Felhők felett Bajorországban

4 napos buszos utazás Bajorországban

Königsee a királyok tava, mely egy smaragdzöld, hegyek által körülölelt, fjordszerű tó. A tavon elektromos kishajóval indulunk útnak, hogy közelebbről is megcsodálhassuk a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templomot mely egy kis szigeten található.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei, idegenforgalmi adó.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

1 éjszaka Salzburg környékén panzióban, 2 éjszaka Oberau környékén, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás a Königseehez, a királyok tavához, mely egy smaragdzöld, hegyek által körülölelt, fjordszerű tó. A tavon elektromos kishajóval indulunk útnak, hogy közelebbről is megcsodálhassuk a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templomot mely egy kis szigeten található. Délután látogatás a Grassl encián pálinka és likőrgyárában. Szakavatott vezetéssel betekinthetünk a szeszfőzés rejtelmeibe, majd kóstolási és vásárlási lehetőséget kínálunk a helyi speciális üzletben. Este a szállás elfoglalása Salzburg környékén. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

2. nap: Reggeli után látogatás a Wendelstein hegyre. 1838 méteres csúcsáról az elénk táruló kilátás országszerte a legszebb. Egyik legnagyobb különlegessége a hegycsúcson található temploma. De nem csak ez a turistavonzó látványossága van a helynek. Van itt kötélvasút, mellyel fel lehet menni a csúcsra, de rendelkezik csillagvizsgálóval is, mely egyben meteorológiai központ. Délután utazás Murnauba, ahol az Alpok festményszerűen húzódik a háttérben. Rövid sétát teszünk a városkában, majd aki szeretne, részt vehet egy igazi bajor sörfőzde látogatáson. Este a szállás elfoglalása Oberau környékén. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

3. nap: Reggeli után Németország legmagasabb csúcsának meghódítására indulunk. A Zugspitze 2.962 méterével a természet szerelmeseinek, a nap imádóinak, kirándulóknak és sízőknek egyaránt csodálatos kirándulási célpont. Ahhoz, hogy feljussunk, nem kell kiváló alpinistának lennünk: Az Eibsee-tól a Zugspitz-vasút zakatol 12 kilométer hosszan a sziklák között. Fent mesés panoráma vár minket mely több mint 400 hegycsúcsra nyújt kilátást Ausztria, Olaszország, Svájc és Németország területén. Fent eltöltünk néhány órát, megnézzük Németország legmagasabban fekvő templomát, kipróbáljuk a Gletscherbahn-t, megcsodáljuk a csúcskeresztet és még Ausztria területére is átsétálhatunk. Kiindulópontunkhoz a lélegzetelállító kabinos felvonóval jutunk vissza, mely alig néhány perc alatt majdnem 2000 méternyi szintkülönbséget győz le.

Délután a vadregényes Partnachklamm szurdokot látogatjuk meg, amely egy páratlan geológiai képződmény. A szurdokhoz Garmisch Partenkirchenből indulunk, érintve a híres Nagy Olimpiai Sáncot. A szurdok medrét a mészkő szakadék kb. 80 méteres falai között a Partnach folyó vize vájta ki magának. Mesebeli tájon haladunk kb. 700 méteren át. Mohos szirtek, zúgók, alagutak kísérnek minket. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

4. nap: Reggeli után a Bad Tölz melletti Blombergre utazunk. Itt mindenki kedve szerint töltheti a délelőttöt. A hegy számos lehetőséget nyújt. Izgalmas kalandra buzdít a Blomberg-villám névre keresztelt nyári szánkópálya. A pálya hossza 1300 m, több kanyar és hullám színesíti a pályát, ahol a 24%-os lejtő akár 40 km/h sebesség elérését is lehetővé teszi. Akik kevesebb kalanddal is beérik, sétálhatnak, kirándulhatnak. (Rossz idő esetén séta Bad Tölz-ben). Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Németország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2019. március. 10
» Berlin a kultúra fővárosa - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Családi utazás Berlinbe - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Berlin Welcome Card a hivatalos berlini városnéző bérlet - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Berlin paddling - városnézés a vízről a német fővárosban - Kovács Attila, 2018. április. 12
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» A gyönyörű Bajor-Alpok, Németország - Kovács Attila, 2017. február. 21
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő/alkalom. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei, idegenforgalmi adó.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: 2 Euro/fő/éj (helyszínen fizetendő)

Fakultatív vacsora felár: kb. 16 Euro/fő/alkalom
   
Várható költségek:
Königsee, hajókázás kb. 15 Euro/fő
Wendelstein, kombinált jegy kb. 40 Euro/fő
Murnau, sörfőzde látogatás kb. 8 Euro/fő
Zugspitze kb. 50 Euro/fő
Partnachklamm szurdok kb. 5 Euro/fő
Blomberg, bobozás kb. 6 Euro/fő/csúszás
Blomberg, felvonózás kb. 15 Euro/fő oda-vissza

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szállás: 

1 éjszaka Salzburg környékén panzióban, 2 éjszaka Oberau környékén, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében igénybe vehető, helyszínen fizetendő.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!