Fotóstúra Prágában

Fotóstúra Prágában

4 napos fotóstúra Csehországban

Fotós túra Prága: Most egy kiscsoportos fotóstúra keretében adódik lehetőségünk arra, hogy a cseh fővárost, és néhány különleges természeti látnivalót a lencse másik oldaláról is megismerhessük. Egyedi trükköket és technikákat tanulhatunk profi fotósunk segítségével, aki minden felvetődő kérdésünkre azonnal választ ad...

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szállásokat **hotelben reggelivel, és a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a további étkezéseket, az utasbiztosítást, valamit a különböző belépők árát.

Hossz: 
4 napos utazás
Létszám: 
4-8 fő
Program: 

1. nap: Budapest, Prága
Találkozó reggel 5 órakor Budapesten, a Műcsarnok melletti parkolóban, az Időkeréknél. Rövid pihenőkkel utazunk Budapest - Rajka – Pozsony – Brno – Prága útvonalon. Körülbelül 6-7 órás utazás után érkezünk meg Csehország fővárosába, a Moldva parti Prágába. Szabadprogram, vagy fakultatív városnézés keretében kezdjük meg ismerkedésünket Prága városával. Közösen végigkóboroljuk Prágát, közben ismerkedünk egymással, fotózásról, képalkotásról, fényképezőgépekről beszélgetünk. Az esti órákban a Vencel térről indulunk buszunkkal vagy tömegközlekedéssel külvárosi szállodánkba.

2. nap: Prágai városnézés
Miközben csoport többi része még az igazak álmát alussza, mi az éj leple alatt már szedelőzködünk, hogy valamilyen tömegközlekedési eszközzel a belvárosba jussunk. Napfelkelte előtt már a Károly-hídon leszünk, hogy egészen különleges szituációban, tömeg és árusok nélkül készítsünk képeket a hídról és a Várnegyedről. Innen a Nap első sugarainak megjelenése után felsétálunk a Várba, hogy a hajnali párába burkolózó Prágát is megörökíthessük. Visszacsorogva a városba keresünk egy hangulatos kávézót, ahol friss péksütemény és kávé mellett figyeljük az ébredező várost. Innen kicsit hosszabb útra megyünk, mert elsétálunk Prága egyik kevésbé látogatott történelmi negyedébe, Vysehradba. Miután körbejártuk, egy kisvendéglőben meg is ebédelünk valahol a környéken. Innen a Petrin-hegyen keresztül megyünk vissza a Várnegyedbe, és végigfotózzuk az itteni látnivalókat, majd az egyik klasszikus útvonalon, az Arany utcácskán keresztül jutunk vissza az Óvárosba, ahol ha még világos lesz ismét elbarangolunk, vagy ha már naplemente felé jár az idő, akkor a Károly-híd környékéről fotózzuk a Hradzsin-t. Este keresünk egy hangulatos kiskocsmát, ahol pár sör mellett kielemezzük a nap képeit. Visszatérés a szállásra késő este egyénileg.

3. nap: Prága, Mlada Boleslav, Jicin, Cseh Paradicsom, Prága
Kora reggel indulunk Prágából a Cseh Paradicsom irányába. Első állomásunk Mlada Boleslav, a kultikus cseh autó, a Škoda szülőhelye. Itt megnézzük a gyári múzeumot, ami nagyon látványosan bemutatja a különböző korok autócsodáit. Továbbutazva útközben rövid látogatást teszünk Jicinben, a messze földön elhíresült rajzfilmfigura, Rumcájsz városkájában. A kisváros lábasházakkal övezett, hangulatos központjában sétálhatunk, majd folytatjuk utazásunkat a különleges sziklalabirintushoz. Déltájban érkezünk meg a nemzeti park bejáratához, mely valóságos természeti paradicsom. Egy kiépített körtúra útvonalán haladva barangoljuk be a fenyvesek között megbúvó, lenyűgöző formavilágú szürke homokkősziklák világát, a keskeny sziklaszorosokat, melyek mindenkit újra meg újra elvarázsolnak. Szállásunkra visszaérkezve ismételten egy jól megérdemelt, ízletes vacsorával és hangulatos sörözéssel zárhatjuk a napot.

4. nap: Punkva-tavasbarlang, Budapest
Reggeli után a Blansko melletti Morva-karsztvidékre utazunk, hogy megcsodálhassuk a mészkőszirtekben, völgyekben, cseppkőbarlangokban gazdag táj legszebb látnivalóit. Egy kisebb túra keretében, kiépített úton sétálhatunk fel egy nagyon szép völgyben a Punkva-tavasbarlanghoz, ahol lehetőség nyílik egy különleges cseppkőbarlangtúrára. Befelé gyalog járjuk be a barlang száraz, cseppköves felső járatait, kifelé pedig a Punkva patak földalatti medrében csónakázunk. A barlangtúra után folytathatjuk kirándulásunkat a Macocha-szakadékhoz, mely a barlang egy szakaszának beomlásával létrejött karsztszakadék, és 138 méter magas függőleges sziklafalak határolják. Miután kigyönyörködtük magunkat a Természet e remek alkotásában egy másik, erdei ösvényen sétálunk vissza buszunkhoz. Hazaindulás kora délután, érkezés Budapestre a késő esti órákban (22-23 óra környékén).

A túrát vezeti Garamvári Gábor a http://kiserletiadas.postr.hu/ szerkesztője, és a Bárka színház fotósa. Saját oldala: http://www.gaborgaramvari.blogspot.com/
A túra, és Gábor saját bemutató oldala: http://www.wix.com/hketto/pragaphotoworkshop

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Élménybeszámolók

» Fotóstúra Bécsben - , 2011. november. 23
» Városi dzsungel: Budapest fotós szemmel - , 2011. szeptember. 27
» Városi dzsungel: fotóstúra Bécsben - , 2011. november. 07

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
» Prága óvárosa, a Staré Město - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szállásokat **hotelben reggelivel, és a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a további étkezéseket, az utasbiztosítást, valamit a különböző belépők árát.

Helyszíni költségek leírása: 

Prága, Várnegyed komplex belépő: 350 CZK
Prága, egy jegy a tömegközlekedési eszközökre: 20 CZK (ez 60 vagy 90 percig érvényes átszállásokkal)
Škoda múzeum: 50 CZK
Jičin Rumcájsz múzeum belépő: 20 CZK
Jičin Óratorony (Valdice kapu) belépő: 25 CZK
Cseh Paradicsom, Prachovske skály belépő: 50 CZK
Punkva-tavasbarlang: 160 CZK

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
300 CZK
Várható költőpénz szükséglet: 
1000 CZK
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.
 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Ajánlott egy kis hátiszák a városnézésekhez és a túrákhoz, valamit esőkabát (esernyő) és réteges ruházat. A túrákhoz nem szükséges bakancs, de egy jó túracipő mindenképp fontos.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Útvonalunk: Budapest - Rajka – Pozsony – Brno – Prága.
A fotós csoport együtt utazik a Prága, Jicin és a Cseh Paradicsom csoporttal.

Szállás: 

Prága külvárosában, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető negyedben tiszta rendezett szállodában vagy panzióban 2 + 2 ágyas szobákban (két szobához tartozik egy fürdő és egy wc).

Egyágyas felár: 18.000 Ft/fő.

Étkezés: 
Reggeli kivételével önellátó. Egy átlagos vacsora kb. 200 CZK, egy korsó jófajta cseh sör 15 CZK-tól kapható.
Időjárás: 
Prága időjárása Budapesthez hasonlatos. A túrákra célszerű rétegesen öltözni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes személy igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Csehországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!