Mikulástúra Lappföldön Manóiskolával

4 napos látogatás Rovaniemiben, Lappföldön

Neked is régi álmod, hogy személyesen találkozz a Mikulással Finnországban? Szeretnéd látni a Mikulás manóit a sarkköri postahivatalban, amint a gyerekek leveleit válogatják? Szívesen ülnél rénszarvas-szánkón és örülsz, ha 70 husky kutya csahol körülötted? Nos, ha igen, akkor Te vagy a mi manónk és legfőbb ideje, hogy beiratkozz a Manóiskolába, és elrepülj velünk Finnországba, ahol mesés utazásban lesz részed. A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest - Helsinki - Rovaniemi - Helsinki -Budapest útvonalon, 3 éjszaka szállást, svédasztalos reggelis ellátást, repülőtéri transzfereket, 3 órás autóbuszos kirándulást Mikulásfalvára, találkozást a Mikulással, magyar nyelvű idegenvezetést, gyermek animációt Manóiskola programokat (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok - a programok napi sorrendje változhat), mikuláscsomagot.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, kötelező útlemondási biztosítást (1,4%), baleset-, betegség- és poggyász biztosítást, fakultatív programokat, termoruha kölcsönzés díját.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

Ounasvaaran Chalets, Rovaniemi

Fekvés: Jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 8 perc autóbusz transzfer távolságra.

Elhelyezés: Családonként jellegzetes finn faházakban.
"Kis ház" - 1-4 fő számára alkalmas1 hálószoba/nappali két ággyal és egy szófával, mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz.
"Nagy ház" 4-max 6 fő számra alkalmas 2 hálószoba, konyha, nappali, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz.

Szolgáltatások: Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy tóparti tradicionális finn szaunája van.

Program: 

1. nap 
Elutazás egy átszállást követően Rovaniemibe. Szállás elfoglalása, szabadidő.
Este Tensi Törpi Plusz: Tensi Manóiskola a szállodában
Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában

2. nap
Reggeli a szállodában. Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az északi sarkkörön található Mikulásfalvára, ahol találkozunk a Mikulással, ezúttal a dolgozószobájában. A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt találkozzanak a Mikulással. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak
közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít. Szabadidő étkezésre és ajándékvásárlásra.
Ebéd egyénileg. Délután szabadidő vagy fakultatív program : Látogatás és husky szánkózás egy huskyfarmon.
Utazás autóbusszal egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a kis vendégeket. A kutyák lapp gazdáik segítségével bemutatót tartanak szánhúzásból. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kutyaszánkózáson a farmon.
A pálya nyomvonala a hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.
Este Tensi Törpi Plusz: Tensi Manóiskola: mézeskalács műhely
Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában

3. nap Reggeli a szállodában. Délelőtt fakultatív program felár ellenében:
Tensi Törpi Plusz: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”
A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit.
Látogatásunk során megismerkedhetünk legendáikkal, hagyományaikkal és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört, kipróbálva  ügyességüket. A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni vele, átadni számára a gyerekek rajzait, fülébe súgni, hogy mit
szeretnétek karácsonyra és készíteni néhány közös fényképet. Ebéd egyénileg.
Délután szabad program, szaunázási lehetőség a faházakban, vagy érdeklődés esetén fakultatív múzeumlátogatás (szervezés érdeklődéstől függően a helyszínen) magyar vezetéssel vagy fakultatív hómobil szafari.
Fakultatív Hómobil szafari: Időjárásfüggő program! Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve halad.
Este Tensi Törpi Plusz:
Tensi Manósikola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel
Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.

4. nap 
Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre, közben megálló Mikulásfalván, majd egy átszállást követően utazás Budapestre.

