Balti fővárosok és Helsinki

8 napos csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Csoportos körutazásunk során meglátogatjuk mind a három balti köztársaságot és Helsinkit is. Utunkat Litvániában kezdjük, és Riga érintésével észak felé haladva jutunk el Tallinnba, ahonnan rövid kompúttal érjük el a finn fővárost. A három mesébe illő balti fővároson és a dizájn fellegvárának tartott Helsinkin kívül más látnivalókat is felkeresünk: a Keresztek hegyét, a barokk Rundale kastélyt, és nem utolsó sorban az észt tengerparti üdülővárost, Pärnut.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, szállást 4*-os hotelben, kétágyas szobában, bőséges büféreggelit minden nap, végig saját különbuszt, kompjegyet Tallinn-Helsinki útvonalon, az összes leírt programot belépőkkel, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 18 fő
Program: 

Augusztus 6. 
Elutazás Budapestről Vilniusba a Finnair légitársaság járataival helsinki átszállással (11.40-15.00, 16.30-18.15). Érkezés után repülőtéri transzfer Vilniusba és a szállás elfoglalása. Szállás a 4*-os Crowne Plazaszállodában.

Augusztus 7.
Egész napos városnézés Litvánia fővárosában. Délelőtt siklóval felmegyünk a belváros fölé magasodó várhoz, ahonnan fantasztikus a kilátás a városra, majd megnézzük a vármúzeumot. Ezután a híres Katedrális következik. Ebédszünet után megtekintjük az egyetemi könyvtár több száz éves gyűjteményét, mely egyedülálló Európában. Elsétálunk a városháza és a Hajnal kapu előtt, majd megkoronázzuk a napot a festői tavak közepette épült Trakai vár látogatásával. Szállás Vilniusban.

Augusztus 8. 
Reggel kijelentkezünk a szállodából és elindulunk Észak felé. Első megállónk a Siauliai városka mellett elterülő híres Keresztek hegye, ahol rövid pihenőt tartunk, majd továbbindulunk és a lett határt átlépve nemsokára megérkezünk Rundale barokk kastélyához, mely pompás termeivel és manikűrözött díszkertjeivel joggal viseli a "lett Versailles" elnevezést. A kastélymúzeum meglátogatása után, kora este érkezünk Rigába. Szállás a 4*-osTallink szállodában.

Augusztus 9. 
Reggeli után következik egy buszos és gyalogos városnézés Rigában. Megnézzük a régi Zeppelin hangárokból átalakított Központi piacot, majd ellátogatunk az Alberta és Elizabetes utcákba, ahol megcsodálhatjuk Európa egyik legösszefüggőbb Art Nouveau negyedét. Délután gyalogosan bejárjuk a festői óvárost: Dóm, vár, Feketefejűek háza (1344), Lőportorony, Szent Jakab katedrális (1225-ből). Szállás Rigában.

Augusztus 10. 
Ma a tengerrel párhuzamosan északnak haladva átlépünk Észtországba, ahol első állomásunk az ország "nyári fővárosában", a kedves Pärnu városkában lesz. Itt rövid városnéző sétát és pihenőt tartunk, majd az észt fővárosba utazunk. Este szabadidő. Szállás Tallinnban a 4*-os Nordic Hotel Forum szállodában.

Augusztus 11.
Reggeli után városnézésre indulunk a balti államok egyik legcsodásabb ékszerdobozában. Megnézzük a 600 éves városházát, a hasonló korú (1422-es) városházi gyógyszertárat, Szent Olaf-templomot, lőportornyot, a Hajadonok tornyát, Viru-kaput, Toompea-kastélyt és a Nevszkij-katedrálist. Déli pihenőnk után a Kadriorg Palota megtekintésével folytatjuk túránkat, majd a TV torony következik, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező szigetekre. Este szabadidő. Szállás Tallinnban.

Augusztus 12. 
Szabadidő Tallinnban, majd transzfer a kikötőbe és utazás gyors komppal Helsinkibe (13.30-15.30). Transzfer a belvárosi a 4*-os Sokos Hotel Presidentti szállodába. Délután látogatás a különleges Sziklatemplomban, majd szabadprogram.

Augusztus 13.
Reggeli után gyalogos városnézés Helsinkiben: megnézzük a piacteret, a Szenátus teret, a Katedrálist, Uszpenszkij katedrálist. Ebéd után buszra szállunk, hogy a Sibelius emlékmű megtekintése után a repülőtérre utazzunk. Hazautazás közvetlen járattal Budapestre (17.00-18.20).

Az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:
Indulás előtt legalább két hónappal foglalva: - 20.000.- Ft/fő kedvezmény
Indulás előtt legalább egy hónappal foglalva: - 10.000.- Ft/fő kedvezmény

Az árak a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében érvényesek. 

Kapcsolódó cikkek

» Lettország bevezetheti az eurót - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
» Bringatúra a Balatonon - Keszthelyi-öböl kerülés - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, szállást 4*-os hotelben, kétágyas szobában, bőséges büféreggelit minden nap, végig saját különbuszt, kompjegyet Tallinn-Helsinki útvonalon, az összes leírt programot belépőkkel, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal: Budapest-Vilnius, Helsinki-Budapest útvonalon odaúton átszállással, visszaúton közvetlen járattal

Szállás: 

Két éjszaka szállás Vilniusban a 4*-os Crowne Plaza hotelben, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Rigában a 4*-os Tallink hotelben, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Tallinban a 4*-os Nordic Forum hotelben, kétágyas szobában
Egy éjszaka szállás Helsinkiben a 4*-os Sokos Presidentti hotelben, kétágyas szobában.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj gazdag skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanzió igényelhető (7 vacsora a szállodákban).
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be az országba és 90 napig mindenféle külön engedély nélkül tartózkodhatnak. Új nemzetközi repülési szabályzat értelmében, amennyiben gyermek csak egy szülővel vagy nagyszülővel utazik, a másik szülő vagy mindkét szülő írásos nyilatkozata szükséges, melyben engedélyezik az utazást. A nyilatkozatot 2 tanú aláírásával magyar és angol nyelven kell megírni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!