Baltikum nagykörút

11 nap Tallinn világörökségeitől Trakai tólabirintusáig

Egy európai régió, melyről mindenki hallott, mégis titokzatos és egzotikus tudott maradni. Velünk felkereshetik és megérthetik ezt kulturálisan sokszínű, ugyanakkor egységes és egyéni hangulatú területet. Gyönyörű, hatalmas dombvidéken utazunk majd, tavak és patakok között, ahol a tengerpartokon óriáskövek, fenyvesek és nyírerdők állnak, ahol a Balti-tenger öbölnyakát Hanza kereskedővárosok gyöngysora ékíti, mellettük pedig a teuton lovagok és a litván nagyurak büszke várai ugyanúgy megtalálhatók, mint a cárnők kegyenceinek barokk palotái, a szecessziós utcák vagy a gótikus templomok.

Alapár tartalmazza

10 éjszaka szállást reggelis ellátással, minden szükséges transzfert (busz és hajó), a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Tallinn, Vilnius – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb költségeket (100 EUR), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest–Tallinn
Indulás a reggeli órákban. Időtől függően rövid belvárosi séta Tallinnban. szállás: Tallinn.

2. nap: Tallinn
Egy kellemes nap az észt fővárosban a Világörökségbe tartozó emlékek sorával. Délelőtt és kora délután az egykori Hansa és livóniai rendi város emlékei: a Toompea negyed svéd és német kori épületei, a vár, az Alekszandr Nyevszkij Székesegyház, a Dóm, a Városháza orientalizáló tornyával, a Bélaváryak patikája, a Szentlélek templom (Bernd Nottke triptichonja), a Pikk utca, a gildék rezidenciái, a Kövér Margit bástya, a Szt. Olaf templom, délután látogatás a Kadriorg Palotában, Nagy Péter és I. Katalin cárnő észtországi rezidenciájában. Szállás: Tallinn.

3. nap: Rakvere–Toolse–Tartu
A Livóniai Rend emléknapja. Indulás reggel a Finn-öböl déli partján. Rakvere: morénahalmok és a rakverei vár. Rövid séta az óvárosban. Toolse: a Livóniai Rend erődje a Finn-öböl partján. Pihenés a tengerparton, buja erdők és homokos fövenyek mentén, az ún. régi vándorkövek megtekintése. Délután megérkezünk a „legésztebb” városba, Tartuba. A Toomkirik (Dóm) és a Toomemagi (Dóm-hegy) környéke, a Csókok-hegye, régi faházak, óvárosi utcácskák. Szállás: Tartu.

4. nap: Pärnu–Cesis
Kora délelőtt indulás után rövid megálló Pärnuban, Észtország „nyári fővárosában”. A rokokó stílusú Szt. Katalin ortodox templom megtekintése, majd rövid séta a tengerparti fövenyen. Látogatás a régi városnegyedben. Lettországba lépünk, délután érkezés Cesisbe. Séta az óvárosban, Szt. János templom, vár. Szállás: Cesis.

5. nap: Gauja Nemzeti Park – Jurmala – Riga
Kirándulás Lettország leggazdagabb középkori vidékén, a Gauja Nemzeti Parkban, „Lettország Svájcában”. Sigulda és környéke: Krimulda vára, a Gauja völgy festői képe. Délután érkezés az ismert turistaparadicsomba: Jurmalába. Árnyas sétányok, pillantás a Rigai-öbölre. Szállás: Riga.

6. nap: Riga
Egy szép nap Rigában, a balti fővárosok talán legszebbikében. Városnéző sétánk kezdete a szecesszió halhatatlan remekeivel büszkélkedő Alberta utca. Óvárosi séta: Dóm, a Szt. Jakab templom, Három testvér háza, a Szt. Péter templom, a Feketefejűek Háza, a Gilde negyed rezidenciái. Hangulatos utcácskák gótikus, barokk és az Elizabeta utca szecessziós emlékeivel. Kora estétől szabadprogram. Szállás: Riga.

