Feröer-Szigetek Körutazás

Az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága

Tagadhatatlan, hogy Feröer-szigeteki utunk azzal a szándékkal készült, hogy nyári utazási alternatívát kínáljunk a minket ismerőknek. Meleg nyarunkon ritkán jut eszünkbe Ázsiába utazni, viszont jól esnek az ilyenkor nem olyan gonosz északi szelek. Izland mellett Feröer azért szerepel a kínálatunkban, mert alaposan bejártuk, megismertük és érdemesnek találtuk.

Alapár tartalmazza

Magyar túravezetést, szállást, kétágyas SAJÁT fürdőszobás elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket (2×9 fős kisbusszal), komp és alagútdíjakat, Hestur hajózást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet, az esetleges helyszínek időközben kitalált helyi belépőit, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, ebédeket – vacsorákat, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.).

Hossz: 
8 nap / 7 éj
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 6 fő
Program: » Részletes program

Jún. 18. Budapest – Koppenhága
Budapestről kizárólag átszállással érhető el a Dán királysághoz tartozó Feröer-szigetek. Fapadosok híján az autonóm Feröer szigeteki légitársaság állomásaira kell repülnünk. A legkézenfekvőbb Koppenhága vagy Párizs. Repülés Koppenhágába este. Fakultatív esti séta. Szállás Koppenhága.

Jún. 19. Koppenhága - Sorvagur – Gasadalur  - Saksun – Tjornuvik–  Thorshaven
Hajnali repülés Vagar szigetére. Reggeli érkezés. A poggyászok felvétele és a pénzváltás után (Feröer nem tagja sem az EU-nak sem a EGT-nek, így mobilunk is komoly roaming-díjakkal működik csak) kisbuszunkkal Vágáron kezdjük kalandjainkat. Az öböl túlpartján Bour és Gasadalur falvainál szép fényekben láthatjuk az ikonikus Drangarnirt és megsüti majd a Mulfossar vízesést is a nap. Szerencsével első tengeri madaraink is lencsevégre kerülnek az öblökben. Reggeli után Eysturoy szigetének északi részét járjuk be. Feröeren az időjárás, így a köd és az eső lehet a legnagyobb ellenfelünk. Így vezetőnkön is múlik majd, hogy mindig flexibilisen mozogjon a szigetek között és a programot ennek megfelelően kreatívan variálja. A nap elsősorban Saksun lagúnájáról szól majd, de Tjornuvik mesebeli öbléről és a Fossa vízesés két szintjét is emlegetjük még ezután. Szállás Thorshavenben.

Jún. 20. Thorshaven - Kirkjubour - Hestur - Álvagjógv - Klæmintsgjógv
Reggeli után történeti délelőttöt tartunk. Komoly sétát teszünk a "faluban". Felderítjük a főváros adminisztratív épületeit a Tinganes negyedben, majd átbattyogunk a kikötőn túli Skansin erőd romjaihoz... Délután főszigetünk, Sterymoy déli végébe utazunk, ahol felkeressük Kirkjubour szellemkatedrálisát. Később a közelből, kalandos hajótúrát teszünk Hestur szigete körül, minden izgalmas öbölbe bekukucskálunk és 2 csodás tengeri barlangba is behajózunk. Utunk során sirályhojszák tízezrei lesznek társaink, de alkák és lummák is várják érkezésünk. Szállás Thorshavenben.

Jún. 21. Thorshaven - Tvoroyri - Sandvik - Vagur - Akraberg - Beinisvard
Reggeli után kompra szállunk és a legdélibb szigetre hajózunk (2 óra). Suduroy feröeri viszonylatban is alig látogatott, így a szurdokok, séták, panorámák csak a ránk várnak. Tvoroyriba érkezünk ahonnan az északi öblök titkait fedezzük fel. Alagutak és völgyek mögött újra és újra csodás látványban lehet részünk, akár teljes vadságukban akár felhősapkákban mutatják is magukat a Dimun szigetek. Hvalba és Sandvik érintése után elveszünk a semmiben. Kirándulásunk a nyugati oldal sziklafalihoz vezet majd, melyet Asmundarstrakkur sziklatornya tesz még izgalmasabbá. Később délre kanyarodunk és Vagur, majd Sumba vidékének leglátványosabb szurdokait, kilátópontjait sétáljuk be. Szállás Suduroyon, Tvoroyriban.

