13 napos körút Etiópia és Jemen

Körutazás Etiópiában és Jemenben

13 napos körút Etiópia és Jemen

Megcsodálhatjuk az Etióp-magasföld hullámos fennsíkját. Délkeleten az óceán felé fokozatosan alacsonyodó, bazalttal borított szomáli lépcsővidékében gyönyörködhetünk. Ezek után indulunk Jemenbe, "Sába királynő" gazdag és izgalmas országába.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, elhelyezést: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 1 éj vendégházban, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőjegyet és a reptéri illetéket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást, vízumot, személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon), belépőket, étkezéseket.

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
minimum 15 fő

Szállás

Középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 1 éj vendégházban, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest – Addis Abeba (Etiópia)
Elrepülés Budapestről egy átszállással Addis Abebába. Érkezés az éjjeli órákban, transzfer a hotelbe, a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Addis Abeba – Bahir Dar
Reggeli, majd délelőtt városnézés Etiópia fővárosában. Séta a város legnagyobb piacán, a Mercato-n és láthatjuk a Szent György katedrálist. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.

3. nap: Bahir Dar
Reggeli után ellátogatunk a Bahir Dartól délnyugatra fekvő kis városkába, Tiss Abay-ba, ahol egy 20 perces séta után elérjük a Kék-Nílus vízesést. A tóból kizúduló hatalmas víztömeg a világ leghosszabb folyójaként hatezer kilométert tesz meg a Földközi-tenger torkolatáig. Délután folytatjuk utunkat a Tana-tóhoz, Etiópia legnagyobb tavához, amely összeköttetésben áll a Kék-Nílussal. Hajókázás a tavon, és megtekintjük a tóba benyúló félszigeten fekvő Ura Kidane Mihret és Azwa Mariam kolostorokat, amelyek falait vallási témájú színes freskók díszítik, valamint itt található Etiópia legrégebbi nyelvén (geez) íródott Biblia. A tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat. Visszautazás Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.

4. nap: Bahir Dar - Gondar
Reggeli után utazás Gondarba, amely Etiópia fővárosa volt a XVII. és XVIII. században. A birodalom uralkodói több mint 200 év alatt tucatnyi palotát építettek a városban. A Királyi Negyedet ma is magas kőfal zárja körül. Látogatás a „királyi városban”: Fasilades király fürdője, Debre Berhan Sillassie temploma, amely Iyasu király idején épült, a belső falak textilre festett bibliai jelenetekkel vannak díszítve, a mennyezet pedig vastag gerendákból áll, amelyekről szárnyas angyalok lógnak le. Vacsora. Szállás Gondarban.

5. nap: Gondar – Simien Nemzeti Park – Gondar
Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: vadlessel egybekötött egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. (A program ára: 26.500 Ft.) Vacsora, szállás Gondarban.

6. nap: Gondar – Axum
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Axumba, Etiópia ősi fővárosába. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, és a Sioni Mária katedrálist, amelyről úgy hiszik, hogy itt tartják az eredeti frigyládát. Délután megtekintjük a Sztélék mezejét, amely a IV. században keletkezett és a Világörökség része, valamint Kaleb és Gebre Meskel királyok sírhelyeit és palotaromjait (V-VI. század). Ezenkívül megnézzük a legendás Sába királynő rezidenciáját (i. e. IX. század). Vacsora. Szállás Axumban.

7. nap: Axum – Lalibela
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Lalibelába, melyet sokan „Afrika Petrájának” is neveznek. A történelmi, vallási és kulturális emlékekben gazdag település a XII. századi kézzel faragott föld alatti sziklatemplomairól nevezetes. Összesen 11 templomot vájtak a kőkemény gránitsziklába Lalibela király idején, akiről a város a nevét kapta. Érkezést követően az első (északi) templomcsoportot keressük fel. Itt található a Bet Medhane Alem templom, amelyben a Lalibela kereszt van elhelyezve, a Bet Maryam templom, mely a legrégibb az összes Lalibela környéki templom közül, a Bet Golgota, ahol Lalibela császár sírja is található. Délután a Jordán folyótól északkeletre fekvő ősi templomcsoport megtekintése (második csoport), amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt található a Bet Amanuel, ami az egykori főkápolna lehetett, a Bet Merkorios, mely korábban valószínűleg börtönként funkcionált, illetve a Bet Gabriel-Rufale, mely a régészek feltételezése szerint egykor az uralkodó palotája volt. Ezt követően a harmadik (nyugati) csoport templomait keressük fel, melynek egyik legfontosabb darabja a Bet Giorgis. Ennek a templomnak a legrészletesebb a megmunkáltsága és ez maradt fenn a legjobb állapotban. Vacsora. Szállás Lalibelában.

