Észak-olasz tóvidék és Svájc legszebb tájai

A Lago di Como, Lago di Maggiore és Zermatt képeslapra illő tájai

Észak-Olaszország legszebb tájat járjuk be és Svájc emblematikus hegyének a Matterhorn tövében is kirándulunk két napot. Mesebeli kisvárosok, magashegyi falvak, hangulatos terek, a csodálatos Comoi-tó látványa elvarázsol. Bellagio és Lugano, Zermatt és Bolzano mind mind különleges tájképi és gasztronómiai élményekkel ajándékoz meg.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
8-16 fő
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Élménybeszámolók

» A Matterhorn lábánál - Zermatt - Kovács Attila, 2015. szeptember. 28

Kapcsolódó cikkek

» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Ugrás az Eigerről - Kovács Attila, 2018. április. 05
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2018. február. 21
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2018. február. 20
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1 nap Budapest -Vipiteno - Bolzano

Korán reggel indulunk Budapestről. Több pihenővel érünk el Ausztrián át Olaszországba, ahol az első állomásunk Vipiteno - a mesebeli kisváros középkori hangulata magával ragadó. Innen Bolzanoba utazunk, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

2 nap Bolzano - Brixen - Val di Funes - Bolzano
Ma az Európa legszebb útjai között is számon tartott, a Dolomitok hegyvilágán átvezető útvonalon indulunk Brixen felé. A következő állomásunk németül Brixen névre hallgató Bressanona gyönyörű dómmal díszített főtere a következő megállónk. Innen Dél-Tirol egyik varázslatos völgyébe, a Val di Funesbe látogatunk el - a táj tényleg olyan, mint a képeslapokon. Zöldellő mezők, zúgó fenyőerdők, felettük ragyogó dolomitgerincek, a tájon szétszórt apró falvak és égbe törő, karcsú tornyú templomok - elképzelni is nehéz ennél szebb és békésebb látványt. 
Délután visszatérünk Bolzano városába, bejárjuk a hangulatos városka főterét és megcsodáljuk a Dómot, felfedezzük a festői Via Argentierit és a középkori minnesangerről, Walther von der Vogelveide-ről elnevezett teret. Ha kedvünk tartja, megnézhetjük a Dél-Tiroli múzeumot, ahol magával a jégbe fagyott kőkori vadásszal, Ötzivel is találkozhatunk.
3 nap Bolzano - Varenna - Bellagio

Ma reggel Varennából áthajózunk a festői Bellagioba, a Comoi-tó legszebb településére. Bellagio az Y-alakú tó két déli nyúlványának találkozásánál, tájképfestők és frivol gazadagok számára ideális helyen található. A pöttöm óvárosa meredek, kavicsokkal burkolt, lépcsős utcácskákkal nyúlik fel a hegyoldalba - a város felett szebbnél szebb kertekben pompáznak diszkrét paloták, melyek teraszáról az egész éveben gyönyörű tó látványában gyönyörködnek filmsztár, divattervező tulajdonosaik. Megnézünk egy csodás arborétumot, majd Varenna híres tóparti sétányát fedezzünk fel. A Comoi-tó partján vacsorázunk.

4 nap Varenna - Lugano - Locarno- Tasch

Ezen a napon a fényűző Svájci Riviéra legszebb városába utazunk - a Luganoi-tó partján fekvő településről kapta a nevét a tó. A meseszép Lugano tóparti sétány díszes homlokzatú épületeinek árnyékából a tavat övező zöldellő hegyekre és a vízen ringatózó hajókra látunk - a belváros keskeny utcái pedig Olaszország hangulatos kisvárosait idézik. De itt minden kicsit sterilebb, tisztább, minden járókelő elegáns és visszafogott - érződik hogy ez itt bizony Ticino kanton. A város felett emelkedő dombra a Monte Bré-re egy fogaskerekűvel juthatunk fel, hogy onnan csodáljuk meg a város és a tó látványát. Innen Locarno érintésével, ahol egy rövid sétát teszünk,  utazunk el a hegyek közé,  Tasch városkájába. 

5. nap Tasch Zermatt Klein Matterhorn Gleccserkert Rothorn Stellisee Zermatt Tasch

Kora reggel indulunk az Alpok leghíresebb városába, Zermatt településére. A városka tiszta levegőjéről az gondoskodik, hogy még a völgybe sem hajthatnak be robbanómotoros járművek. Először a Klein Matterhorn csúcsára felvonózunk, 3883 méter magasba, hogy szinte karnyújtásnyi távolságra legyen tőlünk a Matterhorn égbe törő csúcsa. A szintén 4000 méter feletti csúcs, a Breithorn csak egy könnyű sétának tűnik. Aki bevállalós, az akár egy fél napra síléceket is bérelhet, mert a gleccseren mindig kiváló a hó minősége! A jégvilág mélyét is felfedezzünk a mesebeli Gleccserkertben, majd visszaereszkedünk Zermattba.  Innen a Rothorn hatalmas csúcsa a következő célunk, ahonnan szintén varázslatos körpanoráma látható. Innen a Stellisee gyönyörű alpesi tavához ereszkedünk, majd  még három gyönyörű hegyi tavat érintve visszatérünk Zermattba, ahol megnézzük a hegymászómúzeumot. Este visszavonatozunk Tasch városába.

6 nap Tasch Zermatt Gornergrat Riffelsee Domodossola Lago di Maggiore Varese

Ma a Zermatt belvárosából induló Gornergratbahn fogaskerekű vasút segítségével utazunk 3135 méter magasra minden erőfeszítés nélkül. Itt a szélesen kanyargó Gorner -gleccer jégfolyamában  és a magashegyi panorámában gyönyörködhetünk, majd a Matterhorn csúcsát megkettőző Riffelsee partjára indulunk. A felejthetetlen panorámát mélyen emlékeinkbe vésve ereszkedünk alá, majd a délutáni órákban elindulunk a vadregényes Simplon-hágón át Domodossola városába. Domodossola városkájának felfedezése után a mediterrán hangulatú Lago di Maggiore lenyűgöző szigeteinek felfedzesére indulunk. A tóvidék bejárása után újabb csoda - a Lago di Varese szépségei és a Sacramonti hegyi települése következik. A délutánt és az estét a nagyon hangulatos Varese kisvárosában töltjük. 

7 nap Varese - Milánó - Budapest

 

A kisváros felfedezése után visszatérünk az buszunkhoz, majd több megállóval hazautazunk illetve Milánóból hazamegy fapadossal, aki szeretne, a csomagokat meg mi hazahozzuk

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!