Etiópia 12 napos körutazás Etiópiában

Körutazás Etiópiában

12 napos körutazás Etiópiában

Etiópia Afrika második legmagasabban fekvő országa Lesotho után, hiszen területének kb. a fele több mint 1200 m magasan fekszik. Megcsodálhatjuk az Etióp-magasföld hullámos fennsíkját, amelyből 4000 métert meghaladó csúcsok emelkednek ki. Északkeleten Danakil-mélyföld félsivatagi vidékében, délkeleten az óceán felé fokozatosan alacsonyodó, bazalttal borított szomáli lépcsővidékében gyönyörködhetünk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülővel turista osztályon az Egyptair (vagy Turkish Airlines) és etióp légitársaságok menetrend szerinti járatain Bp-Kairó (vagy Isztambul)-Addis Abeba-Lalibela//Addis Abeba-Kairó (vagy Isztambul)-Bp. Máshol minibusszal, gépkocsival, motorcsónakkal, gyalog. Addis Abebában 4*, máshol szerényebb 2-3* szállodákban, 2-ágyas fürdőszobás szobákban. Reggeli (svédasztalos vagy felszolgált, a szálláshelytől függően). A többi étkezésnél a csoportkísérő nyújt segítséget.

Részvételi díj nem tartalmazza

A reptéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítás, személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon).

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
minimum 8 fő

Szállás

Addis Abebában 4*, máshol szerényebb 2-3* szállodákban, 2-ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Program: 

1. nap: Repülés délután Bp-Kairó (vagy Isztambul)-Addis Abeba-Lalibela. Érkezés másnap délelőtt.

2. nap: Repülés Lalibelába (1 éj). Az Unesco Világörökség sziklába vájt keresztény templomok  bejárása. Ismerkedés a helyi lakosok életkörülményeivel. Kerek kunyhók, táj fotózása. 

3. nap: Utazás minibusszal Gondarba. A középkori királyi palotaegyüttes  (Unesco Világörökség), Debre Berhan Szelasszié templom megcsodálása. 3 óra utazás Bahar Darba (2 éj).

4. nap: Felkeressük a Kék-Nílus látványos vízesését. Motorcsónak kirándulás a Tana-tó menti kolostoroknál.  Ez Etiópia legnagyobb tava, ötször nagyobb a Balatonnál. Naplemente a tavon pelikánokkal a Kék-Nílus eredeténél. Fakultatív: vacsorás zenés-táncos folklórest.(30 Usd).

5. nap: Hosszú utazás látványos hegyi utakon (kb 7 óra) minibusszal Addis Abebába (1 éj). Útközben fotóstop a Kék-Nílus Szurdokban. Városnézés: Nemzeti Múzeum a hires uralkodók festményeivel, Lucy az előember csontváza, Juda oroszlánja, Hailé Szelasszié mauzóleum.

6. nap: Utazás dél felé a Rift Valley (nagy afrikai hasadékvölgy) tavai mentén. Tiya (Unesco Világörökség talányos sztélék), Abyata-Shala Nemzeti Park (antilop, flamingo, strucc, kénes hőforrás) útvonalon Awasa városba (1 éj).

7. nap: Utazás a dorze hegyi törzs földjére. A hatalmas méhkaptárszerű kunyhók megismerése. Szállás Arba Minch (1 éj). 

8. nap: Konso, karo, hamer törzsi falvakon keresztül jutunk el Jinkába (1 éj). Útközben fotózhatunk testfestett embereket.

9. nap: Az utazás néprajzi fénypontja következik, a mursi törzs felkeresése. A nők alsó ajkukat kitágították és dekorációként kisebb-nagyobb fa-, vagy cseréptányérokat raknak bele. Vissza Arba Minchbe (kb 8 óra, 1 éj). 

10. nap: Fakultatív: motorcsónakázás a Chamo-tavon a Krokodil Piacra (viziló, krokodil, vizimadár minden mennyiségben, 40 Usd). Szállás Awasa (1 éj).

11. nap: Marabu etetés a halpiacon, vizilóles az Awasa-tavon. Visszautazás a fővárosba. Ajándékvásárlás, este transzfer a reptérre.

