Észak-Madagaszkár felfedezése pihenéssel Nosy Be szigetén

15 napos csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Betekintés mindenbe, ami Madagaszkár: csodálatos kultúra, lenyűgöző állat-és növényvilág, mosolygó lakosok, hihetetlen, egyedi tájak. Lemúrok, kaméleonok, szürke és vörös “tsingy”, őserdők és vanília-ültetvények. Időutazás a történelmen keresztül – a kalózok világától a gyarmatosítók korán át a hagyományokat és tradíciókat még mindig erősen őrző jelenig. Nyaralás álomba illő tengerpartokon, köztük a világ egyik legszebb szigetén!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 190 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza

Madagaszkári határátlépés díja: 10 EUR/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 80 EUR/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Hossz: 
15 nap/12 éj
Létszám: 
Minimum létszám: 12 fő

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban

Program: 

1. nap: Isztambul           
Elutazás kora délután Budapestről Isztambulba. A hosszú átszállási időt egy rövid városnézéssel és vacsorával töltjük Isztambulban, majd éjszaka visszautazunk a repülőtérre.

2. nap: Antananarivo    
Elutazás Isztambulból a hajnalban Antananarivo-ba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. Érkezés a délutáni órákban, a repülőtéren már vár minket buszunk, hogy elvigyen bennünket a szállodánkba (1 éj).

3. nap: Diego Suarez     
Miután megreggeliztünk a szállodában, elindulunk ismét a repülőtérre, hogy belföldi repülőjárattal elrepüljünk Madagaszkár egyik legészakibb csücskébe, Diego Suarez városába. Egyből városnézésre indulunk a városban és környékén.  Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben ragyogó Diego-i öblöt. Szállás Diego Suarez-ben (3 éj).

4. nap:  Diego Suarez környéke
Reggeli után csodás kirándulásra indulunk a környéken, a napot Diego három híres öblének felfedezésével töltjük: Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay. Mindegyik a gyönyörű Ramena tengerparton található: gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást. Délután a természet szépségeivel eltelve érünk vissza szállásunkra.

5. nap: Smaragd tenger                              
Ma egy újabb gyönyörű nap, ezúttal egy hajókirándulás vár ránk: az úgynevezett Smaragd-tengerhez kirándulunk. Az elnevezés a tenger színére utal: a kis mélységnek és a homokos tengerfenéknek köszönhetően a tenger felső rétege itt csodálatos, csillogó smaragdhoz hasonlatos színű. Hatalmas, nagyon jó állapotban lévő korallzátony választja el az öblöt az Indiai-óceántól. Az itt található kis szigetek többsége természetvédelmi terület, turisták számára nem látogatható, kivéve néhány kis lakatlan szigetecskét, ahová halászhajóval vagy kishajóval lehet kikötni. A hely szépsége, a nyugalom és a béke szinte természetfeletti.

6. nap: Montagne d’Ambre Nemzeti Park, Vörös Tsingy              
Reggeli után délnyugat felé indulunk, a Diego Suarez-től 40 kilométerre található Montagne d’Ambre (“Borostyán-hegy”) Nemzeti Park mellé. A Borostyán-hegy egy esőerdővel borított vulkanikus hegy, buja növényzettel, sűrű erdőségekkel. A park növény-és állatvilága rendkívül gazdag, és sok endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható fajt láthatunk itt: többek között hét lemúrfajt (makik) és több mint ezer növényfajt. A tájkép buja és változatos: öt vulkanikus eredetű tavat, több vízesést is láthatunk. A túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva tervezzük meg. Délután továbbindulunk, hogy Madagaszkár két fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel ezen és a következő napon: az úgynevezett “tsingy”-ket. Ma a Vörös Tsingy természetvédelmi területre megyünk, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon.  A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet másnap fogunk meglátogatni. Továbbutazás Ankarana-ba, a szállás elfoglalása (2 éj).

7. nap: Ankarana
A mai napon felfedezzük a hatalmas, szürke madagaszkári “Tsingy”-t az Ankarana masszívumban. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk. A túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva szervezzük meg.

8. nap: utazás Nosy Be szigetére
A mai napon korán indulunk, elhagyjuk a madagaszkári fő szigetet, hogy áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Kakaó-, kávé-, és ylang-ylang ültetvényeken, majd a parti mangrove erdőn áthaladva érkezünk Ankify faluba, innen indul hajónk, amely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville-be érkezik. Nosy Be szigete nem véletlenül kerül be szinte minden évben a világ 10 legszebb szigete közé! Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait.

