Fehér éjszakák a norvég fjordokban 2020.06.23-30.

8 napos körutazás Norvégiában.

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország színpompás, hangulatos városai mind hozzájárulnak, hogy az utazás életre szóló élmény legyen. Csoportos, magyar idegenvezetésű programunkon a világhíres fjordok és üde városok mellett a magyar utazók által kevéssé ismert "norvég riviérát" is bejárjuk. Az érdeklődők egy fakultatív hajókirándulás keretében a gyönyörű Lysefjordot is megcsodálhatják, a kalandvágyók pedig az ország méltán leghíresebb kilátópontja, a Prédikálószék (Preikestolen) megmászásával koronázhatják meg az utazást.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
Szállás hét éjszakára három- és négycsillagos központi szállodákban, kétágyas szobákban
Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
A programban szereplő belépőjegyek

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak, útlemondási biztosítás, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.

Szállás

Szállás hét éjszakára három- és négycsillagos központi szállodákban, kétágyas szobákban

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal (12:10-14:40) Oslóba. Érkezést követően Lillehammer felé vesszük az irányt és egy városnéző séta keretében megismerkedünk a XVII. téli olimpiai játékoknak helyszínt adó várossal.
Szállás Lillehammerben, a Scandic Lillehammer**** hotelben.

2. nap:
Utazás a fjordvidék szívébe. Előbb a borgundi dongatemplomnál tartunk megállót, majd a Nærøy-fjord partján található Flam városkában nézelődünk, estefelé pedig a gleccservájta tavak és vízesések között utazva érkezünk meg a Hardanger-fjord partján található Ulvikba.
Szállás Ulvikban a  Brakanes**** hotelben.

3. nap:
Reggeli után az ország talán leglátványosabb vízesésénél, a 182 méteres Vøringsfossennél tartunk megállót, majd délután megérkezünk a fekvéséről híres Bergenbe. A Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, ahonnan madártávlatból tekintünk alá, majd meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária templomot, majd sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között is.
Szállás Bergen központjában, a Thon Hotel Orion Bergen*** szállodában.

4.nap:
A mai napon a Bergen és Stavanger között elterülő látványos szigetvilágon keresztül vezet utunk. Kompon majd alagutakon keresztül érkezünk meg Haugesundbe, Norvégia "születési helyére". Meglátogatjuk az országot egyesítő hafrsfjordi csata emlékművét, sétálunk a város központjában, majd ellátogatunk a vikingek korát bemutató Nordvegen Historiesenterbe.
Szállás Stavanger központjában két éjszakára a Thon Hotel Maritim*** szállodában.

5.nap:
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel (1. vagy 2.):
1. Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban (20 000 Ft/fő, min. 10 fő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. Fakultatív hajókirándulás és a Prédikálószék megmászása (35 000 Ft/fő, min. 8 fő): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! A hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Oanesben, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen 2-2,5 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó szögletes gránitsziklát. A szikláról gyönyörködjünk a fenséges kilátásban - tiszta időben akár a fjord legvégéig is elláthatunk! (Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, jó fizikai állapotúak részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)
Szállás Stavangerben.

6 .nap:
Reggel Stavangerben meglátogatjuk a "Kardok a sziklában" (Sverd i fjell) emlékművet, majd a helyiek kedvenc strandját, a homokos Orrestrandát. Hegyek, fjordok és tavak között kanyarogva, Norvégia egyik leglátványosabb útvonalán keresztül érkezünk meg a napsütötte Kristiansandba, megállóval a hangulatos vízparti Egersundben és Flekkefjordban is.
Szállás Kristiansand központjában a Comfort Hotel Kristiansand*** szállodában.

7. nap:
Délelőtt gyalogos városnézés Kristiansand kikötőjében és központjában, majd továbbindulunk és a "norvég riviérát" átszelve érkezünk meg Tønsbergbe. Útközben ellátogatunk a fehér házas bájos Risørbe és Larvikba is. Tønsberg Norvégia legrégibb városa, melyet a 9. században a vikingek alapítottak. Érkezés után felsétálunk a kalandos történelmű várba.
Szállás Tønsberg központjában: Quality Hotel Tønsberg **** szállodában.

8. nap:
Utolsó napunkon meglátogatjuk Norvégia fővárosát, Oslót: sétálunk a különleges szobrairól ismert Vigeland parkban, ellátogatunk a királyi palotához, a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt adó városházához, valamint az Akershus erődhöz. Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal (18:25-20:45) Budapestre.

Az út kiemelt értékei:
Az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató gazdag, mégis kényelmes program
Utazásunk a fehér éjszakák idején lesz, amikor majd éjfélig nappali világosság tapasztalható.
Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
Érintett UNESCO Világörökségi helyszínek: Bryggen (Bergen rakpartja), Nærøy-fjord
Utazás Norvégiába közvetlen repülőjárattal, kényelmes menetrenddel, Norvégiában kényelmes különbusszal
Színvonalas, központi elhelyezkedésű szálláshelyek
Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig

A program az időjárás és az útviszonyok függvényében kivételes esetben módosulhat.

Kapcsolódó cikkek

» Norvégia - Kovács Attila, 2019. május. 24
» Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén - Kovács Attila, 2019. február. 15
» Napfelkelte Norvégiában - Kovács Attila, 2018. augusztus. 23
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2018. július. 28
» Norvégia hegyei között... - Kovács Attila, 2015. április. 28
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív programok

Hajókirándulás a Lysefjordban (20 000 Ft/fő, min. 10 fő)
A stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.

Hajókirándulás és a Prédikálószék megmászása (35 000 Ft/fő, min. 8 fő)
A norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! A hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Oanesben, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen 2-2,5 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó szögletes gránitsziklát. A szikláról gyönyörködjünk a fenséges kilátásban - tiszta időben akár a fjord legvégéig is elláthatunk! (Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, jó fizikai állapotúak részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
Szállás hét éjszakára három- és négycsillagos központi szállodákban, kétágyas szobákban
Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
A programban szereplő belépőjegyek

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak, útlemondási biztosítás, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Norwegian lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Szállás: 

Szállás hét éjszakára három- és négycsillagos központi szállodákban, kétágyas szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj Skandináv büféreggelit tartalmaz.
A területről: 
Norvégia skandináv ország Észak-Európában. Az ország szárazföldi határát keleten Svédország, északkeleten Finnország és Oroszország jelenti, míg délen a Skagerrak tengerszoroson át Dániával van vízi összeköttetése. Az állam a Skandináv-félsziget nyugati és északnyugati részét teszi ki, amelyhez hozzátartozik a Jan Mayen-sziget és a Spitzbergák területe. Az ország területe 385 203 négyzetkilométer, mellyel a világ 67. és Európa 6. legnagyobb országa. Területe gyéren lakott, óceáni partszakasza a fjordjairól ismert.
Időjárás: 
A területen júniusban jellemző nappali hőmérsékletek: 15-25 Celsius fok.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!