Provence-tól Savoyáig

Provence-tól Savoyáig körutazás Dél-Franciaországban

8 Napos Körutazás Franciaországban

Franciaországnak olyan vidékeire kalauzoljuk el utasainkat, melyeket a magyar turisták még nem igazán fedeztek fel, holott az itteni nevezetességek a leglátványosabbak közé tartoznak Európában. Ezért is drágábbak errefelé a szállodák, mint az ország más vidékein. Provence legfőbb látnivalói a Rhône folyó deltavidékén találhatóak, hiszen valaha a Rhône volt a legfontosabb összeköttetés az ország középső részei és a világkereskedelem főútvonalának számító Földközi-tenger között.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat,

Alapár nem tartalmazza

Belépődíjakat, fakultatív programok költségeit illetve a biztosításokat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről a Déli pá­lya­ud­vartól reggel 5.30-kor. Székesfe­hér­várról az autó­busz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagy­ka­ni­zsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Verona (a **-gal jelölt időpontnál a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Kla­gen­furt – Udine – Mestre – Verona) út­vo­na­lon. Szállás Észak-Olasz­or­szágban (1 éj).

2. nap: Marseille
Utazás az Olasz és a Francia Riviérán keresztül a gyönyörű fekvésű Marseille-be, Francia­ország má­so­dik leg­na­gyobb váro­sába. Séta az óvárosban (ka­ted­rá­lis, régi kikötő, vá­ros­háza, Szent János és Szent Miklós erődök stb.). Ezt köve­tően lehe­tő­ség kis­vo­nat­tal felmenni a város jelké­péhez, a Not­re-Dame de la Garde bazili­kához (káp­rá­za­tos pano­ráma a városra és a város környéki szigetekre). Szállás Orange váro­sában (3 éj).

3. nap: Avignon, Pont du Gard, Orange
Utazás a közeli Avignonba. A Rhône folyó partján fekvő város a XIV. században közel 70 évig a pápák szék­helye volt, ebből a korból szár­maznak leg­ér­té­ke­sebb műem­lékei, melyek közül kiemel­kedik a Pápák Palo­tája. Hatalmas méretei még a sokat látott turis­tákat is lenyű­gözik. Séta a han­gu­la­tos óvárosban (kö­zép­ko­ri híd, ka­ted­rá­lis, vá­ros­háza stb.), majd lehe­tő­ség a Pápák Palo­tájának meg­te­kin­té­sé­re. 
Kora délután a Pont du Gard meg­te­kin­té­se a kör­utazás egyik leg­na­gyobb élmé­nyét jelenti. A va­la­ha 50 km hosszú római kori vízve­zeték leg­épeb­ben megmaradt része a Gard folyó völgyét át­íve­lő közel 300 méter hosszú híd, az ókori technika csodája.
Ezután lá­to­ga­tás Orange ókori színhá­zában, melyet Euró­pában a legé­pebben megmaradt római kori színháznak tartanak, majd fotó­szünet a város másik nagy neve­ze­tes­ségénél, a római időkből származó diadalívnél.

4. nap: Saint-Rémy, Les Baux, Tarascon vára, Arles
Kirándulás Avignontól délre. St-Rémy mellett fotó­szü­net egy ókori diadalív és mauzó­leum romjainál, majd Les Baux város­kával is­mer­ke­dünk (a város adta a bauxit nevét). Les Baux Provence egyik leg­nagy­szerűbb látvá­nyossága, két részből áll: a me­re­dek hegy­tetőn lévő várromok és kö­zép­ko­ri romházak együt­teséből, valamint a han­gu­la­tos lakott negyed kö­zép­ko­ri sikátoraiból. Délután a Rhône mellett álló hatalmas Tarasconi várat nézzük meg (a várak vára), majd séta következik Arles-ban, Van Gogh váro­sában. Lehe­tőség a római kori aréna meg­te­kin­té­sé­re.

