Etiópia és a Seychelle-szigetek - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

15 napos csoportos körutazás

Utazzon velünk Etiópiába, a legendák földjére, fedezze fel Lalibela földalatti templomait, a Tana-tó kolostorait, Gondar erődjeit és a Semien-hegység tájait, majd pihenje ki az út fáradalmait a Seychelle-szigetek fantasztikus tengerpartjain!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyek, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, vízum, borravalók (helyszínen fizetendő,), utasbiztosítás.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

 3* és 4* szállodákban

Program: 

1-2. nap: utazás Etiópiába, Addis Ababa
Délután transzfer a bécsi repülőtérre, este elutazás Addis Ababába közvetlen járattal, éjszaka a repülőn. Érkezés az etióp fővárosba a reggeli órákban, transzfer a szállodába. Rövid pihenőt követően városnézésre indulunk a több mint 2300 méter magasan fekvő Addisban. A fő látnivalók a Szentháromság katedrális, a Szent György katedrális és a Nemzeti Múzeum, ahol a híres előembernek, Lucynek a csontjait őrzik. A programot a város felé magasodó Entoto hegyen zárjuk, ahonnan megtekinthetjük az Addisra nyíló panorámát. Szállás Addis Ababában (1 éj).

3. nap: Lalibela
Reggel Lalibelába repülünk, a napot a Lasta hegységben található ősi város felfedezésével töltjük, ami Afrika egyik legfontosabb vallási és történelmi emlékhelye. A sziklába vájt, földalatti templomok Lalibela császár uralkodása alatt, a 12-13. században épültek, a legenda szerint a király az „Új Jeruzsálemet” építtette itt. A vörös gránitból kivésett 11 templom ma az Unesco világörökség része.

Szállás Lalibelában (1 éj).

4. nap: Axum
Kora reggel lehetőség nyílik részt venni a napi misén valamelyik templomban, majd reggeli a szállodában és transzfer a repülőtérre, elutazás az ország északi részén fekvő Axumba. Az ország legszentebb városát sok zarándok látogatja. Megtekintjük a Sioni Mária templomot, ahol az etióp ortodox egyház tanításai szerint a Frigyládát őrzik, a Sztélé parkot, ahol a 24 méter magas obeliszket is láthatjuk, Sába királynőjének palotáját és fürdőjét, a királysírokat. Szállás Axumban (1 éj).

5. nap: Gondar
Reggel Gondarba repülünk, az Etióp Birodalom első fővárosába. Délután megtekintjük Fasilidas császár egykori palotáit, fürdőit, a régi erődöket, majd a dombtetőre épült Debre Berhan Selassie templomba látogatunk. Szállás Gondarban (1 éj).

6. nap: Simien-hegység
Utazás a lenyűgöző Semien-hegységbe - ahol az ország legmagasabb csúcsa, a 4620 méteres Ras Dashan található - az út során a Tekeze-folyó és a Limalimo hegység tájaiban gyönyörködhetünk. Piknik ebéd a Tekeze-folyó által kivájt kanyonnál. A hegység ad otthont az Etiópiában őshonos Gelada páviánnak, etióp farkasnak és az abesszin kőszáli kecskének. Szállás a hegységben, a nemzeti park területén. (1 éj).

7. nap: Bahir Dar 
Reggel útnak indulunk Bahir Dar városába, mely a Tana-tó (Etiópia legnagyobb tava) partján fekszik. Hat órás utazásunk során megállunk Gondarban, Etiópia egykori fővárosában, majd hegyi hágókon, vidéki falvakon keresztül vezet utunk. Érkezés után a Bezawit hegyről megcsodáljuk a Bahir Darra, Tana-tóra és a Nílusra nyíló kilátást. Szállás Bahir Dar-ban (1 éj).

8. nap: Tana-tó
Délelőtt kirándulás a Tana-tavon a Zege-félsziget kolostoraihoz. A tó 37 szigetéből harmincon épült templom vagy kolostor, hajózás a szigetek között, látogatás az Ura Kidanemihret templomnál és az Azwa Mariam kolostornál. Délután a tótól 30 km-re fekvő Kék Nílus vízeséshez látogatunk, a látványos zuhatag 45 méteres mélységbe zúdul le. Fél órás séta után elérjük a vízesést, majd miután megcsodáltuk, hajóval térünk vissza. Este transzfer a repülőtérre, visszarepülünk Addis Ababa-ba. Szállás Addis Ababában (1 éj).