7. nap: Keresztek Hegye–Klaipeda
Továbbindulás a kurlandi barokk kastélyépítészet lettországi remekéhez: Anna cárnő kegyence, Biron kastélyának, Rundale „Versailles”- ának megtekintése. Majd átkelés Litvániába, látogatás a Keresztek Hegyéhez, a litván lelkiség és nemzeti ellenállás Golgotájának zarándokhelyéhez. Este érkezés a legnagyobb litván kikötővárosba, Klaipedába. Szállás: Klaipeda.

8. nap: Klaipeda–Kurlandi Földnyelv–Kaunas
Reggel rövid séta a belvárosban, régi utcák, Aennchen von Tharau híres szobrának megtekintése a Nemzeti Színház előtt, majd indulás a botanikai ritkaságokkal büszkélkedő Kurlandi Földnyelv Nemzeti Parkba. Átkelés komppal a lagúnán. Juodkrante: a Boszorkányok Hegye, népi faragványok, majd a híres kurlandi homokdűnék megtekintése, Nida egy tradicionális halászfalu az orosz határ mellett, ahol Thomas Mann töltötte nyarait. Szállás: Kaunas.

9. nap: Kaunas–Pazaislis–Rumsiskes–Vilnius
Reggeli után megkezdjük Kaunas felfedezését, melyet a „második” litván fővárosnak, az ország szívének tartanak. Program az óvárosban: Szt. Mihály arkangyal templom, a Függetlenségi emlékművek, Vytautas szobra, Dóm, a Városháza tér, a jezsuita templom, Vytautas templom. Séta a Neris mentén. Rövid látogatás Pazaislisban: kamalduli kolostor és templom, a korabarokk egyházművészet páratlan remeke.Tovább buszozunk, és ellátogatunk a legnagyobb litván szabadtéri skanzenbe, Rumsiskesbe, a litván néprajzi tájegységek egyedi szabadtéri múzeumába. Szállás: Vilnius.

10. nap: Vilnius–Trakai–Vilnius
Történelmi séta Vilniusban, Európa kulturális fővárosában (2009): a Didzioji gatve (Főutca) és a Pilies gatve (Várutca) középkori, barokk és klasszicista házai, a Szűz Mária kegyhely, a Katedrális tér, a St. Stanislaus és Vladislaus Katedrális klasszicista stílusú épülete. Gediminas hegye és vára, kilátás a városra. A Szt. Anna templom, a litvániai gótika ékszerdoboza. Séta a régi zsidónegyedben. Délután kirándulás Trakaiba, a litván nagyfejedelmek (Gediminas, Kestutis, Nagy Vytautas) egyik első fővárosába és rezidenciájába, tavak és szigetek labirintusába. Kestutis trakai várkastélyának megtekintése. Majd látogatás a trakai karaita negyedben. Ismerkedés egy törökül beszélő zsidó szakadár csoport múltjával és jelenével. Szállás: Vilnius.

11. nap: Vilnius–Budapest
Szabad délelőtt után hazaindulás, érkezés Budapestre átszállással a késő délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Lettország bevezetheti az eurót - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
» Bringatúra a Balatonon - Keszthelyi-öböl kerülés - Kovács Attila, 2018. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

10 éjszaka szállást reggelis ellátással, minden szükséges transzfert (busz és hajó), a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Tallinn, Vilnius – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb költségeket (100 EUR), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Engedélyek.
Kötelező biztosítások

Helyszíni költségek leírása: 

Egyéb étkezések, belépők, engedélyek, személyes kiadások.
Belépők, engedélyek, egyéb 100 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járattal Budapest – Tallin útvonalon.

Szállás: 

Komfortos szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Csomagolás: 
Vízum: 
Magyar állampolgároknak az utazáshoz az út indulásától számított min. 6 hónapig érvényes útlevél, személyi okmány szükséges! Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak, amennyiben a tartózkodásuk ideje 6 hónapon belül nem haladja meg a 90 napot.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!