Normandia - Bretagne körút Franciaországban

11 napos buszos körutazás Franciaországban

Mi mindent is kínál Önnek e rendkívüli utazás? Elsősorban romantikus városokat, különleges építészeti stílusokat, felejthetetlen szépségű sziklás tengerpartokat, az ősi bretonok és normannok hagyományorző világát. Valamint nem utolsó sorban: Bretagne vadregényes vidékei és Normandia békés lankás tájai olyan világhíru látnivalókat rejtenek, mint Mont St. Michel, St. Malo, Rouen.

Alapár tartalmazza

az autóbuszos utazást, a szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: utazás Németországon át, tranzitszállás Strasbourg mellett. Repülős utasoknak napközbeni utazás Párizsba, majd transzfer Beauvais-be a szállodába; egyéni szabadidő. (1050 km)

2. nap: Reims - Beauvais - Rouen
Rövid megállás Reims-ben, a katedrális és a St. Remy bazilika megtekintése; Beauvais - a világ legnagyobb leomlott katedrálisa a őműködő órával. Érkezés Rouen-be délután, a szállás elfoglalása után városnézés (katedrális, óratorony) és séta a kivilágított esti városban. (590km) /2 éj/

3. nap: Szajna-völgy és Atlanti-part
Rouen-i katedrális a klasszikus gótika csúcsalkotása; Jumieges (XII. sz. román kori apátság), majd tovább a festői Szajna-völgyben St. Wandrill-be (bencés apátság). Etretat - a bizarr parti szikláiról híres Atlanti-parti üdülőváros, fakultatív túralehetoség a sziklaormokra, lenyugöző panoráma. Tovább a festői tengerparti úton, üde zöld normandiai tájon Fécamp-ba, a híres gyógylikor városába. Látogatás a csodás Benedectine apátságban, a bencés rendi palota értékes gyűjteményét, valamint az egzotikus fűszermúzeumot és gyógylikőrfőzdét tekintjük meg - kóstolóval. Vissza Rouen-be. (220 km)

4. nap: Normandiai Riviéra - Lisieux - Caen
Honfleur - séta a festői, ódon hangulatú kikötőben; Deauville - szabadidő a híres üdülőhelyen (széles homok, díszsétány, hagyományorző épületek). Látogatás a Pont lÉveque - i calvados és almabor desztillálóban, az eloállítás teljes folyamatának bemutatása helyi vezetéssel; St. Germain de Livet - a meseszeru várkastély (kívülről) és díszpark megtekintése; Lisieux - a gyönyörű gótikus katedrális és a Szt. Teréz bazilika megtekintése. Szállás elfoglalása Caen-ban, Alsó-Normandia fővárosában. (255 km) /1 éj/

5. nap: Normandia rejtett kincsei
Rövid városnézés Caen-ban, majd; St. Gabriel de Prieur - középkori apátaág és kolostor; Bayeux - a látványos gótikus katedrális és a világhíru Bayeux-i  szőnyegek. Végig a nevezetes normandiai partraszállás partszakaszán. Arromanche - a partraszállási múzeum; Longue sur Mer-nél a világháborús bunkerek megtekintése. Szabadidő a tengerparton. Szállás Granville-ben, egy bájos tengerparti kisváros központjában. (180 km) /3 éj/ - középkori apátság és kolostor.

6. nap: Mont St. Michel - Cancale - Dol de Bretagne
A világörökség részét képező, szigeten fekvő Mont St. Michel apátság - sziget megtekintése lebilincselő élményt nyújt. Cancale - egy jellegzetes Bretagne-i halászfalu, az osztrigatenyésztés egyik fő központja, kóstolási lehetoség. Séta Pointe de Grouin sziklaszirtjein, ahonnan megcsodáljuk a vadregényes Bretagne-i tengerpartot; rövid megállás egy jellegzetes Bretagne-i menhirnél (titokzatos neolitikus sziklatömb); Dol de Bretagne - világhíru katedrális, séta az óvárosban. (250 km)

7.nap: Bretagne Gyöngszemei: Dinan - Dinard - St. Malo
Fougeres - kereskedőváros falvakkal övezve, középkori vár, piactér faberakásos házakkal. Dinan festoi óvárosa várfalakkal, osi katedrálissal és fantasztikus hangulatával várja az utazót. Bretagne varázslatos parti útján, elegáns üdülohelyeken át érkezünk Dinard-ba; a pazar, angol stílusú üdülováros megtekintése, séta a jachtkiköto, pálmafák és luxusvillák között, fürdési lehetoség. Vissza a történelemben: városnézés és szabadido az egykori kalózfészekben, St. Malo tenger által körbezárt, erodített óvárosában, séta a tenger fölé magasodó várfalakon. A Rance folyó tölcsértorkolatában áthaladunk Európa legnagyobb apály-dagály eromuvének hatalmas gátján. Este fak. vacsora Mont St. Michel közelében.

8. nap: Belso Bretagne-i barangolás zegzugos utakon festoi kisvárosokba
Josellin - folyóparti városka hatalmas várkastéllyal; Malesroit - kisváros sok érdekességgel, muemlékekkel; Rochefort en Terre - idillikus városka különleges építészeti stílusban. Franciaország egyik legszebb kisvárosa. Redon - apátságáról híres folyóparti város (általában 1 - 1,5 órás megállások a fenti helységekben). Szállás elfoglalása Rennes-ben.(325 km)

9. nap: Rennes - Vitre - Chartres - Párizs
Reggel rövid városnézés Rennes-ben, Kelet-Bretagne fovárosának erodített városmagjában, délután rövid megállás. Chartres - a világhíru katedrális megtekintése. A szállás elfoglalása Párizs elovárosában; este Párizs by night busszal (többek között séta a Montmartre-on). (420 km)

10. nap: Párizs
Repülős utasoknak reggeli utén transzfer a reptérre. Délelott buszos városnézés keretében: Diadalív, Eiffel-torony, Champs Elysee a palotáival, Concorde-tér, stb.; gyalogos séta keretében: Cité, Notre-Dame, Latin negyed. Rövid szabadido. Buszos utasoknak délután utazás Strasbourgba, szállás. (540 km)

11. nap: utazás haza, érkezés este. (1050 km)

Kapcsolódó cikkek

» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2017. december. 30
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizsi utazás - Kovács Attila, 2016. július. 21
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Párizs, szeretem... - Kovács Attila, 2013. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az autóbuszos utazást, a szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, egyéb étkezések költségei

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetenedő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Szállás: 

Elhelyezés 2-3 ágyas középkategóriás szállodai szobákban (fürdő, WC, TV).

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió (7 vacsora) igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!