Észak-Vietnam-Laosz-Bangkok - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.02.22.-03.07.

14 napos körutazás Ázsiában

Izgalmas és felejthetetlen utazásra invitáljuk Délkelet-Ázsia szívébe. Vietnam természeti szépségei utánozhatatlanok, elég csak a Halong-öböl különös mészkőalakzataira gondolni. Átutazunk Laoszba, a még kevéssé ismert, meglepetésekkel teli, gyönyörű országba, ahol a korábbi királyi fővárost és környékét, Luang Prabangot, a kalandtúrák kiindulópontjaként ismert mészkőhegyek árnyékába épült Vang Vienget és a nyugodt hangulatú fővárost, Vientiánt fedezzük fel. Körutazásunkat a szuperizgalmas, energikus Bangkok zárja, ahol a hagyományok mellett megférnek a futurisztikus felhőkarcolók és népes lakónegyedek.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Hanoi és Bangkok-Budapest útvonalon, egy átszállással a Turkish Airlines járataival, turista osztályon
Repülőjegy Hanoi-Luang Prabang útvonalon a Lao Airlines járatával
Repülőjegy Vientián-Bangkok útvonalon az AirAsia járatával
Fejenként 1 x 20 kg tömegű feladott poggyász és 1 x 7 kg tömegű, max. 30 x 15 x 40 cm méretű) kézipoggyász
Repülőtéri illetékek
Szállás két éjszakára Hanoiban, a Silk Path Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás két éjszakára a Halong-öbölben, ablakos kétágyas kabinban
Szállás két éjszakára Luang Prabangban, a Luang Prabang View Hotelben, kétágyas standard szobában
Szállás két éjszakára Vang Viengben, az Amari Vang Vieng Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás két éjszakára Vientiánban, a La Seine Hotelben kétágyas  superior szobáiban
Szállás két  éjszakára Bangkokban, a Mode Sathorn Hotelben , kétágyas deluxe szobában
Reggeli, egy alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza

Vízumdíj (Vietnam):  16 000 Ft/fő
Vízumdíj (Laosz):  50 USD/fő a helyszínen, belépéskor fizetendő
Javasolt szervizdíj: 60 USD/fő
BBP Biztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
A vietnami és laoszi vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség. 
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén  az Lao Airlines és az AirAsia légitársaság  lemondási szabályzata szerinti 170 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

Szállás két éjszakára Hanoiban, a Silk Path Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás két éjszakára a Halong-öbölben, ablakos kétágyas kabinban
Szállás két éjszakára Luang Prabangban, a Luang Prabang View Hotelben, kétágyas standard szobában
Szállás két éjszakára Vang Viengben, az Amari Vang Vieng Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás két éjszakára Vientiánban, a La Seine Hotelben kétágyas  superior szobáiban
Szállás két  éjszakára Bangkokban, a Mode Sathorn Hotelben , kétágyas deluxe szobában

Program: 

február 22. szerda
Elutazás Budapestről a Turkish Airlines járataival, átszállással Hanoiba (Budapest-Isztambul 20:20-00:25, Isztambul-Hanoi 02:05-15:25).

február 23. csütörtök
Érkezés Hanoiba délután, transzfer a szállodába. Szállás Hanoiban: Silk Path Hotel 4*.

február 24. péntek
Egész napos városnézés Hanoiban, Vietnam fővárosában. Meglátogatjuk a  Ho Chi Minh mauzóleumot, a modern Vietnam megalapítójának cölöpökre, fából épített szerény lakóházát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, a miniatűr "Egylábú" Pagodát, ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, melyben a vietnámi történelemről alkothatunk képet. Délután az 1070-ben épült Irodalom Templomát nézzük meg, ami Vietnam első egyeteme volt, majd a Hoan Kiem tó szomszédságában található színházban a tradicionális vízi bábszínház előadását tekintjük meg. Szállás Hanoiban: Silk Path Hotel 4*.

február 25. szombat
Elutazunk a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Délután kihajózunk a "Leszálló sárkány" öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkősziklák, barlangok tarkítanak. Délután egy barlangot fedezünk fel, majd vegyünk részt a hajó programjain vagy egyszerűen csodáljuk az öböl szépségeit. Ebéd, vacsora és szállás a hajón: Starlight Cruise.

