9 napos buszos körutazás Franciaországban

A Festői Normandia - Bretagne

9 napos buszos, vagy 7 napos repülős körutazás Franciaországban

Az európai történelem és művészet egyik érdekes területe Franciaország É-Ny-i szeglete. A hangulatos kisvárosok mellett különleges természeti jelenségek is jellemzik. Az évszázadok viharos történelmi eseményeire több emlék utal. Érdemes megismerni ezt a vadregényes vidéket és a középkori hangulatot árasztó városok sokszínűségét.

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást reggelis ellátást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat, vacsora árát. A repülős utasoknak a repülőtéri illetéket és a transzfer díját.

Hossz: 
7 vagy 9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Debrecen, Pécs) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)
Reggeli indulás után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. nap: Franciaország – Metz – Párizs – Normandia (680 km) Repülősöknek: Bp. – Párizs
Elhagyjuk Németországot és továbbutazunk Franciaországba. Megállunk Metzben, s gyönyörködünk a Mosel-parti város nevezetességeiben. Fő látványosságok: St. Étienne-katedrális, városháza, belváros, színház, Neuf templom. Továbbindulunk és felvesszük repülős utasainkat a Párizs melletti reptéren. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj). (Franciaországban több esetben a *** színvonalú IBIS szállodalánc hoteljeiben lesz az elhelyezés, melyben 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges.)

3. nap: Fécamp – Etretat – Rouen (180 km)
Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy marad és pihen a szállodában. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először az atlanti-óceáni partszakasz felfedezésére indulunk. Fantasztikus sziklás tengerpartja, egyedülállóan vadregényes tája lélegzetelállító látványt nyújt. Folytatjuk utunkat Fécampba, a híres gyógylikőr városába buszozunk. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzetesek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apátság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehetőség. A festői tengerparton haladunk tovább és az Atlanti-part egyik legkedveltebb üdülővárosába, Etretat-ba érkezünk. Gyönyörű panoráma tárul elénk; a meredek sziklafalak, a tenger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután megtekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeumvárosként is emlegetnek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keressük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalkotása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Este érünk vissza szállásunkra.Garantált fakultatív kirándulás, (jelentkezés a helyszínen) Fécamp – Etretat - Rouen (belépővel): 25 €

4. nap: Honfleur – Deauville – Caen (170 km)
Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurba utazunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város középkori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülőhelyére, Deauville-be. A homokos tengerpart és a patinás díszsétány igazán kellemes hangulatot áraszt. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe utazunk. A várost a „normann Athén”- ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumentális erődöt és apátságot, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprogram után utazás a szállásra.

5. nap: Bayeux – Arromanches – Longes-sur-Mer (120 km)
A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett falikárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os angliai hódítását. A terület ahol járunk, a II. világháború legfontosabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérkezünk Arromache-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világháborús bunkereket láthatunk. Este szállás elfoglalása.

6. nap: Mont St. Michel – Dol de Bretagne – St. Malo (220 km)
Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csoportot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO világörökség listájára. A „sziget” egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal megközelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos bencés apátság megtekintése után továbbindulunk Dol de Bretagne városába, ahol megtekintjük a belvárost, a gyönyörű katedrálist, valamint egy titokzatos neolitikus sziklatömböt (menhirt), amely a város fő látványossága. A festői kis település az osztrigatenyésztés egyik központja. Késő délután az egykori kalózvárosba, St. Maloba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óváros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, valamint a Saint Vincent-katedrálist. Szállás.

7. nap: Rennes – Chartres – Párizs (380 km)
Reggel irány Rennes, Bretagne tartományi székhelye. Itt megismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Megtekintjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a városházát. A szabadprogram keretében a helyi finomságokat is megkóstolhatjuk. A koradélutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisáról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame, melynek tornyai a különböző építési korok miatt teljesen eltérőek, igazán különleges látvány. Kora esti órákban érkezünk Párizs környéki szálláshelyünkre.

8. nap: Párizs – Strasbourg – Németország (650 km) Repülősöknek: Párizs – Bp.
A repülős utasoknak transzfer a reptérre és hazarepülnek Budapestre. A buszos utasok továbbindulnak és a déli órákban érkeznek a Rajna-parti városba, Strasbourgba. Városnézés. Történelmi belvárosa az UNESCO világörökség listáján is szerepel. Hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keveredése. Szabadprogram is lesz a városban. Több órás nézelődésünk után folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

9. nap: Németország – Ausztria – Budapest (970 km)
Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Látnivalók Párizsban: a Pere Lachaise temető - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Pompidou Központ - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Moulin Rouge - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Diadalív - Etédi Alexa, 2012. december. 04
Fakultatív programok

Rouen - Fécamp - Etretat: 25,00 Euro

Időtartam kb:9 óra (egész napos)

Fakultatív kirándulásunk első megállója, Felső-Normandia régió székhelye,Rouen. A városban tett látogatásunk során megtekintjük a Monet által oly sokszor megörökített katedrálist és elsétálunk a hajdani piactérre, ahol annak idején Jeanne d'Arc-ot megégették. Látni fogjuk még Corneille szülőházát, a város sétáló utcáját az Horloge-al és az Igazságügyi palotát. Rövid szabadidő után folytatjuk utunkat Fécamp-ba.

A közel 20 ezer lakosú tengerparti város kb.60 km-re található Rouentól. Itt a benedek-rendi kolostor 12.-13.században épült templomát nézzük meg, majd ellátogatunk egy nagyon szép, érdekes történetű palotába. A híres borkereskedő, Alexandre le Grand által megálmodott 19.sz.i neogót épületben középkori egyházi gyűjtemény mellett szépművészeti anyagot is találunk, valamint egy különleges gyógylikőr, a Bénédictine gyártásába is betekintést nyerünk, sőt a látogatásunk végén meg is kóstolhatjuk e kellemes italt.

Programunk záró akkordjaként Étretat városába látogatunk el. Kb. fél órás buszozást követően érkezünk meg a hangulatos kisvárosba.Itt lehetőségünk lesz kicsit betekinteni a helyi normann kisüzletekbe, illetve sétálni a tengerperton, megkeresni azt a pontot, ahonnan Monet megfestette a híres Étretat-i sziklákat,melyek elefánt-ormányra emlékeztetve nyúlnak a tengerbe. Ezekre a sziklákra fel is kapaszkodhatunk, ki-ki saját tempójában. Kellemesen elfáradva, de élményekkel gazdagodva kb. egy órás buszozás után érkezünk meg szálláshekyünkre.

Plusz belépők a helyszínen:
- Roueni katedrális szentély : 3 Euro/fő
- Fécamp-Bénédictine palota: 7 Euro/fő

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást reggelis ellátást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat, vacsora árát. A repülős utasoknak a repülőtéri illetéket és a transzfer díját.

Kötelező költségek: 

A repülős utasoknak a repülőtéri illeték, transzfer díj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 25 EUR/fő + fakultatív

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetenedő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, repülős út választása esetén menetrendszerinti járattal és helyben autóbusszal.

Szállás: 

Elhelyezés *** csillagos szállodában, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak. Vízumra nincs szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!