Jún. 22. Tvoroyri - Thorshaven - Gjogv - Eidi - Klaksvik
Reggeli után hajóra szállunk és visszatérünk Streymoyra, ahonnan a keleti szigetre indulunk. A nap a legszebb fjordélményeket és a páratlan feröeri piramishegyeket tartogatja számunkra néhány aranyos kis faluval fűszerezve. A Fuglafjordur vidékén néhány kirándulást érdemes tennünk a legszebb panorámákért. Gjogvban sétálunk picit a természetes kikötő egyikéhez. Idő függvényében komolyabb túrát is tehetünk a birkák sziklájához. Kis autós körünk Eidi felé folytatódik, így csodás rálátásunk lesz a Risin og Kellingin 70 méteres tengeri sziklatornyaira. Körünk úgy zárjuk, hogy Klaksvik városkájába, Bordoy sziget civilizációs központjába érkezünk, ahonnan egy kellemes esti kirándulást tehetünk a legszebb Feröeri kilátópontok egyikére. Szállás Klaksvikban.

Jún. 23. Klaksvik - Kalsoy - Mikladalur - Kallur - Thorshaven
Reggeli után áthajózunk Kalsoy szigetére, mindenekelőtt Trollanes faluja érdekel bennünket, mert innen félnapos kirándulást teszünk az egyik legizgalmasabb feröeri tájhoz. Kallur világítótornya csücsül a sziget végében, ahonnan elképesztő látványok sora vár ránk. A szigetek északi, akár 400-600 méteres, tengerbe szakadó sziklafalai, megfelelő perspektívából gyönyörűen sorba fűzve bújnak egymás mögé, a hullámzó zöld domboldalakon egyensúlyozó birkák életéért aggódva csodáljuk majd a vékony gerincek felfedezőit, magunkat is. Sziklaszirtek és párás, párátlan, felhős napos percek sora váltogatja majd egymást, így számos feledhetetlen panorámát, képet égetnek majd retinánkba vagy az sd kártyákra. Ha időnk engedi, akkor Kunoy szigetére is átkacsintunk és erőnktől, kedvünktől fűtve ott is sétákra ragadtathatjuk magunkat. Szállás Thorshavenben. 

Jún. 24. Thorshaven - Sorvagur – Mykines
Reggeli után Vágár szigetére robogunk, mert hajónk innen visz bennünket Myikines szigetére, melynek nyugati széle már természetvédelmi terület. Útközben Drangarnír boltíves sziklájában gyönyörködünk, de látjuk a vízről Mikladalúr vízesését és rengeteg tengeri madarat. Ezrével röpülnek, úsznak, halásznak, híznak majd körülöttünk sirályhojszák, a viharmadarak és a lundák. Mykines-szigetén is bőven lesz időnk, hogy kellemes kirándulásokat tegyünk rohamtempótól mentesen: a Korkadalur nevű északi völgyben találhatók a „sziklaerdő” névre hallgató bazaltoszlopok, de a sziget kincse mégiscsak Mykinesholmur madárbirodalma, ahol madarak százezrei fészkelnek karnyújtásnyira. Kétségtelen, hogy ilyen közelről ilyen nagy számban szinte sehol a Földön sem bámulhatjuk, hallgathatjuk a lundákat. Ez az elképesztő madártársadalom, melynek világába egy erős félnapra beleshetünk olyan komoly szárnyasokat is maga közt tud, mint a szula, az alka vagy a lumma.  Madarászvégzettség nélkül is páratlan élmény lesz a vad szigetpárkányok közelében sétálni, átkelni a gyaloghídon, amely 35 méter magasan ível át a Hólmgjógv fölött. Hajónk visszatérte után időjárás függvényében titkos öblök, gerincek felkeresése Vágáron vagy Sterymoyon. Szállás Thorshavenben.

Jún. 25. Sorvagur - Koppenhága - Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás átszállással Budapestre.