február 26. vasárnap
Reggeli a hajón, majd egy halászfaluban a helyiek mindennapjaival ismerkedünk meg. Kikötés, majd transzfer Hanoi repülőterére. Országot váltunk, Laosz egykori királyi fővárosába Luang Prabangba repülünk (Hanoi-Luang Prabang 19:10-20:30). Megérkezés után transzfer a szállodába és szállás: Luang Prabang View Hotel 4*.

február 27. hétfő
Hajnalban elindulunk a városba, hogy tanúi legyünk a Tak Bath ceremóniának. Ennek során a helyi buddhista hívők térdepelve várják a szerzeteseket és rizst, gyümölcsöt, édességeket adományoznak számukra. A különleges ceremónia után egy piacot nézünk meg, majd megkóstoljuk a tradicionális khao soi levest vagy elfogyasztunk egy kávét és visszatérünk a szállodába reggelizni. Ezután városnézés a hangulatos Luang Prabangban. A város a buddhista hagyományok, a laoszi építészet és a 19-20. századi európai gyarmati építészet stílusjegyeinek egyedülálló kombinációja. Meglátogatjuk a 18. század végén épült Mai templomot, melynek tetőszerkezete különösen látványos, majd az egykori királyi palotát, ami ma nemzeti múzeumként működik. Itt található a város névadója, az ország legfontosabb szobra, a Phrabang buddha. A Xieng Thong templom a királyi épületkomplexum része, díszítése a laoszi művészet legszebb példája. A város legősibb templomával ér véget a program. Szállás Luang Prabangban: Luang Prabang View Hotel 4*.

február 28. kedd
Elutazunk egy khmu kisebbség által lakott faluba, majd könnyű, két órás séta vár ránk a Kuang Si vízeséshez. Erdők, ültetvények között gyaloglunk Ban Thapene faluig, ami a vízesés bejáratánál található.  A Kuang Si Luang Prabang szimbóluma, a mészkőalakzatok és a hűs, robogó víz mesebeli látványt nyújtanak a türkizkék vizű természetes medencékkel. Megfürödhetünk a számtalan medence egyikében, élvezzük ki hogy a világ egyik legszebb helyén vagyunk. Délután hajóra szállunk, úticélunk a Mekong és a Nam Ou folyók találkozásánál a drámai mészkőcsúcs alján található Pak Ou barlangszentély.  A két barlangban több száz buddha szobor látható - a szobrokat az itt élők és a zarándokok hozták ide az évszázadok alatt. Transzfer a vasútállomásra, elutazunk a szuperexpresszel Vang Vieng városába. Szállás Vang Viengben: Amari Vang Vieng Hotel 4*.

március 1. szerda
A város a turisták között méltán népszerű gyönyörű karsztos természeti környezetének köszönhetően. A csodálatos tájat fedezzük fel délelőtt, elutazunk egy hmong faluba, Ban Phathaóba, ahonnan gyalog folytatjuk tovább útunkat( kb. két óra, öt km). Rizsföldek mentén, a mészkőhegyek és magas fák árnyékában haladunk a barlangok irányába, néhányat meg is látogatunk. Délután szabadidő. Szállás Vang Viengben: Amari Vang Vieng Hotel 4*.

március 2. csütörtök
Elutazunk Vientiánba, Laosz fővárosába. Szállás Vientiánbanban: La Seine Hotel 4*.

március 3. péntek
Vientián más, mint a többi nyüzsgő ázsiai főváros: szokatlanul nyugodt, kisvárosi jellegű. A francia gyarmati hatás tagadhatatlan, koloniális épületek váltják egymást ázsiai stílusú templomokkal. Meglátogatjuk a Sisaket templomot, ami a legszebb az országban, majd az 1565-ben épült, szép kertekkel körülvett PhraKeo templomot. A laoszi nép  szimbóluma a Nagy Királyi Sztúpa, ami a buddhista világban az egyik legfontosabb zarándokhelynek számít. Következő megállónk a Diadalív, melynek tetejéről beláthatjuk az egész várost, majd a Talat Sao piacon is körülnézünk. Délután a város közelében lévő Buddha Parkot látogatjuk meg, ahol buddhista és hindu  szobrokat láthatuk.  Szállás Vientiánban: La Seine Hotel 4*.

