Keresztesek és albigensek nyomában a Pireneusokban

5 napos buszos körutazás Franciaországban

Programunk során ellátogatunk a katarok és trubadúrok szellemi központjában, az albigens mozgalom legfontosabb várába, mely 1244-ben majdnem egy évig állta a keresztesek ostromát, majd Európa egyik legkülönlegesebb vallási mozgalmának nevet adó Albi városát is felkeressük, mely történelmi jelentőségén túl egyedülálló, erődített székesegyházáról is nevezetes.

Alapár tartalmazza

A 4 éjszaka szállást, minden szükséges transzfert, a reggelit, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Touluose – Budapest repülőjegyet

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Toulouse
A reggeli órákban Budapestről átszállással Toulouse-ba repülünk, érkezés dél körül. A nap folyamán ismerkedés a lenyűgöző dél-francia várossal, látogatás Európa legnagyobb román stílusú és a Világörökség részét képező székesegyházában, majd a Jakobinus kolostorban, mely Franciaország legteljesebb ilyen épületegyüttese. Szállás: Toulouse.

2. nap: Languedoc ősi városai
Reggeli után a tavaszi napsütésben és a csodálatos tájban gyönyörködve Carcassone-ba utazunk. A Viollet-le-Duc által páratlanul helyreállított város a leglátványosabb középkori erődítésrendszerek egyike a világon. Szomszédságában meglátogatjuk Fontfroide-ot, az egyik legautentikusabb ciszterci apátságot, mely borászatáról is híres. Narbonne-ban a püspöki palotával és egy soha be nem fejezett székesegyházzal ismerkedünk, majd Perpignan, Dél-Franciaország „legkatalánabb”, tengerparti városkája következik. Az este már Quéribusban talál minket, megcsodáljuk az albigens várépítészet talán legimpozánsabb példáját, egyben a katarok utolsó menedékét. Szállás: Quillanban, egy középkori kalapgyártó városkában.

3. nap: katarok erődjei
Mai programunkat Puivert várában kezdjük, a katarok és trubadúrok szellemi központjában. Innen Montségurba, az albigens mozgalom legfontosabb várába utazunk, mely 1244-ben majdnem egy évig állta a keresztesek ostromát. Következő megállónk Foix városkája lesz, mely Magyarországon leginkább Foix-i Annáról ismert, aki II. Ulászló magyar király egyik felesége volt. Megcsodáljuk a szinte érintetlenül megőrzött hatalmas, családi várkastélyt, majd a napot Mirepoix-ban zárjuk, barangolunk páratlan, faárkádos középkori piacterein helyi specialitásokat kóstolgatva. Szállás: Toulouse.

4. nap: középkori romantika - spiritualitás és francia gasztronómia
Reggel Moissacba utazunk, az El Camino egy jelentős állomásának számító Cluny-i bencés apátságba, megcsodáljuk páratlan épségben megmaradt, rendkívül díszes kapuzatát és megismerkedünk a tanító rend hagyományaival. Következő megállónk Cordes-sur-Ciel „felhőkön túl fekvő” középkori városkája, melyet a 13. században alapították egy hegycsúcson. A város egyedülálló építészeti emlékein túl cukor és csokoládé múzeumáról is híres. Innen a középkori Európa egyik legkülönlegesebb vallási mozgalmának nevet adó Albi városába hajtunk, mely történelmi jelentőségén túl egyedülálló, erődített székesegyházáról is nevezetes. A különleges katedrális megtekintése után, a püspöki palota érintésével meglátogatjuk Toulouse-Lautrec múzeumát is. A látnivalókban gazdag napot és utazásunkat az egykori bencés apátság, Gaillac pincészetének meglátogatásával és borkóstolóval (opcionális) zárjuk. Szállás: Toulouse.

5. nap: barangolás Toulouse-ban
Délelőtt szabadprogram a csodálatos Toulouse-ban, majd délután a repülőtérre hajtunk és hazarepülünk.

Kapcsolódó cikkek

» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2018. május. 21
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2018. január. 27
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2017. december. 30
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Tour de France - Czinke István, 2017. július. 28
» Franciaország legszebb tájai - Cassis és a Calanques - Kovács Attila, 2017. június. 15
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország - Kovács Attila, 2017. június. 12
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A 4 éjszaka szállást, minden szükséges transzfert, a reggelit, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Touluose – Budapest repülőjegyet

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások. 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapestről átszállással Toulouse-ba.
 

Szállás: 

3 vagy választás szerint 4* szállodákban 2 ágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében válaszható.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!