További információ

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

Szeptember 17. Budapest – Amsterdam – Chengdu
Elutazás Budapestről átszállással Amsterdamban. (17:05 - 19:15; 21:15 - 12:50) Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Szeptember 18Chengdu
Érkezés Sichuan tartomány fővárosába, Chengduba (12:50), transzfer a szállodába. Becsekkolás, majd sétálunk Chengdu "városligetében", a Renmin parkban, ahol megismerhetjük, miként töltik szabadidejüjet a város barátságos lakói,  együtt táncolva és énekelve. Este vacsora. Szállás Chengduban: Tibet Hotel Chengdu 4*

Szeptember 19. Chengdu – Qingcheng-hegy
Reggeli után látogatás a városhoz közeli Pandanevelő Központban, ahol testközelből ismerkedhetünk meg a kizárólag Kínában élő kedves óriásokkal. Az erősen veszélyeztetett faj mesterséges szaporítása és populációjának növelése érdekében létrehozott kutatóközpont az utóbbi évek során jelentős sikereket ért el, s számos apró pandabocs látta meg a napvilágot a létesítményben. Később kirándulás a taoizmus egyik legfontosabb szellemi központjához és szülőföldjéhez, a Qingcheng-hegyhez, ahol a buja szépségű mélyzöld erdőkben megbújó ódon templomokat és szentélyeket bejárva ismerkedünk meg a hatalmas ország eszmerendszerét meghatározó ősi vallással. Visszatérés Chengduba. Este vacsora. Szállás Chengduban.

Szeptember 20. Chengdu – Leshan
Reggeli után látogatás a Mandzsusrí bódhisszatva tiszteletére emelt Wenshu templomban, amely a város legfontosabb buddhista templomainak egyike. Később továbbutazás (kb. 1.5 óra) a Chengdutól mintegy 120 kilométerre található Leshan felé. A hely legfőbb látványossága a Min-folyó partjának vörös homokkő sziklafalába vésett hatalmas Buddha-szobor, amely 71 méteres magasságával, a modern világ építményeit megelőzően, Kína legnagyobb kőszobra, egyben a világ legnagyobb Buddha-szobra volt. A Min- és Dadu-folyók összefolyásánál magasodó szédületes alkotást 713-ban kezdték el kifaragni, hogy a folyó vizét járó hajókat és hajósokat veszélyeztető örvények ellen nyújtson védelmet. Látogatás a Mahao-sírmúzeumban, ahol lehetőségünk nyílik arra, hogy mgtekintsük a Keleti Han-dinasztia nemeseinek barlangsírjait is. Visszatérés Chengduba. Este vacsora. Szállás Chengduban.

Szeptember 21. Chengdu – Dali
Reggeli után transzfer a repülőtérre, továbbrepülés Yunnan tartomány és Dali felé. Érkezés után transzfer a szállodába. Rövid pihenő, majd ismerkedés az Erhai-tó nyugati partján, a a négyezer méteres magasságával tekintélyt parancsoló Cang-hegy lábánál fekvő városkával, amely egykor a Nanzhao, majd a Dali királyságoknak is székhelyéül szolgált, ma a főként a bai és yi kisebbségek által lakott autonóm körzet központja. Látogatás Dali emblematikus műemlékeihez, a három pagodához, amelyeket a 9-10. században emeltek a várostól mintegy 2 kilométer távolságban. Visszatérés Daliba, ahol a régi városka ódon utcáit járva, míves faragásokkal díszített házak között veszhetünk el, betérve a hívogató teaházak és éttermek egyikébe, míg a mellékutcák olyan izgalmas látványosságot is kínálnak, mint Dali katolikus templomának hagyományos, kínai stílusú épülete. Este vacsora. Szállás Daliban: Landscape Hotel Dali 4*

Szeptember 22. Dali – Xizhou – Shaxi
Reggeli után továbbutazás észak felé, út közben megálló Xizhou falvában, ahol előbb elvegyülhetünk a reggeli piac forgatagában, majd betérünk a bai kisebbség jellegzetes udvarházaiba is. A félhold alakú Erhai-tó vizén tett hajókirándulás során bepillantást nyerhetünk a környező halászfalvak háborítatlanul békés életébe. Továbbutazás a nevezetes "Tea és Ló útjának" egykori állomáshelye, Shaxi városa felé, mely egyike az ország kevésbé ismert és látogatott kulturális emlékeinek. Séta az ódon városka utcáin. Este vacsora. Szállás Shaxiban: Shaxi Laomadian Inn 3*

