Párizs-London-Brüsszel - három világváros egy köntösben!

9 napos buszos körutazás

9 napos buszos körutazás 3 világvárosba: Párizs, London és Brüsszel! A hangulat és az életre szóló élmények egyaránt garantáltak az utazás során. Látnivalókban nem lesz hiány. Tartson velünk Ön is!

Alapár tartalmazza

Az utazást busszal, programok alatt a leírás szerinti közlekedést, szállás, reggelis ellátást, idegenvezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat, egyéb étkezéseket, egyéb személyes kiadásokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged – Budapest – Rajna vidék (1090 km)
Elutazás a reggeli órákban Szegedről. A Budapest–Hegyeshalom–Passau–Regensburg útvonalon utazunk tovább Németországba többszöri pihenőkkel. Tranzitszállásunk Németország területén, a Rajna vidékén lesz.

2. nap: Rajna-vidék - Brüsszel (350 km)
Reggelit követően utazunk tovább nyugat felé … kora délután már Belgium és az Európai Unió fővárosában, Brüsszelben járunk. Látogatásunkat az 1958. évi világkiállítás és a város egyik szimbólumánál, az Atomiumnál kezdjük. Ezután az ország megalakulásának 50. évfordulójára emelt diadalkapu, majd a királyi palota következik. Megtekintjük a magyar vonatkozással is bíró Szent Mihály – Szent Gudula székesegyházat, de nem maradhat el egy kis szabadidő sem, hiszen Belgium a csipke és a faliszőnyeg mellett a csoki és a sör hazája is. Elhelyezkedésünk után már a világ egyik legszebb tere, a Grand Place és a pisilő kisfiú (Manneken Pis) szobra vár bennünket. Szállásunk Brüsszelben vagy környékén lesz.

3. nap: Brüsszel – Brugge – London (390 km)
Reggeli után Brugge-be, a varázslatos városba utazunk, melyet méltán neveznek Észak Velencéjének. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk és hajózzunk Brugge csatornáin! Folytatva városnézésünket meglátogatjuk a Miasszonyunk templomát Michelangelo nevezetes szobrával, a Szent Vér bazilikát, valamint a városháza középkori termét. A mindig nyüzsgő óvárosi piactér (UNESCO Világörökség) házai és harangtornya szinte visszarepítenek a régi századokba. Továbbutazunk Franciaországba és Calais városában szállunk hajóra, irány Anglia! Hamarosan Dover fehér sziklái köszöntenek bennünket, majd kora estére London környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol a következő 3 éjszakát töltjük.

4. nap London felfedezése 1.
Reggelink elfogyasztása után megkezdjük az ismerkedést a brit fővárossal: ellátogatunk a XVII. századi angol építészet kiemelkedő alkotásaként tisztelt világhírű Szent Pál székesegyházba, utána pedig a közel 1000 éves Towerbe (Unesco Világörökség). Fehér Torony, hollók, a vesztőhely és a koronaékszerek. Fényképszünet a híres-nevezetes felnyitható Tower hídnál. Fakultatív ajánlatunk: hajóra szállva a Temzén ringatózva érkezünk a belvárosba, a Parlament épületéhez, innen már buszunkkal megyünk a Downing Street és a Trafalgar tér érintésével a British Múzeumhoz, ahol a gyűjtemény legnevesebb darabjait keressük fel: óriás kőszobor a Húsvét-szigetekről, az egyiptomi hieroglifák megfejtéséhez elvezető Rosette-i kő, leírhatatlan szépségű márványok a z ókori Görögországból. Ezután marad még szabadidőnk is a zsibongó Trafalgar tér és Piccadily Circus hangulatát élvezni.

5. nap: London felfedezése 2.
Megreggelizünk, majd folytatjuk a brit főváros felfedezését. A Marble Arch és a Hyde Park mellett jutunk a Parlament szomszédságában levő Westminster apátság templomába, ennek meglátogatása után egy rövid séta vezet a Buckingham palota előtti őrségváltáshoz. Délután szabadidő, lehet választani és megszemlélni a várost a London Eye óriáskerekéről vagy felkeresni Anglia legnagyobb képtárát a National Gallery-t, vagy egy sétára indulni a Trafalgar tér – Piccadily Circus – Regent Street – Oxford Street útvonalon.

6. nap: London, majd vonatra szállunk és már Párizsban is vagyunk! (480 km)
Reggeli, majd rögtön a vonatpályaudvarra megyünk, a híres szupergyors express vonat néhol 300 km/óra feletti sebességgel repít bennünket vissza az „öreg kontinensre”.  A La Manche alatti „Csalagútban” ugyan ennek alig a fele a megengedett sebesség, de két és fél óra múlva már így is Párizsban vagyunk. Autóbuszunk még valahol mögöttünk jön utánunk - talán éppen a csatornán hajózik – amikor mi előbb metróval, majd gyalogosan jutunk el Párizs legfontosabb nevezetességeihez. Napóleon sírja az Invalidusok Dómjában, Bourbon palota, a Concorde tér és a közepén magasodó obeliszk, Champs Elysées, Diadalív, Trocadero tér, Eiffel torony. Estére fakultatív sétahajózásra hívjuk a Szajnán, a „Párizs a fények városa” cím megbizonyosodásáért! Szállásunkat Párizsban foglaljuk el, ahol 2 éjszakát töltünk.

7. nap Párizs
A szállodában reggelizünk és folytatjuk az ismerkedést a Világ Fővárosának is nevezett Párizzsal: Vogézek tere, Sens-i érsekek palotája, Szent Lajos sziget, Notre Dame, Saint Chapelle, majd a modern Párizs merészségének egyik szimbóluma, a Pompidou központ következik. Besétálunk a Louvre udvarába és természetesen eljutunk a Quartier Latin negyedbe, a Madelaine templomhoz, a Vendôme térre és az Operához is. Esti séta a felejthetetlen hangulatú Montmartre dombon. Sacre Coeur, festők tere, Place Pigalle, Moulin Rouge és csillogás.

8. nap Párizs és Reims, Elzász (560 km)
Reggeli és búcsú Párizstól, indulás Champagne-ba, a pezsgő szülőhelyére. Reimsben a méltán világhírű katedrálist, a francia királyok koronázó templomát nézzük meg, majd Elzász következik. Kevés olyan festői város van Franciaországban, mint Colmar, ahol pazar polgárházak, templomok és favázas épületek között sétálunk a francia és német kultúra találkozóhelyén. Elzász szőlőskertjei között, a borvidéken jutunk a közeli Riquewihr városka mesevilágába, évszázados öreg házak, középkori városfalak, tornyok és terek közé. Szállásunkat Colmar  környékén foglaljuk el.

9. nap: Colmar – Fekete-erdő – Bécs – Budapest – Szeged (1100 km)
Folyamatos utazás hazafelé rövid pihenőkkel a Fekete-erdőn át, majd a München – Linz – Bécs útvonalon Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Látnivalók Londonban: a Hampton Court palota - Etédi Alexa, 2014. január. 30
» Látnivalók Londonban: a Harrods áruház - Etédi Alexa, 2014. január. 27
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok 15 főtől indulnak!
Hajózás Brugge csatornáin.
Sétahajózás a Szajnán.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást busszal, programok alatt a leírás szerinti közlekedést, szállás, reggelis ellátást, idegenvezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat, egyéb étkezéseket, egyéb személyes kiadásokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

8 éj  *** szállodában 2 fős szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető. 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, vacsora felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!