Látogatás a Lappföldi Mikulásnál

4 napos körutazás Lappföldön

Lappföld, az Északi sarkkör világa túlságosan szép és rejtőzködő ahhoz, hogy 40-50 fős csoportokban érkezve átfussunk tájain. Különleges természeti szépségei nem érhetőek el 5 perc sétával a buszparkolókból vagy a zajos ajándéküzletek bazársoraiból (mert ilyenek itt nincsenek...) Látogatás a Mikulásnál, Santa Park - a lappföldi Disneyland, husky kutyaszánozás, hómobil túra

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, szállást reggelis ellátással, transzfert repülőtér-szálloda-repülőtér között, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást (1,5%), fakultatív programokat, BBP utasbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest - Rovaniemi
Utazás Budapestről a déli órákban menetrend szerinti járattal, átszállással.

2. nap: Mikulásfalva - Santa Park - Arktikum múzeum
A mai napon fakultatívan ellátogathatunk az Északi Sarkkörön fekvő Mikulásfalvára, mely a finn Joulupukki, vagyis a Mikulás otthona, ahol karácsony közeledtével egyre nagyobb a nyüzsgés. A program során felkeressük a híres Postahivatal, ahol a gyerekek megírhatják a karácsonyi kívánságaikat, vagy különleges képeslapot adhatnak fel. A Postahivatalban szorgos manók válogatják a világ minden részéről érkező képeslapokat, melyeket egy kiállításon tekinthetünk meg. A gyerekek legnagyobb élménye, hogy a Mikulással személyesen is találkozhatnak. A helyi üzletekben és bevásárló központban számtalan ajándékvásárlási lehetőség adódik, a lapp kézműves termékektől kezdve a rénszarvasbőrből készült termékekig, melyeket a Postahivatalban csodálatos bélyegekkel és pecsétekkel ellátva fel is adhatunk.

Ezután a Santa Parkba utazunk, mely a lappföldi Disneyland. Rengeteg szórakozási lehetőség várja a kicsiket és a felnőtteket: karácsonyi sütemény készítés, Angry Birds játszópark, varázslatos szán túra, tündér postahivatal, az északi sarkkör átlépése a föld alatt, a Jéghercegnő birodalma, és ajándékkészítés tündérek segítségével. Svédasztalos ebéd a park éttermében.

Ezt követően felkeressük a világ legészakibb múzeumát, az Arktikum múzeumot, ahol Lappföld élővilágába és lakóinak életébe nyerhetünk betekintést. A múzeum egy építészeti remekmű, melynek leglátványosabb része a 172 méter hosszú üvegfolyosó. A moziteremben filmvetítés keretén belül bemutatják a sarki fény és a hónapokig tartó nappal és éjszaka jelenségét.

3. nap: Husky szánozás – Hómobil túra
A délelőtti órákban fakultatívan ellátogatunk egy husky farmra, ahol a látogatókat a barátságos kutyák lelkes ugatása köszönti. A szabadtéri tűz mellett elfogyasztott forró ital után a vendégeket megtanítják a kutyaszánozás rejtelmeire, majd kutyaszán túra a hóval borított tágas tajgán, melynek során csodálatos befagyott tavak és erdők mellett haladunk el.

A délutáni órákban fakultatívan hómobil túrán vehetünk részt, mely a legalkalmasabb lehetőség a természet vad és rejtett szépségének megtekintésére. A túrát megelőzően a vezetők elmagyarázzák a hómobilok használatát. Útközben megállunk egy forró italra, miközben a hegyről a folyóvölgy látványában gyönyörködünk.

4. nap: Rovaniemi - Budapest
A kora reggeli órákban utazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, szállást reggelis ellátással, transzfert repülőtér-szálloda-repülőtér között, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást (1,5%), fakultatív programokat, BBP utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járatokkal átszállással.

Szállás: 

Belvárosi 3*-os szálloda Rovaniemiben. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Finnország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Nem kell tartani rablótámadástól vagy erőszakos cselekményektől. Nagyobb körültekintés indokolt ugyanakkor Helsinki, valamint a nagyobb városok központjában. Finnország út- és vasúthálózata rendkívül fejlett, a közlekedés kiszámítható és biztonságos. Az egészségügyi, higiéniai viszonyok megfelelnek az európai általános szabályoknak és követelményeknek. A finn szabályozás a környezetvédelem számos területén meghaladja az EU-s átlagot. A világ legtisztább országainak egyike.
Időjárás: 
Az éghajlat hideg, időnként kemény telek és viszonylag meleg nyarak által jellemzett északi mérsékelt. Hótakaró délen négy, északon hat-hét hónapon át fedi a tájat. A Golf-áramlat hatására az éghajlat lényegesen melegebb, mint az az Egyenlítőtől való távolságból következnék. Finnország területének egynegyede a Északi-sarkkörtől északra fekszik. Itt figyelhető meg az éjféli nap jelensége. Annál tovább tart, minél északabbra megyünk. Finnország legészakibb pontján a nap 73 napig süt nyáron egyfolytában, telente 51 napig nem kel föl.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevél vagy személyi igazolvány birtokában utazhatnak be. Nem javasoljuk a régi típusú, illetve ideiglenes személyi igazolvánnyal történő utazást. A norvég hatóságok a nem digitalizált adattartalommal kiállított okmányokat az esetek többségében nem fogadják el.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!