Szeptember 23. Shaxi – Shibaoshan – Lijiang
Reggeli után továbbutazás Lijiang felé, út közben megálló a Shibaoshan-nál. A hegyen, megkapó környezetben álló templomok bejárása során a bai szobrászat remekművei várnak bennünket. A templomokhoz tartozó barlangszentélyek sziklafalaiba faragott figurák és részletgazdag jelenetek segítségével pedig betekintésünk nyílik Nanzhao uralkodóinak udvartartásába, a buddhista legendákba, s a mindennapi élet  mozzanataiba is. Továbbutazás Lijiangba, transzfer a szállodába. Később ismerkedés a Himalája lábainál fekvő, elbűvölő, világörökségi védelmet élvező városkában, amely a naxi kisebbség igazi kulturális fellegvára. Séta a régi városrész kanyargós utcácskáinak labrintusában, hangulatos csatornák és az azokat átívelő kecses és díszes hidak mentén. Látogatás a festői Fekete Sárkány-tónál, majd séta az óvárosban. Este vacsora. Szállás Lijiangban: Lijiang Wangfu Hotel 3*

Szeptember 24. Lijiang – Guiyang
Reggeli után séta a vársokában, látogatás Lijiang egyik legfontosabb műemlékéhez, az egykor a területet uralma alatt tartó Mu család rezidenciájánál, mely a pekingi Tiltott Város kicsinyített mása. A Mu palota 360 fokban. Az óváros fölé magasodó Oroszlán-dombon áll a míves sárkányfaragásairól nevezetes Wangu pavilon, a kínai építészet remekműve, amelyből csodálatos panoráma nyílik a környező vidékre. Később transzfer a repülőtérre, továbbrepülés Guizhou tartomány székhelye, Guiyang felé (14:40-16:10). Érkezés után transzfer a szállodába. Este vacsora-. Szállás Guiyangban: Regal Hotel 3*+

Szeptember 25. Guiyang – Congjiang – Basha – Zhaoxing
Reggeli után transzfer a pályaudvarra, továbbutazás Congjiang felé gyorsvonattal (10:13-11:56). Érkezés után buszos transzfer Zhaoxing felé. Út közben látogatás Basha falvában. A miao kisebbsáég által lakott falut gyakorlatialg elkerülte a modernizáció, lakói jellegzetes faházaikban élnek, sok évszázados hagyományaikat, hitvilágukat, hajviseleti és öltözködési szokásaikat követik. Továbbutazás Zhaoxingba. Transzfer a szállodába, este vacsora egy helyi étteremben. Szállás Zhaoxingban: Indigo Lodge 3*

Szeptember 26. Zhaoxing – Tangan
Reggeli után kirándulás a Zhaoxinghoz közeli faluba, Tanaganban. A dong népcsoport által lakott, erdős hegyvidéken épült  falu festői környezetben, zöldellő rizöldek ölelésében fekszik. A városka urcáit járva megismerkedhetünk a dong építészet jellegeztes épületeivel. A hagyományaos faházak sorát többemeletes, nyolcszögletű tetővel ellátott dobtornyok szakítják meg, Később visszatérés Zhaoxingbe, séta a széles völgyben elterülő városka tradicionális házai között. Este vacsora egy helyi étteremben. Szállás Zhaoxingben.

Szeptember 27. Zhaoxing – Chengyang
Reggeli után utazás a dongok egy tűávolabbi falvához, Chengyangba (kb. 3.5 óra). Séta a falu jellegzetes faházai és dobtornyai között, látogatás dobtoronynál, majd a település legnevezetesebb és legkülönlegesebb építményénél, a "Szél és eső hídnál". A pavilonokat idéző, 78 méter hosszú fedett fahíd egyetlen szög felhasználása nélkül épült. Látogatás egy hagyományos lakóházban. Este vacsora egy helyi étteremben. Szállás Chengyangban: Dong Village Hotel

Szeptember 28. Chengyang – Longji
Reggeli után továbbutazás a teraszos rizsföldjeiről nevezetes Longji felé (kb. 2 óra). Út közben látogatás egy helyi piacon. Érkezés után elfoglaljuk a hegyi településen található szállásnkat, amely teraszáról már csodálhatjuk is a rizsteraszok látványát. Rövid pihenő, majd 1-2 órás kirándulás a rizsteraszokhoz. A környező hegygerinceken a zhuangok hozták létre lenyűgöző rizsöldjeiket. A kijelölt kilátópontokról csodálatos panoráma nyílik a lépcsőzetesen elterülő rizstáblákra. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Longjinál: Baike hotel 3*

