8 napos buszos körutazás Franciaországban

Körutazás Franciaországban Párizs, Loire-völgye, Burgundia, Elzász

8 napos buszos körutazás Franciaországban

Körutazás Franciaországban: Párizs, Versailles, Loire völgye, Burgundia, Elzász. Egy körutazás, ahol bemutatkozik Franciaország legjava. Igazi kulturális feltöltődés, fűszerezve némi romantikával, és feledhetetlen kulináris élvezetekkel.

Alapár tartalmazza

Az autó­buszos uta­zást, a 7 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést, de nem tartal­mazza a belé­pő­dí­ja­kat.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap:
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri parkolóból reg­gel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Reims, Párizs
Utazás a Saarbrücken – Metz – Reims út­vo­na­lon a francia fővárosba. Útközben a fran­cia gótika legé­ret­tebb alko­tá­sának tartott Reimsi Szé­kes­egy­ház meg­te­kin­té­se. Itt koro­názták évszá­za­dokon keresztül a francia kirá­lyokat.
Érkezés Párizsba a délutáni órákban. Rövid autó­bu­szos vá­ros­né­zés (Diák­negyed, Luxembourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egyetem, Pantheon, Szt. Mihály útja, Invalidusok temp­loma stb.) után láto­gatás a Notre-Dame-ban, majd a gótika csodá­jaként emle­getett Sainte-Chapelle-t (Szent Kápolnát) nézzük meg.
Szállás Párizs elővárosában (3 éj).

3. nap: Párizs, Versailles
Kora délelőtt az autó­bu­szos vá­ros­né­zés folytatása Párizsban (Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuileriák kertje stb.). Ezután a világ talán leg­gaz­da­gabb múze­umába, a Louvre-ba láto­gatunk. A múze­um sok ezer műkincse közül a leghí­re­sebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség megtes­te­sítője) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.
Délután XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palo­tá­jának, a Versailles-i kastélynak a meg­te­kin­té­se következik. Pompás belső termei ma is bizo­nyítják a francia királyok egykori mér­he­tetlen gazdag­ságát. Lehe­tőség sétára a gyönyörű parkban is.
Fakultatív program: Az éjszakai Párizs
Késő esti autó­bu­szos kirándulás Párizs sugár­útjain keresztül a város egyik leghí­resebb negye­débe, a Montmartre-ra. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur bazilikához.
A fakultatív program ára: 3.500 Ft (ga­rantált in­du­lás).

4. nap: Chambord, Chenonceaux, Amboise
Szabad program Párizsban.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Loire-völgybe. Először látogatás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd le­he­tő­ség a sokak által leg­szebb­nek tartott kastély, a Chenonceau-i vízi­kastély és park­jának meg­te­kin­té­sé­re. Amboise, egy bájos kis­vá­ros a következő állomás, ahol Leonardo da Vinci életének utolsó éveit töltötte.
A fakultatív program ára: 7.200 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

5. nap: Párizs, Fontenay
Délelőtt is­mer­ke­dés a várossal az Eiffel-toronyból. Ezt követően szabad program, vagy le­he­tő­ség hajó­kirándulásra a Szajnán. Délután to­vább­uta­zás Burgundiába, az apátságok és a borok hazájába. Fontenay apátságának meg­te­kin­té­se. A XII. századi ciszterci kolostor kiváló álla­potban fennmaradt termei bepillantást engednek a szerze­tesek egykori aszkéta élet­mód­jába (UNESCO vi­lág­örök­ség). To­vább­uta­zás Burgundia fővá­rosába, Di­jon­ba. Szállás a város­központban (1 éj).

6. nap: Dijon, Beaune
Burgundia sokszáz éven keresztül önálló hercegség, illetve királyság volt, bizonyos idő­sza­kokban Nyugat-Európa leg­gaz­da­gabb orszá­gaként tartották számon. Dijonban ma is rengeteg műemlék emlé­keztet az egykori gazdag­ságra. Vá­ros­né­zés, majd rövid sza­bad program. Délután kirán­dulás a közeli, ódon hangu­latú Beaune városába, mely a burgun­diai bor­ter­melés központja. Lehetőség a Hotel Dieu (kö­zép­ko­ri kórház), illetve a Burgun­diai Borok Múze­umának meg­te­kin­té­sé­re. To­vább­uta­zás a Besançon – Belfort – Mulhouse út­vo­na­lon Elzászba. Szállás Mulhouse mellett (2 éj).

7. nap: Colmar, Strasbourg, Riquewihr
Egész napos program Elzászban. Először Colmarral, Franciaország egyik legel­bű­völőbb városával ismer­kedünk, majd to­vább­uta­zás Elzász fővá­rosába, Stras­bourgba, mely az Európa Parlament és az Európa Tanács szék­helye. A hatalmas kated­rális meg­te­kin­té­se, majd séta a Petite France negyed han­gu­la­tos, favázas házai között. Visszaúton a szállo­dához pihenő egy, a XVI. századból szinte érin­tet­lenül ránk maradt kisvá­rosban, Riquewihrben.

8. nap: Utazás az Alpokon keresztül
Utazás Svájcon és az osztrák Alpokon keresztül, a Basel – Zürich – Feldkirch – Innsbruck – Salzburg – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Haza­érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra a késő esti órákban.

Figyelem: Párizsban és kör­nyé­kén a fontosabb ne­ve­zetes­sé­geket / múzeumokat csoportok részére előre be kell foglalni, ami egyes esetekben csak 1-2 hó­nappal a látogatás előtt lehetséges. Ezért a prog­ramok sorrendje ezek visszaigazolásának függ­vé­nyé­ben felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Látnivalók Párizsban: a Pere Lachaise temető - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Pompidou Központ - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Moulin Rouge - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Diadalív - Etédi Alexa, 2012. december. 04
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív program: Az éjszakai Párizs. Késő esti autóbuszos kirándulás Párizs sugárútjain keresztül a város egyik leghíresebb negyedébe, a Montmartre-ra. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur bazilikához. A fakultatív program ára: 3.500 Ft (garantált in­dulás).

Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Loire-völgybe. Először látogatás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd lehetőség a sokak által leg­szebb­nek tartott kastély, a Chenonceau-i vízikastély és parkjának megtekintésére. Amboise, egy bájos kisváros a következő állomás, ahol Leonardo da Vinci életének utolsó éveit töltötte. A fakultatív program ára: 7.200 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­buszos uta­zást, a 7 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést, de nem tartal­mazza a belé­pő­dí­ja­kat.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak - Az árak tájékoztató jellegűek!

Párizs
Eiffel-torony (3. szint) EUR 17,-
Sainte Chapelle EUR 10,-
Louvre EUR 15,-
Versailles-i kastély EUR 18,-
Chambord kastélya EUR 9,-
Chenonceaux kastélya EUR 10,-
Fontenay apátság EUR 8,80
Beaue
középkori kórház EUR 6,50
borkóstoló EUR 8,50

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata).

Szállás: 

7 éj­sza­ka 3 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kényelmes, kétágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Az alapár a reggelit tartalmazza. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!