Bordeaux - Bor és gasztronómiai túra a világ leghíresebb borvidékén

5 napos utazás Bordeaux-ba repülővel

Bor és gasztronómia, két fogalom, ami szorosan összefügg Franciaországgal és a leghíresebb borvidékkel …

Alapár tartalmazza

4 éjszaka Bordeaux belvárosában 3*** szállodában, büfé reggelivel, 1 db Chateau látogatást a Margaux földjén található Chateau Kirwan-ban pincelátogatással, Gourman vacsorával, és 3 féle borral, 1 db Chateau látogatás St. Emilionban a Chateau du Pressac pincészetben 2 borkóstolóval, 1 db Chateau látogatás St. Emilionban a Chateau Franc Mayne pincészetben 2 borkóstolóval, 2 Vacsorát a szállodában, Helyi autóbusz közlekedést a reptértől a reptérig a kirándulásokkal együtt, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket, üdülőhelyi díjat, egyéb személyes kiadásokat. A Chateauban vásárolt borok árát.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min 15 fő
Program: 

1. nap  Budapest– Parizs - Bordeaux
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 05:20 órakor. Elutazás az Air France menetrendszerinti járatával. Érkezés Bordeauxba Párizsi átszállással a délutáni órákban. Transzfer a szállodába, majd ezt követően gyalogos városnézés. Szállás a belváros közelében. Vacsora a szállodában.

2. nap Bordeaux– Arcachon - Pauillac - Margaux  - Bordeaux(210 km)
Reggeli után a csoport elutazik az Atlanti-óceán partján található Arcachonba. Itt található Európa legnagyobb homok dunéje, a Dune de Pyla (vagy du Pilat). Méretei lenyűgözőek. 3 km hosszú,500 méter széles és helyenként eléri a 107 méteres magasságot. Egészen kora délutánik itt leszünk. Séta, fürdés, majd visszautazunk Bordeauxba a szállásra. Pihenő majd késő délután utazunk Franciaország és Bordeaux leghíresebb borvidékére a Garonne bal partján elterülő Médoc, és Haut Médoc területére. E területen található a négy legnagyobb Premier Grand Cru Classé minősítésu borászat. (Chateau Margaux, Chateau Latour, Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild). A csoport vacsora keretében látogatást tesz a Margaux földjén található 1885-ben alapított Chateau Kirwan pincészetben. A pincelátogatás után egy 4 fogásos gasztronómiai vacsorán veszünk részt, Az előétel mellé egy 2012-es fehér bort kóstolunk. A főételhez egy 1978-as Chateau Kirwan Grand Crut, még a sajt tálhoz és a desszerthez egy 2003-as Chateau Kirwant kóstolunk meg. Késő este érkezünk vissza a szállodába. (A mai programot a vacsorával együtt a részvételi díj tartalmazza).

3.nap Bordeaux – Saintes - Cognac –Bordeaux ( 270 km ) Fakultatív kirándulás
Ezt a kirándulást azoknak javasoljuk, akik szeretik a Cognacot, és meg szeretnék ismerni a világhírű Rémy Martin Chateaut. Reggeli után utazunk a Charente megyében található Saintes városába. Rövid séta az óvárosban, majd a városnézés keretében megtekintjük a Római Amphiteátrumot, a Sait Pallais templomot, a Saint Eutrope Bazilikát, és végül a Germanicus diadalívet. Ezt követően a közeli Cognac városba utazunk. Rövid sétát teszünk a megszámlálhatatlan pincével bíró hangulatos településen. A program keretében látogatást teszünk a Rémy Martin központban. A csoport először egy kis vonattal látogatást tesz a birtokon, majd 2 Cocnac-ot egy VSOP-t és egy XO-t kóstolunk meg. Az részt vevők felár ellenében fakultatív más programokból is választhatnak,  a kezdőtől az egészen professzionális bemutatóig. A programok 2-3-4 órásak és közben többfajta (VSOP, XO, PARADIS ) fajtát lehet meg kóstolni. Délután 5 órakor indul vissza a csoport Bordeauxba. Vacsora a szállodában.

4. nap  Bordeaux – St. Emilion –Bordeaux  (80 km)
Reggeli után elutazunk a közeli Saint Émilionba. Séta a festői középkori műemlék városban. A séta során megtekintjük a Église Monolithet,, a sziklába vájt föld alatti templomot, és a hozzá tartozó katakombákat. Sétánk során megtekintjük a Cloître de la Collégiale társas kolostort, valamint a Chapelle de la Trinité, azaz a Szentháromság kápolnát.. Rövid pihenő után látogatást teszünk a város szélén található Chateau Franc Mayne pincészetben. Itt kettő bort kóstolunk meg. Egy 2010-es Chateau Franc Mayne, és egy 2006-os St. Emilion Grand Cru Classé-t. A borkóstolás után a várostól 6 km-re található Chateau du Pressac  pincészetbe látogatunk. Itt a Chateau 2 borát kóstoljuk meg. Először egy La Rosé du Chateau de Pressact, majd egy vöröset, egy Chateau Tour de Pressac. Igény esetén időnk van rá, fakultatív még egy pince látogatható a program keretében. Ez esetben a Chateau Figeac borászatot látogatnánk meg. Itt a Chateau 3 különleges díjnyertes borát kóstolnánk meg. (Chateau Figeac 2007, Grange Neuve de Figeac 2008, és végül a Chateau Millery2004-est. A pincelátogatások után a kora délutáni órákban érkezünk vissza a szállásra. Délután szabadprogram vagy fakultatív borospince látogatás. 

5. nap   Bordeaux - Budapest
Reggeli után, még szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás a déli órákban. Érkezés Budapestre Amszterdamon keresztül a kora esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Látnivalók Párizsban: a Pere Lachaise temető - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Pompidou Központ - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Moulin Rouge - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Diadalív - Etédi Alexa, 2012. december. 04
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

A fakultatív programok minimum 10 fő jelentkezése esetén indulnak!

2. nap: Saintes – Cognac a program szerint:  30.500 Ft / fő
4. nap: Bordeaux – Millésima Bor trezor: 10.500 Ft /fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

4 éjszaka Bordeaux belvárosában 3*** szállodában, büfé reggelivel, 1 db Chateau látogatást a Margaux földjén található Chateau Kirwan-ban pincelátogatással, Gourman vacsorával, és 3 féle borral, 1 db Chateau látogatás St. Emilionban a Chateau du Pressac pincészetben 2 borkóstolóval, 1 db Chateau látogatás St. Emilionban a Chateau Franc Mayne pincészetben 2 borkóstolóval, 2 Vacsorát a szállodában, Helyi autóbusz közlekedést a reptértől a reptérig a kirándulásokkal együtt, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket, üdülőhelyi díjat, egyéb személyes kiadásokat. A Chateauban vásárolt borok árát.

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
repülőtéri illeték

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő közvetlen repülőjárattal, helyben autóbusszal a reptértől a reptérig a kirándulásokkal együtt.

Szállás: 

4 éjszaka Bordeaux belvárosában 3*** szállodában, büfé reggelivel

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást és 2 vacsorát tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!