9. nap : Seychelle-szigetek
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás a Seychelle-szigetek főszigetére, Mahé-ra. A délutánt már a tengerparti szállodában töltjük, szabad program. Szállás Mahé szigetén (5 éj).

10. nap: Mahé szigete
Délelőtt Mahé sziget felfedezésére indulunk, látogatás a világ legkisebb fővárosában, Victoriában. Meglátogatjuk az 5 hektáron elterülő botanikus kertet, majd hegyi utakon továbbutazunk a Mission Lodge egykori iskola maradványaihoz, ahonnan mesés kilátás tárul elénk. Ebéd, majd kikapcsolódás a tengerparton.

 11 -13. nap: Mahé szigete
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton, fakultatív programlehetőséggel:

Egész napos kirándulás a szomszédos Praslin és La Digue szigeteire. Katamaránnal utazunk Praslin szigetére, ahol a Vallee de Mai természetvédelmi területre látogatunk, ami otthont ad a különleges Coco de Mer pálmáknak. A parti úton meseszép öblök és halászfalvak között utazunk tovább, majd komppal La Digue szigetére utazunk. Helyi járművekkel felfedezzük a sziget szépségeit, majd a felejthetetlen szépségű Anse Source d’Argent parton fürödhetünk, a gránitsziklákkal tarkított fehérhomokos part a világ egyik legszebbje. Délután komppal, majd katamaránnal visszautazás Mahé szigetére.

A program részvételi díja ebéddel: 79 900 Ft/fő

14 - 15. nap: Mahé szigete
Délelőtt szabad program, délután transzfer a repülőtérre, elutazás Addis Ababa-i átszállással Bécsbe, éjszaka a repülőn. Érkezés a bécsi repülőtérre a hajnali órákban, majd transzfer autóbusszal Budapestre.

A programok sorrendje változhat.

Kapcsolódó cikkek

» A szépséges Seychelle-szigetek tájai a magasból - Kovács Attila, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» Az álomszép Seychelle-szigetek - Kovács Attila, 2019. február. 21
» Seychelles-szigetek- paradicsomi tájain - Kovács Attila, 2018. október. 08
» Seychelle-szigetek - a csodák szigetei - Kovács Attila, 2018. szeptember. 03
» A varázslatos Seychelle-szigetek - Kovács Attila, 2015. szeptember. 20

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Egész napos kirándulás a szomszédos Praslin és La Digue szigeteire. Katamaránnal utazunk Praslin szigetére, ahol a Vallee de Mai természetvédelmi területre látogatunk, ami otthont ad a különleges Coco de Mer pálmáknak. A parti úton meseszép öblök és halászfalvak között utazunk tovább, majd komppal La Digue szigetére utazunk. Helyi járművekkel felfedezzük a sziget szépségeit, majd a felejthetetlen szépségű Anse Source d’Argent parton fürödhetünk, a gránitsziklákkal tarkított fehérhomokos part a világ egyik legszebbje. Délután komppal, majd katamaránnal visszautazás Mahé szigetére.

A program részvételi díja ebéddel: 79 900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyek, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, vízum, borravalók (helyszínen fizetendő,), utasbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, helyi borravalók.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyi borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyi borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal. Repülési idő odaúton kb. 6 óra, visszaúton kb. 10 óra

Szállás: 

 3* és 4* szállodákban

Étkezés: 
A részvételi díj teljes ellátást Etiópiában, reggelis ellátást a Seychelle-szigeteken tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiéniára fokozottan ügyelni kell. Csapvíz nem iható. A sárgaláz elleni védőoltás megléte az utazás feltétele!. Ajánlott malaria ellen tabletta. Bogarak, gekkók, szúnyogok, stb a trópusi környezet velejárói. Ezekhez megfelelően alkalmazkodni kell (spray, kenőcs, stb). Magas faktorú napozószer szükséges. Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Csak magánkórházakat vegyenek igénybe. A folyóvíz szolgáltatásban történő gyakori fennakadások következtében a kolera veszélye fennáll, ezért csak palackos vizet igyanak, hámozott és/vagy főtt gyümölcsöket/zöldségeket fogyasszanak. Malária a 2000 méter alatti területeken elterjedt, ezért ott mindenképpen használjanak szúnyogriasztó krémeket. Bilharzia az etióp tavak többségében jelen van.Utazás előtt javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476-1100, fax: 476-1223, honlap: www.oek.hu), ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!