Kastélyok a Loire-völgyében és Párizs műremekei

7 napos buszos vagy 5 napos repülős városlátogatás Franciaországban

Akik szép kastélyt szeretnének látni, azoknak a Loire-völgyét kell felkeresniük. Csoportunkkal a csodás kastélyok közül a leglátványosabbakat keressük fel. Ezenkívül Párizsban is megtekintünk néhány impozáns látnivalót.

Alapár tartalmazza

Utazást a választott időpontnak megfelelőlen autóbusszal, vagy repülővel és autóbusszal, szállást ***/**** csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket, idegenforgalmi adót. Repülős út esetén a repülőtéri illetéket és a transzfer díját.

Hossz: 
5 vagy 7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)
Reggeli indulás után Hegyeshalomnál lépünk át Ausztriába, majd folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

2. nap: Németország – Párizs (580 km) Repülős utasoknak Bp. - Párizs
Irány Franciaország. Repülős utasaink Párizsba történő megérkezésük után csatlakoznak a buszos csoporthoz. Közös buszos városnézés Párizsban: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér, Montmartre és séta a Sacre Coeur környékén. Innen mesés a rálátás Párizsra. A hegyről lejőve látjuk a híres Pigallet a Moulin Rouge-zsal… Késő este érkezünk szállodánkra.

3. nap: Párizs – Chartes – Chambord – Blois (670 km)
Reggel elhagyjuk Párizst és a Loire-völgyébe indulunk. Útközben megállunk és Franciaország talán legszebb gótikus katedrálisát tekintjük meg Chartresben. A Loire-völgyében az első kastély, melyet felkeresünk, a Chambord. Számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Az erdőből előtűnő szép parkkal körbevett épülettömb az ember csodálatát váltja ki. Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város volt, ahol szintén található egy szép kastély. Ez olyan szempontból különbözik a többitől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Szállásunkra az esti órákban érkezünk (2 éj). Ezen a szálláson nincs szervezett vacsoránk, de a helyszínen egyénileg van lehetőség étkezni.

4. nap: Chenonceaux - Chaumont – Amboise - Tours (100 km)
Ezen a napon egyéni döntés alapján vagy önállóan sétálnak és pihennek a szálloda környékén, vagy egy fakultatív kiránduláson vesznek részt, mely során a környék kastélyait látogatjuk meg. Kevés utazással sok látványosságot tudunk megtekinteni és szebbnél szebb építészeti remekművekben gyönyörködhetünk. Először a Chenonceaux kastélyt keressük fel, ami azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Következő kastélyunk a Chaumont, melynek nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. Délután az Amboise reneszánsz kastélyt tekintjük meg, Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. A mai kirándulásunk végén Tours-ban sétálunk, katedrálisa és belvárosa különösen szép. Koraesti órákban fejezzük be kastélykörutunkat, és érkezünk vissza szállásunkra.
Fakultatív kastélytúra (belépő nélkül): 20 €

5. nap: Orleans – Versailles – Párizs (280 km)
Reggel Párizs felé indulunk. Először a régió egyik központját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. sz-ból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz szobra áll. Továbbutazás, és Versaillesban Franciaország leghíresebb kastélyának és parkjának megtekintése. Azért is jó ezzel befejezni programunkat, mert ezt követően össze tudjuk hasonlítani a loire-völgyi kastélyokat a francia királyok legismertebb palotájával. Párizsba visszaérve az Eiffel-toronynál lesz szabadidő, és aki akar, lifttel vagy gyalog felmehet a híres acéltoronyba. Ezt követően még egy érdekességet kínálunk: hajózás a Szajnán. Kiváló fotókat lehet készíteni a város műremekeiről. Szállás Párizsban.

6. nap: Párizs – Reims – Németország (540 km) Repülős utasoknak: Párizs – Bp.
A délelőttöt még Párizsban töltjük. Aki akarja, ekkor a Louvre gazdag gyűjteményét tekintheti meg, de lehetőség van a Tuileriák-kertjében, ill. a Szajna-part mentén kiállított emléktárgyak között is nézelődni. A déli órákban elhagyjuk Párizst. A közös program után a repülősöknek transzfer a reptérre és hazarepülnek Budapestre. Buszos utasainkkal Reimsben a híres katedrálisnál állunk meg legközelebb. Megtekintjük a lenyűgöző alkotást. Lesz rövid szabadprogram ajándéktárgy vásárlási lehetőséggel. Franciaországot elhagyva késő délután érünk Németországba, ahol a szállásunk lesz.

7. nap: Németország – Ausztria – Magyarország (950 km)
Reggeli után hazaindulás. Utazás Németországon és Ausztrián keresztül rendszeres pihenőkkel. Hegyeshalomnál lépjük át a határt, a fővárosba az esti órákban érkezünk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Látnivalók Párizsban: a Pere Lachaise temető - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Pompidou Központ - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Moulin Rouge - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Diadalív - Etédi Alexa, 2012. december. 04
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Kastélytúra (belépő nélkül): 20,00 Euro/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a választott időpontnak megfelelőlen autóbusszal, vagy repülővel és autóbusszal, szállást ***/**** csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket, idegenforgalmi adót. Repülős út esetén a repülőtéri illetéket és a transzfer díját.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
Repülős út esetén: repülőtéri illeték, transzfer.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: 2,50 Euro/fő
Belépők ára: kb. 140 Euro/fő + fakultatív

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás a választottaknak megfelelően emelt szintű, légkondicionált autóbusszal, vagy repülővel és autóbusszal történik.
 

Szállás: 

Elhelyezés ***/**** csillagos szállodákban, kétágyas tusolós/WC-s szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!