Korzika felfedezése - Napóleon szülőföldjén

8 napos utazás Korzikán

Korzika Napóleon szülőhelyeként él a köztudatban. Ajaccióban minden a császárra emlékeztet, szülőháza, a dóm ahol keresztelték, a múzeum, az emlékművek... A sziget magas hegyekben és tiszta tengeröblökben is bővelkedik, a legmaradandóbb élményt azonban a jellegzetes korzikai hangulatot árasztó kisvárosok jelentik, amilyen Calvi, Coste vagy Sarténe. A szép és változatos strandok fölött a genovai uralom idején épült tornyok őrködnek. Az óvárosok a középkori Franciaországot, a fenséges hegyek az Alpokat idézik. Felejthetetlen egy hajókirándulás a Bonifació öbölben és a várost övező tengeri barlangokban.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programokat programleírásban és a térkép felett található szürke négyzetben találhatja meg. Egyes utaknál lehetséges, hogy nincs fakultatív program. 
Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Részvételi díj tartalmazza

Szállást, megadott ellátással, utazást autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket.

Hossz: 
8 nap

Szállás

3* szállodában, 2 – 3 ágyas összkomfortos szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

1.NAP: Indulás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba, szállás Livornó magasságában.

2.NAP: A reggelit követően kompátkelés Korzika szigetére, Bastia kikötőjébe. Utunkat a sziget nyugati partján kezdjük. A keskeny hegyi utakon kanyarogva megcsodálhatjuk a sziklás tengerpartot és a hangulatos apró halászfalvakat. Első megállónk Saint-Florent, ami a Földközi-tenger egyik legszebb öblében terül el, séta a tengerparti kisvárosban (fürdési lehetőség). Majd tovább utazunk Sant Antonino-ba. A IX. századi vár körül kiépült falucska szűk, lépcsős utcái varázslatos hangulatot árasztanak. Késő délután utazás szálláshelyünkre, amely Calvi környékén található.

3.NAP: Délelőtt városnézés Calviban, a magas hegyekkel körül zárt óvárost a tenger fölé magasodó fellegvár uralja. Calvi a francia partokhoz legközelebb eső kisváros a szigeten. Gyönyörű fekvése, píneákkal szegélyezett, 6 km-es strandja és sokféle látnivalója miatt ma a sziget egyik idegenforgalmi központja. Calvi első kikötőjét a római Sinus Casalus építtette az I. században, innen ered a város neve. Séta a fellegvár körül és a hangulatos kikötőnegyedben, szabadidő. A kikötő mellett hosszú homokos strand található, igény esetén rövid fürdési lehetőség. Később folytatjuk utunkat Porto Ota-ba, aminek az öblét felvették az UNESCO világörökségi listára, olyan egyedülálló a tenger és a hegyek látványa; kikötőjét pedig egy jellegzetes genovai őrtorony védi. Séta a parton vagy az óvárosban, szabadidő. Szállás Porto Otaban.

4.NAP: A mai nap beváltjuk címbeli ígéretünket, és a híres francia császár, Napóleon szülővárosába látogatunk el. Sétánk alkalmával megtekintjük a szülőházát és a katedrálist, ahol megkeresztelték. Ajaccio, a főváros a sziget nyugati oldalán fekszik, Korzika második legnagyobb városa, 1811 óta a sziget fővárosa. A "Császári város" változatlan tisztelettel őrzi nagy szülöttének, Napóleonnak az emlékét. A pálmafákkal övezett városban lépten-nyomon találkozunk a Napóleon család emlékével, szobrok, utcanevek, épületek formájában. A legtöbb emléket a XVII. században épült, látogatható szülői ház, a néhány lépésre található keresztelő templom és a császári kápolna őrzi, mint a nagycsalád számos tagjának nyughelye. Ez a kápolna egységet képez a néhány évtizeddel később épült Fesch palotával, ahol Napóleon nagybátyjának, Fesch bíborosnak a gyűjteménye tekinthető meg. Következő állomásunk Sartene, a ?legkorzikaibbnak? tartott hegyi óváros. Kis séta a meredek hegyoldalra épült óváros zegzugos utcáin, a gránitból épült, egymás fölé tornyosuló házak között. Szállásunk Propriano környékén lesz, amely egy élénk kikötőváros, szép, homokos stranddal.

5.NAP: A reggelit követően kirándulás Bonifacio-ba. A korzikaiak szerint, ?ha Korzika ékszer, akkor Bonifacio benne a gyémánt. ?Bonifacio városa páratlan látványt nyújt, a szikla tetején lévő óvárosba kisvonattal megyünk fel, megtekintjük a Citadellát, a genovai kaput, majd szabadidő. A város mai nevét 828-ban, a toszkánai Bonifác őrgrófról, akkori uráról kapta. A város mintegy 2700 fős lakossága genovai származású, most is ezt a dialketust beszélik. A tengerpartról az Aragon-lépcső 187 fokán juthatunk fel az Óvárosba. A lépcsősor neve I. Alfonz 1421-es itt-tartózkodására emlékeztet. A Felsőváros különleges látnivalója a Tengerésztemető, amely fehér falú sírkápolnáival és virágos főutcáival egy valóságos kis nekropolisz. Délután fakultatív sétahajózási lehetőség a fehér sziklák mentén a tengeri barlangok, kis öblök felfedezésére. Visszatérés a szállásra.

6.NAP: Reggel elbúcsúzunk szállásunktól és elindulunk vissza észak felé, fenyvesek közötti hegyi úton, a sziget legszebb hágóján, a Col de Bavella (1250 m) át, égbe nyúló tűsziklák ölelésében. Délután Corte-ban, Korzika ?szívében? teszünk látogatást, séta Korzika nemzeti hősének, Paolinak a városában, a sziklacsúcson lévő citadellába kisvonattal lehet felmenni a vasútállomástól, fakultatív módon. A kora esti órákban a szállás elfoglalása Bastia környékén.

7.NAP: Délelőtt városnézés Bastiában, az Óváros, a Citadella, a Napóleon szobor és a Régi Kikötő, amely ma halászhajók és luxusjachtok horgonyzóhelye. Jellegzetes építménye és jelképe a Sárkány-móló. Szabadidő, majd behajózás kora délután Bastia kikötőjébe, átkompolás Livorno-ba. Szállás elfoglalása

8.NAP: Egész nap folyamatos utazás, technikai megállókkal, érkezés az esti órákban Budapestre.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Szállást, megadott ellátással, utazást autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket.

Kötelező költségek: 

 

 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: 44,5 Euro/fő
Üdülőhelyi díj

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely az utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében igényelhető.

Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont hűvösebb is lehet, és csapadékra is számíthatunk.
Csomagolás: 
A felszerelésed utazó táskába vagy bőröndbe csomagold. Egy kis kézi táskába vagy kis hátizsákba tedd azokat a dolgokat, amikre a kompon, illetve a napi kirándulások során szükséged lehet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!