Szeptember 29. Longji – Guilin
Reggeli után könnyed kirándulás a zhuang kisebbség egyik falvához (kb. 1.5 óra), majd buszozás a Guangxi tartomány északi felében található kedvelt turisztikai célpontba, Guilinhoz, amely a környéken elterjedt illatos virágú fáiról kapta nevét. Transzfer a szállodába. Rövid pihenő, majd a karsztcsúcsairól ismert  város környékének természeti szépségeivel ismerkedünk. Látogatás a Fubo-hegynél ("Leigázott Habok hegye"), mely leginkább a sziklafalva vésett ősi feliratairól és buddha-faragásairól nevezete, tetjéről pedig szép panoráma nyílik a környező vidékre. Később Guilin legnagyobb és legcsodálatosabb cseppkőbarlangját, a Sásfurulya-barlangot járjuk be, amelynek hatalmas csarnokait ma színpompás fények ragyogják be. Este vacsora. Szállás Guilinben: Bravo Hotel 4*

Szeptember 30. Guilin – Yangshuo – Guilin
Reggeli után buszos transzfer a kikötőbe, majd hajóra szállunk, s könnyed hajókirándulást teszünk Yangshuo felé. A Li-folyó vizén csordogálva a tájképet uraló, a környező síkságból kiemelkedő, a hagyományos kínai festményeket idéző mészkúpok között vezet utunk. Kikötés Yangshuóban, majd szabad séta a város utcáinak forgatagában. Visszatérés busszal Guilinba. Este vacsora. Szállás Guilinban.

Október 1. Guilin – Chengdu - Budapest
Korai reggeli után transzfer Guilin repülőterére, repülés Sichuan tartomány székhelye, Chengdu felé. Repülés Amsterdamon keresztül Budapestre. (14:35 - 19:05; 20:55-22:55) Érkezés Budapestre 22:55-kor. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Magyar túravezetést, szállást, kétágyas SAJÁT fürdőszobás elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket (2×9 fős kisbusszal), komp és alagútdíjakat, Hestur hajózást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet, az esetleges helyszínek időközben kitalált helyi belépőit, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, ebédeket – vacsorákat, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy: 85.000 Ft/fő

Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Helyszíni költségek leírása: 

Ebéd, vacsora: kb. 50 EUR/fő/nap

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőgéppel, menetrend szerinti járatokon, egy átszállással.

A területről: 
Most már elismerjük, hogy a National Geographic fotóstársadalamának szavazása jogosan nevezte a Feröer-szigeteket a legszebb szigetvilági tájnak. Itt, az Atlanti-óceán közepén olyan páratlan formájú hegyek emelkednek ki a tengerből, alkotnak fjordokat, melyeken perceként változó színben játszik a nap. Nyáron a mély kék tenger és a harsány zöld lejtők lehetetlen hátterként szolgálnak a tengeri madárvilágnak, akik itt költenek ilyenkor. Így garantáltan közel kerülünk a ludákhoz, tényleg karnyújtásnyira, de a fantasztikus szulák és az érdekes lumma és alkacsapatok is lencsevégre kerülhetnek majd.

Egy szó mint száz, tengeri barlangok, szédítő szurdokok, hegygerincek várnak ránk egész könnyen elérhető kirándulásokkal, mialatt persze gyönyörű vízesések, hitetlen birkák és tradicionális “vikingkori” fűtetős falvak között kalandozunk szinte egyedül.

Célunk most sem a kipipálás, “az itt is voltunk utazás”, hanem a geológiai és földrajzi unikumnak számító szigetek legszebb részeinek felkeresése. Így az ismert sztárhelyszínek mellett behajózunk Hestur barlangjaiba, ott leszünk Kalsoy ikonikus világítótornyánál. Elhajózunk Drangarnír boltíve mellett Mykinesholmur madárparadicsomában és a legdélibb szigeten, az epikus panorámák szigetén, Suduroyon is eltöltünk egy szép napot. Ezért hatszor hajóra szállunk és egyszer gumicsónakkal indulunk útnak, máskor tengeri alagutakon vagy vékony autóutakon jutunk el céljainkhoz, ahonnan mindig kisebb kirándulásokat teszünk. Feröer valóban világvégi hely, kevés infrastruktúrával, cserébe nagyon magas árakkal, ennek ellenére szállásainkon saját fürdőszobánk lesz és nem kollégiumi vaságyon alszunk!
Csomagolás: 
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésér
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!