Provence és Cote d'Azur

9 napos buszos körutazás

Dél-Franciaország két szomszédos, de sok szempontból is összetartozó régiójába kalauzol el utunk, amelynek során a leghíresebb műemlékvárosok megismerésén túl bejárjuk a leglátványosabb tengerparti (4 különleges párkányút) és hegyvidéki útvonalakat egyaránt. A Cote d'Azur - ahogyan mottójuk is szól - egy soha véget nem érő felfedezés. Provence kincsei - kis területen elhelyezkedve - az egyetemes emberi kultúrörökség kiemelkedő részét képezik.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: utazás pihenőkkel, szállás egy Garda-tóhoz közeli szállodában. (850 km)

2. nap: Nizza - Cannes 
De. utazás az Appennineken át, majd a Ligúr tengerpart mentén a Francia Riviérára. Kora du. városnézés a Cote dAzur nagy múltú fővárosában Nizza-ban: Angol Sétány, Place Massena díszes épületei, óvárosi terek, katedrális. Szállás elfoglalása Cannes városában.

3. nap: Antibes – Frejus – Corniche dOr
A Cote d Azur valódi ékességeit keressük fel: Antibes – az azúr part legromantikusabb városa: tenger fölé magasodó óváros, Grimaldi-palota Picasso múzeummal; Frejus – Provence keleti csücskének kulturális központja (világhírű kerengő, római kori emlékek); utazás vissza Cannes-ba a vörös sziklák között megbúvó öbleiről, lenyűgöző panorámájáról nevezetes „Corniche dOr”-on (Arany párkányút). Egyéni fürdési lehetőség a szálloda környékén. (160 km)

4. nap: Provence – dél-alpesi barangolás 
Grasse – gazdag múltú, ódon hangulatú hegyoldalba meredeken kapaszkodó város; a régi parfümgyár és parfümmúzeum (Fragonard) megtekintése; Canyon du Verdon – Európa legmélyebb kanyonja lélegzetelállító látvány, fotószünetek a párkányúton. Moustieres – romantikus városka sziklaormok ölelésében; Roussillon – a jellegzetes Provence-i szín az okker városa, okkerbánya látogatása, lugasokkal díszített zegzugos városmag; Gordes – sziklára meredeken épült festői város katedrálissal; szállás elfoglalása Avignon-ban. /3 éj/ (270 km)

5. nap: Avignon – Port du Gard – Nimes 
UNESCO védettségű műemlékeket csodálunk meg sorjában: Avignon-ban, a pápák egykori székhelyén kezdünk: pápai paloták, St. Benezet-híd, falakkal körülzárt óváros; Pont du Gard – a római építészet egyik világhírű alkotása ez a vízvezeték céljából épített látványos völgyhíd, amely a világörökség részét képezi. Nimes – híres római emlékek városa (amfiteátrum, Maison Carré). (100 km)

6. nap: Világhírű Provence-i városok 
St. Remy – antik és középkori értékeket egyesítő jellegzetes Provence-i városka, melyet Van Gogh neve is fémjelez; egy tipikus olajőrlő malom felkeresése (bemutató és olívaolaj vásárlási lehetőség); Les Baux de Provence – sziklahasadékba települt festői település várral, a bauxit neve innen ered; Arles – Provence leglátványosabb, rendkívül hangulatos műemlékvárosa (aréna, katedrális kerengővel, római színház). Tarascon – impozáns várerőd közvetlenül a Rhone felett (kívülről) és csodaszép templom (110 km)

7. nap: Aix-en-Provence:
Aix en Provence a francia délvidék egyik Nr1. művészvárosa, egyúttal fontos egyházi és egyetemi központ. Megtekintjük a katedrálist (kerengő, keresztelő kápolna), az óratornyot; a városban, sok díszkútban és palotában gyönyörködhet a turista. Le Thoronet - Provence legnagyobb XII. sz-i cisztercita apátság csodálatos környezetében (főtemplom, kerengő is látogatható). A dombra épült óvárosi Cannes megtekintése: séta a "Le Suquet" várdombon kilátással, a világhírű Croisette sétány ill. yacht kikötő. Szállás Cannes-ban. (280 km)

8. nap: Eze Village - Menton:
A rendkívüli tengeri panorámájáról nevezetes „Középső Corniche”-on haladunk; Eze Village – tenger feletti sziklákra kapaszkodó romantikus „sasfészek” ódon utcákkal, a városka tetején található egzotikus kert megtekintése döbbenetes panorámával a Cote dAzur-ra; Menton – hegyoldalba kúszó keskeny utcáival, jellegzetes olaszos házsoraival a Cote d Azur egyik fénypontja. Szállás az olasz Salice Terme fürdővárosban. (370 km)

9. nap: Utazás haza. Közben pihenés Szlovéniában. Érkezés Budapestre az esti órákban. (950 km)

Kapcsolódó cikkek

» Provence tavasszal - Kovács Attila, 2013. május. 22
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2015. június. 23
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes jellegű kiadások

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

Elhelyezés: középkategóriás szállodák színvonalas (fürdos, TV-s, néhány légkondicionált) szobáiban:

3 éj Cannes, La Bocca negyedében, strand 20 perc gyalog
3 éj Avignon elovárosában középkategóriás hotelben
2 éj útközben Olaszországban 3*-os szállodákban

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető 5 alkalomra. 5 fakultatív 3 fogásos vacsora (1.,3., 5., 6.,, 8. napokon) (ebből 3 szálloda éttermében, 2 színvonalas önkiszolgáló étteremben)
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!