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2022. január. 27
» Bringával a Wachau-völgyben - Kovács Attila, 2022. január. 27
» Dublin képekben - Kovács Attila, 2022. január. 20
» Szörfözés az árvízben - Kovács Attila, 2022. január. 18
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2022. január. 14
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2021. december. 28
» Az északi fény csodája - Kovács Attila, 2021. december. 26
» Vulkánkitörés Izlandon - Kovács Attila, 2021. december. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján:

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
Felnőtt: 49 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes, Gyermek (2-14 év): 39 000 Ft/fő

Látogatás egy husky farmon:
Felnőtt: 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes. Gyermek (2-14 év): 39 000 Ft/fő

Erdei hómobil szafari (4 éves kor alatt nem ajánlott, a gyerekek a hómobilhoz kötött szánban ülnek):
Felnőtt: 39 000 Ft/fő
Gyermek (4-14 év): 29 000 Ft/fő

Termoruha bérlés 3 napra – fakultatív, csak előzetes jelentkezéssel
Felnőtt/gyermek: 18 500 Ft /fő/3 nap
A termoruha bérleti díja tartalma: overall, zokni, bakancs, sapka, sál, kesztyű. A bérleti díj nem tartalmazza: maszk és bukósisak (mert ezek csak a hómobilozáshoz szükségesek). Amennyiben Ön hómobilozásra jelentkezik, úgy a hómobil kirándulás ára tartalmazza a teljes felszerelést (teljes ruházat és sisak).

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest - Helsinki - Rovaniemi - Helsinki -Budapest útvonalon, 3 éjszaka szállást, svédasztalos reggelis ellátást, repülőtéri transzfereket, 3 órás autóbuszos kirándulást Mikulásfalvára, találkozást a Mikulással, magyar nyelvű idegenvezetést, gyermek animációt Manóiskola programokat (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok - a programok napi sorrendje változhat), mikuláscsomagot.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, kötelező útlemondási biztosítást (1,4%), baleset-, betegség- és poggyász biztosítást, fakultatív programokat, termoruha kölcsönzés díját.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.
Leírásban nem szereplő belépők, költségek.

Előleg: 

Út indulása előtt harminc napon kívül a részvételi díj 40%-a fizetendő, 1 hónapon belül teljes részvételi díjjal foglalható az utazás.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely az út indulása előtt harminc napon belül fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi –Helsinki-Budapest útvonalon. Repülési idő: 4 óra.

Étkezés: 

A részvételi díj svédasztalos reggelis ellátás tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.

A területről: 
Hatalmas kiterjedésű fenyőerdők, kristálytiszta folyók és tavak, harapnivaló friss levegő, fehér éjszakák és sarki fény - Finnországban a természet csaknem érintetlen szépségében tárul elénk. A szigetek ezrei közötti hajókirándulások hangulata vagy a lappföldi táj méltóságos csendje felejthetetlen élményeket ígér, amelyeket máshol aligha élhetünk át. Az "ezer tó országáról" tudnunk kell, hogy legalább 190 ezer tava van. Finnországban mindenki megtalálhatja a neki tetsző úticélt. Az imponálóan jól szervezett városok kulturális és szabadidős létesítményei óriási választékot és világviszonylatban is magas színvonalat nyújtanak. Mégis azok fogják leginkább megtalálni a számításukat, akik a rohanó hétköznapok, a városok zaja elől akarnak elvonulni, hiszen a védett természet különleges lehetőséget kínál az aktív pihenésre.
Időjárás: 
Helsinkiben nyáron 21, télen -3, Észak-Finnországban nyáron 14, télen -12 fok az átlagos napi csúcshőmérséklet. Nyáron rövidujjú inget és pulóvert, illetve esőkabátot egyaránt érdemes vinni. Télen a normál téli utcai ruházat elegendő. A programokhoz (pl. hómobilozás) a szervezők biztosítják a különleges ruhát.
Nyáron délen napi 20, északon 24 órán át van világos. Decemberben Helsinkiben kb. napi 4 órán át van világos, míg északon néhány héten át nem kel fel a nap.
Csapadék bármikor előfordulhat.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.6
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
sovata
4.6
A husky farm Csalódás volt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!