5. nap: Lyon
Utazás a Rhône völgyében északi irányba. Vá­ros­né­zés Lyonban, Francia­ország harmadik leg­na­gyobb váro­sában, melynek nagyszerű óvárosa része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek (Bellecour tér, rene­szánsz negyed, Város­háza, Operaház, Notre-Dame de Four­vière bazi­lika stb.). Ezt köve­tően sza­bad­idő, lehe­tő­ség múze­umlá­to­ga­tásra. Szállás Lyon kör­nyé­kén (1 éj).

6. nap: Pérouges, Grenoble, Grande Chartreuse kolostor
Délelőtt egy időuta­zást teszünk a Lyon melletti Pérouges város­kában, mely töké­letes példája a kö­zép­kor­ból szinte érin­tet­lenül ránk maradt francia vá­ro­sok­nak (több tör­té­nel­mi film forga­tá­sának hely­szí­ne). Ezután utazás a Francia Alpok fővá­ro­sába, Grenoble-ba. Séta a hatalmas hegyek között fekvő városban, lehe­tő­ség kabinos felvo­nóval fel­men­ni a város fölé emel­kedő Bastille erődít­mény­hez (gyö­nyö­rű pano­ráma). 
To­vább­uta­zás a Chartreuse nevű hegységben talál­ható idillikus fekvésű karthauzi kolos­torhoz, mely a rend alapító kolos­tora. A régi kolos­torban érdekes múzeum mutatja be az egyik legszi­gorúbb sza­bá­lyok­kal bíró szerze­tes­rendet. Lehe­tőség könnyű tú­rá­zás­ra az új kolos­torhoz, mely csak kívülről nézhető meg, hiszen a rend tagjai nem érint­kez­het­nek turis­tákkal. Szállás Chambéry központjában (1 éj).

7. nap: Annecy, Chamonix
Séta a Francia Alpok legbájosabb kisvá­rosának tartott Annecy-ben (alpesi tó, csatornák a partjaikon kö­zép­ko­ri házakkal, temp­lomok, erődít­mények, parkok és rengeteg virág). To­vább­uta­zás a Mont Blanc lábainál fekvő Chamonix-ba, is­mer­ke­dés a világ­hírű alpesi üdülő­hellyel és környé­kével. Le­he­tő­ség könnyű túrá­zásra, illetve felvo­nóval egy kilátó­pont eléré­sére.
Ezután búcsú Francia­országtól, utazás az Olasz Alpokon, majd a Pó-síkságon keresztül. Szállás Észak-Olaszországban (1 éj).

8. nap:
Hazautazás a Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­ka­ni­zsa – Siófok (a **-gal jelölt időpontnál a Verona – Mestre – Udine – Kla­gen­furt – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém) út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra és Buda­pest­re a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2015. június. 23
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat,

Alapár nem tartalmazza: 

Belépődíjakat, fakultatív programok költségeit illetve a biztosításokat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak - Tájékoztató jellegű árak!

Marseille kisvonat a bazilikához EUR 8,-
Avignon középkori híd + Pápák palotája EUR 11,-
Pont du Gard híd EUR 3,50
Orange ókori színház EUR 7,50
Les Baux várterület EUR 8,-
Tarascon vár EUR 6,50
Arles amfiteátrum EUR 7,-
Lyon sikló a bazilikához EUR 2,80
Grenoble felvonó EUR 5,80
Grande Chartreuse kolostormúzeum EUR 7,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).

Szállás: 

1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban, 5 éjszaka Franciaországban, kétágyas, fürdő­szo­bás szállodai szobákban. Az orange-i szálloda jó 3 csil­la­gos, az összes többi pedig 4 csil­la­gos. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz fakultatív vacsora a 2. naptól felár ellenében igényelhető. Figyelem: Odaútban a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 21 óra körül érnek a csoportok a tranzitszállásra, ezért az első este nem biztosítunk vacsorát.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!