Közép- és Dél-Franciaország gyöngyszeme, híres fürdőhelyei (Milanó, Lourdes, Bordeaux)

Közép- és Dél-Franciaország gyöngyszeme, híres fürdőhelyei (Milanó, Lourdes, Bordeaux)

10 napos buszos körutazás Franciaországban

A kék tenger intenzitása, a nyüzsgő városok és paloták sokasága, híres szállók, fesztiválok, múzeumok, kaszinók és hosszú strandok mind-mind olyan vonzó látványosságok, melyek minden évben sok új látogatót vonzanak.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, útlemondási biztosítást, szállást, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged-Budapest-Genova (1050 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Genova környékére az esti órákban érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Nizza–Saint Paul de Vence-Cannes-Marseille (390 km)
Reggeli után a francia Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon utazunk tovább Nizzába. Sétánk során megismerkedünk óvárosával, a Masséna térrel, a színházzal és a város jelképévé vált, impozáns tengerparti Angol sétánnyal. Utunkat folytatva Saint Paul de Vence, festőket is gyakran megihlető hangulatos, dombtetőre épült középkori óvárosát, festői sikátorait, és kulturális látnivalóit tekintjük meg. A francia Riviéra legnépszerűbb, pezsgő-nyüzsgő városába, a filmvilág központjába Cannes-ba érkezünk! Megtekintjük a Fesztiválpalotát, a Croisette-et és az óvárost, rövid szabadidőt követően az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre Marseille környékére.

3. nap: Marseille és Avignon. Hajóval IF vára (200 km)
Városnézés Marseille-ben, Franciaország második legnagyobb városában. Sétálunk a Cannebiere-en Marseille legendás főutcáján, a kikötőben, és láthatjuk a francia filmek világából (Fernandel, Taxi, stb.) ismert Panier negyedet. A Notre Dame de la Garde bazilikához autóbusszal érkezünk, ahonnan páratlan kilátás nyílik a marseillei kikötőre. Avignonba, a különleges dél-francia városba kirándulunk, egykori pápai székhelyre. Megtekintjük katedrálisát, a pápai palotákat, sétálunk hangulatos platánfás terein és hallgatjuk a kabócák „zenéjét”. Fakultatív ajánlatunk: Délután hajóval keressük fel IF várát, melynek falai között sétálva Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja elevenedik meg emlékeinkből. Visszatérünk Marseille környéki szálláshelyünkre.

4. nap: Nimes, Pont du Gardon át Narbonne-ig (320 km)
Mai napunk első állomása Nimes városa, melyet római emlékei teszik vonzóvá: a kétezer éves Amfiteátrum, a Nagy Torony (mint síremlék vagy diadalköszöntő) és a Négyszögletes ház (mint római templom), melyet Agrippa emeltetett. Provence-i kalandozásunk a Pont-du-Gard-nál folytatódik, a híres völgyhídnál, a római építészet e világhírű remekénél, majd továbbutazunk a Languedoc földjén át Narbonne-ba, e hangulatos Robine csatorna által kettészelt városba, mai szálláshelyünkre. Városnézésünk során megtekintjük a neogótikus városházát, érseki palotát és a Saint-Just székesegyházat. Fakultatív ajánlatunk: Tartson velünk a narbonne-i borvidéken borkóstolóra egy kellemes vacsora mellett!

5. nap: Carcasson–Albi–Toulouse (300 km)
A dél-francia túra ezen a napon Európa egyik legnagyobb épen maradt lovagváránál, Carcassonne-ban folytatódik. Városnézés Carcassonne páratlan hitelességgel helyreállított óvárosában az Aude-folyó partján. Tovább haladva kitérőt teszünk a Fekete-hegyekbe, Albi városába melynek katedrálisát megcsodálva folytatjuk utunkat Toulouse-ba, a Garonne-folyó partján fekvő vörös téglás „rózsaszín” városba. Itt a Capitole-t, román, vizigót és más korok építészeti remekeit ismerhetjük meg. Szállásunk Toulouse környékén lesz.