12. nap: Éjjel repülés Addis Abeba-Kairó (vagy Isztambul)-Bp.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2022. május. 23
» Egyiptom - Kovács Attila, 2022. május. 18
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2021. december. 19
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2021. június. 10
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2021. április. 21
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2020. december. 01
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia csodálatos tájai és vadvilága - Kovács Attila, 2016. augusztus. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülővel turista osztályon az Egyptair (vagy Turkish Airlines) és etióp légitársaságok menetrend szerinti járatain Bp-Kairó (vagy Isztambul)-Addis Abeba-Lalibela//Addis Abeba-Kairó (vagy Isztambul)-Bp. Máshol minibusszal, gépkocsival, motorcsónakkal, gyalog. Addis Abebában 4*, máshol szerényebb 2-3* szállodákban, 2-ágyas fürdőszobás szobákban. Reggeli (svédasztalos vagy felszolgált, a szálláshelytől függően). A többi étkezésnél a csoportkísérő nyújt segítséget.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A reptéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítás, személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, illeték és vízum: kb, 250.000.- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes jellegű költségeket (pl.  borravaló, hordár, ital, telefon).
Kint fizetendő rogram-, szervezési-, belépődíjak, adók 730 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

A higiéniás viszonyok az európainál gyengébbek. Csapvíz nem iható. Sárgaláz ellen oltás kötelező, malária  ellen  tabletta, szúnyogcsípés ellen spray javasolt. Utcán csak hámozható gyümölcs fogyasztható. Bogarak, gekkók, szúnyogok a trópusi környezet velejárói. Sok helyen poros, nem aszfaltozott, gödrös utak. Etiópiában  1-2 helyen egyszerű berendezésű, régi bútorzatú szállodák. Ezekhez megfelelően alkalmazkodni kell. Napközbeni étkezési megállásokra a higiéniás viszonyok miatt ritkán van mód.
Időjárás: száraz évszak,  reggel-este 10-16, napközben 25-30 C fok körül.
Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel Egyptair (vagy Turkish Airlines) és etióp légitársaságok menetrend szerinti járatain Bp-Kairó (vagy Isztambul)-Addis Abeba-Lalibela//Addis Abeba-Kairó (vagy Isztambul)-Bp. Körutazás alatt: minibusszal, gépkocsival, motorcsónakkal, gyalog.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást (svédasztalos vagy felszolgált, a szálláshelytől függően) tartalmaz. A többi étkezésnél a csoportkísérő nyújt segítséget.

A területről: 
Etiópia Afrika második legmagasabban fekvő országa Lesotho után, hiszen területének kb. a fele több mint 1200 m magasan fekszik. Központi része a 2500 m magas Etióp-magasföld hullámos fennsíkja, amelyből 4000 métert meghaladó csúcsok emelkednek ki. Északkeleten fekszik a Danakil-mélyföld félsivatagi vidéke, délkeleten az óceán felé fokozatosan alacsonyodó, bazalttal borított szomáli lépcsővidék határolja.
Az ország legmagasabb hegyei: Ras Dashen 4620 m, Talo (4413 m), Guma Terara (4231 m) és Guge (4203 m). Etiópiában számos ma is működő vulkán található.
Az ország fővárosa, Addisz-Abeba is 2370 magasan fekszik.
Az országnak 5328 km határa van. Dzsibutival 349 km, Eritreával 912 km, Kenyával 861 km, Szomáliával 1600 km, Szudánnal 1606 km közös.
Az ország legjelentősebb folyója a Nílus egyik forrásága, a Kék-Nílus. A Nílus vízrendszeréhez tartoznak még a Sobat, az Atbara és a Tekeze folyók is. Az Indiai-óceánba ömlik a Jubba és mellékfolyója a Shebelle. Lefolyástalan területek vizeit gyűjti össze az Omo és az Avas (Awash).
Etiópia legnagyobb tava a Tana-tó. Az ország legnagyobb krátertava a Shala, a Langano pedig a legmagasabban fekvő tó. A száraz területeken számos sós tó fekszik, legjelentősebb az Abbé-tó. Etiópiához tartozik a Turkana-tó kisebb, északi része is.
Időjárás: 
Az ország az Etióp-magasföldön fekszik, ezért az éghajlata 3 zónára osztható: a trópusi éghajlat területe 1800 m-ig terjed, 1800 és 2500 m között van a meleg és 2500 m felett a hideg zóna.
Addisz-Abeba napi középhőmérséklete 8 és 24 °C között változik évszaktól függően. Az évi csapadékmennyiség 500 mm. A hegyvidékeken 2500 mm is elképzelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Etiópiába. A vízum az esetleges kényelmetlenségek elkerülése érdekében ajánlatos még a kiutazás előtt beszerezni, de az országba való megérkezéskor a repülőtéren is felvehető. A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és a kérelemhez 1 db fényképet kell mellékelni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Egészségügyi előírások: Védőoltásra nincs szükség.
Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!