjük meg. Ezután a sziklaoldal magasabban fekvő templomait tekintjük meg, melyeket 233 lépcsőn közelítünk meg (felvonó is közlekedik). Megtekintjük a kanonokok egykori lakóházait, és az egykori püspöki palotát. Innen további 75 lépcső visz fel a St. Amadour térre, ahol 7 templom és több kápolna található. Legjelentősebbek a világörökség részét képező St. Saveur templom, és a kripta, ahol a Szent Roc Amator földi maradványait őrzik, valamint a Notre-Dame kápolna, ahol a Fekete Madonna található. A település tetejéről csodálatos képet készíthető az alattunk elterülő Alzou völgyről. Délután visszaindulunk Cahors felé. Útközben látogatást teszünk az egyik borászatban, ahol a környék legfinomabb borait és kecske sajtjait kóstolhatjuk meg. Szállás Cahorsban.

5. nap    Cahors – Toulouse- Budapest
Reggeli után Toulousba utazunk. Gyalogos városnézés a rózsaszínű városban, melynek során megtekintjük a Capitol teret, majd a városházát, melynek hatalmas ion oszlopai méltóságot sugároznak. Az épület több kor építészetét egyesíti. A tér közelében található a Jakobinus templom és kolostor, amely a francia gótika sajátos déli változata. Városnézésünket a Szent Sernin bazilika, majd Notre Dame La Blanche templom megtekintésével folytatjuk. Ezután átsétálunk a Pont Neuf hídon, amit1543-1626 között építettek. Városnézésünket a St. Étienne székesegyház megtekintésével zárjuk.
Délután a repülőtéri transzferig szabad program a hangulatos városban. Hazautazás Brüsszelen keresztül a késő délutáni órákban. 

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

1 éjszaka Toulouseban 3***szállodában reggelivel, 1 éjszaka Albiban 3***szállodában reggelivel , 2 éjszaka Cahorsban 3***szállodában reggelivel, repülőjegyet Budapest – Toulousse – Budapest útvonalon, helyi autóbusz közlekedést ( 20– 25 személyes autóbusszal), magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket, üdülőhelyi díjat, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
repülőtéri illeték
üdülőhelyi díj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, helyben autóbusszal a reptértől a reptérig a kirándulásokkal együtt.

Szállás: 

1 éjszaka Toulouseban 3***szállodában reggelivel
1 éjszaka Albiban 3***szállodában reggelivel
2 éjszaka Cahorsban 3***szállodában reggelivel 
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!