6. nap: Lourdes–Bayonne (350 km)
Ezen a napon Lourdes-ba, eme Európa szerte híres Mária zarándokhelyre tartunk. Útközben rövid pihenő a Pireneusok lábánál fekvő, festői szépségű középkori faluban, Saint Bertrand des Comminges-ben, melynek román stílusú katedrálisában gyönyörködünk. Továbbhaladva Lourdes-ba érkezünk, ismerkedünk a város főbb nevezetességeivel: földalatti bazilika (melyen magyar származású építészek is dolgoztak), várkastély. Folytatjuk utunkat Bayonne-ba, a francia-baszkföld Adour-folyó óceáni torkolatánál fekvő központjába. Megtekintjük katedrálisát, sétálunk óvárosában. Szállásunk Biarritz-ban vagy környékén lesz.

7. nap: Biarritz–Bordeaux (210 km)
Kedvünkre fürdőzhetünk Biarritz-nál, az Atlanti-óceán gyöngyszeménél. Biarritz a „fürdőhelyek királya - királyok fürdőhelye”, III. Napóleon kedvenc nyaralóhelye volt. Romantikus és vad szépségű partszakaszain mintha a Pireneusok is sziklalábazataikat áztatnák az óceán hűs vizében. Késő délután tovább indulunk a Garonne-folyó torkolatában fekvő híres kikötővárosba: Bordeaux-ba. Esti városnézés: Bordeaux-val ismerkedünk, ahol minden építészeti kor remekműveiből található néhány alkotás: katedrális, Szent Mihály torony, tőzsdepalota, kikötői negyed... Szállásunk Bordeaux-ban vagy környékén lesz.

8. nap: Bordeaux–Perigord vidéke-Lyon (550 km)
Elfogyasztjuk reggelinket, majd a Perigord híres borvidékén át utazunk Lyon felé. Útközben egy hangulatos, festői településen megpihenünk, sétálunk a hangulatos francia faluban, vásárlási lehetőség. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. A szállásunk elfoglalása után Rhone és a Saone-folyó találkozásánál fekvő Lyon városával ismerkedünk: a Fourviere kilátó alatt elterülő belvárosban megtekintjük a Szent János Székesegyházat és a Miasszonyunk Bazilikát a folyóparton. Az esti fények hangulatában sétálunk a belvárosban. 

9. nap: Lyon–Genf–Montreaux–Bern (330 km)
Reggelit követően továbbutazunk a diplomácia központjába, a „kálvinista Rómába”: Genfbe. Sétálunk óvárosában, megtekintjük a híres világórát és a Genfi-tó szökőkútjával búcsúzunk a várostól. A svájci Riviérán keresztül tartunk Montreux-be, amely a látogatóban a Cote d’Azur emlékét idézi. Sétálunk tengerparti promenádján, tiszteletünket tesszük Freddie Mercury szobránál. A tóra épült Chillon kastélya mellett elhaladva hagyjuk el a festői Genfi-tavat. Az  Aare-folyó partján különösen szép fekvésű Bernbe érkezve, egy hangulatos sétát teszünk óvárosában melynek egységes óvárosi atmoszférája elbűvöli a látogatót (Világörökség része). Szállásunk Zürich környékén lesz.

10. nap: Innsbruck–Salzburg–Hegyeshalom–Budapest–Szeged (1140 km)
Reggelit követően Hazafelé indulunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csatlakozó utasaink ezt kérjük, vegyék figyelembe.)

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Verona utcáin - Kovács Attila, 2013. február. 26
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» A bringatúrák - Kovács Attila, 2012. január. 11
Fakultatív programok

Fakultatív programok 20 főtől indulnak.
–  Hajókirándulás IF várához.
–  Borkóstoló vacsorával (4. napon).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, útlemondási biztosítást, szállást, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 60 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 13 Euro/fő

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

2*-os és 3*-os szállodákban (2 ágyas tusolós WC-s szobákban). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében lehetőség van vacsora igénylésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Közép- és Dél-Franciaország gyöngyszeme, híres fürdőhelyei (Milanó, Lourdes, Bordeaux)
Bóly
4.8
Az utazás során az idegenvezető munkája kimagasló volt .
Budapest, XIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Győr
4.8
<szöveg nélkül>
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!