Feketeerdei kalandozások

Feketeerdei kalandozások

5 napos buszos körutazás a Feketeerdőben

Utazásunk során többek között Freiburgba, a Feketeerdő fővárosába is ellátogatunk, amely egyben Németország legdélebbi nagyvárosa is. A várossal kapcsolatos állandó kérdés, hogy vajon a freiburgiak azért olyan vidámak, mert náluk többet süt a nap, mint bárhol máshol, vagy a freiburgiakat azért jutalmazták különösen sok napsütéssel, mert annyira derűs kedvű emberek. Városnéző sétát teszünk az óvárosban, majd folytatjuk utunkat a festői Titi-tóhoz.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Foglalási díjat, baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket és az útlemondási biztosítást, belépődíjakat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1.nap
Indulás kora reggel Budapestről, Tatabánya, Győr, Bécs útvonalon szállásunkig, amely a német/francia határ közelében található. Folyamatos utazás, technikai megállókkal, szállás elfoglalása az esti órákban, Oberharmersbach térségében.

2.nap
A reggelit követően utazás Freiburgba, a Feketeerdő fővárosába, amely egyben Németország legdélebbi nagyvárosa is. A várossal kapcsolatos állandó kérdés, hogy vajon a freiburgiak azért olyan vidámak, mert náluk többet süt a nap, mint bárhol máshol, vagy a freiburgiakat azért jutalmazták különösen sok napsütéssel, mert annyira derűs kedvű emberek. Városnéző sétát teszünk az óvárosban, majd folytatjuk utunkat a festői Titi-tóhoz. Fakultatív hajókirándulás a tó vizén, szabadidőben séta közben megcsodálhatjuk a parti sétány gyönyörű favázas házait. Romantikus panoráma úton jutunk vissza szállásunkhoz, érintve Triberget, ahol Németország legnagyobb vízesését találjuk, illetve az 1000 óra házát.

3.nap
Reggeli után Franciaországba látogatunk, Strasbourgba, amely Elzász fővárosa, az Európai Parlament és az Európa Tanács székhelye. Azonban még útközben egy rövid kitérőt teszünk Wolfach nevű kisvárosba, ahol azüvegfúvás művészetével ismerkedünk. Mindenkinek lehetősége lesz egy saját kis tárgyat készíteni. Strasbourg a Rajna bal partján fekszik, a legközelebbi német várossal az Európa híd köti össze (utunk hazafelé vezet erre). A világörökség részeként védelmet élvező történelmi városmag az Ill folyócska szigetén terül el. Városnézésünk során megtekintjük a Notre-Dame Katedrálist, a "Petite France" negyed fagerendás házait és csatornáit, a Les ponts couverts hidat. Szabadidő a városban, majd az Európa hídon átkelve visszatérés a szállásunkra. Az este folyamán fakultatív módon részt vehetünk a híres Feketeerdő Torta elkészítésében, szállásunkon.

4.nap
A mai napon kirándulásunk első állomása Meersburg, a Bódeni-tó északi partján. Városnézés a hangulatos középkori óvárosában, ahol szűk, kacskaringós utcácskák, fagerendás, virágos ablakos polgárházak és még a mai napig működő piactér varázsolja el a látogatót. Innen a Mainau virágszigetre utazunk, ami páratlan élményt kínál. A legenda szerint a Szentföldről hazatérő keresztes lovagok a szigeten pihentek meg és köszönetképpen virágmagokat adtak ajándékba. A sziget maga egy hatalmas arborétum, óriás fákkal, alattuk a fűben apró kis kék, sárga virágok, máshol törpe-tulipánok, és nárcisz-tenger. Kihagyhatatlan élmény a pillangó ház megtekintése, ahol kb. 80 féle pillangót lehet megcsodálni. Mielőtt visszatérnénk szállásunkra, még látogatást teszünk aFürstenberg kastélyban, melynek érdekessége, hogy a parkjában "ered" a Duna, innen indul 2850 km-es útjára, hogy a Fekete-tengerbe ömöljön. Visszatérés szállásunkra az esti órákban.

5.nap
Kora reggel kijelentkezés a szállodából és a hazautazás megkezdése. Látogatás Salzburg városában, ahol elsősorban a Mirabell kastélyt és kertjét fedezzük fel. A világ egyik legszebben tervezett és legjobban karbantartott kertjében áll a Mirabell-kastély. A kastélyparkban a hosszú, négyszögletes virágágyak között gyönyörű márványszobrok bukkannak a látogató szeme elé. Egy kis hidacskán áthaladva a bástyakertbe jutunk, végül megnézhetjük a legrégebbi német szabadtéri színpadot, a Heckentheatert. Szabadidő, majd folyamatos utazás technikai megállókkal. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Berlin paddling - városnézés a vízről a német fővárosban - Kovács Attila, 2018. április. 12
» A vadon mélyén - a Fekete-erdő - Kovács Attila, 2018. április. 11
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» A gyönyörű Bajor-Alpok, Németország - Kovács Attila, 2017. február. 21
» Németország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2014. április. 18
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Foglalási díjat, baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket és az útlemondási biztosítást, belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: kb. 46 Euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
40 Euro/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3*-os szállodában 2-3 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!