Franciaország rejtett kincsei - Elzász

7 napos buszos utazás Elzászba

Elzász: Egy nagy múltú régió, amely különleges hangulattal, középkori falvakkal, műemlékekkel, színes házakkal, finom borokkal kápráztatja el az utazókat...

Alapár tartalmazza

6 éjszaka 3***szállodákban reggelivel (Ulm 1éj, Strasbourg 2 éj, Mulhouse 2 éj, München 1 éj), Autóbusz közlekedés Budapesttől Budapestig, Borkóstolás 2 alkalommal, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket (Fakultatív vacsora ital nélkül a szállodákban a 1-3-4-5-6 nap: 32.500 Ft/fő/5 alkalom -Min. 20 főesetén), üdülőhelyi díjat, egyéb személyes kiadásokat, Hajókirándulás Strasbourgban a L-ILL folyón: 13 Eur / fő.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min 30 fő
Program: 

1. nap:  Budapest – München - Ulm
Indulás reggel 6 órakor Budapestről. Útközben több pihenő és egy  rövid városnézés Augsburgban a gazdag történelmi, kereskedelmi és kulturális városban. Főbb látnivalók: díszkutak, reneszánsz paloták, a Fuggerek bérházai, a püspöki rezidencia, valamint a Rathaus, a városháza. Érkezés Ulmba az esti órákban, szállás Ulm külvárosában. Este fakultatív séta a történelmi belvárosban, melynek keretében látható a kivilágított Székesegyház, amely 161m magas tornyával a világ legmagasabb templomtornya.

2. nap: Ulm – Stuttgart – Strasbourg
Reggeli után Stuttgartba utazunk, itt délelőtt találkozunk a repülővel érkező utasokkal. A repülővel utazók a Liszt Ferenc repülőtéren találkoznak 07:20-kor. Utazás egyénileg, a Germanwings járatával 09:20-kor, érkezés 10:50-kor. A busz a repülőtéren várja az érkezőket. Innen a csoport együtt utazik tovább Strasbourg felé. Strasbourg-i érkezést követően a szállás elfoglalása, majd városnézés. Először egy 70 perces fakultatív sétahajókázáson vesz részt a csoport, mely során megismerkedünk Elzász fővárosának főbb látnivalóival. Egymás után tárul a látogatók szeme elé a Petite France, a tímárok negyede, a Fedett Hidak, a Vauban gát, a császári negyed az új városban …Ezt követően szabadprogram, este fakultatív vacsora egy 1651-ben épült tradicionális, faépületes elzászi étteremben (előzetes helyfoglalás kötelező!).

3. nap:   Strasbourg – Molsheim – Barr - Obernai
Reggeli után ismerkedés Strasbourggal és környékével. Délelőtt látogatás a történelmi belvárosban: Grande Ile (Nagy Sziget),  mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Csodálatos, múltat idéző építményei a Gótikus katedrális, Nemzeti Színház, az Operaház, a Nemzeti és Egyetemi Könyvtár, a Főposta épülete, a Városi Fürdő, az Egyetemi palota, az Igazság palota és a Főpályaudvar épülete. Délután rövid kirándulás a környéken. Először Molsheimbe látogatunk, ahol az óvárosban felfedezzük a régi épületeket: a középkori Tour des Forgerons, a reneszánsz Metzig, a barokk Eglises des Jesuites és a klasszikus Hotel de Ville. Az egykori kolostort a La Chartreuse-t a forradalom idején részben lerombolták, ma múzeumként működik. Kirándulásunk következő  állomása Barr, mely egy gyönyörű hangulatos kisváros. Közös séta az óvárosban, majd tovább utazunk Obernaiba, elzász második leglátogatottabb városába. Séta a hangulatos óvárosban. Favázas házait,gólyafészkeit, virággal díszített utcáit nézve, egy idilli elzászi pillanatkép elevenedik meg. A séta után megkóstolunk 3 féle bort a Weibel családi pincészetben. Szállás Strasbourgban.