március 4. szombat
Transzfer a repülőtérre, elutazás Bangkokba (Vientián-Bangkok 14:30-15:40). Transzfer a szállodába, szállás Bangkokban: Mode Sathorn Hotel 4*.

március 5. vasárnap
Délelőtt Bangkokot, a Chao Phraya folyó partján épült metropoliszt fedezzük fel.  Az ellentétek városának is nevezhetjük, hiszen remekül megférnek egymás mellett a hagyományos, cölöpökön álló házak és az aranyozott, csillogó templomok, a nyüzsgő piacok és a hatalmas bevásárlóközpontok, illetve a nagy forgalomban száguldó tuk-tukok és a modern Skytrain (magasvasút). Az út során felkeressük a thai főváros legfontosabb látnivalóit: a Királyi Palota együttesét a smaragd Buddhával, valamint a Wat Phot a 45 méteres fekvő Buddhával.  Délután szabadidő. Mode Sathorn Hotel 4*.

március 6.hétfő
Folytatjuk Bangkok felfedezését: hosszúfarkú hajóra szállunk és Thonburi csatornáiban a híres "vízen élő emberek" életével ismerkedhetünk meg. A városnézést a Hajnal templománál fejezzük be, mely Bangkok legismertebb szimbóluma. Délután szabadidő – a szoba kora estig rendelkezésre áll. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással (Bangkok-Isztambul 22:55-05:45, Isztambul-Budapest 08:35-08:40).

március 7. kedd
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Hajózás a csodálatos Halong-öbölben
  • Az ismeretlen Laosz csodálatos tájai
  • Világörökségi helyszínek: Halong-öböl, Luang Prabang
  • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
  • Kedvező menetrend a Turkish Airlines járataival
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2022. október. 13
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2023. február. 01
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2023. január. 22
» A legszebb kilátás - Reunion szigete - Kovács Attila, 2023. január. 14
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2022. november. 11
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2022. szeptember. 06
» Tényleg létezik a Pokol kapuja! - Etédi Alexa, 2022. augusztus. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Hanoi és Bangkok-Budapest útvonalon, egy átszállással a Turkish Airlines járataival, turista osztályon
Repülőjegy Hanoi-Luang Prabang útvonalon a Lao Airlines járatával
Repülőjegy Vientián-Bangkok útvonalon az AirAsia járatával
Fejenként 1 x 20 kg tömegű feladott poggyász és 1 x 7 kg tömegű, max. 30 x 15 x 40 cm méretű) kézipoggyász
Repülőtéri illetékek
Szállás két éjszakára Hanoiban, a Silk Path Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás két éjszakára a Halong-öbölben, ablakos kétágyas kabinban
Szállás két éjszakára Luang Prabangban, a Luang Prabang View Hotelben, kétágyas standard szobában
Szállás két éjszakára Vang Viengben, az Amari Vang Vieng Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás két éjszakára Vientiánban, a La Seine Hotelben kétágyas  superior szobáiban
Szállás két  éjszakára Bangkokban, a Mode Sathorn Hotelben , kétágyas deluxe szobában
Reggeli, egy alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Vízumdíj (Vietnam):  16 000 Ft/fő
Vízumdíj (Laosz):  50 USD/fő a helyszínen, belépéskor fizetendő
Javasolt szervizdíj: 60 USD/fő
BBP Biztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
A vietnami és laoszi vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség. 
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén  az Lao Airlines és az AirAsia légitársaság  lemondási szabályzata szerinti 170 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj. Vietnámi és kambodzsai vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, Budapest-Hanoi és Bangkok-Budapest útvonalon, egy átszállással a Turkish Airlines járataival, turista osztályon
A Hanoi-Luang Prabang útvonalon a Lao Airlines járatával
A Vientián-Bangkok útvonalon az AirAsia járatával

Étkezés: 

Reggeli, egy alkalommal ebéd

Időjárás: 
Szingapúrban és Malajzia általunk meglátogatott vidékein (a Cameron-hegység kivételével) a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. A Cameron-hegységben ennél általában 8-10 °C-kal hűvösebb van. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!