Merészkedjünk beljebb a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos korallzátonyokat és színes lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik. A korallzátonyok „megszokott” színes halfajtái, nagy halrajai mellett (papagájhalak, barrakudák, fűrészes sügér, Picasso-hal, csíkossügér, stb.) láthatunk leopárd cápákat, szirti cápákat, óriás sting-rájákat, sas-rájákat, sokfajta teknőst, melyek közül hatalmas méretével a zöld teknős a legkülönlegesebb. A mantákkal való találkozás is gyakori. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák (augusztus és november között) és a cetcápák (májusban és október-novemberben) látogatása a szigetcsoporthoz!

Miután elfoglaltuk szállásunkat tengerparti hotelünkben (4 éj), adjuk át magunkat a csodás hely varázsos hangulatának. Az este elérkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illatát.

9. nap: Nosy Be               
Délelőttünket Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésének szenteljük, a LOKOBE Nemzeti Parkba kirándulunk. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy pirogue-ra (tradicionális halászcsónak). A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat.

Ezután szigetkörútra indulunk, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az « Illatok szigetének ». Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. A Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintünk meg. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül válogathatunk, miközben gasztronómiai kíváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.

10. nap: Nosy Be
Szabad program a tengerparton. Számos fakultatív programlehetőségből is választhatunk:

Nosy Iranja hajókirándulás ebéddel

Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk.  Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homokföveny választ el egymástól a tengerben. Leírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte « kötelező », kihagyhatatlan programjává vált.

Nosy Komba és Nosy Tanikely hajókirándulás ebéddel

Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti : « a kis föld szigete ». Ez a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra.

11. nap: Nosy Be
Szabad program a tengerparton. Folklór est: vacsoránkat egy igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töltjük : egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük!

12. nap: visszautazás Antananarivo-ba
Reggelink után a járat indulásától függően Nosy Be fővárosában, Hell-Ville-ben repülőre szállunk, hogy visszarepüljünk az ország fővárosába, Antananarivo-ba. Amennyiben a járat érkezése engedi, városnézésre indulunk Antananarivo-ban : megtekintjük az « alsó » és « felső » várost, valamint magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Szállás Antananarivo-ban (1 éj).

13. nap: Ampefy
Délelőtt meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, egészen szabadon. Így közelről  megismerkedhetünk a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a népszerű, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több, a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.

Továbbindulunk Ampefybe, utunk jellegzetes, gyönyörű felvidéki tájakon vezet keresztül: fűvel benőtt hegyoldalak, virágos rétek, pawpaw (“indián banán”) ültetvények az út két oldalán. Bár Madagaszkár nem vulkáni eredetű sziget, de vulkáni eredetű emlékek és tájak több helyen találhatók az országban, például Ampefy környékén. Az itt található csodálatos Itasy tó, a három bugyborékoló, buzogó gejzír és a körülöttük képződő sárgás ásványi lerakódások együttes látványa felejthetetlen élményt nyújt. Az Analavory gejzírek földrajzi eredetük szerint az artézi kutak jelenségéből származnak, nem vulkanikus gejzírek, a belőlük kiáramló víz nem forró. Szállásunk közvetlenül az Itasy tó partján helyezkedik el (1 éj).

14-15. nap: hazautazás
Reggeli után visszaindulunk Antananarivo-ba. Közép-Madagaszkár felföldi tájai  gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjeiről, egyszerű, vörös kőből épült házairól, kedves, közvetlen lakosairól ismertek. A földeken mindenfelé láthatjuk a helyieket kizárólag kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni!

Kora délután transzfer a repülőtérre, elbúcsúzunk Madagaszkártól és hazaindulunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre. Elutazás Antananarivo-ból a délutáni órákban isztambuli átszállással. Hazaérkezés Budapestre másnap a reggeli órákban.

A programok sorrendje változhat.

xÉszak-Madagaszkár felfedezése pihenéssel Nosy Be szigetén

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Nosy Iranja hajókirándulás ebéddel
Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk.  Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homokföveny választ el egymástól a tengerben. Leírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte « kötelező », kihagyhatatlan programjává vált.

Nosy Komba és Nosy Tanikely hajókirándulás ebéddel
Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti : « a kis föld szigete ». Ez a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 190 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Madagaszkári határátlépés díja: 10 EUR/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 80 EUR/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyi borravalók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal. Repülési idő Kb. 13 óra.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!