4. nap: Chateau du Haut (Königsburg) – Ribeauville – Riquewihr –Kayserberg - Mulhouse
Reggeli után folytatjuk a régió megismerését. Eső állomásunk Königsburg. A stratégiailag kiemelkedő fekvésű vár kedvelt turista attrakció, mely Franciaország legeredetibb állapotában fennmaradt középkori lovagvára. Következő úti célunk Ribeauville, melynek ősi falai, festői, szűk utcácskái középkori hangulatot árasztanak. Jelentős két gótikus épülete a Szent György és a Szent Ágoston templom. A városháza értékes műkincsgyűjteménnyel büszkélkedik. A környék másik jelentős városa Riquewihr. A várfallal körülvett reneszánsz hangulatú kis város évszázadok óta a bor bűvkörében él. Erődítmény szerű falai, szűk macskaköves utcái, valamint fából vagy faburkolatból épült színes házai  igazi képeslapra illő téma. Itt megtekintjük a Tour de Beffroi-t, valamint a Tour des Valeurs Maison-t a (Tolvajok Tornya Múzeum). Innen az elzászi borút talán legszebb városába Kayserbergbe utazunk. Az erőd, mely a városképet uralja, remekül szimbolizálja a város stratégiailag fontos szerepét. Városnézés után, Mulhouseba utazunk, a következő szállásra.

5. nap: Mulhouse – Guebwiller - Rouffach –  Colmar - Eguisheim
Kirándulásunk első állomása Guebwiller, ahol megtekintjük a rendkívül karakterisztikus gótikust templomot a Saint Légert, valamint a neo klassicista Miasszonyunk Templomot. Következő úti célunk Rouffacha, mely egy kiemelkedő gasztronómiai város. Legjelentősebb látnivalói a sárga kőből épült román és gótikus stílusú Miasszonyunk Menybemenetele templom, melyet a 11. században kezdtek el építeni és a Boszorkánytorony, ami a 13-15. században börtönként funkcionált. Innen a gazdag történelmi múltú városba, Colmárba a utazunk, melyet sokan a legelzászibb városnak tartanak. Hírnevét történelmi központjának és széles sétáló utcájának köszönheti. Legjelentősebb kincse az Unterlinden Múzeumban található Isenheimi szárnyas oltár, mely Matthisa Grünewald alkotása. A délutánt Eguisheimben töltjük, ahol kívülről megtekintjük a kastélyt, a Szent Péter templomot, valamint a város reneszánsz szökőkútjait. Ezután a Domaine Charles Baur pincészetben ismerkedünk a borkészítéssel, majd borkóstolás 3–4 elzászi fajtából.Szállás Mulhouseban.

6. nap: Mulhouse – Basel – Zürich –München
Reggeli után rövid városnézés Mulhouseban.Megtekintjük a 16. században épült városházát, Elzász legnagyobb neogótikus templomát a Stephanskirchét, végül az Európa teret. A déli órákban indulunk Basel, Zürrich érintésével Münchenbe. A repülővel utazóknak transzfer a déli órákban a közeli Basel-i repülőtérre. Utazás egyénileg, az Easyjet járatával 15:00-kor, érkezés Budapestre  16:40-kor. A buszos csoportnak tranzitszállás München környékén.

7. nap: München– Budapest
Reggeli után Ausztrián keresztül utazunk haza.Útközben megtekintjük a híres Melk-i apátságot. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2018. május. 21
» Berlin paddling - városnézés a vízről a német fővárosban - Kovács Attila, 2018. április. 12
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2018. január. 27
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2017. december. 30
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Tour de France - Czinke István, 2017. július. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka 3***szállodákban reggelivel (Ulm 1éj, Strasbourg 2 éj, Mulhouse 2 éj, München 1 éj), Autóbusz közlekedés Budapesttől Budapestig, Borkóstolás 2 alkalommal, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket (Fakultatív vacsora ital nélkül a szállodákban a 1-3-4-5-6 nap: 32.500 Ft/fő/5 alkalom -Min. 20 főesetén), üdülőhelyi díjat, egyéb személyes kiadásokat, Hajókirándulás Strasbourgban a L-ILL folyón: 13 Eur / fő.

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők :Kb 30 - 35 Eur / fő
Hajókirándulás Strasbourgban a L-ILL folyón: 13 Eur / fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Emeltszintű autóbusszal Budapesttől Budapestig

Szállás: 

6 éjszaka 3***szállodákban reggelivel (Ulm 1éj, Strasbourg 2 éj, Mulhouse 2 éj, München 1 éj)

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, vacsora ital nélkül a szállodákban a 1-3-4-5-6 napon 32.500,- Ft áron igényelhető min. 20 fő esetén (Csoportos turistamenü 2. nap: 7.500 Ft/ fő ital nélkül. Ital: 2.800 Ft / fő).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba és Németországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!