8. nap: Axum – Addis Abeba
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Addis Abebába. Érkezés után városnézés: a Nemzeti Múzeum és a Szentháromság katedrális megtekintése. Vásárlási lehetőség, szabadidő. Este folklórműsorral egybekötött vacsora egy tradicionális etióp étteremben. Szállás Addis Abebában.

9. nap: Addis Abeba – Szanaa (Jemen) – Nemzeti Múzeum
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Szanaa-ba.Érkezés után városnézés (Nemzeti Múzeum, bazárlátogatás, stb.). Szanaa a tengerszint felett 2000 m-en fekszik egy fennsíkon. Egyedi építészeti stílusának köszönhetően a világ egyik legismertebb fővárosa; óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az épületek több jemeni építészeti stílust is magukon hordoznak, általában bazaltkőből, téglából és sárból készültek, az ablakokat pedig fehér gipsz keretezi. A több mint ezer éves épületek a mai napig lakóházakként funkcionálnak. Vacsora. Szállás Szanaa-ban.

10. nap: Szanaa – Manakha – Haraz hegység
Reggeli, majd utazás Manakhába, a teraszos vidék központjába, magas tengerszint feletti fekvése és a környező Haraz hegység miatt gyönyörű panoráma tárul az ember szeme elé a városból. Utunk a Haraz hegységen keresztül vezet, ahol kis hegyi falvakat láthatunk (pl. Al-Hajjara, Al-Hutaib), és megfigyelhetjük a tradicionális jemeni emberek mindennapjait. Vacsora. Szállás Manakhában, egy vendégházban.

11. nap: Manakha – Kawkaban – Thula – Wadi Dahr – Szanaa
Reggeli, majd utazás Kawkabanba, egy XV. századi fővárosba, amely főként várerődjéről ismert. Nevét onnan kapta, hogy volt két palota is, amelyeket drágakövekkel ékesítettek fel, és mivel mindegyiket úgy hívták, hogy „a csillag”, ezért lett a város neve Kawkaban (két csillag). Séta a városban. Továbbutazás Thulába, amelyet egykor egy 2 km hosszú városfal vett körül. A város életében az oktatás mindig is fontos szerepet játszott, több híres vallási oktató volt köthető a mecsetekhez. Rendkívül népszerűek Thulában a különböző, azonos termékekre „szakosodott” piacok, pl. szőnyeg-, hús-, és gabonapiac. Ezután látogatás Wadi Dahrban, amely a fővárostól északnyugatra található, a legjelentősebb látványossága pedig a Dar Al-Hajar (a Sziklapalota), amely egy hatalmas szikla tetején épült a XVIII. század végén – lenyűgöző látvány. Imam Yahya nyári rezidenciaként használta, ma főként a kormány veszi bérbe különböző eseményekre. A kanyargó úton továbbhaladva a völgy alján, a szikla tövében található Suq al-Wadi falu. Wadi Dahr a helyieket is vonzza, szabadságuk ideje alatt ide járnak piknikezni. Továbbutazás Szanaa-ba. Vacsora. Szállás Szanaa-ban.

12. nap: Szanaa – Bait Baus
Reggeli után utazás Bait Baus-ba, a fővárostól nem messze található kisvárosba, melyet a XX. század második feléig zsidók laktak, akik kivételes műalkotásaikról és ezüst ékszereikről voltak ismertek. A teljes egészében egy szikla tetejére épült városból gyönyörű a kilátás a Szanaa-völgyre. Ezután visszautazás Szanaa-ba. Vacsora. Este transzfer a repülőtérre.

13. nap: Szanaa – Budapest
Kora hajnalban elrepülés átszállással Budapestre, érkezés a reggeli órákban.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív programok: minimum 10 főtől indulnak.
Vadlessel egybekötött egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. A program ára: 26.500 Ft/fő
 Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, elhelyezést: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 1 éj vendégházban, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőjegyet és a reptéri illetéket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást, vízumot, személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon), belépőket, étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy (nemzetközi és belső).
Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, borravalók és belépők kb. 220 USD/fő +/- 5%

Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, helyben belső repülőjárattal, külön busszal, hajóval.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
Reggel-este 12-20, napközben 26-32 C fok körül.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!