Normandia - Bretagne körút Franciaországban

11 napos buszos körutazás Franciaországban

Mi mindent is kínál Önnek e rendkívüli utazás? Elsősorban romantikus városokat, különleges építészeti stílusokat, felejthetetlen szépségű sziklás tengerpartokat, az ősi bretonok és normannok hagyományorző világát. Valamint nem utolsó sorban: Bretagne vadregényes vidékei és Normandia békés lankás tájai olyan világhíru látnivalókat rejtenek, mint Mont St. Michel, St. Malo, Rouen.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

az autóbuszos utazást, a szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

Szállás

Elhelyezés 2-3 ágyas középkategóriás szállodai szobákban (fürdő, WC, TV).

Program: 

1. nap: utazás Németországon át, tranzitszállás Strasbourg mellett. Repülős utasoknak napközbeni utazás Párizsba, majd transzfer Beauvais-be a szállodába; egyéni szabadidő. (1050 km)

2. nap: Reims - Beauvais - Rouen
Rövid megállás Reims-ben, a katedrális és a St. Remy bazilika megtekintése; Beauvais - a világ legnagyobb leomlott katedrálisa a őműködő órával. Érkezés Rouen-be délután, a szállás elfoglalása után városnézés (katedrális, óratorony) és séta a kivilágított esti városban. (590km) /2 éj/

3. nap: Szajna-völgy és Atlanti-part
Rouen-i katedrális a klasszikus gótika csúcsalkotása; Jumieges (XII. sz. román kori apátság), majd tovább a festői Szajna-völgyben St. Wandrill-be (bencés apátság). Etretat - a bizarr parti szikláiról híres Atlanti-parti üdülőváros, fakultatív túralehetoség a sziklaormokra, lenyugöző panoráma. Tovább a festői tengerparti úton, üde zöld normandiai tájon Fécamp-ba, a híres gyógylikor városába. Látogatás a csodás Benedectine apátságban, a bencés rendi palota értékes gyűjteményét, valamint az egzotikus fűszermúzeumot és gyógylikőrfőzdét tekintjük meg - kóstolóval. Vissza Rouen-be. (220 km)

4. nap: Normandiai Riviéra - Lisieux - Caen
Honfleur - séta a festői, ódon hangulatú kikötőben; Deauville - szabadidő a híres üdülőhelyen (széles homok, díszsétány, hagyományorző épületek). Látogatás a Pont lÉveque - i calvados és almabor desztillálóban, az eloállítás teljes folyamatának bemutatása helyi vezetéssel; St. Germain de Livet - a meseszeru várkastély (kívülről) és díszpark megtekintése; Lisieux - a gyönyörű gótikus katedrális és a Szt. Teréz bazilika megtekintése. Szállás elfoglalása Caen-ban, Alsó-Normandia fővárosában. (255 km) /1 éj/

5. nap: Normandia rejtett kincsei
Rövid városnézés Caen-ban, majd; St. Gabriel de Prieur - középkori apátaág és kolostor; Bayeux - a látványos gótikus katedrális és a világhíru Bayeux-i  szőnyegek. Végig a nevezetes normandiai partraszállás partszakaszán. Arromanche - a partraszállási múzeum; Longue sur Mer-nél a világháborús bunkerek megtekintése. Szabadidő a tengerparton. Szállás Granville-ben, egy bájos tengerparti kisváros központjában. (180 km) /3 éj/ - középkori apátság és kolostor.

6. nap: Mont St. Michel - Cancale - Dol de Bretagne
A világörökség részét képező, szigeten fekvő Mont St. Michel apátság - sziget megtekintése lebilincselő élményt nyújt. Cancale - egy jellegzetes Bretagne-i halászfalu, az osztrigatenyésztés egyik fő központja, kóstolási lehetoség. Séta Pointe de Grouin sziklaszirtjein, ahonnan megcsodáljuk a vadregényes Bretagne-i tengerpartot; rövid megállás egy jellegzetes Bretagne-i menhirnél (titokzatos neolitikus sziklatömb); Dol de Bretagne - világhíru katedrális, séta az óvárosban. (250 km)

7.nap: Bretagne Gyöngszemei: Dinan - Dinard - St. Malo
Fougeres - kereskedőváros falvakkal övezve, középkori vár, piactér faberakásos házakkal. Dinan festoi óvárosa várfalakkal, osi katedrálissal és fantasztikus hangulatával várja az utazót. Bretagne varázslatos parti útján, elegáns üdülohelyeken át érkezünk Dinard-ba; a pazar, angol stílusú üdülováros megtekintése, séta a jachtkiköto, pálmafák és luxusvillák között, fürdési lehetoség. Vissza a történelemben: városnézés és szabadido az egykori kalózfészekben, St. Malo tenger által körbezárt, erodített óvárosában, séta a tenger fölé magasodó várfalakon. A Rance folyó tölcsértorkolatában áthaladunk Európa legnagyobb apály-dagály eromuvének hatalmas gátján. Este fak. vacsora Mont St. Michel közelében.

8. nap: Belso Bretagne-i barangolás zegzugos utakon festoi kisvárosokba
Josellin - folyóparti városka hatalmas várkastéllyal; Malesroit - kisváros sok érdekességgel, muemlékekkel; Rochefort en Terre - idillikus városka különleges építészeti stílusban. Franciaország egyik legszebb kisvárosa. Redon - apátságáról híres folyóparti város (általában 1 - 1,5 órás megállások a fenti helységekben). Szállás elfoglalása Rennes-ben.(325 km)

9. nap: Rennes - Vitre - Chartres - Párizs
Reggel rövid városnézés Rennes-ben, Kelet-Bretagne fovárosának erodített városmagjában, délután rövid megállás. Chartres - a világhíru katedrális megtekintése. A szállás elfoglalása Párizs elovárosában; este Párizs by night busszal (többek között séta a Montmartre-on). (420 km)

10. nap: Párizs
Repülős utasoknak reggeli utén transzfer a reptérre. Délelott buszos városnézés keretében: Diadalív, Eiffel-torony, Champs Elysee a palotáival, Concorde-tér, stb.; gyalogos séta keretében: Cité, Notre-Dame, Latin negyed. Rövid szabadido. Buszos utasoknak délután utazás Strasbourgba, szállás. (540 km)

11. nap: utazás haza, érkezés este. (1050 km)

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az autóbuszos utazást, a szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, egyéb étkezések költségei

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetenedő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió (7 vacsora) igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!